keuken

Keukenmeubels: ons advies bij het kiezen ervan

Bij het ontwerp of de herinrichting van een keuken is het het keukenmeubel dat in hoge mate de functionaliteit maar ook de bijzondere sfeer bepaalt. Het vertegenwoordigt dus de tweede grote investering na huishoudelijke apparaten. Meubels kopen is dan ook geen stap die lichtvaardig moet worden genomen. Het kiezen van het juiste keukenmeubilair betekent vooral zorgen voor het comfort van een ingerichte keuken die veel opbergruimte biedt en tegelijkertijd de werkzaamheden vergemakkelijkt. Maar het is vaak moeilijk om door het brede scala aan keukens van hedendaagse keukenontwerpers te navigeren. Afwerking, stijl, ergonomie, zoveel elementen om rekening mee te houden bij het kiezen van een functionele keukenkast. Om u te helpen uw dromen waar te maken, raden we u aan enkele inrichtingsadviezen en suggesties te ontdekken.

De ergonomische en functionele keukenkast is gekozen volgens de indeling

indeling van een kleine l-vormige keuken voorzien van witte lage en hoge meubelen, witte en houten keuken met eethoek

De eerste stap bij het vinden van de inrichtingsoplossingen die het beste bij uw ruimte en levensstijl passen, is het bepalen van de indeling van de nieuwe keuken. Het aantal, de grootte en de opstelling van het meubilair is afhankelijk van de beschikbare ruimte en de indeling van de keuken. Dus, in een U-vormige lay-out met drie bezette muren, zullen we vertrouwen op functioneel hoekmeubilair en specifieke opslag om atypische hoeken te bezetten. Als we daarentegen een kleine lineaire keuken hebben, zullen we proberen de verticale ruimte te benutten door te kiezen voor bovenkasten tot de volledige hoogte van de muur. Om de juiste indeling te vinden, kunt u zich laten inspireren door de modellen van inbouwkeukens die worden aangeboden door keukenontwerpers. De voorbeelden van succesvolle indelingen volgens de verschillende keukenplannen stellen u in staat om: zie keukenmeubels optimaal georganiseerd volgens de beperkingen opgelegd door de implementatie.

Kleine keuken in Scandinavische stijl

Witte keuken in Scandinavische stijl, witte keukenkast geaccentueerd door de donkergroene muur en het houten werkblad

Zodra het plan voor uw nieuwe keuken is opgesteld, is het tijd om de meest geschikte meubels te kiezen die uw project vorm zullen geven. Voor maximaal comfort bestaat de keuken uit verschillende essentiële elementen waarmee u uw activiteiten kunt organiseren. Hier is een lijst met standaard keukenmeubels om de ruimte te organiseren.

  • Onderkasten: Basiselementen van de keuken, onderkasten bieden niet alleen de belangrijkste opbergruimte in de keuken, maar vormen ook een uitstekend werkblad. Om optimaal gebruik te maken van onderstaande ruimte, kunt u kiezen voor meubels met geïntegreerd opbergsysteem en schuiflades.
  • Bovenkasten: Boven het werkblad geplaatst, zorgen bovenkasten voor meer opbergruimte. Hoewel trendy open keukens vaak liever zonder zijn, zijn bovenkasten een must als er extra opbergruimte nodig is..
  • Hoekkasten: onmisbaar voor het optimaliseren van verloren hoeken, vooral in U- en L-configuraties, hoekkasten besparen kostbare ruimte.
  • De rest van de ruimte wordt gedeeld tussen verticale kolommen, die ook zeer geschikt zijn voor kleine ruimtes, evenals dressoirs en meubels voor specifieke doeleinden zoals de pot..

Modern design van een witte keuken met zwarte en grijze accenten

eigentijdse witte keuken uitgerust met greeploze kasten en een centraal eiland dat lijkt op te gaan in het decor

De keuken moet functioneel en ergonomisch zijn, maar dat is niet alles. Om het een integraal onderdeel van het interieur te laten worden, zijn we ook geïnteresseerd in de esthetische aspecten ervan. De keuze van fronten en meubeldecors bepaalt in hoge mate de stijl van uw keuken en de sfeer. Dit is de finishing touch van uw project. Om een ​​uitgesproken trendy keuken te ontwerpen, spelen we met de authentieke uitstraling van hout of met matte gevels die een elegante soberheid verlenen. De glanzende afwerkingen van hun kant passen perfect bij een eigentijds en designinterieur en vergroten de ruimte dankzij het gereflecteerde licht. Aarzel niet om contrasten te creëren dankzij de mix van materialen zoals hout en matte lak. Wat betreft de keuze van gevelmaterialen, deze is gemaakt volgens het budget, het onderhoudsgemak en de weerstand. In hout, spaanplaat of roestvrij staal, neem de tijd om de beschikbare keuzes zorgvuldig te bestuderen en de voordelen te vergelijken.

Witte keuken met eiland tussen traditie en moderniteit

witte keuken voorzien van een kookeiland met marmeren werkblad en houten front, melamine keukenkast

Keuken open naar de woonkamer met multifunctioneel kookeiland

open concept van een keuken met kookeiland