Kunst

De kristalfabriek van Daum France, specialist in glaspasta

Glas is een artistiek medium met technische veelzijdigheid en een lange, rijke geschiedenis. Glasgieten is bijvoorbeeld een van de meest populaire processen. Het maken van kunstwerken met deze methode dateert uit de Egyptische periode. Later, tijdens het Romeinse Rijk, onderging het een ontwikkeling en werd het een geheel nieuwe kunstvorm. Vandaag de dag staan ​​werken in glas of kristal nog steeds hoog aangeschreven. Wat hun producenten betreft, kunnen we altijd een paar opmerkelijke namen bedenken. Een daarvan is de Daum-kristalfabriek in Nancy die we u in de volgende regels voorstellen:.

Een originele foto van het huis Daum in Nancy

het daum huis in nancy een foto van de fabriek

Korte geschiedenis van de Daum-kristalfabriek

De kristalfabriek van Daum werd in 1789 in Nancy opgericht door Jean Daum. Als gevolg hiervan namen zijn twee zonen, Auguste en Antonin Daum, de glasproductie over die door hun vader was begonnen. Het bedrijf wordt beroemd dankzij zijn experimentele benaderingen in de glaskunst. Het belangrijkste voorbeeld is de “glaspasta”-techniek, die na de Tweede Wereldoorlog verscheen. Dit is een proces waarbij gebroken glas in een mal wordt geplaatst en verwarmd totdat het gesmolten is. Na afkoeling gebruiken we de technieken van cameo glas om de creaties een uniek tintje te geven. Na enkele artistieke verschuivingen werden de stukjes glaspasta in de jaren 70 opnieuw geïntroduceerd door het bedrijf onder de naam Pâte-de-Verre Nouveau. We kunnen dus spreken van een opmerkelijke techniek.

Dit is een van de stappen in de glasvormtechniek 

het proces van het maken van kristallen voorwerpen door daum france

Waarom we altijd de kristalfabriek van Daum bewonderen

Het eerste waarvoor de Daum kristalfabriek wordt zeer gewaardeerd, het is de hoge kwaliteit van het gebruikte glas. Vervolgens maakt het Daum-huis werken die over de hele wereld worden erkend met behulp van zeldzame en oude technieken. Perfecte beheersing van pâté de verre, bijvoorbeeld, heeft hen een wereldwijde reputatie van uitmuntendheid opgeleverd. Daum-ambachtslieden zijn in staat om fijne details en verfijnde lijnen tegelijkertijd te combineren. Dit is de reden waarom elk van hun glassculpturen indruk maakt met een harmonieuze mix van licht en kleur. Deze unieke en boeiende verschijning maakt het een fantastische aanvulling op elk huis, maar ook een perfect cadeau..

Vakmanschap maakt sculpturen niet van echte bloemen te onderscheiden, zoals deze

een iris gemaakt door de pate de verre techniek prosuit door studio daum france

De grote diversiteit die de kristalfabriek van Daum biedt

De werken van Daum France zijn verdeeld in verschillende collecties. Elke collectie is uniek van aard en bevat verschillende prachtige objecten, die kunnen worden omschreven als ware meesterwerken van glaskunst. U zult ongetwijfeld degene vinden die perfect bij uw interieur past en die past bij uw esthetische idee. U kunt kiezen uit glazen vazen, verlichtingsarmaturen of parfumflesjes tot veel meer abstracte en artistieke werken die zelfs de echte kenners van Daum-kristal kunnen imponeren..

Het Daum-kristalwerk is rijk aan werken in alle vormen en kleuren

daum kristallen vazen ​​op een witte tafel achter plastic stoelen

Waar moet je op letten bij het kopen van Daum kristal

Zoals bij de meeste krachtige merken valt ook Daum’s vaak onder de paraplu van reproductiemakers. Maar zelfs als de knock-offs de Daum-stijl losjes samenbrengen, zou het enige dat iemand zou doen denken dat ze Daum zijn, het merk zijn dat Daum Nancy zegt. Wat u kunt doen om oplichting te voorkomen, is letten op de kleur van uw artikel. Authentieke Daum vazen ​​zijn bijvoorbeeld nooit een effen kleur, dat geldt niet voor reproducties. Daarnaast hebben de originele werken een veel lagere rand. Ze zijn afgerond en meestal gemaakt van helder glas. Nep-objecten zijn ongeveer drie keer zo dik en plat. En tot slot, ons beste advies is om uw Daum-glaswerk alleen te kopen bij geautoriseerde en geverifieerde verkopers.

Goede smaak en esthetiek kunnen niet worden gereproduceerd

een kristallen roos op een tafelset voor het diner met porseleinen borden