levensstijl

Welke werkzaamheden komen in aanmerking voor een lening?

Een huis is een geweldige investering voor iedereen. Het is daarom essentieel om ervoor te zorgen dat het goed wordt onderhouden en zijn stijl en voorkeur weerspiegelt. Het kan echter ingewikkeld worden en een fortuin kosten. Om deze reden is het aan te raden om een ​​lening te overwegen. Een verbouwingslening is een goede optie om op elk moment voor uw huis te zorgen zonder uw financiële situatie al te veel te beïnvloeden. Maar wat zijn de werken die dit krediet kan financieren? ?

valuta achtergrond kleurrijke roze blauwe lucht

Wat is een werklening? ?

Dit is meestal een lening die wordt aangevraagd bij een kredietinstelling om werk in hun woning te financieren. Met andere woorden, de lener gebruikt dit geld om het werk te betalen dat hij wil doen om de staat van zijn huis te verbeteren. Zo kan hij elke actie met vertrouwen uitvoeren. De werklening wordt vaak verstrekt in de vorm van een consumptief krediet, een opgedragen krediet of een hypothecair krediet.

onroerend goed lening klein huis = wit plastic rood grijs dak

De keuze tussen de drie soorten leningen hangt af van de behoeften van de lener en van het budget dat hij wil besteden. Hiertoe variëren de duur en het bedrag van de werklening afhankelijk van het type krediet, dus het is essentieel om: bereken het bedrag van je werkkrediet voordat hij contact opneemt met zijn bank. Als het werk wordt gefinancierd met een consumptief krediet, mag het bedrag van de lening niet hoger zijn dan € 75.000, af te lossen over een periode van maximaal 10 jaar.

Als het bedrag dat nodig is om het werk te financieren boven de € 75.000 ligt, is het aan te raden om te kiezen voor een hypotheek waarvan de aflossingstermijn langer is. Het betrokken krediet moet in aanmerking worden genomen wanneer de kredietnemer precies weet welk type project hij wil uitvoeren, of wanneer hij een dienstverlener inschakelt om de ontwikkeling uit te voeren. In dit geval wordt het krediet toegewezen aan één type werk en moet de lener documenten overleggen om elke uitgave te rechtvaardigen.

pret renovatie roze couchon spaarvarken dier

Welke soorten werk komen in aanmerking voor een lening? ?

Met een werklening kunt u elk type project financieren, van ontwikkeling tot decoratie. Het kan een essentiële handeling zijn of gewoon een aankoop van comfort. Het soort werk hangt af van wat de lener met het geleende bedrag wil doen, maar de lijst kan lang zijn en de lener heeft verschillende opties. Wat dat betreft is met een werklening alles mogelijk, zolang er maar geen bouwvergunning.

Hier is een lijst van de soorten werk die door deze lening worden gefinancierd:

  • Renovatie van het huis of een kamer: metselwerk, het dak vernieuwen, een kapotte ketel vervangen, verwarming, de keuken renoveren, hernieuwbare energie en opwaarderen naar elektrische normen onder andere.
  • Binneninrichting: dakisolatie, plaatsen van dubbele beglazing, enz..
  • Uitbreidingswerken (niet onderworpen aan een bouwvergunning): dit kan een garage, een terras betreffen. Het is zelfs mogelijk om oa een zwembad te vergroten of een veranda te plaatsen.
  • Verfraaiings- en decoratiewerk: schilderwerk, wandtapijten, vloerbedekking, het transformeren van de decoratie van het hele huis, aankoop van meubels, enz..
  • Aankoop van huishoudelijke apparaten en apparatuur: vaatwasser, oven, kookplaat, airconditioning, elektrische poort, fornuis, wasmachine, douchecabine, enz..

Uiteraard is een werklening erg handig voor de financiering van verschillende projecten, zolang het geleende bedrag niet aan een specifiek project wordt toegewezen. In het geval dat de kredietnemer de verbouwing van de woning niet zelf wil uitvoeren, kan hij de lening gebruiken om de kosten van een professionele aanbieder te betalen. Dit betekent dat de lener vrij is om het geleende geld naar eigen goeddunken te besteden, zolang hij het gebruikt om werk te financieren..

berekening lening renovatie hoe berekent u uw lening calculator iphone