levensstijl

De zomer is hier ! Tijd om uw gasketel te onderhouden!

Zon, vakantie, zee, cocktails op het strand, de zomer is een verademing tussen lente en herfst. Zijn komst herinnert ons er echter aan dat thuisblijven en niets doen soms nog steeds een manier is om de batterijen op te laden. Om rust in de woning te garanderen, moet de sfeer echter letterlijk en figuurlijk warmte uitademen. Vandaar het belang van een kachel die soepel en optimaal werkt. De zomer is het perfecte seizoen om ervoor te zorgen dat het in goede staat is. Vind dan alle tips om je gasketel goed te onderhouden.

Is het verplicht om uw gasketel te onderhouden?  ?

Het zou inderdaad moeten beginnen met het feit dat in Frankrijk het jaarlijkse onderhoud van verwarmingsapparatuur verplicht werd in 2009. Dit bovendien, ongeacht het type ketel en zijn brandstof (olie, gas, hout, enz.). evenals het individuele of collectieve karakter van de installatie. U bent dus enigszins beperkt om te zorgen voor het onderhoud van uw verwarming of tenslotte niet uzelf strikt genomen.

De wet bepaalt dat de diensten van a verwarmingsmonteur voor onderhoud aggregaat. Hij is de enige die ons een onderhoudsattest kan bezorgen. Dit papier biedt een soort garantie en kan erg handig voor je zijn in geval van pech. Om een ​​betrouwbare professional te vinden, moedig je aan om referentieplatforms van ambachtslieden zoals Belfix te gebruiken. Kwaliteitsdiensten, geverifieerde professionals, vaste prijzen en snelle interventies – het proces wordt vergemakkelijkt en geperfectioneerd.

Reken op een professional voor het onderhoud van uw installatie

vertrouw op een professional om het zomeronderhoud van de gasverwarmingsketel te inspecteren

Waarom uw gasketel onderhouden? ?

Naast de wettelijke verplichting is er echter een puur praktisch belang bij regulier onderhoud. Het kan verschillende risico’s verhelpen die verband houden met de werking van de ketel, namelijk:

  • de uitstoot van giftige gassen

De staat van de verwarmingsapparatuur is direct gerelateerd aan de kwaliteit van de lucht in huis. Een slecht schoongemaakte cv-ketel kan inderdaad gevolgen hebben voor uw gezondheid. Het probleem zit meestal verborgen achter schadelijke gasresten die door de verwarming worden uitgestoten. Inademing van koolmonoxide, het belangrijkste toxische gevaar, kan verschillende ongemakken veroorzaken. Van lichte hoofdpijn tot braken, intoxicatie en in het ergste geval zelfs de dood.

  • verwarmingsbedrijf

Bovendien garandeert een regelmatig onderhoud van de ketel de technische prestaties. Dit verkleint de kans op pech in het hoogseizoen aanzienlijk. Bovendien zou de levensduur van de verschillende elementen waaruit uw verwarming bestaat aanzienlijk worden verlengd..

  • warmteverliezen

Zorgen voor een optimale werking van het gehele verwarmingssysteem zou gevolgen hebben voor uw rekening. Wat ? Als de kachel niet naar behoren werkt, kan een storing leiden tot aanzienlijk warmteverlies. Plots zou de ketel ze proberen te compenseren door extra warmte af te geven. Zie je nu hoe het gaat ?

Enkele praktische voordelen van regelmatig onderhoud

verwarmingsonderhoud in de zomer hoe de ketel te onderhouden betrouwbare verwarmingsmonteur

Welke verwarmingselementen te inspecteren? ?

Natuurlijk moet elke professional in het veld op de hoogte zijn van het diagnostische proces dat moet worden gevolgd. Het wordt echter ten zeerste aanbevolen om u hierover te informeren, om elk risico op misleiding te voorkomen. Dit zijn de verwarmingselementen die periodiek moeten worden gecontroleerd …

  • reiniging van de ketel en zijn samenstellende elementen (verwarmingslichaam, brander, waakvlam, rookafvoersysteem)
  • onderzoek van de werking van de afdichtingen, de verbindings- en veiligheidselementen, de pomp, de circulatiepomp
  • de juiste afstelling van de ketel en alle componenten met betrekking tot de gasstroom
  • controleren van het koolmonoxidegehalte in de omgevingslucht

Het belang van het onderzoeken van alle onderdelen van de ketel

onderhoud van zijn ketel om de goede werking van zijn centrale verwarming op gas te garanderen met een professionele verwarmingstechnicus

Waarom is de zomer het beste seizoen? ?

Als het gaat om verwarming, zoals elke andere situatie in het leven elders, kan onderhoud het beste worden gedaan voordat het actieve seizoen aanbreekt. Dit is de eerste en belangrijkste reden om niet te wachten op de herfst, waar veel vraag naar is. Integendeel, we raden u aan om de voorkeur te geven aan de zomerperiode. Deze verwachting zou u het risico besparen om midden in de winter zonder verwarming te zitten. Er is echter meestal geen goed seizoen om een ​​ketel te onderhouden die het hele jaar door werkt. Dit is met name het geval bij apparaten die naast verwarming ook warm water produceren. Aan de andere kant, als de ketel alleen wordt gebruikt om je huis te verwarmen, kun je beter wachten tot het voorjaar en de zomer. Dit laatste is een geschikter seizoen, omdat stagnatie van brandstofresten de apparatuur kan aantasten. Ten slotte is de zomer ook een goed moment om je radiatoren te ontluchten.

Profiteer van de zomer om de radiatoren te ontluchten

verwarmingsradiator ontlucht de radiatoren onderhoud de ketel in de zomer om een ​​goede werking te garanderen