keuken

Hoe installeer je een LED-neon in de keuken?

Neonverlichting in de keuken is anders dan alle andere verlichting. Het is op zich een element van het decor, dat helpt om een ​​unieke sfeer in uw keuken te creëren. In dit artikel adviseren wij u bij de keuze van uw LED neonlampen, bij de installatie en aansluiting. U zult uw keuken binnenkort in een nieuw licht zien …

De voordelen van een LED neon in de keuken

LED-neon heeft serieuze voordelen. Het verlichtingsoppervlak is nauwkeuriger, waardoor bepaalde gebieden, zoals het werkblad of de kookplaten, nauwkeurig kunnen worden verlicht. Het draagt ​​dan ook volop bij aan het creëren van sfeer. Voor keukens die minder aan daglicht zijn blootgesteld, LED neonbuis maakt het mogelijk om harmonieus te compenseren om volume aan de keuken te geven. Ook heeft LED-neon een flinke levensduur, tot wel 40.000 branduren. U kunt het ook gemakkelijk recyclen door het in een daarvoor bestemde bak te plaatsen. De keuken is een ruimte waar we vooral ‘s ochtends veel tijd doorbrengen. Met aangename verlichting kunt u de dag goed beginnen. LED-technologie is door zijn duurzaamheid bestand tegen regelmatig in- en uitschakelen. Als bonus kun je door het lagere verbruik tot 60% energie besparen in vergelijking met een traditionele neon. De reden ?

Een ander voordeel is dat LED-technologie veel minder kilowatt verbruikt

een keuken met witte houten meubels en led-verlichting

Wat is de ideale TL-buislengte voor je keuken? ?

Er zijn verschillende lengtes neon, die je in je keuken kunt installeren. Tot de meest voorkomende maten behoren de T8-types, met modellen van 60, 120 en 150 centimeter. Deze hebben een G13 basis, een diameter van 26 millimeter en een ruimte van 13 millimeter tussen de contactpennen, aan de uiteinden. Ook zijn er T5-neonlampen op de markt, met G5-voet, met een diameter van 16 millimeter. Deze zijn verkrijgbaar in gangbare maten, zoals 115 of 145 centimeter. De lengte is afhankelijk van de afmetingen van je keuken en de plaats van installatie van de LED tube.

Onthoud dat LED-neonlampen van het type T5 betere prestaties en meer vermogen hebben. Daarentegen hebben T8-types een langere levensduur.

Maar dat is niet alles. U moet ook de lichtkleur van uw toekomstige keukenneon definiëren … en de positionering ervan

koffiekopjes opgesteld in de keuken onder een led-buislamp

Welke verlichtingskleur kies je voor een keuken LED buis? ?

Met LED-neonverlichting kunt u uw verlichtingskleur kiezen. Dit is ook een aspect dat we je aanraden te bestuderen. Let op: deze lichtkleur wordt uitgedrukt in Kelvin. Hoe lager de waarde, hoe warmer de lichtkleur zal zijn, die neigt naar oranje tinten. Hier zijn de drie belangrijkste kleurenfamilies die beschikbaar zijn op LED-neonlampen:

– Minder dan 3500 K: je krijgt verlichting in gele tinten, of zelfs oranje, wat een warme sfeer geeft aan je keuken.

– Tussen 3.500 en 5.500 K: dit is neutrale verlichting, een perfect compromis tussen wit en geel. Het is ideaal voor moderne keukens.

– Hoger dan 6000 K: de verlichting is koud en neigt naar blauwachtige tinten. Dit is een goed punt voor het markeren van een object, zoals het aanrecht. Doorgangen worden ook geaccentueerd, waardoor het gevoel van ruimte wordt geaccentueerd.

Wist u ? Het is gebruikelijk dat LED-neonlampen een dimmer hebben. Dit is een commando om te handelen op de kracht van de verlichting

led lichtbuizen voor de keuken op een blnc achtergrond

Waar plaats je de LED-neon in de keuken? ?

De keuken LED neon profiteert van een grote veelzijdigheid. Conventioneel wordt deze laatste aan het plafond geïnstalleerd, waardoor deze woonkamer over het algemeen wordt verlicht. Het is een interessante oplossing om een ​​optimale en algemene verdeling te hebben. Omgekeerd kan de TL-buis ook boven je keukenblad of het middeneiland worden geplaatst. Vervolgens versterkt hij deze ruimte door er een kostbare kant aan te geven. Dit type lay-out kan het gevoel van grootsheid van uw keuken versterken.

Neon aan de muur monteren behoort ook tot de mogelijkheden. Dit helpt om een ​​mooi wandtapijt of frame te laten zien dat belangrijk voor je is, terwijl je vanaf dat punt ook een lichtbron biedt. Een andere trend is om de LED TL-buis weg te werken zodat deze geen directe verlichting meer geeft. De enige beperkingen zijn je fantasie. U kunt bijvoorbeeld een neon over een hoge kast installeren. Niet alleen zal het plafond hoger lijken, maar het meer diffuse licht kan een zeer merkbare rustgevende kant geven. Verlichting is niet alleen bedoeld om in de vroege ochtend duidelijk te zien, het is ook een esthetische vector en neemt volledig deel aan de decoratie van uw keuken

Bepaal voordat u een locatie kiest de sterke punten van uw keuken en wat u wilt benadrukken

een keuken met lichte houten kasten en een geïntegreerde oven

Een LED-neon installeren en aansluiten ?

Eerst moet u uw T5- of T8-type neon kopen. Deze wordt geleverd met een aansluitklem, een 3-polige stekker evenals bevestigingen en voeding. Eerst pak je de dubbelstekkerkabel. Hierdoor kunnen twee neonlampen in serie worden geschakeld. Maar het zal ook nodig zijn dat u toezicht houdt op het elektrische gedeelte. Sluit een van de twee neonstekkers aan en knip en strip de draden aan het uiteinde van het stopcontact. De drie draden zijn geïdentificeerd en komen overeen met aarde, neutraal en fase. Installeer ze in de aansluitklem met xxA (aarde), xxxV (spanning) en vervolgens neutraal. Sluit de set vervolgens aan op de voeding. De langste in fase en de kortste in neutraal. Plaats vervolgens de terminal terug op zijn plaats en boor met behulp van de pluggen de ruimte waar u uw neon wilt plaatsen. U hoeft alleen de neon op het elektrische systeem aan te sluiten en vervolgens de LED-neonbuis op zijn plaats te plaatsen.

Ten slotte moet worden opgemerkt dat er “kant-en-klare” kits zijn en dat u een beroep kunt doen op een professional als u dat wenst.

een led-paneel voor een wand van tegels naast een stapel tijdschriften