Interiør

Trapprekkverk – prikken over i’et i designet

Enhver design er uunngåelig forbundet med behovet for å velge de riktige rekkverk. Dette viktige strukturelle elementet påvirker ikke bare sikkerhetsnivået til hele strukturen, men danner også utseendet og utformingen av trappene. Det er mange måter å utføre rekkverk på. De kan variere i produksjonsmateriale, form, størrelse, fyllingsnivå, design og tilstedeværelse av dekor. For at hele strukturen i trappen skal være trygg, praktisk, estetisk og harmonisk passe inn i interiøret i hjemmet, må valg av rekkverk tas for seg med spesiell forsiktighet. Vi inviterer deg til å bli inspirert av alternativene for utførelse av rekkverk for trapper i et stort utvalg av design og utførelsesmaterialer på eksemplet med vårt store fotoutvalg.

Trappdekorasjon i et privat hus

Metall trapp rekkverk

Rekkverkstyper i henhold til utførelsesmaterialet

Rekkverk kalles trappeskinner. Ofte er de nødvendige ikke bare for å skape beskyttelse og støtte fra et mulig fall av en person som går opp trappene, men også for å opprettholde hele strukturen til trappen, dens elementer. Avhengig av funksjonene som er tildelt rekkverket, materialet i hele trappen, dens størrelse og modifikasjonstype, eiernes interiørdesign og økonomiske evner, velger han materialet for utførelsen av rekkverket. Oftest brukes følgende for fremstilling av rekkverk:

 • tre;
 • metall;
 • glass;
 • polyuretan;
 • akryl;
 • kombinerte design.

Malt tre

Original forestilling

Trestrukturer

Metall rekkverk

Foreløpig kan metallrekkverk trygt kalles den mest populære måten å utføre dette elementet i trappestrukturen på. Fordelene med metallprodukter er åpenbare;

 • styrke;
 • varighet;
 • pålitelighet;
 • høy slitestyrke;
 • motstand mot fuktighet og temperatursvingninger;
 • høy brannsikkerhet;
 • enkel omsorg;
 • bredt spekter av designmuligheter;
 • bredt spekter av prispolitikk (avhenger av det valgte materialet).

Moderne stil

Metall rekkverk

Opprinnelig løsning

Sterk og pålitelig rekkverk

Elegant utførelse

En eier med hvilken som helst lommebokstørrelse vil kunne finne sin egen versjon av et metallgjerde. Aluminium og rustfritt stål vil koste flere ganger billigere enn smiing eller rekkverk av messing eller kobber. Stålprodukter er for tiden de mest populære (kostnaden i dette tilfellet spiller en viktig rolle), men produsenter tilbyr også strukturer laget av jern og til og med støpejern. Men når du velger et materiale for utførelsen av rekkverket, avhenger mye av utformingen av selve trappen, dens vekt, størrelse og metode for å feste trinnene spesielt og flyturene generelt.

Graciøse rekkverk

Lakonisk design

Elegant utseende

Smidde varer

Uvanlig design

Aluminium rekkverk har følgende liste over fordeler:

 • enkel installasjon;
 • motstand mot korrosjon;
 • lett vekt, elegant utseende;
 • rimelig pris;
 • rekkverk med naturlig aluminiumsglans vil se bra ut i interiørdesignstiler som høyteknologisk, minimalisme, moderne, varianter av moderne stil;
 • muligheten for å farge en skinnende overflate i hvilken som helst farge.

Strengt design

Industriell stil

I mørk farge

Den største ulempen med aluminiumsprodukter er deres lave styrke. De kan bare brukes innendørs og på en skånsom måte. Men for mange kunder i trapper er slike forhold mer enn akseptable..

Kreativ løsning

Rekkverk for hele plassen

Opprinnelig tilnærming

Rekkverk i rustfritt stål skiller seg fra aluminiumsstrukturer i fravær av skjørhet i materialets struktur. Rustfritt stål kombineres oftest med andre materialer, og kan derfor effektivt passe inn i enhver interiørstil. Vanligvis «rustfritt stål» kombinert med rekkverk av tre. Kombinasjonen av stativer i rustfritt stål med glassskjermer er også populær. Disse rekkverkene kan brukes både innendørs og utendørs..

Rekkverk av stål

Glans i rustfritt stål

I henhold til utførelsestype kan alle metallrekkverk deles inn i 4 grupper:

prefabrikkerte – veldig raskt montert, preget av høy produserbarhet, lav vekt og demokratiske kostnader;

Industrielle motiver

Moderne stil

Prefabrikerte metallrekkverk

sveiset – slike rekkverk er laget av stål eller jernholdige metaller ved kaldbøyningsmetoden. Produktene har tilstrekkelig styrke, holdbarhet, slitestyrke. Det svake punktet til slike rekkverk er de sveisede sømmene. For å forhindre korrosjon må produktene males med jevne mellomrom. Bare rustfritt stål er blottet for denne ulempen;

Metallkonstruksjon

Sveisede rekkverk

Sveisede paneler

Originale sveisede rekkverk

støping – produkter oppnås ved å helle smeltet metall i former. De avkjølte emnene fjernes og behandles. På denne måten kan du lage et rekkverk med fantastisk skjønnhet, med et stort utvalg av design, utsøkte dekorative elementer;

Kreativ design

Glatte linjer

Uvanlig støping

smiing – på denne måten kan du lage et rekkverk med et virkelig unikt design. Smiddehåndverkere er i stand til å lage ekte mesterverk ved hjelp av spesialverktøy eller for hånd. Ferdige produkter kan behandles «gull eller sølv», Påfør patina (alt avhenger av stilen på interiøret der trappen skal ligge). De høye kostnadene for smidde produkter begrunnes ikke bare med manuelt arbeid, men også av originaliteten til konstruksjonen, styrken og påliteligheten til strukturene..

Lett, men holdbart rekkverk

Nåde og letthet

Vakker smiing

Håndlaget

Smijernskrøller

Rekkverk - et aksentelement

Rekkverk av naturlig tre

Selv om trappen din ikke er laget av tre, vil et rekkverk av dette naturlige, allsidige materialet være mer enn passende. Treprodukter vil aldri gå av moten. Høy miljøvennlighet av naturmateriale, utmerkede estetiske kvaliteter og bare behagelige opplevelser fra å berøre varmt tre er alltid relevant. Det er en oppfatning at trapper eller deres komponenter laget av naturlig tre ikke er en glede for alle. Men for produksjon av rekkverk kan du velge den såkalte «budsjettmessig» tresorter som er rimelige for mange av russerne.

Trestruktur

Treet overalt

Moderne stil

Kontrasterende kombinasjoner

Ulempene med rekkverk av naturlig tre kan bare tilskrives effekten av fuktighet og temperaturforskjeller på materialets struktur. Trestrukturer uten tilleggsbehandling (lakkering og impregnering med spesielle forbindelser) bør ikke brukes utendørs.

Lett bilde

Lett ved

Trapp i mørkt design

Hvitt rekkverk

Hvis interiøret ditt er innredet i en av landstilretninger, eller i stiler som hytter, vil Provence, tropiske, marine, tretrapper generelt og rekkverk spesielt være mer enn passende. Et vakkert naturlig tremønster gir ikke bare en spesiell atmosfære til bildet av rommet, men understreker også originaliteten til andre interiørartikler.

Rustikk forestilling

Landlige motiver

Hytte stil

Country stil

Det hender at kundene ønsker å lage rekkverk av tre på rekkverket til en vindeltrapp. Det er ikke lett å få en slik struktur fra naturlig materiale. Et tilgjengelig alternativ er å produsere de radiale elementene fra PVC. Selvfølgelig vil det ikke være mulig å oppnå fullstendig likhet med de estetiske egenskapene til naturlig tre, men du kan få en helt holdbar og pålitelig struktur..

Originale kurver

Skruedesign

Radiale elementer

Uvanlig trappidee

Hvis trappen er begrenset på begge sider av vegger, er det ikke behov for rekkverk. Men for komfortabel og trygg bevegelse opp trappene i trappene, må den være utstyrt med et rekkverk som kan monteres direkte på veggen. I de fleste tilfeller er et slikt rekkverk laget av tre (selv om selve trappen er laget av et annet materiale), fordi det er så hyggelig å ta på det.

Håndløper for smale trapper

Åpen trapp

Når du lager en helt tretrapp, kan du bruke en kombinasjon av treslag med en kontrasterende kombinasjon av naturlige fargeløsninger. Men slike design kan bli dyre. Det er mye mer praktisk og rimeligere å kombinere malt og umalt tre. Som regel, hvis denne teknikken brukes til støtter og rekkverk, så gjentas den i trappetrinnene..

I nautisk stil

Amerikansk stil

Kontrast trapp

Tradisjonell dekorasjon

Glassrekkverk for moderne interiør

Oftest brukes glass for å lage beskyttende skjermer. Til dette brukes paneler av herdet, laminert organisk eller silikatglass. Slikt materiale kalles triplex, i konstruksjonskretser kan du finne navnet «gjennomsiktige strukturer». Glass i triplex -systemet har følgende fordeler:

 • estetisk utseende;
 • miljøvennlighet av materialet
 • styrke;
 • Varme motstand;
 • ingen fare for at en person blir kuttet av fragmenter når panelet er ødelagt (beskyttelsesfilmen forhindrer dannelse av fragmenter);
 • sikre slipede kanter;
 • muligheten for farging av paneler i hvilken som helst farge, hvis strukturens gjennomsiktighet ikke er nødvendig.

Glass beskyttende skjermer

Rekkverk av glass

Glassstigebeskyttelse

Gjennomsiktig design

En annen viktig fordel med glassrekkverk, som bør noteres separat, er strukturens gjennomsiktighet. Sollys trenger nesten uhindret gjennom trappens beskyttende skjermer og skaper et lyst og lyst bilde av hele rommet, ikke rotet av trapper.

Luftbilde

Glass og mørkt metall

Gjennomsiktig beskyttelse

Som regel overstiger størrelsen på tripleks glasspaneler ikke 1,2 m. Glassrekkverk brukes både for å utstyre trapper i offentlige bygninger og til privat bruk i hus og leiligheter med flere nivåer. Glassrekkverk, som bare består av gjennomsiktige paneler uten rekkverk, ser luksuriøse, moderne og unike ut. Men sikkerhetsnivået og komforten i bruk har en størrelsesorden lavere enn alternativet med praktiske rekkverk.

Glass, stein og tre

Glasspaneler

Triplex for trapper

Kombinerte rekkverk

Ved å kombinere forskjellige materialer ved fremstilling av rekkverk for trapper, er det gitt ikke bare å lage en original design, men også for å forbedre kvaliteten på styrke, pålitelighet og sikkerhet av konstruksjoner. Oftest kombineres metall og tre. Stativ i metall og rekkverk av tre – den perfekte alliansen for å skape en pålitelig, holdbar, behagelig og behagelig å bruke rekkverk.

Lakonisk interiør

Trapp i mørk tone

Metall og tre til trapper

På hvit bakgrunn

Minimalistiske motiver

Når du oppretter kombinerte strukturer av rekkverk for trapper, brukes såkalte metallstrenger veldig ofte. Elementene fikk navnet sitt for sin lille diameter, men høy styrke. Strengene gir pålitelig beskyttelse for alle som beveger seg opp trappene, men samtidig blokkerer de praktisk talt ikke spredning av sollys. For disse egenskapene anbefaler designere bruk av metallstrenger (tynne tau) både i romslige rom og i små mellomrom..

Strengytelse

String skjermer

I noen tilfeller er det vellykket å kombinere de tre hovedmaterialene som brukes til å lage rekkverk – metall, tre og glass. Slike strukturer er ikke billige, men kan være en praktisk og pålitelig trappdekorasjon. Som regel er beskyttende skjermer laget av glass, som er festet til metallposter, strukturen er fullført av tre rekkverk.

Glassplater i tre

Kombinasjon av materialer

Frostet glass

Og til slutt

For å oppsummere alt ovenfor, er det flere anbefalinger for valg av rekkverk for en trapp som brukes i et privat hjem:

det er åpenbart at rekkverkets utseende ikke skal gjenspeile den generelle utformingen av trappen, det er nødvendig at hele strukturen ser organisk ut. Tekstur, materiale og fargevalg av hoveddelene må matche eller organisk kombinere. Dekorative gjenstander (hvis noen) bør ikke «komme i konflikt» med basen av strukturen;

Mørkt rekkverk

Elegant interiør i stuen

for en helt tretrapp er det bedre å velge et rekkverk av lignende materiale (du kan kombinere forskjellige tresorter med en rekke naturlige mønstre, fargevalg). Men metallinnlegg kan også dekorere en tretrapp, noe som gir strukturen ekstra styrke;

Kontrastdesign

Klassisk design

hvis du trenger en rimelig, pålitelig og brukervennlig løsning for utførelse av rekkverk for trapper, velg deretter alternativet ved hjelp av rustfritt stål (slike strukturer trenger ikke å males, de er enkle å transportere og installere);

Rustfritt stål

den skinnende overflaten av rustfritt stål vil organisk se i enhver retning av moderne stil, høyteknologisk eller moderne. Hvis du leter etter matte overflater, er det fornuftig å vurdere å bruke svart stål. Pulvermaling vil bidra til å gi produktene et fargevalg (etter eget skjønn – for å harmonisk passe inn i helhetsbildet eller skape kontrast). Med dette valget vil ikke familiebudsjettet lide;

Lys design

Uvanlig utførelse av rekkverk

når du lager et luksuriøst interiør, hvor trappdesignet spiller en nøkkelrolle, er det beste alternativet å bruke kunstnerisk smiing – et eksklusivt design og et praktfullt utseende av en holdbar struktur kompenserer for alle kostnader.

Stige - fokuspunkt

Luksuriøst design

Slank design

Glatte kurver på rekkverket

Ikke-triviell utførelse

Svart smidd blonder