Легло

Надуваемият матрак, перфектното допълнително легло

Независимо дали е посветен на гости или за почивка на къмпинг, надуваемият матрак е привлекателен както винаги. Практичен и устойчив, сега се предлага в модели, предназначени за оптимизиран сън. Какви са неговите предимства и как да го изберем? Увеличете различните модели надуваеми матраци, за да ви помогнем да направите най -добрия избор !

Предимствата на надуваемия матрак

Надуваемият матрак, използван като допълнително легло, е идеалното решение да се възползвате от леглото за гости, без да се налага да се занимавате с легло. Не всеки може да си позволи този лукс или поради липса на място, или заради оптимизиране на стаите в дома си по различен начин. От своя страна надуваемият матрак може да се сгъва и съхранява в торба, предвидена за тази цел, за да заеме само минимално пространство, когато не се използва..

как да осигурите добър сън с надуваемия матрак

Критериите за добър надуваем допълнителен матрак

Не всички допълнителни матраци са създадени равни. Някои наистина са предназначени само за плаж и няма да предлагат никакъв комфорт за употреба, предназначен за почивка. Изборът на надуваеми матраци е огромен и изборът на идеалния модел не винаги е лесен. Следвайте ръководството, за да ви помогнем да направите правилния избор !

Значителните възможности за допълнителен надуваем матрак

Сред най -популярните точки е преди всичко дебелината на надуваемия матрак. За оптимален комфорт изберете дебелина над 40 см. Тази голяма въздушна възглавница няма да рискува да провисне до такава степен, че гостите ви да докоснат земята рано сутрин … Има допълнителни легла с дебелина около двадесет сантиметра, но предпочитайте този вид материал за деца или пера.

Ние също така оценяваме интегрираната възглавница на някои модели. Тази функция е особено полезна, когато пътувате (например за празници), където се опитваме да бъдем максимално натоварени и поради което оценяваме възможността да оставим възглавниците у дома. Производител, който предлага комплект за ремонт, също ще бъде предпочитан от потенциалните купувачи. Тези комплекти ви позволяват бързо да поправите малък теч, така че можете да продължите да използвате матрака без притеснения, благодарение на обикновен пластир.

спи навън, надуваеми матраци в тъмно синя, синя палатка, как да осигурим добър сън навън

За оптимален комфорт при сън покритията срещу шум и против приплъзване също са плюс. Те помагат за ограничаване на шума, когато потребителите се настанят на матрака или се движат през нощта. Така матракът остава на място, без да страда от различните движения на траверсите.

Малък съвет: ако подът ви не е гладък (като морска трева), поставете чаршаф или друг текстил под матрака, за да премахнете шума, който може да се дължи на повърхност с неравности.

Интегрирано електрическо или ръчно надуване ?

Ако отдавна сме свикнали с ръчни надувачи (идеални за разработване на адуктори …), комфортът на използване, предлаган от електрическия надувач, все още е несравним! Матракът има малка кухина, за да може да съхранява нишката дискретно след употреба. Когато имате нужда, изваждате го, включвате го в захранващ кабел, ако е необходимо, или директно в контакта, и това е готово !

В допълнение към спестяването на усилия за физическо надуване, вграденият електрически надувател ви позволява да надуете въздушния си матрак за рекордно кратко време. Въпреки че е задължително по -шумен от ръчното надуване, електрическият модел няма да ви притеснява дълго, благодарение на скоростта на изпълнение (средно 2/3 минути).

Различните модели надуваеми матраци

Надуваем матрак у дома или в движениеопределение) е най -доброто допълнително легло. Трябва обаче да изберете подходящия модел за употребата, която запазвате за него.

С кола

Искате ли да спите една нощ или 2 в колата си на бягство? Големият дебел матрак за гостите у дома няма да е подходящ за колата. След това ще трябва да изберете по -плосък модел, чиито размери ще бъдат малко по -малки от тези на ширината на вашето купе. Твърде големи, ръбовете биха били силно извити и това би повредило матрака. Идентични по размер, вие също бихте принудили матрака да се побере правилно в кабината, което води до същия ефект, както бе споменато по -горе.

Някои марки предлагат модели, особено подходящи за спане в колата, като Ruirui, Lokep и Matflable.

За деца

Моделите за деца са особено добре обмислени. В допълнение към спестяването на място с модел, адаптиран към техния размер, те са предназначени да осигурят съня им. Пространството, предназначено за спане, всъщност е издълбано в матрака, като по този начин предлага повдигнати ръбове, за да се предотврати падането на детето, докато се търкаля в съня си. Идеално решение за малки деца, дори за много малки бебета (които все още не знаят как да се качат на четири крака. Отвъд това съществува реален риск от падане върху матрака, ако детето се наведе).

спящо дете, малко дете с розова тениска и мека играчка

малко бебе на бяло легло, как да осигурите добър сън на вашето бебе

Надуваеми матраци, които издържат голямо тегло

Някои марки надуваеми матраци, като Aerobed и Intex, са мислили за хора с тегло над 100 кг. Трудно е тези хора да намерят допълнително легло, което да им подхожда и което да им гарантира, че няма да се окажат на земята твърде скоро и да не повредят постелката си. Тези специални модели могат да поемат тегло до 200 кг, за матрак, който ще издържи без да се повреди и който ще предложи истински комфорт при сън.

Обърнете внимание, че има и надуваеми матраци, предназначени за бременни жени. Те са снабдени с дупка, където се намира стомаха. Така че, ако бъдещата майка иска да легне по корем, тя може да го направи, без да я смачка. Тези матраци обаче са доста тънки и по -скоро предназначени за свободното време. Много рядко използване може да се разглежда като легло, но след това да осигури удобна основа отдолу.

Поддръжка на допълнителния матрак

Първо, уверете се, че сте поставили надуваемия си матрак на чист под, без остри предмети. Всичко подобно би унищожило вашия матрак. Ако малка дупка може да бъде фиксирана с комплект за ремонт, твърде големи отвори няма да бъдат поправяни..

Също така внимавайте да оставите допълнителния си матрак далеч от източник на топлина, тъй като неговото покритие не е проектирано да издържа на твърде високи температури (избягвайте лагерните огньове наблизо или го поставете до радиатор).

Поддръжка страна, нищо много сложно! Просто измиване с влажна гъба и мек сапун ще бъде достатъчно.

След като матракът ви е леко издухан (естествено или с помощта на интегрирания надувател / дефлатор), сгънете го внимателно, за да не повредите шевовете му, и го поставете в добре затворения плик за съхранение, който ще се съхранява дискретно. шкаф, без да ви пречи !