Interiør

Vakker renovering av leiligheter og hus er ikke en fantasi, men en realitet

Hvis alle tidligere gjorde renovering av leiligheter utelukkende på egen hånd, er det nå mange spesialiserte firmaer med høyt kvalifiserte spesialister for dette, som vil utføre enhver form for arbeid effektivt og raskt. Alt du trenger er økonomi. Selvfølgelig foretar noen mennesker selv i dag reparasjoner med egne hender, men dette er som regel for å spare penger. Hvis du planlegger å renovere en leilighet eller et hus, bør du først og fremst bestemme hva du vil, hvilket resultat du vil oppnå og hva du vil se i huset ditt. For å gjøre dette er det selvfølgelig best å søke hjelp fra en profesjonell spesialist som jobber i det aktuelle selskapet, som vil kunne utvikle et individuelt design spesielt for deg, vil hjelpe deg med å tenke gjennom alle detaljene og velge den nødvendige bygningen materialer..

Vakker renovering av leiligheter og hus Vakker renovering av leiligheter og hus Vakker renovering av leiligheter og hus Vakker renovering av leiligheter og hus Vakker renovering av leiligheter og hus

Hva er en vakker renovering?

Først og fremst innebærer en vakker renovering en vakker interiørdesign. Dette krever en komplett liste over alle reparasjoner og tjenester. I tillegg bør du lage et kostnadsestimat med den obligatoriske foreløpige diskusjonen om alle kostnader og frister. Dermed er det viktigste to ting: et utviklet designprosjekt og et utarbeidet kostnadsestimat. Tross alt krever en vakker reparasjon spesielt nøye forberedelse. Designprosjektet bør utformes på en slik måte at det er forståelig for både arbeidere og eiere av boliger der reparasjonen vil bli utført, med tanke på alle kundens ønsker og evner. Hvorfor, og det er lurt å kontakte det aktuelle selskapet med dette spørsmålet, der en profesjonell vil jobbe med deg.

Generelt er en vakker renovering ikke en slik fantasi som den kan virke ved første øyekast. Faktisk er det i dag et så stort utvalg av moderne etterbehandlingsmaterialer at selv en enkel hjemmelagd håndarbeider vil kunne gjøre det som ville ha krevd spesialutstyr og teknologi tidligere. I dag kan absolutt alle gjøre en vakker reparasjon i en leilighet eller et hus-bare en klar og gjennomtenkt handlingsplan er nødvendig.

Vakker renovering av leiligheter og hus Vakker renovering av leiligheter og hus Vakker renovering av leiligheter og hus Vakker renovering av leiligheter og hus Vakker renovering av leiligheter og hus

Vi lager et designprosjekt

For å gjøre dette, bør du, helst på en enkel og avslappet måte, prøve å beskrive designeren din alle dine fantasier og ønsker om hvordan du ser interiøret i hjemmet ditt, med mindre selvfølgelig ditt eget yrke ikke forholder seg til designet bolig (ellers ville alt vært mye enklere, det er bare at ideene dine ville ha migrert for lenge siden til et ark eller til en datamaskin). Samtidig, ikke glem at ønskene til alle familiemedlemmer som skal bo i huset bør tas i betraktning. Først da vil ekte lykke slå seg ned i ham.

Vakker renovering av leiligheter og hus

Tenk over alt til minste detalj, hvilke møbler du ser i et bestemt rom, trenger du for eksempel en peis for å samles i nærheten av det med familie og venner eller venner i den kalde årstiden, pakket inn i en varm teppe, med et glass vin.

Eller kanskje du trenger et akvarium med fisk? Eller strekk tak med en stjerneklar nattehimmel for å se den skinnende skyline? Det er mange ideer. Hva du trenger er opp til deg.

Vakker renovering av leiligheter og hus

Og husk – hvis et designprosjekt ikke utarbeides, kan resultatet vise seg å være veldig beklagelig og ikke forårsake skuffelse. Fordi bokstavelig talt blir alt tatt i betraktning i designet, ned til antall skruer. Og i tilfeller der det er behov for særdeles høy ytelse, blir forfatterens tilsyn også utført. Med andre ord, designeren eller arkitekten sjekker nøye hva som er oppnådd med det som bør fås i henhold til prosjektet, som anses som et reelt dokument, basert på et detaljert estimat. De. alt er enkelt – hvis det ikke er noe prosjekt, vil det ikke være noe estimat, noe som betyr at en vakker renovering ikke vil fungere. Ta dette som en grunnleggende regel.

Flytte fra prosjekt til sak

Å lage et designprosjekt er bare en del av reparasjonen, som det er flere av i denne prosessen. Dette er legging av fliser, og installasjon av strekklofter, og til og med tjenester fra en elektriker og rørlegger. Det generelle nivået på reparasjonene som utføres avhenger av kvalitetsytelsen til alle disse delene. Derfor anbefales det på det sterkeste å kontakte spesialister med lang erfaring hvis de selv ikke er veldig kompetente på alle disse områdene. I tillegg til å hjelpe til med å unngå kostbare feil, vil fagfolk gjøre jobben så snart som mulig.

Vakker renovering av leiligheter og hus

Så du har et designprosjekt og et estimat i hendene. Nå er oppgaven din ved å bruke disse dokumentene å kjøpe de nødvendige etterbehandlingsmaterialene. Hvis du ikke har midler til å kjøpe materialet i sin helhet, bør du først kjøpe det viktigste. Husk den andre regelen – taket er gjort først, deretter veggene og først deretter gulvet. Du bør ikke takle gulvet bare fordi du for eksempel har kjøpt et godt gulvbelegg. etter det utførte arbeidet med taket, er det svært mulig at gulvet må bygges om igjen. Følg derfor sekvensen nøye, da blir det ingen ekstra kostnader.

Vakker renovering av leiligheter og hus

Forresten, det er lurt å kjøpe materialer enten i store butikker eller i supermarkeder, men ikke i markedene. I det første alternativet er levering til huset og alle slags rabatter mulig, og i det andre er det ingen garantier for kvaliteten på de kjøpte produktene..

Vakker renovering av leiligheter og hus

I dette tilfellet må du først og fremst beskytte alt av verdi i huset med plastfolie, selv om du nettopp har bestemt deg for å bare ta med byggematerialer inn i huset. Ikke ødelegg miljøet, tro meg, det er bedre å forutse alt på forhånd. Når alle materialene allerede er kjøpt og er i huset, og verdifulle ting er beskyttet med en film, må du ta hensyn til designprosjektet igjen. Har du ved et uhell noen friske ideer? Hvis det er det, vil vi skuffe deg – det må stå til neste gang, fordi det er strengt nødvendig å følge alle instruksjonene til designeren, som ble laget spesielt for arbeidere og vil bidra til en høy kvalitet og rask reparasjon. De. du trenger bare å gjøre det som er skrevet, og amatørprestasjoner er ubrukelige her, med mindre du selvfølgelig vil at resultatet skal skuffe deg.

Vakker renovering av leiligheter og hus Vakker renovering av leiligheter og hus Vakker renovering av leiligheter og hus

Så la oss starte med taket, hvis overflate skal være glatt og ren. Hvis gammel maling flager av, må du bli kvitt den. Og fjern også alle eksisterende feil i form av sprekker og støt (rengjør, fyll, nivå med kitt, tørr, etc.). Nå kan du begynne å male, noe som er mest praktisk gjort med en rulle – i dette tilfellet fjernes overflødig maling lett, og sprutdråper maling overalt trenger ikke vaskes senere..

Vakker renovering av leiligheter og hus

Gå deretter til veggene. Det anbefales å velge tapeter av høy kvalitet. For å gjøre dette kan du konsultere en salgsassistent i butikken. Vel, hvis tegningen ikke trenger å bli valgt, blir det mye enklere å lime inn. Først må du kvitte deg med det gamle tapetlaget, om nødvendig nivåere veggene (det er spesielle blandinger for dette). Etter siste tørking kan tapetark påføres på en ren vegg og rette dem forsiktig for å unngå dannelse av bobler. Naturligvis, fra topp til bunn. Om ønskelig kan vinkelen mellom taket og veggen dekoreres, for eksempel med gips eller dekorativt papir eller taksokkel, eller med et fargerikt trykk.

Vakker renovering av leiligheter og hus Vakker renovering av leiligheter og hus

Til alle tider var parkett det beste alternativet som gulvbelegg, siden dagens produsenter gjør alt for at parkettgulv skal vare i flere tiår og samtidig beholde sitt vakre originale utseende. Generelt må jeg si at å legge gulv er et veldig avgjørende stadium. Ellers, hvis gulvet legges feil, vil hele effekten av strekkloft og limt tapet bare bli opphevet. Og å fikse feil er som å starte reparasjoner igjen. Derfor er det best å umiddelbart gjøre alt riktig og nøye følge alle tilgjengelige regler..

La oss fikse hovedreglene som fører til en vellykket reparasjon:

Nyttige tips for å veilede deg gjennom oppussingsprosessen

Du bør aldri glemme at alle elementene i interiøret må være i harmoni med hverandre og passe både i stil og farge..

Vakker renovering av leiligheter og hus

Hvis du vil plassere malerier i interiøret, må de definitivt støtte den generelle bakgrunnen og understreke atmosfæren i hjemmet ditt, og ikke krangle med hverandre, skape et rot av farger, former og stiler på veggen og i hele rommet – dette bør tas i betraktning når du velger dem.

Vakker renovering av leiligheter og hus

Når du oppretter et felles interiør (hvis du ikke er den eneste eieren av en leilighet, og andre familiemedlemmer fortsatt bor hos deg), må du definitivt ta hensyn til alle andre menneskers smak og preferanser. Det er også tilrådelig å unngå spesielt pretensiøse og iøynefallende elementer når du dekorerer interiøret, ellers vil de forårsake ubehagelige følelser og opplevelser og skape ubehag i huset..

Hvis du ikke har herskapshus og du har mangel på boareal, bør du i dette tilfellet ikke rote huset ditt med unødvendige møbler som brukes fra tid til annen, du bør nærme deg dette problemet mer rasjonelt. Tepper skaper forresten også en følelse av et trangt og mørkere rom, og de samler også mye støv, noe som kan føre til skadelige husholdningsinsekter..

Vakker renovering av leiligheter og hus Vakker renovering av leiligheter og hus Vakker renovering av leiligheter og hus Vakker renovering av leiligheter og hus Vakker renovering av leiligheter og hus

Et annet tips – før du starter reparasjoner i rommet, må du dekke gulvet med et tynt lag såpeløsning, som er tilberedt som følger: 1 liter vann + 20-30 gram såpe. Når gulvet er tørt, anbefales det å dekke det med papir. Dette gjøres slik at i tilfelle maling på gulvet, kan det lett vaskes av med rent vann. Når du maler overflater som er over skuldernivå, flyter maling uunngåelig ned til børstehåndtaket. For å gjøre dette, ta en gammel gummikule (liten) og del den i to. Et snitt bør gjøres i midten av den ene halvdelen, og børsten på børsten skal tres inn i den, som deretter bindes tett med et tau eller en ledning i flere lag, slik at foringsrøret ikke beveger seg nedover.

Vakker renovering av leiligheter og hus Vakker renovering av leiligheter og hus Vakker renovering av leiligheter og hus

Hvis det er nødvendig å visuelt redusere høyden på takene, bør de males i mørkere toner i forhold til veggene. Rommet vil også vises lavere hvis du limer over det med tapet med horisontale striper. Og følgelig omvendt – takene vil virke høyere enn de er hvis du maler dem hvite, eller bedre med en liten blåaktig eller annen kald nyanse..

Vakker renovering av leiligheter og hus Vakker renovering av leiligheter og hus Vakker renovering av leiligheter og hus Vakker renovering av leiligheter og hus Vakker renovering av leiligheter og hus

Vegger kan males eller limes uten paneler opp til taket, ved hjelp av et mønster med vertikale striper av varme nyanser – effekten vil være den samme.

Og til slutt, råd om hvordan du visuelt reduserer størrelsen på rommet. For å gjøre dette må du bruke rike, varme eller mørke nyanser på veggene, eller holde tapet med et stort mønster. Hvis rommet er smalt og langt, bør lengdeveggene være lysere og de tverrgående mørkere. I små rom er det ikke tilrådelig å plassere mørke møbler og henge mørke gardiner eller tepper..