Interiør

Vegger i gangen: moderne utførelser og tips for valg av materialer

Når det gjelder renovering, begynner de fleste av oss først å tenke oss å renovere interiøret på kjøkkenet, stuen eller soverommet. Det første rommet som møter oss ved inngangen til et hus eller en leilighet er imidlertid entreen. Det er fra dette rommet den første bekjentskapen med interiøret i hele huset eller leiligheten begynner, og det er entreen som kan fortelle mye om eiernes smak og hobbyer. I tillegg er det her all forurensning fra gaten forblir. Derfor, ved å starte reparasjonsmanipulasjoner, bør man ikke bare nøye vurdere stilen på gangen, som nødvendigvis må passe inn i interiøret i alle andre rom, men også ta seriøst etterbehandlingsmaterialene, hvis valg ikke bare bør baseres på estetikk, men også om praktisk. I dag foreslår vi å diskutere alle slags veggedesignideer som fullt ut vil demonstrere deres kvaliteter i gangen, og så vil vi fortelle deg alt om materialene som brukes til dette av moderne designere.

Veggdekorasjon i gangen – designfunksjoner

Når det gjelder deltakelsesnivå, kan gangen sammenlignes med et kjøkken eller hygieniske rom, derfor bør kravene til valg av materialer til veggdekorasjon i dette tilfellet være passende. Først av alt, det vi ønsker å henlede oppmerksomheten på, er den lave slitasjen på materialene som brukes og holdbarheten. Det beste alternativet i dette tilfellet anses å være et belegg med en garanti på en levetid på 5 til 7 år. Samtidig er det veldig viktig at finishen lett kan gjenopprettes, noe som er veldig praktisk hvis ikke alle vegger har gjennomgått alvorlig mekanisk skade, men bare et visst område av dem..

Ikke mindre viktig faktor kan kalles fuktmotstand og brukervennlighet, noe som betyr at du kan vaske og rengjøre overflaten med spesielle vaskemidler og tilbehør. I tillegg bør det valgte materialet ikke være helseskadelig, samt ha et vakkert utseende og tilsvare interiørets generelle stil. Samtidig kan fargen på veggene og deres tekstur være helt forskjellige, og ofte bruker designere flere typer belegg i designet samtidig. For et lite torg på gangen er det bedre å bruke lyse og varme farger, som visuelt vil utvide plassen. Men ved hjelp av mørke farger kan du visuelt begrense rommet eller fokusere på en av veggene..

Vegger i gangen – materialtyper

Som vi allerede har sagt, er overflaten på veggene i gangen konstant utsatt for ulike forurensninger og ytterligere sanering, så du bør velge mindre lunefulle materialer som vil være enkle å ta vare på. I listen over de mest relevante forslagene som brukes i utformingen av moderne interiør, kan man trekke frem forskjellige malemetoder, dekorativt gips, veggdekorasjon med naturlig eller kunststein, samt noen typer tapeter, spesialpaneler og til og med keramiske fliser..

Disse variasjonene kan brukes som en enkelt type finish, eller kombineres med hverandre. Samtidig er det opp til deg hva slags dekorasjon som vil dekorere veggene i gangen. Og for at du skal ha en liten ide om materialene, foreslår vi å diskutere hver av de nevnte stillingene mer detaljert..

Dekorativt gips

En av de mest populære måtene å dekorere vegger på interiøret i en moderne gang er å bruke dekorativt gips, som gir veggene en original relieffstruktur og lar deg realisere de mest ambisiøse ideene, fra etterligning av murverk til svært kunstneriske trykk. Dette materialet har en god tekstur og er tilgjengelig i et stort utvalg farger. I tillegg er denne finishen ansett som miljøvennlig og veldig praktisk..

Dekorativt gips brukes i forskjellige stiler og fester perfekt til de fleste overflater, det være seg metall, betong eller keramikk. På forespørsel fra kunden kan både glatte og matte overflater lages på veggene. Det eneste du må vurdere når du velger et slikt alternativ, er de høye kostnadene for materialet..

Veggdekorasjon med naturstein eller kunststein

En like attraktiv idé for å dekorere veggene i gangen er bruk av kunstig eller naturstein, som kan brukes både som hoveddekorasjon og spille rollen som innredning. I dette tilfellet avhenger alt av den generelle designstilen og smakpreferansene til eieren av boarealet. Slikt materiale produseres i form av fleksible plater eller fliser, har en annen lettelse og mange nyanser..

De viktigste fordelene med dekorativ stein er holdbarhet, fuktmotstand, enkelt vedlikehold og varmebestandighet. Når det gjelder materialkostnaden, er prisutgaven i dette tilfellet nøyaktig basert på typer overflater og vil avhenge av hvilken du planlegger å kjøpe en stein – gips, akryl eller kvarts.

Bakgrunn

Bruken av denne typen materiale regnes som det vanligste alternativet, derfor kalles det med rette klassisk. Dette er ikke bare en flott mulighet til å lage fantastiske veggdesigner, men også en fin måte å maskere uregelmessigheter og ulike feil, hvis noen. I tillegg lar det moderne tapetutvalget deg velge produkter for gangen som oppfyller kriterier som holdbarhet, fuktmotstand og andre nyanser..

Ikke-vevet tapet presenteres i en rekke strukturer og nyanser, krymper ikke etter tørking, er lett å bruke og kan brukes til maling. Vinyl tapet kommer i forskjellige tykkelser og er svært motstandsdyktig mot lys og vann. Flytende tapet er en ferdig tørr blanding med et stort utvalg av fargespekter, som fortynnes med vann og påføres veggene med en slikkepott. Materialets sammensetning inneholder forskjellige dekorative elementer, som lar deg lage en unik design.

Bakgrunn i glass, som kan males mange ganger, eller fototapet med 3D -effekt, takket være det du kan dekorere et utrolig landskap på en av veggene, eller for eksempel et originalt abstrakt bilde, vil se ikke mindre stilig og elegant ut på veggene i gangen..

Farge

Malte vegger regnes som den enkleste og rimeligste måten å dekorere vegger på. I tillegg til forskjellige fargepaletter har forskjellige typer maling visse egenskaper. Latexmaling motstår perfekt forskjellige temperaturendringer, er lett å rengjøre, men veldig vanskelig å fjerne fra veggene. Akrylmaling er økonomisk og trygg. I de fleste tilfeller må du imidlertid blande flere nyanser alene for å finne den perfekte fargen. Vannbasert maling er luktfri, lett å legge på vegger og har en lav kostnad, men den kan godt vaskes av med rent vann.

Flis

I moderne varianter av interiørdesign har slike materialer som fliser lenge vært brukt ikke bare for veggdekorasjon på kjøkkenet eller badet, men også på gangen. Samtidig kan fliser, steintøy i porselen og mosaikk brukes til kledning. Dette alternativet har en ganske stor fargepalett, er holdbar og holdbar, er ikke redd for fuktighet og passer godt til andre typer etterbehandlingsmaterialer. Den eneste tingen «men» – litt høye kostnader og komplekse monteringsarbeider.

Paneler

Et annet av de fasjonable alternativene for veggdekorasjon i det indre av en moderne gang er bruk av spesielle veggpaneler med 3D -effekt, laget av PVC eller MDF, som lameller brukes til å feste. PVC -paneler eller plastpaneler er rimelige, varierer i et stort fargespekter, er enkle å installere, men kan falme i solen og miste sitt opprinnelige utseende under påvirkning av forskjellige mekaniske påvirkninger. Takket være bruken av MDF -paneler kan du gjenskape effekten av skinn, stein eller tre på veggene. For dette males platene, et spesielt finér påføres og lamineres. 3D -paneler er originale og kan være laget av gipsplater, tre eller glass. Den eneste ulempen med et slikt belegg er de høye kostnadene for materialet..

Det er slett ikke vanskelig å velge riktig materiale for å dekorere veggene i gangen, og i dag har vi bare diskutert noen av alternativene som brukes i moderne interiør. I de fleste tilfeller, som du kan se, er dette et spørsmål om smak, generelle stilbeslutninger og økonomiske muligheter. Prøv videre! Reparasjon er ikke så vanskelig som det ser ut ved første øyekast.