keuken

3 geweldige manieren om je keuken op te frissen

De zomer is zeker het vakantieseizoen. Maar het is ook een zeer gunstige periode om aan renovatie-, reorganisatie- en decoratieprojecten te beginnen. Omdat dit ons in staat zal stellen om in alle comfort en rust uit te rusten in onze cocon wanneer de mooie dagen komen. En als het gaat om verfrissende transformaties, wat is dan een betere plek om te beginnen dan de culinaire hoek? Omdat de keuken het hart van elk huis is, dromen we er vaak van om deze gemoderniseerd te zien en aangepast aan de smaak en behoeften van het hele gezin. Als u echter niet klaar bent voor een radicale verandering, bieden we 3 effectieve en gemakkelijke manieren om het een facelift te geven.

Vele manieren om uw keuken te moderniseren, zelfs zonder een complete renovatie te starten

je keuken renoveren houten parket witte meubelverlichting led spots

Kies voor een nieuwe achterwand

De achterwand is een van de belangrijkste elementen in de keuken. Daarom is het opknappen van de ruimte tussen het werkblad en de bovenkasten een praktisch en relatief betaalbaar alternatief voor het opknappen van de keuken. Waar zijn dan de opties voor? keuken achterwanden modern in materiaal of design? Eerlijk gezegd zijn het er veel. Laten we een kort overzicht van de meest populaire varianten bekijken:

  • een bedrukte of gelakte glazen achterwand : zeer geschikte oplossing in termen van onderhoud of esthetiek, onder de stermodellen kunnen we geometrische patronen of cementtegels noemen (ideaal om een ​​authentieke en elegante noot aan de ruimte toe te voegen);
  • de laminaat achterwand : dit type achterwand onderscheidt zich door verschillende voordelen – eenvoudige installatie, uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, weerstand en ook een breed scala aan moderne ontwerpen (waaronder hout is een uitstekend idee om de sfeer op te warmen en er een natuurlijk tintje aan te geven );
  • een keramische achterwand : het massieve materiaal biedt een hoge bescherming tegen hitte en vochtigheid, bovendien profiteren we van een zeer natuurlijke uitstraling die zich aanpast aan alle decoratiestijlen (de marmeren imitatie achterwand is bijvoorbeeld een mooie optie om stijl en een verfijnde look in de keuken te geven).

Geef de culinaire hoek een frisse en moderne uitstraling door te kiezen voor een trendy achterwand

keuken renovatie verandering achterwand modern design werkplan materia

Vervang het werkblad

Een ander belangrijk element in het ontwerp van elke keuken, het werkblad, biedt ons het benodigde oppervlak om veel culinaire taken uit te voeren. Echter, met de frequentie en intensiteit van gebruik, hebben werkbladen ook de neiging om na verloop van tijd te verslijten. Dus als u uw keuken een jeugdige uitstraling wilt geven, is het misschien tijd om de oppervlakken te veranderen! Hier zijn onze twee belangrijkste tips voor het maken van de beste keuze.

1 / Kies voor stevige en resistente materialen zoals graniet, beton, marmer, kwarts, roestvrij staal, enz..

2 / Geef de voorkeur aan het ontwerp dat overeenkomt met de gewenste stijl:

  • het houten werkblad heeft over het algemeen de kracht om de ruimte uitnodigender en warmer te maken;
  • zwart daarentegen geeft een stijlvolle en eigentijdse uitstraling;
  • het betonnen ontwerp is een geschikte optie om een ​​industriële en rauwe noot aan de saaie decoratie te geven;
  • het marmeren werkblad is ongetwijfeld het vlaggenschipalternatief als het gaat om een ​​luxueuze en verfijnde weergave.

Een nieuw werkplan kan de stemming totaal veranderen

keukendecoratie houten werkblad witte kasten metalen handgrepen

Make-over van het meubilair: schilder de gevels en verander de handgrepen

De laatste tip, maar zeker niet de minste, is om je keukenmeubel een make-over te geven. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden voor u beschikbaar..

Gevels schilderen

De eenvoudigste manier om meubels aan te passen, is natuurlijk om verse verf te gebruiken. Voor een stijlvolle en dramatische look is antracietgrijs een ideale optie. Als je de eentonige sfeer wilt laten herleven, kun je kiezen voor een felle kleur zoals geel, groen, blauw of roze.

Deuren van bovenkasten verwijderen

Een andere manier om de sfeer in de keuken te veranderen, is door de deuren van de bovenkasten te verwijderen. Op deze manier ontdoet u zich van versleten gevels en geniet u van open opslag, dat wil zeggen gemakkelijker toegang tot objecten en ook een aangenamere visuele weergave.

Handgrepen vervangen

Soms kunnen een paar kleine details de sfeer in een ruimte echt veranderen. Om de kasten op te frissen is het dus ook aan te raden om de oude grepen te vervangen door eigentijdse en design modellen. Metalen handgrepen (goud, roségoud, messing) zijn een zeer goed idee om meubels een elegante uitstraling te geven. Anderzijds zijn de handgrepen in matzwart ook erg populair en geschikt voor het moderniseren van gevels..

Verjong je keuken met een penseelstreek op de gevels

hoe keukenmeubels grijze verfkasten te schilderen