Interiør

Wenge gulv

I dag er det mange nye, bemerkelsesverdige motetrender i interiøret, hvorav den ene er den vakre mørke fargen på wenge -tre. Dette mystiske treet vokser i regnskogene i Kongo og Kamerun, når tjue meter i høyden, og kan bli opptil en meter i omkrets. Men til tross for størrelsen på dette majestetiske treet, er det ganske dyrt..

Paul wenge i trappene

For wenge eller mot ham?

Er dette eksotiske treet verdt innsatsen, eller er det bare en annen fasjonabel dummy? Faktisk, i tillegg til en interessant farge, har wenge høy motstand mot både bøyning og sjokkbelastning. I tillegg har dette belegget en unik motstand mot forskjellige sopp, riper er nesten usynlige på det..

Paul wenge på gangen Paul wenge på kontoret

Som oftest står alle glade wenge -eiere overfor ett problem, ganske ubehagelig, men rent individuelt for alle – dette er problemer med støv og håndavtrykk. Faktisk er støv på en mørk overflate mye mer merkbar enn på en lys, som fingeravtrykk, men hvis du regelmessig rengjør og velger de riktige teppene, kan du glemme dette problemet..

Mørkt eller lyst interiør

Wenge fikk en så enorm popularitet på grunn av sin unike mørke farge, anskaffet etter kutting, i motsetning til teksturen, som alltid har vært og forblir naturlig. Selve treet ser ganske originalt ut i ethvert interiør, hovedsakelig på grunn av de mange oljeaktige og mineralske stoffene i porene. Når du koordinerer planen din med designeren, bør du se nærmere på valget av det generelle fargeskjemaet i interiøret, slik at alle de unike egenskapene til wenge ikke ødelegger det vakre interiøret, men tvert imot vesentlig pynter det.

Gulvkrans på kjøkkenet

Det mørke interiøret i kombinasjon med wengegulv er ikke egnet for hver leilighet, da det er en veldig lunefull og spesifikk designløsning. Den første og viktigste nyansen når du arbeider med dette treverket har alltid vært størrelsen på rommene, fordi dystre interiører visuelt begrenser rommet, noe som kan skade designideen og gjøre et kunstverk til et mørkt skap. Wenge absorberer også lys, så i tillegg til god kunstig belysning i rom der denne fargen dominerer, må det være store vinduer..

Det er en glede å kombinere wenge med lyse farger i ethvert interiør. Det er mange nyanser av denne trefargen, alt fra mørk brun og rødbrun til forskjellige nyanser av mørk lilla. Den mest populære til dags dato er svart wenge, som best kombineres med interiør i lyse farger. Svarte gulv, dører og gulvlister vil se bra ut med hvite møbler eller lyse tremøbler.

Paul wenge i et hvitt interiør

Wenge i huset

Før du endelig bestemmer deg for valg av gulv og bestemmer deg for å bruke wenge, er det verdt å beregne budsjettet i detalj. Den imponerende kostnaden for dette treverket kan tømme familiebudsjettet, men en riktig valgt industriell imitasjon av dette materialet av høy kvalitet kan redde dagen. I tillegg vil en slik løsning på problemet være mer rasjonell for småbarnsfamilier eller for de menneskene som bare har midlertidig boareal som trenger reparasjon..

Gulv wenge med lyse aksenter

High fashion i stua

Hvis designeren bestemte seg for å bruke wenge til gulvet i stua, bør hovedvekten være på lyst, rikt tilbehør. Dette treet i seg selv, rolig og sublimt, mangler ofte sin egen energi, som det absorberer og aldri kommer tilbake. Lyse notater i ethvert interiør med wenge vil gi den livlighet, la den åpne seg på en annen måte og vise sin beste side. En god løsning ville være å kombinere dette mørke treet med forskjellige dekorelementer i afrikansk stil, for eksempel beduinmasker eller sjirafffigurer..

Paul wenge i stua Paul wenge i en varm stue

Mørkt gulv på kjøkkenet

Å bruke wenge -tregulv på kjøkkenet er sannsynligvis den perfekte løsningen for ethvert interiør. Fargen på dette belegget passer godt til enhver overflate, det være seg blank eller matt, mørk eller lys, det er ikke så viktig. I tillegg ser wenge selv bra ut i kombinasjon med interiørelementer laget av børstet aluminium og glass, som ofte brukes i mange moderne interiører, for eksempel det samme moderne eller høyteknologiske.

Paul wenge på et lyst kjøkken Paul wenge i et rom med store vinduer

Kos og eleganse på soverommet

De første assosiasjonene som mange designere har når det gjelder wenge er ordene «voksen», «rolig», «strengt tatt». Faktisk vil dette tregulvet se bra ut på alle soverom, noe som gir en beroligende og avslappende effekt på innbyggerne i dette rommet. I tillegg slapper mørke toner i søvnsonen av bevisstheten som er overopphisset i løpet av dagen, noe som bidrar til en tidlig sovning, noe som ofte er et problem for mange aktive, kreative mennesker..

Paul wenge i et lyst soverom Paul wenge på designer soverommet Original design med wengegulv