levensstijl

Top 5 tips om geld te besparen op je volgende vliegreis

Vliegreizen is misschien wel de snelste, meest comfortabele en veiligste manier om de bestemming van je dromen te bereiken. Tegelijkertijd is het ook de duurste vorm van transport. Of is het echt? Misschien een paar jaar geleden, maar dat is niet meer het geval! Momenteel kan het goed van tevoren plannen van een reis u veel geld besparen op uw budget. Manieren waarop u kunt investeren in het creëren van waardevolle reisherinneringen! Dus vind hieronder onze top 5 tips voor reizen met het vliegtuig zonder de bank te breken..

  • Reserveer ruim van tevoren en op het juiste moment

Wanneer is de beste tijd om te reizen en te boeken? Uiteraard heeft de seizoenskeuze een grote invloed op de prijs van vliegtickets. Buiten het seizoen reizen, wanneer de vraag laag is (vergelijkbaar met ticketprijzen), blijkt dus veel voordeliger. Wees echter voorzichtig, want zo’n reis verbergt veel risico’s, in de eerste plaats dat je door slecht weer vast komt te zitten in je hotelkamer. Maar toch, afgezien van het seizoen, zijn er tal van andere factoren die ook verband houden met timing. Boek je vliegtickets bijvoorbeeld zo vroeg mogelijk. Om precies te zijn, minimaal twee maanden voor de reis! Vermijd zelfs een vertrek en terugkeer in het weekend ten gunste van een doordeweekse reis (dinsdag, woensdag, donderdag) wanneer de prijzen veel betaalbaarder zijn, vanwege het ontbreken van zo’n grote toestroom van passagiers. Een andere tip om te weten is om vroeg in de ochtend of laat in de avond te vertrekken !

Vroeg in de ochtend reizen is een geweldige manier om geld te besparen op je volgende vliegreis

kies het juiste moment om te reizen, boek een vroege vlucht, tips om geld te besparen op je reis

  • Gebruik een online vergelijker om de beste deal te vinden

Dus je hebt de beste tijd berekend om je reis te voltooien, maar hoe kom je dan uit het doolhof van luchtvaartaanbiedingen en krijg je de beste deal? Het kost echt tijd en geduld om de websites van alle luchtvaartmaatschappijen afzonderlijk te gaan doorzoeken. Gelukkig komen online vluchtvergelijkers je te hulp! Er zijn er niet één of twee, maar ze zijn allemaal gebaseerd op hetzelfde principe. Dit is een volledig gratis vergelijking van verschillende vluchten, gesorteerd op basis van door uzelf gespecificeerde reisparameters. Het uiteindelijke doel is om de beste prijs te vinden. Het is supereenvoudig en efficiënt, maar wees voorzichtig. Nadat de vlucht is gekozen, kunt u de prijs raadplegen op de website van de luchtvaartmaatschappij die deze aanbiedt, want prijsverschillen zijn heel goed mogelijk.

Gebruik een online vergelijker om de beste deal te vinden

hoe u een goedkope vlucht vindt, gebruik een online vluchtvergelijker

  • Schakel over naar goedkope luchtvaartmaatschappijen

Het kiezen van een goedkope luchtvaartmaatschappij wordt ook sterk aanbevolen om geld te besparen. Er zijn er meerdere in Europa! Hun ontwikkeling en commercialisering hebben grenzen geopend voor al die mensen die ooit de financiële middelen niet hadden om te reizen. Tegenwoordig wordt het mogelijk om tegen echt belachelijke prijzen te reizen. Behalve dat deze bedrijven vrij vaak weinig sluwheid gebruiken om reclame te maken voor een lager tarief dan het in werkelijkheid is. Zorg er dan voor dat de ticketprijs inclusief alle extra belastingen is en dat de luchthaven van aankomst niet te ver van de eindbestemming ligt, wat soms grote onvoorziene transportkosten met zich mee kan brengen. Houd ook eventuele promoties en specials in de gaten – goede deals komen tegenwoordig vrij vaak voor..

Reis voordelig om te besparen

kies een goedkope luchtvaartmaatschappij voor een goedkope en zuinigere vlucht

  • Bespaar geld op parkeren op de luchthaven

Als het gaat om het bereiken van de luchthaven, is het gebruik van het openbaar vervoer een optie om te overwegen. Toch is het niet de beste, vooral niet als je met overbeladen bagage vertrekt. Ga in dit geval met de auto en zoek een parkeerplaats op de luchthaven zelf of in de buurt. Nogmaals, een parkeervergelijker op de luchthaven zou u enorm helpen bij het vinden van de beste prijs. Om te zien hoe het werkt, raden we u aan een dergelijke tool te testen om de beste prijs te vinden voor parkeren voor de luchthaven van Luxemburg bijvoorbeeld.

Vind een goedkope parkeerplaats om uw auto te parkeren

gebruik een online parkeervergelijker om de beste parkeerplaats op de luchthaven te kiezen en geld te besparen

  • Vermijd het betalen van bagagetoeslagen

Zorg er ten slotte voor dat u niet met een aanzienlijke overbagage vertrekt. Om dit te vermijden, informeert u bij de luchtvaartmaatschappij naar de voorschriften en vereisten met betrekking tot de grootte en het gewicht van uw bagage. Merk op dat deze vrij vaak verschillen van luchtvaartmaatschappij tot luchtvaartmaatschappij. Een andere manier om geld te besparen is om alleen met handbagage te reizen. Hoe dan ook, vergeet niet om uw bagage te wegen voordat u naar de luchthaven gaat om uzelf de extra kosten van overbagage te besparen.

Reis met het strikt noodzakelijke om de belasting op overbagage te vermijden

neem minder bagage mee om geld te besparen, goedkoop vluchtidee voor vliegreizen

Daar heb je het, geen bestemming is te ver weg of te duur tenzij je je reis goed organiseert en rekening houdt met alle hierboven genoemde punten! Dus je droomt van welke bestemming? ?