Къща

Разширяване на къща: някои начини да спестите пари

Независимо дали се дължи на необходимостта от нова стая за раждане или просто на разширяване на жилищното пространство, разширяването на къща може да се окаже идеалният подход, вместо преместването. Независимо дали най -малкият е на път или тийнейджърът в семейството жадува за повече независимост, създаването на нова всекидневна е инвестиция, която се оказва скъпа, но чийто потенциал впоследствие ще осигури последваща добавена стойност към стойността на неговата Имот. Обикновено се поверява на професионалист в сектора, разширението на къща ще бъде фактурирано според няколко критерия, като се изброяват цените на офертите от единични до двойни в зависимост от повърхността, вида на материала, както и желаните облицовки, като например изолация или инсталациите, необходими за нейния комфорт.

Разширяване на къща: печеливша инвестиция

Как да удължите къщата, без да счупите банката

Изправени пред постоянно нарастващите цени на недвижимите имоти в големите градове, много домакинства, търсещи инвестиции в недвижими имоти, са принудени да намалят изискванията си за жилищна площ. Принудени от бюджетните въпроси да се обърнат към несъвършени стоки, въображението на купувачите чрез проекция бързо се превръща в мощен съюзник, както и смелостта, необходима за бъдещата работа да приключи. Всъщност имотите, които ще бъдат ремонтирани, сега стават все по -обобщен стандарт по отношение на офертите за недвижими имоти и необходимостта от рехабилитация на имот се добавя към идеите за разширяване.

Следователно разширяването на съществуваща къща е един от пътищата, които трябва да следвате, когато купувате имот на по -ниска цена. Независимо дали става дума за разширение към земята в зависимост от наличната площ на земята или за кота чрез изграждането на допълнителен етаж, цена на разширение на къща като цяло може да бъде по -икономично от закупуването на имот с по -щедра квадратура. Защото, ако изграждането на нова част неизбежно води до списък на допълнителните разходи поради относителната й сложност, съществуват решения за ограничаване на разходите за нея, като същевременно се гарантира качеството на изпълнение от професионалисти.

Сред различните възможности, достъпни за собствениците на жилища, които желаят да разширят жилището си, някои материали са по -икономични от други. Ако здравата стомана и дърво и неговата строга поддръжка изглеждат интересен избор по отношение на естетичното изобразяване и модерността, тухлата играе ценовата карта, два до пет пъти по -малко на m² от своите конкуренти. Неговото леко тегло ще улесни инсталирането му и следователно продължителността на работата и ще позволи по -голяма свобода на действие. Въпреки силата на инерция и дишането, които работят в негова полза, добра изолация ще бъде необходима, за да се осигури оптимален комфорт. Характеристики, които го поставят като надеждна алтернатива на пепелния блок, малко по -скъп от последния, благодарение на репутацията му по отношение на потвърдена устойчивост.

Тухла за разширение на икономична къща

Открийте решенията за икономично разширение на къщата

Когато става въпрос за разширяване на къща, увеличаването на жилищната площ не изисква непременно изграждането на нови стени. Всъщност развитието на таванските помещения, когато те съществуват, и това обикновено е случаят в стари къщи или стари стопански постройки, остава едно от най -използваните решения от собствениците. Поради липсата на структурни работи, работата може да се извърши бързо и на по -ниска цена, в зависимост от нуждите и избора на довършителни работи. Решаващият момент, с който се сблъсква по време на рехабилитацията на таванските помещения, е тяхната изолация. Тъй като това понякога липсва и е просто осигурено на пода в близост до стаите по -долу, монтирането на допълнителна изолация и окачен таван може да бъде от съществено значение. Може да се очаква и обновяване на покрива, за да се противодейства на всяка проникване и влажност. След това входът и изходът на водата също трябва да бъдат взети предвид при необходимост. И накрая, кой казва, че надморската височина казва достъпността и следователно инсталирането на защитено стълбище може да бъде добавено към окончателната фактура.

Осигурете на дома си допълнителна стая благодарение на развитието на тавана

Разширете къщата си с допълнителна стая благодарение на развитието на тавански помещения

Едно от най -често срещаните решения по отношение на разширяването на къща остава изграждането на веранда. Похвалена от французите, тази нова полуотворена стая отвън се оказва по-икономично решение от изграждането на нова направо пристройка. Представена като истинско разширение с инсталирането на нови стени или просто покриване на вече съществуваща тераса, верандата ви позволява да разширите жилищната си площ, като създадете нова всекидневна, както за лятото, така и за зимата.

Верандата, модулно и икономично решение

Верандата е едно от най -популярните решения за разширяване на къща

И накрая, независимо дали става въпрос за тухли, бетонни блокове или по -благородни материали като дърво, стомана или стъкло, разширението на къщата остава обект на определени правни правила незабележимо. Необходимост от разрешение за строеж се изисква, наред с други неща, за разширение, по -голямо от 20m², или когато крайната площ на местообитанието достигне 150m². В последния случай ще се наложи и използването на архитект. Най-накрая, предварителна декларация за работа трябва да се извърши в случай на удължаване с поне 5 m² и увеличаване на отпечатъка до общо 20 m².