Къща

Фокусирайте се върху обновяването на дома

Ремонтът на дома включва различни проекти, от изолация до рамката, включително вътрешно обзавеждане. Работата има за цел да осигури жилище, да подобри енергийните му характеристики или да го направи по -удобно и да го разкраси. Като част от цялостен ремонт, работата се извършва в този ред. Диагнозата, извършена от професионалист, ще ви позволи да определите приоритетно проектите, които трябва да бъдат изпълнени. Някои компании са специализирани в цялостното обновяване на жилища.

съвети как да ремонтирате домашните си неща, за да помислите за ремонт

Какво трябва да знаете за ремонта на къща

Ние използваме работата на ремонт на къщата след изкупуване, за продажба / отдаване под наем или просто за да се почувствате по -добре. Този мащабен проект не може да бъде импровизиран и трябва да следва определени правила. Първото нещо, което трябва да направите, е да потърсите експертно мнение за състоянието на къщата. Дори да изглежда стабилно или да не сте открили големи проблеми, остарелите инсталации могат да ви причинят много проблеми с течение на времето.

Проучването на професионалист ще ви позволи да знаете кои части от дома трябва да се третират като приоритет, за да го осигурите. След това става въпрос за инспекция на сградата като цяло и подробно: рамката, зидарията, но също така водопроводните и електрическите мрежи.

Вторият приоритет е енергийното обновяване. Лошо изолирана, прегрята или лошо оразмерена къща води до висока консумация на енергия. След това е необходимо да се извърши друга инвентаризация, този път енергична. Той ще идентифицира проблемите с изолацията, възможните източници на топлинни течове и ще прецени дали отоплителните инсталации са подходящи за дома.

И накрая, работата, която ще се извърши последна, се отнася до подобряване на комфорта и разкрасяване на дома. Това е най -креативната част от подобряването на дома и тази, която ще ви позволи наистина да го персонализирате..

къща за обновяване идея как да се работи вкъщи

Работа по сигурността на дома

Осигуряването на къщата включва проверка и модернизиране на ВиК и електрическите мрежи, инсталации, рамка, покриви и зидария. Това са елементи, които могат да изложат дома и обитателите му в риск, ако не са в добро състояние.

Съответните елементи

Водопроводната система трябва да бъде проверена, за да се гарантира, че няма течове, но също така и да се провери дали тръбите отговарят на стандартите. Електрическата мрежа също трябва да бъде изследвана, тъй като може да предизвика пожар, ако е твърде стар или извън спецификациите. Наемодател ли сте? Ако вашият наемател срещне проблеми поради електрическата мрежа, вие се излагате на сериозни правни последици..

Рамката и зидарията осигуряват стабилността на конструкцията. Ако се установи проблем, трябва да се предприеме абсолютно работа, за да се избегне компрометиране на цялата структура. Стените, подовете, рамката и покривът са професионално прегледани. Той оценява тяхната сила, съответствие и добро здраве. В зависимост от констатациите си, той може да препоръча лечение, ремонт или подмяна на засегнатите страни. И накрая, експертът ще потърси и наличието на токсични елементи в дома, като азбест или оловна боя.

Бюджетът да се планира

За електричество диагностиката струва между 120 и 170 евро. След това бройте – на м² – между 80 и 120 евро за частичен ремонт, между 35 и 150 евро за безопасност и между 90 и 120 евро за цялостен ремонт. Ще бъде необходимо да се осигури и работната сила, която възлиза на между 80 и 100 евро на м².

За водопровода позволете между 30 и 60 евро за проверката с камера. Замяната на заровена тръба се таксува между 100 и 950 евро. Що се отнася до труда на водопроводчика, той варира между 16 и 100 евро на час.

За структурата прегледът и диагностиката, извършени от експертна компания, струват между 500 и 2000 евро. Бюджетът за зидани работи ще зависи от вида на материала и състоянието на рамката. За тавана цената варира между 20 и 250 евро на м², срещу 20 до 200 евро на м² за пода. Това на рамката ще зависи от естеството на работата. Пребройте между 25 и 100 евро на m² за обработка и между 250 и 600 евро на m² за ремонт.

Цената на диагнозата азбест ще варира в зависимост от размера на къщата, но може да се изчисли между 200 и 350 евро. Бюджетът за отстраняване на азбест също ще зависи от повърхността, но и от токсичността на азбеста. Изхвърлянето на отпадъци от тип I (най -опасните) се таксува между 150 и 550 евро на тон. За тези от тип II (не е опасен) цената варира между 25 и 50 евро на м².

Помощ за работа по безопасност

Някои от тези проекти могат да ви дадат полза от намалената до 5,5%ставка на ДДС, данъчния кредит за енергиен преход или енергийната проверка..

Здравословният живот и спокойният живот са помощни средства, предоставени от Ана за обезопасяване и дезинфекция на къщата. Те могат да покрият до 50% от стойността на работата в определени случаи, но подлежат на ограничение (10 000 евро за Habiter Sain и 25 000 евро за Habiter Serein). Помощта на Ана е предмет на условия за допустимост. Това се отнася само за домакинства със скромни или много скромни доходи и чието жилище е на поне 15 години. За да се възползва от него, кандидатът трябва също да спазва определени условия на Anah. По -специално, той ще трябва да изчака съгласието на агенцията, за да започне работата и да се ангажира да не пуска къщата за продажба в продължение на 6 години след доставката на работата.

И накрая, сгради на възраст над 20 години отговарят на условията за бонус за подобряване на дома.

Енергийното обновяване на къщата

Тази работа има за цел да подобри енергийните си характеристики. Намесата на специалист дава възможност да се провери изолацията на къщата. За най-добри резултати може да се извърши енергиен одит: това задълбочено проучване ще идентифицира цялата работа, която трябва да се извърши за високопроизводителен дом по отношение на консумацията на енергия..

фокусирайте се върху ремонтни дейности, за да увеличите ефективността на вашия дом

Работи по енергийно обновяване

Тези проекти също трябва да се изпълняват по приоритет. Започваме с изолацията на покрива и тавана, преди да преминем към тази на стените, прозорците и подовете. Добре изолирана къща ще ви позволи да ограничите консумацията си и следователно да намалите сметката си.

След като тази работа приключи, можем да се съсредоточим върху надграждането на вътрешната отоплителна инсталация и отоплението на битовата вода. Те могат да бъдат заменени от модели, които се представят по -добре и са оразмерени така, че да отговарят на вашия дом. Термопомпите са едни от най -добрите отоплителни съоръжения. Някои модели ще поддържат и отопление на битова вода.

Последният етап от енергийното обновяване се отнася до вентилационната система. Той обновява въздуха в къщата и предотвратява образуването на патологии, свързани с влагата.

Бюджетът за планиране на енергийно обновяване

За изолация бройте между 20 и 80 евро на м² за покрива, между 30 и 220 евро на м² за стените и между 20 и 30 евро на м² за пода. Цената на изолацията на прозорци ще зависи от цената на материала и неговата технология (остъкляване).

Помощ за енергийно обновяване

Планирани са няколко държавни помощи като част от националните цели за намаляване на потреблението на енергия. Това са например MaPrimeRénov ’, премии на ЕИО или Eco-PTZ. Имайте предвид обаче, че ако вашата къща е класифицирана като F или G от DPE, трябва да сте извършили тази работа преди 2025 г..

Ремонтни работи: за повече комфорт или за украса

Тази работа има за цел да направи къщата по -удобна и да я разкраси. Говорим повече за освежаване. Това е умерена работа и завършва бързо. Степента на трансформациите ще зависи от вашия бюджет и вашите желания.

Какви видове работа ?

Ако искате да промените оформлението на къщата, например, можете да счупите неносеща стена, за да отворите пространството. Напротив, можете да го фрагментирате, като създадете гипсокартон с помощта на гипсокартон или стъклени тухли..

Най -често ремонтираните стаи са кухнята и банята. Можете да ги накарате да бъдат преработени изцяло или да се съсредоточите върху определени части, като санитарен фаянс, облицовка, осветителни тела и т.н. Най-леките задачи при освежаването на дома са боядисване или повторно покриване на стената или пода. С малко помощ можете сами да вършите тези работи. За други препоръчваме да разчитате на ноу-хау на професионалисти.

Бюджетът за сайтове за освежаване

Тези малки работни места обикновено се фактурират между 100 и 500 евро на m², в зависимост от тяхната сложност..

Не се предвижда помощ за този вид работа. Ако обаче сте възрастен или имате увреждане, са въведени определени помощни средства, които да ви помогнат да адаптирате настаняването към вашата ситуация. Те включват например „Лесен живот“ или „Стареене в дома“ от Ана или помощ от пенсионния фонд за подобряване на дома.

какви ремонти за по -красива и ефективна къща