Interiør

Vakkert interiør i en liten stue: designertips og moderne stilløsninger i detalj

Det uforanderlige stedet for familiens hvile og sammenkomster med venner er stuen. Imidlertid kan ikke alle eiere av leiligheter eller private hus skryte av romsligheten i dette rommet. I de fleste versjoner er dette rommet lite, noe som noen ganger kompliserer designet betydelig. Til tross for slike øyeblikk, prøver hver eier å gjøre stua hans mer attraktiv, koselig og stilig. Men hvordan bestemme organisasjonen av rommet og stilen på interiøret på et begrenset område på riktig måte for å til slutt skape et originalt og vakkert design? I denne anmeldelsen finner du sikkert svar på disse og mange andre spørsmål..

Funksjoner i det indre av en liten stue

I dag kan eierne av hus eller leiligheter, hvis oppsett inkluderer en stue med små dimensjoner, ikke begrenses i valg av fargepalett og stil i dette rommet. Til tross for full frihet i valg av slike detaljer, anbefaler designere fortsatt å følge noen regler som fullt ut kan gi de mest komfortable forholdene for hvile. Først av alt, når du skal dekorere en slik stue, er det veldig viktig å bevare ledig plass. Derfor bør du ikke la deg rive med ordningen av en stor mengde møbler. Du bør også stole på bruk av lyse farger og en overflod av lyskilder..

I en liten stue bør det ikke være skarpe kontraster. Du kan diversifisere interiøret ved hjelp av geometriske mønstre, elementer av abstraksjon eller fasjonable utskrifter. Speil og blanke overflater vil visuelt utvide rommet, og originale skjermer eller skillevegger vil dele stuen i soner.

Oppsettstyper

For å ha en ide om hvordan man organiserer interiøret i en liten stue, foreslår vi å først vurdere typer oppsett av små rom. En firkantet stue regnes som det mest vellykkede alternativet. Behovet for visuell justering av rommet i et slikt rom er ganske enkelt ikke nødvendig, og møblene kan perfekt ta plass langs veggene eller være plassert i midten av rommet..

I de fleste eksempler på en rektangulær stue er plasseringen av døren motsatt vinduet standard, som visuelt strekker et allerede smalt rom. For å bli kvitt «vogn» effekt, anbefaler designere å ty til små triks og øke størrelsen på døråpningen eller til og med bytte den ut med en bue. Vertikale tegninger eller glans på brede vegger vil også bidra til å løse dette problemet..

Hvis stuen har en vinkel i hjemmet ditt, kan du eksperimentere litt med design av møbler og sørge for tilstrekkelig belysning for hver del av rommet. Hvis du har en balkong, kan du øke det totale arealet av stuen merkbart ved å bli med den.

Bestemmer stilen på interiøret

For arrangement av ethvert rom, bør du alltid følge en bestemt retning, som har en direkte innvirkning på valget av etterbehandlingsmaterialer, farger, møbler, dekorelementer og tilbehør. Blant moderne forslag til design er det mange stiler, blant hvilke hver eier av et hus eller leilighet kan velge det ideelle alternativet for seg selv..

Klassisk

Dette forslaget innebærer bruk av rolige og nøytrale farger i skapelsen av interiøret. Derfor er den klassiske stilen preget av letthet og karakteristiske noter av eleganse. Dette kan komme til uttrykk i utskårne møbelfasader, fragmenter av stuckatur, tak i flere nivåer, forgylte bilderammer og alle slags dekorative elementer med subtile detaljer..

Moderne interiør

Utformingen av stuen i en moderne stil kan kalles det helt motsatte av det forrige eksemplet. Denne designen domineres av enkelhet, tilbakeholdenhet, unaturlige materialer og klare grafiske linjer. Ved første øyekast ser et slikt rom litt ut som et kontor, for å skape en mer behagelig atmosfære bør moderne apparater og transformerende møbler suppleres med tepper og myke puter..

Provence

Ideen om å dekorere en liten stue i stil med Provence lar deg ikke bare skape en mild og romantisk atmosfære. Slik dekorasjon av stuen bidrar til avslapning, hjelper til med å komme seg og inspirerer. Originale møbler med en uttalt effekt fra antikken, blonder, blomstermønstre og sofistikerte porselensretter lar deg fullt ut oppleve hele denne stilens karakter. Og beige, rosa, grå eller fersken nyanser som dominerer interiøret er perfekt kombinert med friske blomster..

Loft

Et så uvanlig navn på interiøret er helt i samsvar med utseendet. Elementer av murverk på veggene, metallarmaturer og svart -hvite fotografier er bare noen av detaljene som er typiske for loftet. Du bør også bytte ut vanlige skap med åpne hyller, for jo mer ledig plass i dette tilfellet, desto bedre.

Minimalisme

Spesifisiteten til dette designet ligger i minimumsmengden av møbler og dekorative elementer. Ingen unødvendig tilbehør og dekorasjoner, trykk eller kombinasjoner av flere nyanser. Funksjonelle møbler og maksimalt et par nyanser i hele stua.

Stue i skandinavisk stil

Valget av interiør i skandinavisk stil passer perfekt inn i den lille stuen. Alt som trengs for et slikt design er ikke å rote vinduene med gardiner, men å bruke romerske persienner eller persienner, som perfekt beskytter mot nysgjerrige øyne og ikke forstyrrer lysets inntrengning i rommet. Du bør også foretrekke lette materialer som passer godt med lyse aksenter i form av puter, figurer eller veggklokker..

Fargeløsning

Bruken av monokrome farger i interiørdesign vil visuelt utvide grensene for en liten stue, og riktig utvalgte farger vil harmonisk fordele plassen. For eksempel vil lyse vegger og mørke gulv få selv det minste rommet til å se større ut. En mørkere nyanse på sideveggene vil skape en dybdeeffekt.

En snøhvit stue ser veldig attraktiv ut, spesielt hvis du fortynner monotonien i hovedfargeskjemaet med møbler i nyanser som beige, gylden, gråblå eller pistasj.

Kaffe-melk eller sandete ser også veldig vakre ut i interiøret. Når det gjelder aksenter, her kan du bruke oransje, rødt og alle andre rike farger som understreker sofistikering av en bestemt stil..

Velge møbler

For å utstyre en liten stue, bør du foretrekke funksjonelle variasjoner av møbler. Det bør ikke bare ha dimensjoner som er passende for et slikt rom, men også transformere hvis det er mulig. Modulære sofaer og lenestoler, sammenleggbare bord og bord, samt innebygde garderober eller åpne hyller er den mest relevante løsningen.

Også svært relevante for små rom er ulike skjermer eller skillevegger laget av gjennomsiktig glass eller plast, som samtidig deler hele rommet i soner og ikke belaster det totale bildet.

Opprettelsen av et stueinteriør med en liten størrelse tolererer ikke raske og utslett beslutninger. Alt her bør være gjennomtenkt til minste detalj, og hver centimeter skal brukes riktig. Derfor kan du ikke klare deg uten viss kunnskap, oppfinnsomhet og råd fra erfarne designere. Deretter inviterer vi våre lesere til å bli kjent med fotografier av ferdige prosjekter. Din stilige stue kan se slik ut!