levensstijl

De meest effectieve muggenvallen

Muggen zijn er altijd als het weer mooi weer is. Deze plagen veroorzaken niet alleen onaangenaam geluid, maar zijn ook drager van veel min of meer ernstige ziekten, waaronder gele koorts, malaria, chikungunya en dengue. Hun aanwezigheid mag u er echter niet van weerhouden om in de zomer volop te genieten van uw interieur en exterieur. Om dit ongedierte te elimineren, hoef je alleen maar een effectieve muggenval te gebruiken. Veel modellen worden verkocht op speciale e-commercesites, winkels, enz..

Om de jouwe te kiezen, is het belangrijk om de bijzonderheden van elke val en hun voordelen te kennen.

de meest effectieve muggenvallen uv-lichtlamp in het donker

Het belang van het gebruik van een muggenval

Muggen maken een onaangenaam geluid waardoor je niet rustig kunt slapen of rusten. Ook kunnen ze via een beet virale ziekten zoals knokkelkoorts, Japanse encefalitis en Nijlkoorts doorgeven. Sommige soorten zijn ook drager van parasitaire ziekten: lymfatische filariasis, malaria, enz. Bovendien, muggenbeten veroorzaken jeuk en roodheid. Merk op dat wateroppervlakken de voorkeursomgevingen zijn voor deze insecten. Ze houden ook van nectar en worden vooral aangetrokken door lichaamsgeuren zoals zweet, parfums, geuren van voedsel, enz. Om hun verspreiding in uw omgeving te voorkomen, wordt het sterk aanbevolen om een ​​effectieve muggenval te gebruiken.

De verschillende soorten muggenvallen

Zoals hun naam al doet vermoeden, zijn muggenvallen apparaten die worden gebruikt om muggen aan te trekken, te vangen en te elimineren met behulp van een lokaas dat als een stimulus fungeert: er is bijvoorbeeld verschillende vallen van het merk Biogents om effectief van muggen af ​​te komen en hier zijn enkele voorbeelden.

Aasvallen

Handmatige vallen zijn gemakkelijk te gebruiken. Je hoeft ze alleen maar boven de tuinmeubelen of in de takken van fruitbomen te hangen. Deze apparaten hebben een in de handel verkrijgbaar insectenaas, maar het is ook mogelijk om jezelf voor te bereiden. De aasval trekt zowel muggen als wespen, horzels en ander ongedierte aan. Eenmaal binnen, de insecten worden gevangen door een anti-ontsnappingssysteem en verdrinken in de tank.

Deze muggenval moet regelmatig worden geleegd en schoongemaakt

afbeelding effectieve muggen uv-lichtval op een houten oppervlak

Nest vallen

Nestvallen zijn bijzonder effectief tegen tijgermuggen. Met behulp van water trekken deze apparaten vrouwtjes aan die net gestoken zijn en op zoek zijn naar een plek om hun eieren te leggen. Eenmaal in de val kan het vrouwtje niet meer ontsnappen. De gelegde larven worden ook gevangen. Met nestvallen kunt u dus muggen effectief elimineren en hun verspreiding stoppen. Het wordt aanbevolen om deze vallen te gebruiken naast elektrische muggenvallen voor optimale efficiëntie.

Kooldioxide vallen

Sommige muggenvallen gebruiken koolstofdioxide. Ze worden beschouwd als de best doordachte modellen op de markt. De CO2 die door het apparaat wordt uitgestoten, is vooral aantrekkelijk voor muggen omdat het de menselijke ademhaling nabootst. Als u denkt dicht bij een mens te zijn, worden muggen gemakkelijk gevangen door het apparaat en kunnen ze niet ontsnappen. Vallen die kooldioxide gebruiken, hebben ook het voordeel dat ze milieuvriendelijk zijn. Ze gebruiken geen insecticiden en vangen geen nuttige insecten zoals bijen, lieveheersbeestjes en vlinders. Om de invasie van muggen te voorkomen, is het noodzakelijk om: plaats de val aan het begin van het seizoen en op een strategische plek in de tuin beschut tegen de wind, vooral in rust- of broedgebieden voor muggen.

Laat het een paar weken 24 uur per dag draaien

afbeelding van mug op ijsoppervlak

Lijmvallen

Deze vallen zijn over het algemeen milieuvriendelijk. Ze gebruiken geen pesticiden en kunnen worden gebruikt in de biologische landbouw. Je kunt ze buiten plaatsen, maar je moet ervoor zorgen dat ze beschermd zijn tegen tocht. Lijmvallen zijn het meest effectief onder een beschut zwembad, veranda of in takken. Het is de kleur van het aas dat muggen aantrekt. Ze komen vast te zitten tegen de lijm en komen zo in de val te zitten. Wees echter voorzichtig met de locatie van dit type val, omdat het ook kleine vogels, vlinders, enz. kan vangen..

Fotokatalytische vallen

Fotokatalytische vallen of lampenvallen zijn: perfect voor avonden op het terras. Ze trekken muggen en nachtelijke insecten aan met behulp van een nachtlampje. De insecten komen te dicht bij de val en elektrocuteren op hun elektrische web. Houd er rekening mee dat de spanning van dit apparaat laag genoeg is om u te beschermen tegen elektrische schokken. Het is echter raadzaam om de val buiten het bereik van kinderen te houden. Bovendien moet worden opgemerkt dat dit type val overdag niet werkt en alleen effectief is bij kleine insecten: muggen, muggen, enz..

Hoe kies je een muggenval? ?

Om de juiste muggenval te kiezen, moet rekening worden gehouden met verschillende parameters. Een van de belangrijkste zijn de doelsoorten. Merk op dat er veel soorten muggen bestaan, afhankelijk van de regio. Ze hebben niet noodzakelijk dezelfde gewoontes. Uw muggenval moet worden gekozen op basis van de soort mug in uw omgeving. Als het bijvoorbeeld tijgermuggen zijn, wend je dan tot nestvallen.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de locatie. Niet alle muggenvallen zijn hetzelfde ontworpen en zijn niet bedoeld voor gebruik binnen en buiten. Bovendien hebben ze niet dezelfde actieradius. Dus je moet houd rekening met uw wensen om de juiste muggenval voor u te bepalen. Daarnaast kan het handig zijn om te bepalen welk soort aas het beste bij je past: met of zonder insecticide, CO2, feromonen, lijm, etc..

Het gebruik van een effectieve muggenval is essentieel om te voorkomen dat u wordt binnengevallen door muggen en om optimaal te profiteren van het goede weer en de zomer.

Veel modellen die zijn aangepast aan verschillende soorten en voor iedereen toegankelijk zijn, zijn op de markt verkrijgbaar

zoom afbeelding van een mug op een blauw stoffen oppervlak