Materialer

Materialer

Varmt gulv: typer, beskrivelse og bilder

Varme gulv ble brukt i husbygging tilbake i Sovjet -årene, men da var de ganske meningsløse. Dette skyldtes det faktum at dampvarmerør i bygårder lå i gulvene. Dermed kan det varme gulvet for eksempel være på landing av en trapp.

Den moderne ideen om gulvvarme er selvfølgelig importert fra utlandet. Spesielt – fra de skandinaviske landene med sine lange og snødekte vintre på den ene siden og et stort antall individuelle boliger på den andre. Nå tilbys en rekke gulvvarmesystemer av produsenter fra Danmark, Norge, Tyskland, USA, Sør -Korea. Det er også innenlandske forslag.

Hvem trenger et varmt gulv?

 • Beboere i de første etasjene i leiligheter (som du vet, etterlater produksjonen av varmeisolasjon under masseutvikling mye å være ønsket)
 • Beboere i andre etasjer – i hvert fall på badet
 • Eiere av forstads eiendom drev hele året.

Typer varme gulv

1. Elektrisk gulvvarme, som igjen kan være:

 • kabel (varmeseksjoner og matter);
 • film (karbon og biometallisk);

2. Vann.

Typer varme gulv

Elektrisk gulv regnes som den mest populære. Dette er ikke rart, fordi det har ubestridelige fordeler: antiallergen effekt, det er ingen konvensjonelle strømmer, det vil jevnt fordele varme over hele området. Det er flere typer: kabel, stang og film. På prinsippet om oppvarming kan det være infrarød eller konveksjon.

Kabel forekommer i form av spesielle varmeseksjoner, matter og kabler på spolen. Forskjellene mellom dem ligger for det meste bare i installasjonssystemet. Det generelle prinsippet er som følger: en elektrisk kabel er installert i gulvet og strøm tilføres den ved hjelp av en termostat. Elektrisk gulvvarme finnes i form av varmeseksjoner og matter. Videre må varmeseksjonene monteres på en avrettingsmasse (sement -sand) og matter – i en gammel dekk på et lag flislim. Seksjonene legges på en planert overflate. På forhånd bør du tenke på arrangementet av husholdningsapparater og møbler i rommet: hvis du plasserer apparatene på et varmt gulv, er dette beheftet med feil på begge.

Du kan jevne ut overflaten ved hjelp av selvutjevnende gulv, som helles over fyrtårnene. Etter herding legges varmeisolasjon på den jevne basen, et festebånd festes til det, deretter langs tapens hakk legges varmekabelen. Ikke fest kabelen direkte, dette vil føre til feil i hele systemet..

Det neste viktige punktet er å bestemme plasseringen av termostaten og ta ut endene på kabelen for å koble til den. Ledningen til termostaten kan plasseres ute i en boks eller bores gjennom en kanal i veggen. Et lag med sement-sandblanding helles over kabelen, og det ønskede belegget kan legges på toppen av det i henhold til de vanlige instruksjonene (keramiske fliser på fliselim, eller laminat på et støyisolerende underlag, eller teppe, linoleum , parkett) Det anbefales å slå på det varme gulvet etter at alle lagene er helt herdet «pirog». Varmematter er den tynneste typen elektriske varmeisolerte gulv, egnet for både byleiligheter og forstadsboliger. Tykkelsen på varmematten overstiger ikke halvannen millimeter.

Det er to typer kabel for det elektriske gulvet: to og en enkelt leder. Deres forskjell ligger i det faktum at under installasjonen må begge ender av en enkeltkjernekabel returneres til et enkelt punkt, for en to-kjerne kabel trenger ikke den andre enden å returneres.

To-kjerners varmekabelsystem

Filmgulv (det er infrarødt, noe som ikke er helt sant) – en ny type varmt elektrisk gulv, der filmen fungerer som et varmeelement. Deles inn i to typer: karbon og bimetallisk

Vannisolert gulv – det mest tradisjonelle varmtvannssystemet. I tradisjonell forstand er dette de samme sentralvarmeradiatorene, bare i form av rør som passerer under gulvbelegget. Et lignende system finnes nesten overalt: bygårder, hytter, butikker, forskjellige shopping- og sportskomplekser. Takket være forskjellige design kan et slikt system brukes i enhver bygning, både med tilkobling til et varmeanlegg, og for å lage et helt autonomt varmesystem. Et vannoppvarmet gulv kan jevnt fordele varme over området. Dette betyr at i forhold til radiatorer kan temperaturen senkes med noen få grader, og samtidig vil det ikke være noen forskjell. Og senking med 2 ° C sparer opptil 12% energi.

Hvilke funksjoner har et slikt system fremdeles??

 • et vanngulv (i motsetning til et elektrisk) kan utføres under møblene, og samtidig vil det ikke få det til å tørke ut;
 • polyetylen eller metall-plastrør, som vannbunnen er laget av, ikke korroderer, bidrar ikke til innsamling av avleiringer, som lar deg opprettholde diameteren på strømningsområdet;
 • i dag utvikles forskjellige tynne systemer (rørledning med en diameter på 8 mm);
 • det er til og med systemer med lette demonterbare varmeisolerte gulv som ikke krever betongstøp;
 • ved riktig bruk og installasjon kan et vannoppvarmet gulv sette seg under ethvert belegg, selv under parkett;

Produksjon

Kabelsystemer er den beste kombinasjonen av pris og kvalitet og den mest praktiske måten å trøste på. Infrarøde matter er mer praktiske å installere og tar praktisk talt ikke høyden, men de er ganske dyre. Vannoppvarming er billigere i drift, men svært tungvint å installere og mindre holdbar. Takket være varme gulv fordeles varm luft i rommet nedenfra og opp, som er anerkjent som det beste for velvære.

Read more
Materialer

Gardiner 2018: nåværende ideer for et praktisk og vakkert interiør

Det er vanskelig å overvurdere viktigheten av tekstil interiørdesign. Gardiner og gardiner beskytter ikke bare rommet mot solens stråler og nysgjerrige øyne, men gir også de trengte notatene om hygge og komfort til utformingen av rommet. Draperi for vinduer er den siste, men en så viktig touch i utformingen av bildet av rommet. Mange moderne designere foreslår at vi nekter å dekorere vindusåpninger med tekstiler helt, noe som bringer moderne stil nærmere minimalismen, slik at rommet kan se større og lettere ut. Men det er ikke alltid mulig å nekte draperi på hester. For ikke å snakke om viktigheten av å skape et virkelig avslappende og koselig miljø, som er vanskelig å forestille seg uten tekstildekorasjonen av vindusåpninger. Vi gjør deg oppmerksom på 100 ideer for popdesign av moderne rom med den mest varierte funksjonelle belastningen ved hjelp av gardiner, gardiner og forskjellige gardinelementer. Vi håper at du blant designideene kan finne det beste alternativet for å dekorere vinduer i hjemmet ditt..

Gardiner til den moderne stuen

Lett stuedesign

Faktiske ideer for et moderne interiør

Den moderne utformingen av oppholdsrom er en slags blanding av konsepter med forskjellige stilistiske trender, lik karakter. Praktikk og lakonisme, personlig komfort og foretrukket naturlighet, funksjonalitet og til og med en viss stramhet av estetikk er hovedmotivene for moderne stilistikk. Men det er åpenbart at hver eier som planlegger å dekorere sitt eget hjem, passerer alle designideer gjennom prismen om hans oppfatning av skjønnhet og praktisk, komfort og funksjonalitet, kostnader og muligheten til å bruke visse interiørartikler. Det er ikke overraskende at blant moderne trender innen dekorasjon av boarealer, tilbyr designere oss mange demokratiske, universelle alternativer som kan dekke behovene til huseiere med forskjellige evner og behov..

Karnappdekorasjon

Stue i beige toner

Vindu gardiner

Varme farger

Ecker aksentdesign

Faktisk grå

Stue i gråtoner

Nøytrale farger

Beige aksentfarge

Tradisjonelle motiver

Gardiner for buet vindu

Gardiner som på en kafé

Design i pastellfarger

Lys stue interiør

Naturlige materialer

Bomull og bambus

Snøhvite overflater

Spisestue i karnappvindu

Tradisjonelle og rullegardiner

Kombinere modeller

Gardiner til soverommet

Gardiner for forskjellige typer vinduer

Pastellfarger

Stue i blå toner

Opprinnelig løsning

Kombinere tekstiler og mønstre

Spisestue design

Dobbel beskyttelse for vinduer i soverommet

Draperi for karnappvindu

Eklektisk design

Lyse nyanser

Perfekte bretter

Alle nyanser av blått

Gardiner for en lys stue

Sølvglitter

Hvordan velge en praktisk og estetisk vindusgardin

Valg av modell, materiale, farge og tekstur for gardiner (gardiner) i et bestemt rom påvirkes av mange faktorer. Selvfølgelig er bruk av tekstiler den enkleste måten å oppdatere eller radikalt endre utseendet på et rom. Å sy nye gardiner vil absolutt kreve tid og penger, og likevel er det å bytte gardiner en av de enkleste, men ikke mindre effektive måtene å skape en viss stemning i interiøret. Enten det vil være en aksentløsning eller draperi av vindusåpninger som er harmonisk innskrevet i den generelle oversikten over rommets design – alt avhenger av preferansene til eierne av hjemmet, romets muligheter (størrelse, antall og omfang av vindusåpninger , belysningsnivået) og budsjettet for innredning.

Mot de blå veggene

Fargerikt karnappvindu

Tekstil i beige farger

Gardiner til stue med stor takhøyde

Varme fargepaletter

Kriterier for effektivt valg av vindustekstiler

For at valget av gardiner for vinduene i et rom ikke bare skal være estetisk, praktisk, men også rasjonelt og holdbart, er det nødvendig å bestemme seg for et lite sett med påvirkningsfaktorer:

 • formålet med rommet (det er åpenbart at det samme gardinstoffet ikke er egnet for kjøkkenet og soverommet, for barnehagen må du finne det beste alternativet for å kombinere praktisk, naturlighet og estetikk, for stuen kan du velge en mer luksuriøs innredning, og på den innglassede verandaen kan du til og med gjøre med en lambrequin uten gardiner);
 • størrelsen på rommet, antall og parametere for vindusåpninger;
 • plassering av rommet i forhold til kardinalpunktene og nivået av nødvendig demping av sollys;
 • designstil og farger på interiøret;
 • ønsket om å skape en aksent ved hjelp av vindusdekorasjon eller overlate denne rollen til andre interiørartikler;
 • stilen og egenskapene til livet til eierne av hjemmet (for eksempel på soverommet til mennesker som er tvunget til å jobbe nattskift, er det nødvendig med veldig tykke gardiner for å skape en atmosfære av avslapning selv på en solrik dag);
 • budsjettet for vindusgardin og omsorgsnivået for materialet du er klar til å gi under drift.

Draperi for loftet

Sandfarger

Lys karnappvindu

Dobbeltsidige gardiner

Nåværende modeller av vindusbehandlinger

Tradisjonelle gardiner er det vanligste alternativet for vindusdekorasjon i rom med forskjellige funksjonelle bakgrunner. Rett lerret, som faller i vertikale folder fra taket til gulvet, passer harmonisk inn i ethvert stilistisk design av rommet. Den ikke mindre tradisjonelle kombinasjonen av gjennomsiktig tyll (voile) med blendingsgardiner kan til enhver tid betraktes som et universelt alternativ for vindusgardiner.

Tradisjonelt alternativ

Mørke gardiner til stua

Stue med mørke tekstiler

Klassisk for karnappvindu

Alle gråtoner

Men selv med tradisjonelle former er det rom for eksperimentering, bruk av originale ideer, bruk av uvanlige farger eller teksturløsninger, metoden for å feste lerretene. For eksempel er cross-over sløyfer igjen på toppen av sin popularitet. Det er ikke vanskelig å lage slike lerret, å bruke en enkel og spesiell tilnærming til rengjøring krever ikke en lignende metode for å lage et vedlegg til gesimsen (for eksempel i motsetning til øyer).

Roll-over gardiner

Kontraststriper

Snøhvite gardiner

En annen populær måte å feste tradisjonelle gardiner på takfoten på er med øyelår. Dette er metall- eller plastringer som integreres i stoffet. Som et resultat er lerretene spunnet på takrøret med jevnt fordelte folder. Øyelokkene gir et jevnt løp av gardinet langs gesimsen, samtidig som de opprettholder de ideelle vertikale brettene, og bidrar til det visuelle «trekker» rom i høyden.

Gardiner på øyelår

Tropisk stil

Kluter på øyelår

Avslapningsområde på soverommet

Lett interiør i gangen

Soverom tekstiler

Å kombinere tekstiler i forskjellige farger ved produksjon av tradisjonelle gardiner har blitt en fasjonabel trend. Dette kan enten være en kombinasjon av et vanlig stoff med et trykt materiale vertikalt eller horisontalt, eller bruk av to (sjeldnere tre) kontrastfarger.

Kombinerte gardiner

Tricolor gardiner

Lerret med kant

Bruken av komplekse lambrequins med mange dekorative elementer hører fortiden til. Hvis i et moderne interiør et slikt objekt med gardinsammensetning som et lambrequin brukes, ser det lakonisk og til og med strengt ut. Oftest er dette tette rektangler av stoff, som bidrar til å skjule feil i finishen, feste av vinduskarmer eller feil i rommets geometri, samt å fullføre vinduets gardin. Lambrequin lar deg ta notater om litt streng luksus selv til det mest vanlige romdesignet.

Gardiner med lambrequin

Hard lambrequin

Gardinsammensetning

Lambrequin for karnappvindu

Lys vindusdekorasjon

Gardiner til barnehagen

Sammen med tradisjonelle gardiner brukes andre modeller av lerret for vinduer, som ikke bare kan oppfylle hovedfunksjonene, men også dekorere interiøret. I moderne stil, strebe etter den såkalte «behagelig minimalisme», Japanske gardiner ser mer ut enn passende. Vertikale striper av stoff (også kalt tekstilskjermer) har et lakonisk og samtidig originalt utseende. Oftest er slike lerreter laget av vanlig naturlig stoff, men de kan også inneholde en diskret utskrift, fotoutskrift eller et ornament lokalisert (for eksempel langs kanten av lerretet eller i et av hjørnene på skjermen).

Japanske gardiner

Skjermgardiner

Bambus gardiner

Valsede tekstiler, romerske persienner er et populært gardinalternativ for vinduer med forskjellige modifikasjoner. Lakonisk design, brukervennlighet og lavt materialforbruk tiltrekker designere og deres kunder over hele verden. Blant våre landsmenn vokser populariteten til rullegardiner ubønnhørlig. Slike modeller kan utstyres med en manuell foldemekanisme (ensartede horisontale folder dannes) eller kan betjenes fra kontrollpanelet.

Stoffgardiner

Romerske gardiner

Hva du skal kombinere fargevalg av gardiner med

I tillegg til å velge spesifikke farger og utskrifter for gardiner, er det en uuttalt regel som anbefales å brukes for å lage et harmonisk bilde av rommet. Hvis du vil bruke gardiner med trykk (mønster, ornament, fotoutskrift), vil en monokromatisk veggdekorasjon være den ideelle bakgrunnen for dem. Hvis de vertikale overflatene i rommet er dekket med mønstret tapet, er det bedre å stoppe valget av stoff for vindusgardin på vanlige alternativer. Det anbefales heller ikke å bruke et veldig fargerikt, stort mønster på gardiner beregnet på rom av beskjeden størrelse..

Lakonisk interiør

Tradisjonell stil i mørk farge

Trykt stoff

Stue i mørke farger

Gardiner som matcher fargen på hodegavetrekk

Gardiner brukes ofte som en aksentfarge i interiøret. For det første er det den enkleste og mest effektive måten å trekke oppmerksomheten til vindusgardinet og distrahere fra uønskede områder eller interiørartikler. For det andre kan gardinene skiftes uten problemer hvis den lyse fargen blir lei eller du bare vil endre interiørets karakter.

Aksent design

Vekt på vinduer

Gardiner er et lyspunkt

Aksenttekstiler

En annen måte å markere gardiner mot den generelle bakgrunnen i interiøret er å bruke et trykk. Designere anbefaler å bruke et trykk som er fremhevet når man lager moderne interiør, dvs. mønsteret skal bare være tilstede på stoffet av gardiner eller gardiner. Denne tilnærmingen lar deg diversifisere fargeskjemaet i rommet, bringe originalitet, men samtidig ikke skape et virvar av nyanser. Det er spesielt viktig å følge denne regelen i små rom..

Stoff med pryd

Materiale med mønster

Stue på verandaen

Lyse tekstiler

Geometrisk trykk

Alle nyanser av brunt

Hvis gardinene dine ikke vil være interiørens fargeaccent, ville den mest logiske løsningen være å velge et fargevalg som passer til møbelpolstringen på hovedmøblene. I stua – dette er sofaer og lenestoler, på soverommet – polstring av sengen eller en gruppe polstrede møbler i rekreasjonsområdet, boudoir eller lenestol på arbeidsplassen, i lesehjørnet eller toalettbordet. Oftest er disse fargene lyse, nøytrale nyanser, fordi tilstedeværelsen av dette fargevalget strekker seg til et stort antall interiørartikler og i stor grad danner bildet av rommet..

Lyse romdekorasjoner

Gardiner som matcher sofaens farge

Gull og sandfarger

Pastellpalett

En annen måte å skape et harmonisk og balansert rommiljø på er å kombinere stoffet i vindusgardinet med tekstildekorasjonen på sove- eller hvileplassen. På soverommet og barnerommet kan dette være stoffet på et soveplass – et sengeteppe, dekorative puter, ruller. I stuen og spisestuen kan gardinene kombineres i henhold til utførelsesmaterialet med de samme dekorative putene eller stoltrekkene (ministoler)

Maiden room design

Og til slutt: gardiner for sonerom

Det er ikke bare vindusåpningene i hjemmene våre som trenger tekstildekorasjon. Hvis tidligere tekstiler kunne sees på som en dekorativ design av døråpninger, så blir de nylig brukt i økende grad for å regulere et rom. Ettromsleiligheter og selve ideen om å kombinere flere funksjonelle segmenter til ett romslig rom er utrolig populært i dag. Men i noen tilfeller må slike funksjonelle områder tildeles og litt isolasjon fra resten av plassen. For eksempel kan sanitær- og rekreasjonsområdet skilles ved hjelp av gardiner fra stuen, i soverommet kan du sone et garderobesegment eller en arbeidsplass, en boudoir, et toalettbord.

Gardiner for sonering

Gardiner i stuen

Gardiner er ikke bare for vinduer

Read more
Materialer

Bakgrunn i et moderne interiør – nye ting i 2019

Uansett hvilke moderne etterbehandlingsmaterialer som dukker opp på markedet, er tapet for de fleste russere det viktigste alternativet for å dekorere vegger i rom med en rekke forskjellige formål. Praktisk og billig, enkel å installere og bruke, med det bredeste valget av fargepalett og tekstur – tapet kan være den enkleste og raskeste måten å oppdatere interiøret i et rom eller radikalt endre designet. Men dette etterbehandlingsmaterialet har også mange varianter. Derfor er det viktig ikke bare å velge riktig utskrift, fargeskjema for etterbehandling, men også råvarene som lerretet er laget av. Estetikk, holdbarhet, styrke og enkel vedlikehold av de dekorerte veggene vil direkte avhenge av tapetets egenskaper..

Bakgrunn med lyst trykk

Moderne tapet til soverommet

Fasjonabelt design 2017

Alle områder av livet vårt er underlagt motetrender. Klesdesignere endrer enkelt fargeprioriteter, nye trender utelukker tidligere, mer nylig mest relevante ideer. Når det gjelder å dekorere oppholdsrom til glede for vanlige mennesker, er endringen i trender ikke så rask – renoveringen som er opprettet kan være relevant i flere år. Men «holde seg à jour» er nødvendig for alle som bestemte seg for å foreta en global reparasjon eller en liten rekonstruksjon av hjemmet sitt.

Original aksentvegg

Luksuriøse gråtoner

Soverom i pastellfarger

Hvilke bakgrunnsbilder kan regnes som de mest stilige i det nye 2017? Hvilken farge og tekstur vil være relevant og moderne? Heldigvis for oss er det ikke noe klart svar på disse spørsmålene. For mange faktorer påvirker valget av etterbehandlingsmaterialer i rom med forskjellige funksjonelle formål. For ikke å snakke om personlige preferanser til designere og deres kunder – noen foretrekker tidløse klassikere og er klare til å bruke penger, for andre er det viktig å beholde familiebudsjettet, mens andre trenger ultramoderne design. Og likevel, blant de siste trendene innen etterbehandlingsmaterialer, kan de mest populære trendene skilles:

Originaltrykk til barnehagen

Motley tegning

Barnerom i rosa

Fargerikt tapetmønster

bruk vanlig tapet. Denne tilnærmingen velges ikke bare av konservative eller de som nettopp har startet sin reise med å lage designet til sitt eget hjem. Lett vanlig tapet kan være det eneste levedyktige alternativet for etterbehandling av et veldig lite rom. I andre tilfeller fungerer veggene bare som bakgrunn for veggdekor – en samling innrammede bilder eller malerier. Bruk av lyse, ensfargede tapeter kan være en fin måte å dekorere en aksentvegg på;

Ensfarget finish

Gang i en tone

geometrisk trykk nå i trend. Avhengig av størrelsen på rommet, belysningsnivået (plassering i forhold til kardinalpunktene) og stilistisk design, kan du bruke både et lite og variert trykk, samt et stort, men knapt merkbart mønster;

Mørk aksentvegg

Lett geometrisk trykk

Spisestue dekorasjon

Lett bilde av soverommet

Original geometri

plantetegning på lerret laget av forskjellige råvarer. Tapeter av papir, vinyl eller tekstil – blomstertrykk er alltid relevant. Nyansene ved bruk av plantemotiver er knyttet til den nye sesongen hovedsakelig med dosert bruk. Hvis vår landsmann tidligere limte over alle veggene i stuen eller soverommet med tapet med et stort blomstermønster, kombineres nå dekorasjonen, og mønsteret eller ornamentet brukes som et materiale for en aksentoverflate;

Badet er ferdig

Blomstertrykk på soverommet

Bakgrunn til kjøkkenet

Blomstertrykk

Dekorer en romslig spisestue

praktisk, funksjonalitet og estetikk er alltid på moten, så moderne designere foretrekker det bredt tapet. Jo bredere lerretet er, jo færre ledd blir det på veggene;

Kontrasterende kombinasjoner

Varme farger

Bakgrunn med kontrasterende utskrifter

på grunn av enkel installasjon og betjening det flytende tapetet vinner popularitet.

Vanlig og farget

Vanlig veggdekorasjon

Populære materialer

Tapetduker er laget av forskjellige materialer. På grunn av det store utvalget kan den moderne eieren av en leilighet eller et hus finne et alternativ som vil tilfredsstille ham når det gjelder kvalitet og verdi. Åpenbart, for rom med forskjellig klima og funksjonell bakgrunn, er det nødvendig å velge tapet med en viss sammensetning. Men det er mange allsidige alternativer som kan bli et praktisk, holdbart og estetisk veggdekke i et stort utvalg rom. Hvilke typer tapeter regnes som de mest populære i disse dager?

Baderomsdekorasjon

Fargerik finish

Uvanlige farger for gangen

Lys veggdekorasjon bak hodegjerden

De fleste moderne hus- og leilighetseiere som planlegger renovering eller mindre endringer, velger ikke-vevet tapet (eller vinyl på fiberduk). Høy styrke, holdbarhet (i forhold til andre typer lerret) og et bredt spekter av farger og teksturer blir hovedkriteriene for å velge denne type finish for moderne hjem. Fordelen med å lime vegger med ikke -vevd tapet er at du bare trenger å påføre lim på veggen – det er ingen risiko for at lerretet blir vått, sletter mønsteret og skader materialet. Dette materialet kan males eller allerede inneholde et trykk (mønster, tegning, ornament).

Soverom i moderne stil

Lys aksentoverflate

Variert trykk for aksent

Bakgrunn til en elegant stue

Nøytrale fargekombinasjoner

Bakgrunn for klassikere

Flytende tapet blir mer og mer populært. Anvendelsen av et slikt materiale ligner mer på maleri. Men i motsetning til vanlig farging, presenteres flytende tapet i en rekke teksturer, kan ha forskjellige tilsetningsstoffer og tilsetningsstoffer i en farge som skiller seg fra hovedtonen. Hvis overflaten er forberedt for etterbehandling, vil det ikke være vanskelig å påføre flytende tapet (redde rommet ditt fra ledd og sømmer) selv for en uerfaren eier som foretar reparasjoner for første gang.

Mørk ensfarget tapet

Baderomsdekorasjon

Tekstil tapet brukes oftest til å dekorere aksentvegger i soverom og stuer. Luksuriøs ytelse, evne «puste» og utmerket lydisolering bestikk eiere av hus og leiligheter for å bruke dette dyre materialet. Men umuligheten av å rengjøre overflaten med en fuktig svamp og eventuelle rengjøringsmidler pålegger forbud mot bruk av tekstilkluter i rom med høy forurensning – barnerom, kjøkken, gangen og korridorer, bad og toaletter.

Tapet i tekstil

Tekstilstoffer for aksent

Glitter tapet

Svart og hvitt mønster for vegger

Spisestue i mørk beige

Det finnes andre typer tapeter som brukes til å dekorere boliglokaler, men deres popularitet er betydelig lavere enn de listede alternativene. Papirbakgrunner er for eksempel svært miljøvennlige og er billigere enn alle andre materialer for tapet, men de er helt upraktiske, kortvarige og ser ofte ut «rustikk» for å lage et unikt romdesign.

Uvanlig soverom dekorasjon

Variert bibliotek

Ornament for aksent

Fargepalett og trykk

Designere inviterer oss til å stupe inn i verden av komplekse blå nyanser i den nye sesongen. Fargen på akvamarin, hvitt indigo, lyseblå, dyp ultramarin vil være relevant. Det er best å bruke forskjellige blå nyanser i rom på sørsiden av bygningen og godt opplyst ved hjelp av sollys, fordi alle blå nyanser er kalde farger..

En utsøkt nyanse av blått

Soverom i blå toner

Uvanlige fargeløsninger

Lyseblå toner

Gray slutter ikke å være en av lederne på topplisten til den nåværende fargepaletten i 2017. Nøytraliteten og allsidigheten til de fleste nyanser av denne fargen gjør at den kan brukes som hovedløsningen for den indre paletten i en rekke rom. Stuer og soverom, ganger og kontorer – grå farge er relevant i rom med forskjellig mikroklima og funksjonell bakgrunn. Selv på et barnerom kan en grå tone brukes som ledsager til en lys nyanse og få et originalt og samtidig diskret romdesign. Fargerike møbler, tekstiler og veggdekor ser veldig imponerende ut mot en nøytral grå bakgrunn av veggene..

Grå nøytral bakgrunn

Faktisk grå

Dekorere et lite soverom

Hvitgrå geometri

Spisestue design utsikt

Grå tone kan være en aksent

Organiske fargekombinasjoner

Interiør i gråtoner

Nesten alle nyanser av beige kan kalles nøytral og varm. Det er derfor den beige tonen brukes så ofte i utformingen av utformingen av små rom, rom som ligger på nordsiden av bygningen, fratatt mye naturlig lys. Den lyse beige paletten er perfekt for å dekorere et soverom – en fredelig og koselig atmosfære tilpasser seg perfekt for hvile og avslapning. Pastellfarger av beige vil alltid være relevant.

Interiør i gråtoner

Beige trim

Soverom i lys beige

Soverom i lys beige

Svart og hvitt trykk kom ikke på moten i går og vil ikke slutte å være vanlig i morgen. Grafiske bilder blir ofte grunnlaget for utforming av lokaler i ulike stilmønstre – fra klassisk til avantgarde. Avhengig av mønsterets variasjon, forholdet mellom hvitt og svart i mønsteret, kan lerreter med grafiske utskrifter brukes både i romslige rom og små rom for å markere funksjonelle områder.

Grafisk etterbehandling av badet

Svart og hvitt interiør

Svart og hvitt tapetmønster

Originalt design

Svart / hvitt trykk på kjøkkenet

Hvite og svarte kombinasjoner

Interiørkontraster

Tapetduker med vertikalt mønster vil visuelt øke takhøyden i rommet. Om det blir en stripe eller et vertikalt mønster er opp til deg. Det viktigste det «striper» var ikke hyppige, ikke fulle av, tiltrukket seg ikke for mye oppmerksomhet til seg selv.

Øker høyden på rommet

Vertikal tegning

Visuell

Bakgrunn for rom med lav takhøyde

Metalliske tapeter eller pregede lerreter har ikke mistet sin popularitet på flere sesonger. Som regel er bakgrunnsbilder med en sølvfarget eller gylden fargetone laget med et utsmykket mønster (engelsk, Windsor, Versailles) eller et blomstertrykk. Luksusen med pregede lerreter gir ethvert interiør et snev av velvære, eleganse og stil. I klassisk, nyklassisk interiør kan slike bakgrunnsbilder brukes både for etterbehandling av alle vegger og for å markere visse soner i et kombinert rom eller et eget rom som har flere funksjonelle segmenter..

Klassisk på badet

Bakgrunn med en sølvaktig glød

Lett preget tapet

Luksus finish

Metallisk tapet

Kombinasjonen av tapet fra forskjellige materialer kan føre til at det oppstår en vanskelig original design av rommet, men et unikt konsept. For eksempel, i klassisk og nyklassisk interiør, ser utvalget av soner dekorert med preget tapet og lister luksuriøst ut. På samme tid kan tapetdukene, begrenset av lister, lages i samme fargevalg som veggenes hovedtone og bare variere i mønsteret, eller de kan vises i en kontrastfarge, fargerik versjon som skiller seg ut mot generell bakgrunn.

Fremhevende tapet med lister

Vekt på veggene bak hodegjerden

Klassikere i dekorasjon

Veggmalerier har ikke blitt mindre populære. Den beste måten å markere aksentoverflaten er vanskelig å komme opp med. Utskrift av bilder av høy kvalitet gjør at vi kan fordype oss i et vakkert landskap fra komforten i vår egen leilighet. Eller kjenn varmen fra ildstedet mot bakgrunnen til bokhyller, beundre et stort familieportrett på hele veggen eller dekorér et barnehage med et bilde av din favoritthelt i et eventyr, tegneserie, tegneserie.

Bakgrunn til soverommet

Veggmalerier med bøker

Imitasjon av en trevegg

Uvanlig interiør

Skog på kjøkkenet

Når du brukte fototapeter til å lage et moderne interiør, begynte designere rundt om i verden ofte å bruke forskjellige kort. Det kan være et kart over verden eller byen din, et ikke -eksisterende rike eller stedet der du ble født og nå bare kan føles nostalgisk.

Kart som dekorasjon

Fototrykk på tapet

Flere allsidige alternativer

Vi gjør deg oppmerksom på flere alternativer for tapet som harmonisk passer inn i interiøret i både boliger og utilitaristiske lokaler. Det er mange moderne malerier som ser relevante ut i stuen, soverommet, studiet, spisestuen og til og med gangen. Moderne materialer har høy styrke og slitestyrke, kan rengjøres, ikke falme i solen og tjene i mange år hvis de brukes riktig. Derfor er mange alternativer for etterbehandling med tapet egnet for rom med forskjellig mikroklima og funksjonell belastning..

Populært trykk

Baderomsdekorasjon

Partisjon dekorasjon

Og til slutt, et annet alternativ for å bruke det samme tapetet i forskjellige rom i hjemmet.

Bakgrunn

Spisestue alternativ

Read more
Materialer

Hva er bakgrunnsbilder: hvordan stell og limes

Innhold

Oppfinnelsen av det første tapetet, i likhet med papir, er kreditert kineserne. Det er generelt akseptert at de var i det 2. århundre f.Kr. fikk noe som ingen moderne mennesker kan klare seg uten. Litt senere ble bakgrunnsbilder oppfunnet. Hemmeligheten for deres fremstilling ble overført fra far til sønn i lang tid og ble holdt i strengt tillit. Bare på 600 -tallet e.Kr. avslørte representantene for det japanske folket denne hemmeligheten for resten av verden. Ved å modernisere produksjonsteknologien til dette materialet begynte kineserne å lage tapeter av rispapir. De ble mønstret for hånd. Denne prosessen krev mye tid og krefter, så bare representanter for overklassen kunne kjøpe dem..

Mye senere, på 1600- og 1700 -tallet, ble tapet oppfunnet i Europa. Tegningen på dem ble laget med kunstige silketråder. Slike etterbehandlingsmaterialer ble brukt til å dekorere boligene til statslederne og deres undersåtter. Oppfinnelsen av tapetmaskinen på slutten av 1600-tallet akselererte prosessen med å lage tapeter sterkt. Men den mottok ikke anerkjennelse i sin tid.

Noen historikere mener at tapet ble oppfunnet i løpet av de første gamle statene: Assyria, Babylon, etc. Prototypen deres var stoffet, som ble brukt til å lime over veggene allerede før oppfinnelsen av papir. Moderne utgravninger bekrefter delvis denne teorien. På en eller annen måte, men forfedrene til det vurderte etterbehandlingsmaterialet er antikkens utviklede tilstander. Vi låner fremdeles mange teknologier fra den tiden..

Hva er bakgrunnsbilder

Hvert år dikterer mote sine tendenser til oss, som er perfekt synlige i artsmangfoldet av bakgrunnsbilder. De er delt inn i:

Papir

Fototapet av papir

Kanskje den mest brukte tapeten. Levetiden deres overstiger ikke 5 år. De reduserer varmeledningsevnen og øker lydisoleringen av veggene. Dårlig holdbarhet og kan ikke brukes i våte områder.

Vinyl
 • Vinyl tapet tegning foto
 • Tapet i vinyl i stua

ForrigeNeste12

De dukket opp relativt nylig. De har to lag: vinyl og papir. De er delt inn i:

 • Tung. Vel maskerer ujevnheten til den limte overflaten.
 • Lunger. Lett å ta vare på. Gjennomsnittlig levetid er 15 år.
 • Silketrykk. De kjennetegnes ved sin glans og glatte overflate. Denne typen tapeter kan ofte bli funnet med imitert silke.
Bakgrunn

Fototapet i interiøret

De er papir med et grafisk bilde av noe. Relativt ikke dyrt. Det er en mulighet for å lage disse bakgrunnsbilder i henhold til individuelle størrelser..

Tufting – tapet
 • Tufted Wallpaper Photo Drawing
 • Tufting bakgrunnsbilder

ForrigeNeste12

De er også teppe tapet, hvis overflate er impregnert med haug. De brukes til vegg- og takdekorasjon. Deres iboende fordeler er lydabsorbering og varmebehandling..

Metallisk
 • Metallisk bakgrunnsbilde
 • Metallisk bakgrunnsbilde

ForrigeNeste12

De lages ved å impregnere en papirbunn med et tynt ark folie. På sistnevnte er en tegning eller et mønster lagt over mekaniske prosesser. Overflaten er enkel å rengjøre. For å feste dem til veggoverflaten, kreves det spesielt lim..

Kork
 • Kork bakgrunnsbilde
 • Veggdekorasjon med kork

ForrigeNeste12

De er basert på barken av en spesiell eik (kork). De lages ved å trykke. Et særtrekk ved disse bakgrunnsbilder er deres antibakterielle egenskaper..

Jute
 • Jute bakgrunnsbilde
 • Jute tapetfoto i interiøret

ForrigeNeste12

De er en kombinasjon av jute for møbeltrekk og vanlig papir tapet. De trenger ikke å trekke veggene, som med jute gardiner. Det er nok å påføre lim på papirbunnen og holde seg til en forberedt veggoverflate.

Lincrust
 • Lincrust tapettegning
 • Lincrust tapet i interiøret

ForrigeNeste12

Som mange typer tapeter har den en papirbase. Deres forskjell ligger i det faktum at en spesiell masse påføres den ytre overflaten, hvorpå forskjellige mønstre senere presses ut. På grunn av deres egenskaper kan de males enkelt og uten deformasjon av mønsteret..

Tekstil

Tekstil tapet i det indre av stuen

Det er et lerret laget av papirmasse, tråder eller stoff. De har økt varmeabsorbering, lydisolering, lysegenskaper. Tilgjengelig i en rekke farger og teksturer. Krever ikke justering av lerretet til mønsteret.

Væske

Flytende tapetfoto i interiøret

På overflater dekket med slike tapeter er sømmer ikke merkbare. Påfør med sprøytepistol eller rull. For påføring brukes spesielle malinger. Kommer i pulverform eller flytende form.

Glassfiber

Glass tapet i stua

De er basert på spesialiserte glassfibre. De er egnet for å lime veggene til allergikere, de er ikke giftige. Egnet for liming av møllen i kontorlokaler, da de har et høyt nivå av brannsikkerhet og vannbestandighet.

Trefinerbasert

Bakgrunn basert på finér

De har to lag: finér og tykt papir. Selges i form av malerier.

Velour tapet
 • Velour tapet på soverommet
 • Velour bakgrunnsbilde
 • Velour tapet i interiøret

ForrigeNeste123

Holdbare nok, de falmer ikke. De kan ikke vaskes. Tåler ikke all slags mekanisk belastning.

Bakgrunn basert på serpyanka

Bakgrunn basert på serpyanka

De er de yngste av de betraktede variantene av dette etterbehandlingsmaterialet. De er basert på en cellulosevev. Høy styrke, ikke utsatt for tøyning.

Det skal bemerkes at tapetene som er diskutert ovenfor, kan kombineres i flere store grupper. Så, avhengig av detaljene i de limte lokalene, er de delt inn i:

Faser av liming

Ikke rart de sier: «Hvor mange mennesker, så mange meninger!» Hver av oss har våre egne regler for valg av verktøy, materialer og algoritmer for å utføre denne prosessen. La oss i den forbindelse dvele ved de grunnleggende punktene ved tapetsering:

I den aller første fasen av arbeidet bør du vurdere overflaten på veggene. Hvis det er jevnt, uten støt og støt, bør en spesiell primer påføres. Ellers er det nødvendig å jevne ut veggene enten selv eller ved å ringe til de nødvendige mesterne. Etter å ha utført arbeidet med påføring av primeren, er det nødvendig å vente i flere dager til den absorberes og tørker. Ellers vil alt arbeidet være forgjeves.

Forberedende arbeid med video

Når du velger lim, les nøye instruksjonene på pakken. Husk at lim er delt inn i:

Vær oppmerksom på emballasjen. Produsenten indikerer noen ganger tilleggsinformasjon: restriksjoner på tapetets vekt, deres type, etc..

Liming av vegger. Kanskje de mest komfortable bakgrunnsbilder er de som er forhåndsmettet med lim. Det er nok å fukte baksiden av tapetet med vann og komme på jobb. Situasjonen er verre hvis du selvstendig påfører limmassen på den sømløse siden av tapetet, siden ikke mange kan skryte av å ha de nødvendige ferdighetene i dette arbeidet. Hvis tvil om dine evner blir besøkt oftere, kontakt fagfolkene!

Tapetsering av veggene er mye enklere enn taket. Båndene er forberedt på de og for andre behov i henhold til en lignende algoritme. Lim tapetet slik: rette den øvre enden av stripen festet til topplinjen, mens du sjekker den slik at den overlapper den tilstøtende stripen. Overlappingen av strimler er maksimalt 1 cm tillatt.

På plassene til brytere og stikkontakter må tapetet limes på følgende måte: Fjern sokkeldekselet og lim det på vanlig måte. Klipp ut konturene på uttaket eller bryteren etter tørking, og skru deretter på lokket igjen. Dette arbeidet bør bare utføres når strømmen er frakoblet, og det skal settes et advarselsskilt på hovedbryteren: «Forsiktig, ikke inkluder!». Hvordan limes tapet på forskjellige avsatser, stativ, nisje? En del av stripen som ikke er smurt med lim påføres delen av veggen for å bestemme den beste posisjonen. I dette tilfellet styres de av ordtaket «mål syv ganger, kutt en».

Hvis det likevel viser seg at det ble gjort en feil når du merket tapetet, må du legge til et stykke tapet i tillegg. Husk i så fall at den øvre delen av stripen alltid skal overlappe den nedre. De bør også overlappe hverandre på sidene. Hvis det er gulvlister i rommet, må de fjernes og tapet limes på gulvet, og deretter må lister spikres.

Hvis lerretet begynte å bevege seg bort fra veggen når du limte tapetet, bør du fukte det og lime det tilbake på den fjernede overflaten. Hvis tapetet fortsatt er vått, blir de ganske enkelt ytterligere belagt med lim og festet på ønsket sted.

Hvis det dukker opp bobler under tapetet, vil en geistlig kniv, et lite limrør og en nål bidra til å eliminere dem. Sistnevnte vil være nødvendig hvis boblene er små. Det vil være nok for henne å stikke hull i dem og introdusere litt lim der for å feste til veggoverflaten. Bruk en papirkniv for store svulmer av tapetet. La oss trekke dem forsiktig en linje gjennom midten den resulterende akkumulering av luft. Behandle deretter det resulterende kuttet med lim og fest tapetet i ønsket posisjon. Det må huskes at du bør vente omtrent en dag eller to på at det limte arket tørker helt, og først da skal reparasjonsarbeidet fortsette.

Hvordan ta vare på tapet

Smuss og flekker er de vanskeligste å fjerne fra tapet. Dette skyldes i stor grad strukturen i selve materialet. Den malte overflaten har ikke et beskyttende lag, derfor kan andre typer problemer oppstå når de utsettes for rengjøringsmidler. Disse inkluderer: tap og endring i fargespekteret, fading og mye mer, frem til hulldannelse. Med et sterkt ønske kan du lime tapetet på nytt, dette er ikke et stort problem for tiden. En alternativ måte er å dekorere. Ved hjelp av forskjellige typer applikasjoner kan du lage et unikt interiørdesign, og flekkene vil forbli på sin plass som en integrert del av det. Overflaten på tapet kan beskyttes med syntetisk lakk.

Når det gjelder vinyl tapet, kan du prøve å lagre det, da det er vaskbart. Først må du ta et lignende tapet fra butikken og sjekke rengjøringskjemikaliene på det. Vaskbart tapet er laget av et materiale dekket med et tynt lag PVC -film. Avhengig av deres strukturelle egenskaper, kan de vaskes med en svamp, børste og vaskemidler..

Bare tekstilbehandling brukes på tekstil tapeter. Det inkluderer rengjøring med en myk børste eller støvsuger. Små flekker kan fjernes med en fuktig svamp eller annen myk klut. Husk at de ikke skal være våte, men bare gjennomvåt. Innsats anbefales ikke.

Flytende tapet (for eksempel sammensetninger av naturlig bomull og cellulosefibre) må tas vare på med en støvsuger og en blandet klut, helst litt fuktig.

Tapetets motstand mot maling mot våtrengjøring – vinyl, papir, fiberduk, glassfiber – avhenger ofte av kvaliteten på den belagte malingen.

Husk at organiske løsningsmidler er strengt forbudt, og for alle typer tapeter!

Read more
Materialer

Hvilket tak å velge

For ikke så lenge siden kalket alle enten taket, eller limte over med tapet, eller malte med emalje. Takket være den raske teknologiske utviklingen tilbyr det moderne markedet alle typer etterbehandlingsmaterialer. Derfor, ved å velge et eller annet takalternativ, må det bare styres av din smak og økonomiske evner..

Takbehandlingsstadier:

1. valg av designløsninger;

2. telle antall materialer;

3. beregning av det totale utgiftsbeløpet (levering, installasjon, etc.);

4. kjøp av nødvendig materiale;

5. selve prosessen med å fullføre taket;

Tøy i tak Nedhengt tak (gipsplater + trebjelker) Nedhengt tak i gipsplater Rack tak Kassett tak Tapetsering Farging Kalking

Tøy i tak

Kostnad på materiale Dekorative kvaliteter Installasjonens kompleksitet

Dette etterbehandlingsalternativet er det mest prestisjefylte og dyre; bare spesialister utfører installasjonen. Den mest vågale festligheten av fantasi kan herske her. For eksempel kan du bruke fotoutskrift, kunstmaleri, lage taket i form av nivåer eller buer. Taket kan også være mangefasettert og flernivå. Hvis du bruker fiberoptiske tråder, kan taket flyte over.

Stretch er produsert av tyske, franske og russiske firmaer. Utenlandske tak er bedre i kvalitet, men omtrent to ganger dyrere. Du kan lese hovedtegnene på et lerret av dårlig kvalitet her..

fordeler

Strekktak fordeler:

 • holdbarhet: garantien gis i 10 år;
 • muligheten for demontering og re-installasjon;
 • motstand mot fuktighet (produsenter hevder at lerretet lett tåler 100 liter vann);
 • lavt tap i høyden (minimumstapet i høyden på rommet, som eksperter sier, er 3 cm);
 • brannsikkerhet (materiale støtter ikke brann);
 • høy styrke;
 • høye isolerende egenskaper.

Minuser

Ulemper:

 • høy kostnad;
 • kompleksitet i installasjonen: installasjonsprosessen tar en kort periode (flere timer), men er praktisk talt umulig uten spesialutstyr;
 • ikke motstandsdyktig mot ekstreme temperaturer: ved svært høye temperaturer faller det, og ved lave temperaturer forsvinner elastisiteten.

Ulike hengende strukturer

Kostnad på materiale Dekorative kvaliteter Installasjonens kompleksitet

Denne typen finish er nå utbredt, ettersom dette alternativet lar deg lage de mest utrolige designløsningene. Oftest brukes gips for denne typen finish. Dette gjelder spesielt for overflater med store feil. Ved hjelp av dette materialet kan du lage vakre tak på flere nivåer..

Andre etterbehandlingsmaterialer her kan også være:

 • plastpaneler;
 • speilpaneler;
 • strukturert kryssfiner;
 • fôr;
 • dekorative sponplater.

Rammen er grunnlaget for undertaket. Den kan være laget av plast så vel som metallprofiler. Trelister kan også brukes. Rammen festes til både tak og vegger med selvskruende skruer, lim eller andre festemidler.

fordeler

Fordelene med slike belegg:

 • i interceiling -rommet kan du skjule kommunikasjon, ventilasjon, rør, etc.;
 • evnen til å skape et praktfullt eksklusivt interiør;
 • høy lyd- og varmeisolasjon: et slikt takdesign lar deg i tillegg legge isolerende materialer;
 • praktisk og lett å ta vare på;
 • krever ikke foreløpig utjevning av undertaket og annet grovt arbeid;
 • muligheten til å installere originale lamper.

Minuser

Ulemper:

 • kompleksiteten i installasjonen;
 • tilstrekkelig høy kostnad;
 • mange typer belegg er redd for fuktighet, inkludert gips.

Tapetsering

Materialkostnad Dekorative kvaliteter Installasjonens kompleksitet

Denne typen finish er vakker og moderne. Her brukes tykt tapet. For eksempel kan du bruke fiberduk tapet. En mer moderne versjon av glass tapet, dette belegget vil bidra til å skjule alle mikrosprekker, utføre en forsterkende funksjon og vare lenger. I tillegg rives ikke glassfiber tapet, er motstandsdyktig mot fuktighet og brann og kan males mange ganger. Det kan også påføres tak og flytende tapet. Dette gjøres med en spesiell pistol eller sparkel. For dette må taket være tørt og støvfritt..

fordeler

Fordeler med tapetsering:

 • tilstrekkelig billig;
 • enkel implementering.

Minuser

Minuser:

 • lav levetid;
 • materialet kan skrelle av over tid og miste sitt opprinnelige utseende;
 • lavt estetisk utseende i interiøret.

Kalking

Kostnad på materiale Dekorative kvaliteter Installasjonens kompleksitet

Denne typen dekorasjon er tradisjonell, men allerede i utgangspunktet en ting fra fortiden. Ved kalking er taket dekket med en spesiell løsning, som enten kan være kritt eller kalk.

fordeler

Fordeler med denne dekningen:

 • lave kostnader for alle materialer;
 • enkelheten i selve arbeidet.

Minuser

Minuser:

 • møysommelig forberedende arbeid;
 • smuss under overflatebehandling og under selve arbeidet. I dette tilfellet må alt enten lukkes eller tas ut av rommet;
 • skjørhet av belegget;
 • selv en liten mengde fuktighet forårsaker alvorlig skade på utseendet;
 • hvis et tykt lag gips påføres, er det en mulighet for sprekker;

Hvordan er alt dette gjort? Først må det gamle belegget, for eksempel maling, kritt eller annet, fjernes eller vaskes av. Hvis det er gule flekker på overflaten fra fuktighetslekkasje, må de etses ut med spesialdesignede kjemiske forbindelser. Hvis dette ikke er gjort, vil gulheten vises gjennom et hvilket som helst lag med kalk. Etter det jevnes taket, mens jo bedre overflaten er forberedt, desto bedre og lengre holder det nye etterbehandlingsmaterialet.

Først påføres gipset, deretter primeren og deretter kittet. Etter alt dette er hvitvasking allerede påført. Du kan dekorere det hvite taket litt ved hjelp av støpt støping av polyuretan, forskjellige nyanser og maleri. Du kan også bruke forskjellige typer belysning til dette, en slags hengende konstruksjoner med forskjellige glassmalerier og mye mer..

Takmaleri

Materialkostnad Dekorative kvaliteter Installasjonens kompleksitet

Før maling må taket forberedes på samme måte som før kalking..

fordeler

Fordelene med slik dekning:

 • praktisk (motstandsdyktig mot fuktighet, lett å rengjøre);
 • en rekke farger;
 • lav pris;
 • enkel omsorg.

Minuser

Minuser:

 • arbeidsintensitet;
 • skjørhet;
 • muligheten for raskt utseende av sprekker;
 • kvaliteten er sterkt avhengig av forarbeidet (utjevning, grunning, etc.).

Hvordan gjøres maleriet? Oftest er taket malt med vannbasert maling. Først males hjørnene med en pensel, og deretter med en rulle med en fleecy pels og alt annet..

Vannemulsjon påføres i flere lag, dessuten i forskjellige retninger. I dette tilfellet er det ønskelig å påføre det siste laget vinkelrett på veggen med vinduet..

Ved hjelp av vannbasert maling kan en person ikke vente på at laget tørker, men umiddelbart påføre et annet. Denne teknologien kalles våt.

Lim tak

Kostnad på materiale Dekorative kvaliteter Installasjonens kompleksitet

Denne typen finish er laget med firkantede polystyrenskumfliser. Du kan lese mer om dette materialet her..

fordeler

Fordeler:

 • evnen til å holde seg til nesten hvilken som helst base;
 • enkel installasjon;
 • muligheten til å erstatte skadede fliser;
 • evnen til å lukke nesten alle overflatefeil;
 • tilstrekkelig billig.

Minuser

Ulemper:

 • heterogenitet av den ferdige overflaten;
 • raskt tap av utseende;
 • lave dekorative kvaliteter.

Takfliser kommer i en rekke design og farger. Når du bruker sømløse fliser, ser det ut til at taket er ganske flatt. Praksis har vist at isoporfliser ikke er mer skadelige enn oljemaling eller vinyltapet..

Kassett tak

Kostnad på materiale Dekorative kvaliteter Installasjonens kompleksitet

Denne designen er basert på spesielle kassetter, som er tynne metallplater. Mønstrene og fargene på utsiden av slike tak er veldig forskjellige og ser ganske fine ut. Flere detaljer om kassetttaket finner du her.

fordeler

Fordelene med slike tak:

 • enkel vedlikehold og rengjøring;
 • enkel konstruksjon;
 • absolutt motstandsdyktig mot fuktighet og ekstreme temperaturer;
 • på grunn av egenskapene, brukes den ofte i laboratorier og medisinske kontorer.

Minuser

Ulemper:

 • lav lydisolasjon;
 • høy kostnad.

Rack himlinger

Kostnad på materiale Dekorative kvaliteter Installasjonens kompleksitet

Denne typen tak er en struktur som består av metallplater (lameller) med forskjellige farger og mange mønstre. Dette takbelegget brukes til små mellomrom. Les mer om taklisten her.

fordeler

Fordelene deres:

 • letthet;
 • tilstedeværelsen av mange former og farger;
 • relativt enkel installasjon;
 • muligheten for å utføre flerlagsstrukturer, samt etterbehandling av buer;
 • motstand mot fuktighet og sterke temperaturendringer.

Minuser

Deres ulemper:

 • vanskelig å installere i store rom.

Read more
Materialer

Grønne gardiner i et moderne interiør

Det har blitt bevist at det menneskelige øyet er i stand til å oppfatte hele spekteret av grønne nyanser som ingen andre. Alle grønne nyanser, som har en naturlig opprinnelse, har en utrolig gunstig effekt på vår psyko-emosjonelle tilstand. Selve naturen, med sin frodige grøntområder, mørke vannoverflater eller mossete sumper, skaper den behagelige atmosfæren for en person der du kan jobbe og slappe av. Det er derfor moderne designere i økende grad tilbyr sine kunder bruk av et bredt spekter av grønne nyanser ved utarbeidelsen av moderne interiørprosjekter for et stort utvalg rom. Det er bemerkelsesverdig at takket være det store utvalget av grønne nyanser, kan du finne den riktige tonen for ethvert stilistisk interiørdesign. I denne publikasjonen ønsker vi å dvele ved et slikt element i interiøret i et stort utvalg av lokaler som tekstildekorasjon. Vi håper at vårt imponerende utvalg av designprosjekter ved bruk av gardiner i et av de grønne alternativene vil hjelpe deg med å finne din egen måte å tekstile dekorere vinduer på rom med forskjellige funksjonelle komponenter..

Lyst interiør med grønne gardiner

Sennepsfargede gardiner i interiøret

Grønn farge i interiøret: menneskevennlige nyanser

De fleste av oss vet at grønn farge kan ha en gunstig effekt på vår psykologiske tilstand – den beroliger og slapper av, kan skape en følelse av sikkerhet, stabilitet og komfort. I en moderne by er det for mye grått og svart for bakgrunnen og den lyse blinkingen av reklamebannere som et irriterende element. I et hjemmemiljø ønsker de fleste av oss å lindre fargespenninger, gi øynene hvile i en avslappende fargepalett i hjemmet vårt..

Visuell økning i romhøyde

Trykte gardiner på soverommet

Gardiner med grønt mønster

Original vindusdekor

Paletten med nyanser av grønt er veldig mangfoldig. Fordelen med å bruke en av variantene av denne naturlige tonen er at den enkelt kan kombineres med andre farger som ofte brukes i utformingen av moderne hjem. Så hvilke nyanser av grønt som brukes i utformingen av gardiner for forskjellige rom i hjemmet vårt, kan være et vellykket prosjekt for å skape det mest komfortable miljøet?

Stripet stoff

Gardiner for panoramavinduer

Dekor for vinduer i grønne toner

Spisestue dekorasjon

Lys aksent

Hyggelig for øyet, ofte nøytralt, hvis de fungerer som en diskret bakgrunn, grønne nyanser som vil være relevante i rom med forskjellig funksjonalitet:

 • oliven eller grønn-gul;
 • ert;
 • sennep;
 • lett mentol;
 • pistasjpastell;
 • khaki;
 • lett malakitt og smaragd;
 • lime farge;
 • lindeskygge;
 • dyp mørk grønn mosfarge.

Terrasse dekorasjon

Fin grønn nyanse

Lyse tekstiler til vinduer

Grønne nyanser til soverommet

I et rom med høyt tak

Kombinasjon av grønt med andre interiørtoner

Avhengig av hvilken rolle som er forberedt på tekstildekorasjonen av vinduene i rommet, kan du velge ledsagende farger å kombinere med en grønn tone. Hvis gardinene er et aksentelement i interiøret, kan du velge lyse, mettede farger for tekstiler, og velge en nøytral tone for veggene (ikke nødvendigvis lys). Hvis gardinene harmonisk skulle blande seg inn i det generelle bildet av rommet, uten å skille seg ut mot den generelle bakgrunnen, velges tekstilfargene basert på den generelle paletten i interiøret.

Lys stue

Accent vindusdekorasjon

Gardiner med slips

Dyp malakittfarge

En annen uskrevet regel for å kombinere gardinfarger og veggdekorasjonstoner er forbundet med en kombinasjon av monokromatiske overflater og materiale med mønster. Hvis det brukes en enfarget veggdekorasjon i rommet, kan gardinene henge med et trykk, men hvis de vertikale overflatene er dekket med tapet med et mønster, er det bedre å kjøpe vanlige tekstiler til vinduer.

På hvit bakgrunn

Karnappdekorasjon

Lys soverom design

Skapdesign

Grønne trykte gardiner

Hvitt er allsidig, det kan kombineres med alle farger og nyanser, forskjellige utskrifter og mønstre. Kombinasjonen av hvitt med forskjellige nyanser av grønt skaper en utrolig frisk, «vår» møbler i det indre av ethvert rom. På bakgrunn av snøhvite vegger ser eventuelle grønne gardiner organiske og friske ut. Selv stoff med store, lyse mønstre kan brukes.

På et snøhvit soverom

I en klassisk stue

Kombinert med mørke gjenstander

Gardiner for nyfødte rom

I en romslig stue

En annen allsidig farge å kombinere med nyanser av grønt er grå. Kombinasjonen grått og grønt kan brukes både i klassisk interiør og i rom innredet i en moderne stil. Ved å fortynne den grågrønne kombinasjonen med snøhvite overflater, kan du få et originalt, men samtidig diskret bilde av interiøret..

Kombinasjon av grønt og grått

Hvit-grå-grønn design

På bakgrunn av grå vegger

Kombinert med mønstret tapet

Moderne stil

Grønt er som ingen annen farge nær den naturlige paletten. Derfor er det ikke overraskende at tekstiler i alle nyanser av denne fargen som vinduet tekstiler passer godt til treoverflater. På samme tid kan det vakre naturlige mønsteret av tre brukes ikke bare som et materiale for utførelse av møbler, naturlige motiver er også gjeldende for veggdekorasjon. Det kan være trefarget tapet, veggpaneler, enhver etterligning av et tre-, siv- eller bambusmønster..

Geometrisk trykk

Grønt og treaktig

Naturlige nyanser

Kombinasjon av farger og teksturer

Grønne gardiner av forskjellige modeller

I tillegg til at tekstildekorasjonen av vinduer kan utføres i forskjellige nyanser av grønt, ha et trykk eller dekorative elementer, kan gardinene selv ha forskjellige modifikasjoner. I interiøret i moderne boliger er det forskjellige typer gardinmodeller – alt avhenger av den stilistiske utformingen av interiøret, størrelsen på vinduene og selve rommet, plassering av rommet i forhold til kardinalpunktene.

Lysegrønne gardiner

Sennepsfarger

Sengegardiner

Mange nyanser av grønt

Et av de mest populære alternativene for utførelse av grønne gardiner er tradisjonelt. Rette lerret med fallende vertikale folder er til enhver tid relevant. Den tradisjonelle gardinmodellen ser harmonisk ut både i et klassisk interiør og i et rom innredet i en ultramoderne stil. En annen fordel med tradisjonelle gardiner er at de ser bra ut på vinduer i alle størrelser og modifikasjoner..

Mørk grønn tone

Klassiske motiver

Vanlige gardiner

Hvite vegger, grønne gardiner

På en lyseblå bakgrunn

I moderne designprosjekter i et stort utvalg lokaler kan du finne bruk av grønne gardiner av den tradisjonelle modellen, både med eller uten gardiner. Moderne stilistikk tar til orde for bruk av høyest mulig nivå av naturlig lys i rommet. Men mange lokaler kan ikke eksistere uten tekstildekorasjon i det hele tatt – for eksempel et soverom eller et rom i første etasje i en bygård. Derfor er det ganske vanlig å dekorere vinduer i forskjellige former og størrelser bare med gardiner – i løpet av dagen får rommet maksimalt naturlig lys, og om natten beskytter gardinene rommet mot nysgjerrige øyne.

Eklektisk design

I et kombinert rom

Saftige greener

Sumpfarger

Spisestue design med grønne gardiner

Hvis rommet ditt vender mot sørsiden av bygningen, trenger du mer beskyttelse mot solen enn et tynt, gjennomsiktig gardinstoff. I moderne designprosjekter kan du i økende grad finne en kombinasjon av klassiske stoffgardiner og rullegardiner laget av siv, bambus eller andre naturlige materialer. På den ene siden får du pålitelig beskyttelse mot solens stråler og nysgjerrige øyne, på den andre – en estetisk innredning av vindusåpninger, som bringer effekten av originalitet til det indre av rommet.

Fin palett

Gardiner og persienner

Yakaya spisestue

Klassiske lerret i grønne nyanser kan ha forskjellige vedlegg til gesimsen. En populær modell av tradisjonelle gardiner er lerreter på øyer – metall- eller plastringer, ved hjelp av hvilke stoffet bokstavelig talt er strengt på gesimsen og faller fra det til gulvet i jevnt fordelte vertikale folder.

Gardiner på øyelår

Lysegrønne gardiner

Lyse tekstiler

Fest gardiner til øyelokkene

En annen populær modell av tradisjonelle gardiner er tekstiler på svingbare hengsler. Disse gardinene er veldig enkle å feste på den rørformede gesimsen. Knapphull kan lages av samme stoff som lerretet, eller fungere som en fargeaksent.

Hengslede gardiner

Design av babyrom

Gardiner i forskjellige farger

Fra synspunktet om å feste tradisjonelle gardiner til gesimsen, er det en annen interessant og estetisk måte – bruk av en lambrequin. Hvis du trenger å skjule feil ved etterbehandling, en vindusåpning eller ufullkommenheter i arkitekturen i rommet som helhet, er det bare å lage en original gardinsammensetning for å dekorere vinduer, et lambrequin vil være et utmerket alternativ. Oftest brukes stive lambrequins, som er et smalt rektangel som dekker hele rommet til vindusåpningen i bredden i den øvre delen (ved gesimsen). Men det er også ikke-stive modeller, samlet på sidene eller faller jevnt ned på gardiner eller gardiner..

Gardiner med lambrequin

Rutete tekstiler

Grønne gardiner og hvitt lambrequin

Lambrequin-frill i grønt

Når du syr tradisjonelle grønne gardiner, kan du ty til å kombinere med materialer i andre farger, utskrifter. Du kan kombinere to vanlige stoffer i forskjellige nyanser, samt stoffer med og uten mønster. Horisontale innlegg av en annen farge på grønne monokromatiske gardiner ser originale ut …

På bakgrunn av murvegger

Kombinere tekstiler

Grønne gardiner av en tradisjonell modell med vertikale innlegg laget av stoff med trykk eller ornament ser ikke mindre imponerende ut …

Gardiner med vertikale innlegg

Blågrønne nyanser for stuen

Tradisjonelle gardiner

Nøytrale nyanser på soverommet

Malakittgardiner

En annen populær måte å dekorere vinduer med tekstiler i moderne hjem er å bruke persienner eller persienner. Dette er rektangulære lerret med jevnt lagt horisontale folder. Når de er montert, er stoffgardiner plassert i den øvre delen av vinduet, i en demontert posisjon – de lukker vindusåpningen som en stoffskjerm. Modellen er lakonisk og passer lett inn i interiører i forskjellige stilistiske retninger.

Stoffgardiner

Romerske gardiner

Tradisjonelle og rullegardiner

Stripete rullegardiner

Soverom i olivenfarger

Ikke ofte, men fremdeles funnet i moderne designprosjekter og interiør med japanske gardiner i grønne nyanser. Japanske gardiner er stoffduker uten folder som dekker vindusåpningene helt. De kalles også ofte tekstilskjermer. Lakonismen og praktiskheten til slike gardiner passer perfekt inn i den moderne stilen. Oftest finnes slike vindusdekorasjonsvariasjoner i monokromatisk form, men trykte stoffskjermer kan også dekorere interiøret i ethvert rom..

Japanske gardiner

Gardiner-skjermer for kjøkkenet

Kombinasjonen av fargen på gardinene med andre interiørelementer

For å skape det mest harmoniske bildet av rommet, må fargen på gardinene kombineres med nyanser av andre interiørartikler, med mindre selvfølgelig tekstilvindusdekorasjonen din er et aksentelement i romdesignet. Det kan være polstring av polstrede møbler, tepper, pyntegjenstander, elementer i lagringssystemer, veggdekor..

Lys design av barnehagen

Fargerike farger

Klassisk i grønne nyanser

For eksempel i det indre av et soverom kan stoffet av gardiner kombineres med polstring av hodegjerde …

Gardiner som matcher fargen på hodegjerden

Ett stoff for gardiner og hodegjerde

Vinduetekstiler som matcher hodegavlen

Polstringen av polstrede møbler, ikke nødvendigvis alle, er nok til en lenestol, en liten ottoman eller en sofa. Den samme effekten kan oppnås ved å kombinere fargen på gardinene med utførelsen av et salongbord eller et lite lagringssystem …

Mørkegrønne nyanser

Grønt er overalt

Originalt design

Lyse tekstiler

Ikke-trivielle fargevalg

I noen tilfeller er det nok å bruke et grønt stoff, hvorfra vindusdekorasjonen sys i utformingen av soveplasser eller et mykt rekreasjonsområde i stua – på dekorative puter og ruller.

Matcher fargen på de dekorative elementene

På soverommet for to jenter

Pastell nyanser

På jentas soverom

Solid grønne gardiner kan kombineres med et lignende mønster på tapet eller veggpaneler …

Matcher fargen på stripet tapet

På en rosa bakgrunn

Med rav effekt

Read more
Materialer

Mote tapet 2018 på bildet

Produsenter av etterbehandlingsmaterialer forbedrer ubarmhjertig utførelsen av forskjellige alternativer for å lage overflater i moderne rom. Nye typer råvarer, forbedrede egenskaper, forbedrede egenskaper, et bredt spekter av alternativer. Men uansett hvilke faktiske metoder for å lage dekorasjon i en stue som tilbys av produsenter, har tapet vært og vil forbli det mest populære designalternativet for rom med forskjellige funksjoner. Moderne tapet sengetøy har høye teknologiske egenskaper; de kan brukes i rom med høy luftfuktighet, ekstreme temperaturer og høy risiko for forurensning og mekanisk belastning. Tapet kan vaskes og rengjøres, selv ved bruk av husholdningskjemikalier. Og det er ikke nødvendig å snakke om et bredt spekter av farger og teksturløsninger i det hele tatt – valget er så stort at det er på tide å bli forvirret i butikken med etterbehandlingsmaterialer. I denne publikasjonen vil vi gjøre deg kjent med nåværende ideer for å lage dekorasjon ved hjelp av tapeter i et stort utvalg rom i et moderne hjem – fra en entré til et soverom..

Dekorer med tapet

Bakgrunn i gråtoner

Fordeler med å bruke tapet til innredning

Det er ikke for ingenting at tapet har okkupert de høyeste plassene i topplistene over gjeldende etterbehandlingsmaterialer i mange år. Uansett hvilke muligheter for å lage en finish tilbys oss av produsenter, og tapetduker har et tilstrekkelig antall fordeler:

 • det største utvalget av fargepalett, mønstre, ornamenter og forskjellige utskrifter;
 • evnen til å velge en strukturert overflate;
 • enkel påføring av etterbehandlingsmateriale, muligheten for selvmontering, selv i mangel av erfaring;
 • med tapet kan du raskt oppdatere interiøret i rommet eller endre utseendet helt;
 • å markere en aksentvegg er ikke vanskelig, ved å kombinere tapet og andre etterbehandlingsmaterialer kan du lage interessante, unike interiører;
 • høye estetiske kvaliteter;
 • evnen til å lage finish i rom med høy risiko for forurensning – tapet som kan vaskes og til og med rengjøres;
 • moderne lerret blekner ikke i solen, de tåler temperaturfall og ganske høy luftfuktighet;
 • evnen til å bruke absolutt miljøvennlige materialer (naturlige stoffer, papir og kork tapet);
 • tapet kan skrives ut med hvilket som helst bilde for å skape et virkelig unikt design;
 • ved hjelp av tapet kan du etterligne forskjellige overflater – fra treskjæring til murverk;
 • et bredt spekter av kostnader (muligheten til å finne et alternativ for ethvert reparasjonsbudsjett).

Lett tapet - et universelt alternativ

Veggdekorasjon rundt peisen

Geometrisk trykk

Lyst trykk til spisestuen

Valg av materiale til tapet

Valget av tapet for et bestemt rom påvirkes ikke bare av fargepaletten valgt av eierne og innredningsstilen, men også av mange andre faktorer. Tatt i betraktning at valget av tapet i moderne butikker er utrolig bredt, er det nødvendig å forberede en tur for etterbehandling av materiale og luke ut minst upassende alternativer. Så følgende kriterier vil påvirke valget av tapet for å lime inn et rom:

 • valget av de teknologiske egenskapene til lerretene vil avhenge av rommets funksjonelle formål og mikroklimaets egenskaper (det er åpenbart at tapet med forskjellige egenskaper må kjøpes for soverommet og gangen, men det er også universelle alternativer som passer for rom med et stort utvalg funksjonelle potensialer);
 • størrelsen og formen på rommet (i et lite rom er det ikke tilrådelig å bruke lerret i mørk farge eller med stort trykk);
 • nivået av naturlig lys – antall og størrelse på vindusåpninger, plassering av rommet i forhold til kardinalpunktene (påvirker valg av fargepalett);
 • innredningsstilen og det valgte fargeskjemaet, tilstedeværelsen av aksentoverflater.

Soverom dekorasjon

Spisestue interiør

Aksent med farger

Aksentoverflate på soverommet

Tapetduker er laget av forskjellige materialer og kan variere vesentlig i deres teknologiske kvaliteter. Den mest utbredte blant våre landsmenn var følgende alternativer for utførelse av tapet:

Grafisk bilde

Grafisk utskrift

Motley svart og hvit tegning

Nisjepynt

Vinyl og fiberduk tapet er like i sine egenskaper – like sterk, slitesterk, holdbar. Som oftest, for å lime veggene i et stort utvalg rom, kjøpes vinyltapeter på fiberduk. Slike lerret kan produseres både for maling og inneholde en tegning eller et ornament. Det rasjonelle forholdet mellom pris og kvalitet presser flertallet av russerne til å foretrekke denne typen tapeter – muligheten til å rengjøre overflater tillater bruk av lerret i rom med et vanskelig mikroklima og risiko for veggforurensning (ganger, kjøkken og spisestuer , korridorer og til og med bad).

Korridor dekorasjon

Baderomsdesign

Gangdesign

Ensfarget finish

I en romantisk stil

Vegger med vinyltapet kan males opp til 5 ganger, forfriskende finishen eller radikalt endre bildet av rommet. Selv etter mange manipulasjoner mister ikke overflatene sine estetiske kvaliteter. En annen fordel med vinyl og ikke -vevd tapet er at du ikke trenger å påføre lim – den dekker bare veggene. Denne tilnærmingen sikrer maksimal enkel installasjon. Risikoen for at lerreter bryter eller flekker ut mønsteret, skader på stoffets tekstur er praktisk talt utelukket.

Arbeidsplassdesign

Lett soverom design

Soverom i beige toner

Stue i grå-turkise toner

Dyp blå tone

For dekorasjon av stuer og soverom brukes ofte tekstil tapet. Høye miljøkvaliteter og luksuriøst utseende kompenserer for de ganske høye kostnadene ved materialet. Men betydelige ulemper i form av umuligheten av å rengjøre veggflatene pålegger et visst forbud mot bruk av tekstilstoffer i rom med høy risiko for forurensning. I klassisk interiør kan du oftest se velour, fløyels tapet som brukes til å lage en aksentoverflate eller lime inn over alle vegger i et rom. For å lage et design i en moderne stil, er bomulls- og linstoff mer passende, noe som blir utførelsen «behagelig minimalisme».

Tekstilstoffer

Mørke aksenter

Tapet i lin

Naturlig tapet

Bakgrunn ikke har mistet sin popularitet. Oftest brukes trykte lerret for å lage en aksentvegg. Utvalget av temaer og høy bildekvalitet lar deg lage et unikt interiør for et rom i alle stilistiske retninger. Fotoutskrift kan brukes på nesten alle materialer – lerret kan være teksturert, matt eller glanset, ha en beskyttende film mot fuktighet, smuss og mekaniske skader.

Veggmalerier til badet

Tapetkort til dekorasjon

Fotoutskrift på tapet

Kart i trappens mellomrom

Tåkeskog for soverommet

Fotoutskrift for aksent

Du kan også velge alt i en egen visning. metallisk glitter tapet, uansett hvilket grunnlag de blir produsert. Luksusen med gyllen, sølv eller kobberglans kan bringe et snev av luksus til selv det mest trivielle interiøret. Derfor brukes lerret med metallmønster både for å lage en aksentvegg og for å dekorere alle vertikale overflater i et rom..

Metallisk glitter tapet

Korridor etterbehandling

Metallskinn på veggene i soverommet

Papir tapet nylig brukes de mindre og mindre. Til tross for de utmerkede miljøvennlige egenskapene og evnen «puste», papirduker er ikke veldig populære. Tross alt kan de ikke brukes i rom med høy luftfuktighet eller ekstreme temperaturer. Tegning på papir tapet blekner raskt nok, og selve finishen er sjelden i stand til å vare mer enn 3 år uten å miste sine estetiske egenskaper. Men de lave kostnadene for papirduker lar deg lage et oppdatert eller radikalt endret utseende på et rom på ganske kort tid og med minimale økonomiske tap..

Papir tapet

Papir lerret

Kombinere utskrifter

Soverom i pastellfarger

Faktiske ideer for å lage dekorasjonen av et moderne rom

Den moderne innredningsstilen streber etter enkle og konsise løsninger. Ikke overraskende har de fleste designere en preferanse for ensfargede overflater. Lyse, nøytrale toner er ideelle for små mellomrom som fremheves av møbler. Mørkere, dypere nyanser vil være et luksuriøst bakteppe for rom med et stort område og en litt dramatisk atmosfære. For de som bare tar sine første skritt innen å skape moderne interiør, anbefaler designere også å bruke monokromatiske overflater – universelle fargevalg som vil se harmoniske ut i ethvert romdesign.

Stue i gråtoner

Grå finish

På bakgrunn av grå vegger

Varme farger

Vanlige lerret

Soverom og grå palett

Svart -hvitt trykk på veggene er ikke en ny sesongtrend, men fortsatt relevant. Den grafiske designen, dynamikken og ofte originaliteten til en slik veggdesign lar deg lage et vanskelig, ikke-trivielt design av et rom og dekorere et rom med en virkelig unik karakter.

Svart -hvitt -abstraksjon

Svart og hvitt mønster

Originalt tapettrykk

Svart og hvit

Mørkt interiør

Spisestue kontraster

Spisestue i hvite og svarte farger

Det store geometriske trykket, populært i flere sesonger, gir ikke opp sine posisjoner. Oftest brukes et fengende kontrastmønster for å designe en aksentoverflate. Men i virkelig romslige rom kan du bruke tapet med geometrisk trykk og dekorere alle vegger. I et slikt bilde kan bare to kontrastfarger eller en hel fargepalett brukes..

Bakgrunn med geometrisk trykk

Lys geometri

Design i pastellfarger

Beige nyanser

Originalt design

En annen aktuell trend er en mørk aksentvegg. Det kan enten være fløyel eller velour tapet i en mørk farge, eller vinylduker med en liten metallisk glans. En ting er klart – en slik designteknikk lar deg bringe inn i interiøret ikke bare notater av drama, men også et snev av raffinement, eleganse og luksus..

Mørk aksent

Svart tapet til soverommet

Mørk finish for soverommet

Uvanlig stue

Bakgrunn som etterligner en eller annen overflate er ikke mindre populær blant moderne designere. Det kan være en illusjon av en betongvegg, trepanel eller murverk. Stein eller tre, keramiske fliser eller mosaikk – enhver form for etterligning kan være på veggene dine. Det viktigste er at en slik teknikk skal brukes til fordel for å skape et harmonisk bilde av rommet..

Parkettimitasjon

Bakgrunn

Dekorasjon av et rom for en nyfødt

Moderne tapet – ideer for bruk

Den åpenbare bruken av tapet i skapelsen av moderne interiør limes over alle veggene i et rom. Som et resultat kan du ikke bare få en ganske pålitelig beskyttelse av overflater fra forskjellige faktorer, men også et attraktivt utseende på rommet, en utmerket bakgrunn for møbler og dekorative elementer. Ved hjelp av tapet kan du raskt endre bildet av et rom, markere en bestemt sone, understreke et betydelig møbel eller et helt ensemble.

Stue dekorasjon med tapet

Originalt trykk

Barnehagepynt

Tradisjonell stil

Bruken av en designteknikk for å lage en aksentvegg er mest praktisk med bruk av tapet. For å skape en harmonisk kombinasjon av aksent og andre vegger i rommet trenger du ikke «å finne opp en sykkel» – ferdige løsninger selges i butikker med etterbehandlingsmaterialer, ideelt matchet i farge, tekstur, mønster. Men hvis du føler deg selv muligheten og ønsket om å gjøre et valg på egen hånd, så er det det rikeste utvalget av et stort utvalg av farger, trykk og mønstre til din tjeneste. Det viktigste er at resultatet tilsvarer konseptet med å lage interiøret valgt av deg, ikke bryter harmonien i atmosfæren i rommet og bidrar til å skape en behagelig atmosfære i rommet..

Aksentoverflate

Nøytral palett

Original aksent

Loftsrom

Lett design av spisestuen

Det er ikke mulig å lage en aksent på hele overflaten av veggen. På soverommet kan du arrangere en nisje eller stripe over sengens hode, og dermed fremheve hovedmøbelet. Du kan også fokusere på omkledningsområdet eller sonen på denne måten arbeidsplassen, toalettbordet. I stuen kan du bruke aksent tapet for å markere plassen rundt peisen, videosonen. Du kan også opprette en betinget sonering i et rom som kombinerer flere funksjonelle segmenter, og trekker oppmerksomheten til en sone og distraherer fra områdene som ikke lykkes eller er feil når det gjelder rummets geometri..

Lett design

Fokuser på peisen

Lys arbeidsplass

Nisjebakgrunn

Tapet og lister

Lyst område i stua

Barnerom i rosa

Peis i fokus

Ved hjelp av tapet kan du markere plassen inne i nisjer, i dypet av åpne hyller og stativer med farge eller mønster. Du kan også lime inn over skapets bakvegg med glassdører med lyse eller bare kontrasterende tapeter og ikke bare diversifisere fargeskjemaet i rommet, men også gi «Andre liv» gamle lagringssystemer, arvestykke.

Design i hyller

Bakgrunn til hjemmekontor

Ikke-triviell tilnærming

Bakgrunn til en nisje med hyller

Å lime taket med lyse (nesten alltid snøhvite) tapeter er en lang tradisjon for russiske huseiere. Dette er en rimelig og rimelig rask måte å skape en holdbar finish (forutsatt at overflaten er feilfri). Men i moderne designprosjekter anbefaler eksperter å la stereotyper stå igjen og tillate deg lysstyrke, kontrast og til og med variasjon i takets design. Men det må huskes at for slike eksperimenter er det nødvendig å ha en takhøyde i rommet over gjennomsnittet, ellers vil det være vanskelig å unngå følelsen «undertrykkende» hvelv på deg.

Tapet for takdekorasjon

Original design av taket

Blomstertrykk i taket

Rom i blå toner

Tenårings soverom interiør

Snøhvit idyll

Å kombinere tapet med andre etterbehandlingsmaterialer har lenge og ganske vellykket blitt brukt til å lage designprosjekter for et rom med mange forskjellige formål. I ganger og korridorer kan du oftest finne en kombinasjon av tapet med veggpaneler. Tapetet limes over den øvre delen av veggene, som ikke utsettes for mekanisk belastning, fuktighet og andre ubehagelige faktorer. På bad, vaskerier, kjøkken og kantiner lages oftest det såkalte forkleet – overflaten med størst risiko for forurensning, eksponering for høye temperaturer og fuktighet. Slike områder står overfor fliser eller mosaikk, veggpaneler, malt eller dekket med dekorativt gips. Resten av overflatene kan dekoreres med tapet..

Kombinasjon av overflater

Paneler og tapeter

Lett finish

Romslig spisestue interiør

Read more
Materialer

Mosaikkfliser: design stykke for stykke

For dekorative formål kan enkle keramiske fliser erstattes med mosaikk. Denne dekorasjonsmetoden har dype historiske røtter, men får stadig mer popularitet innen moderne designkunst..

Mosaikk av blå nyanser

Spesifisiteten til et slikt etterbehandlingsverktøy er at en tegning er laget av små biter av forskjellig farge. I tillegg kan hvert av elementene i seg selv dekoreres med noe mønster. De viktigste fordelene med denne dekorasjonen er:

 • presentabel visning;
 • praktisk;
 • enkel omsorg;
 • varighet;
 • et stort utvalg av emner;
 • kan brukes på alle harde overflater.

Hvite vegger foret med mosaikk Fargerik mosaikk på badet Svart mosaikk på badet

Varianter av mosaikk

I utgangspunktet er mosaikkfliser delt inn i glass og keramiske produkter. Keramiske produkter er laget etter de samme prinsippene som klassiske fliser, så denne mosaikken beholder alle egenskapene til det vanlige etterbehandlingsmaterialet. Hvert element er dekket med glasur, som gir det resulterende bildet glans og tredimensjonalt bilde.

Blå mosaikkdetaljer Perlemor mosaikkelementer Kombinasjonen av flere nyanser i mosaikken

Glassmosaikker er funnet å være mer holdbare. Dette ble oppnådd ved å inkludere smaltpartikler i sammensetningen – et spesielt ugjennomsiktig glass med økte styrkeindikatorer. Smalt kan ha forskjellige nyanser, som lar deg lage de mest intrikate designene med den. Sammensetningen av dette materialet inkluderer også sand, men de viktigste egenskapene er gitt av metalloksider.

I tillegg til de vanligste materialene for produksjon av deler, brukes også marmor, granitt og polymerer..

Mosaikk i gråtoner Fargerik mosaikk på badet Badmosaikkdekorasjon

Størrelsen på den valgte mosaikken avhenger av formålet den er kjøpt for. Delene kan variere fra 10 til 50 mm. Denne serien er den mest populære og praktisk å bruke. Oftest selges brikkene ferdig limt til underlaget. Størrelsene på de resulterende elementene varierer også..

Farging av et slikt motstående materiale gir designeren mye rom for fantasi. Mosaikkelementer kan være lyse saftige farger eller rolige sengeskygger. Uvanlige varianter kan betraktes som gjennomsiktige, perlemor eller til og med speildetaljer..

Blå perlemormosaikk Perlehvit mosaikk

I tillegg til fargen, varierer mosaikken i teksturen på det øverste laget. Glatte elementer kan kombineres med pregede, blanke kan enkelt kombineres med matte. Det mest allsidige alternativet er en glatt blank mosaikk. Den er perfekt for vegger, benkeplater og alle overflater. Mer teksturerte varianter anbefales ikke for bruk på steder som er utsatt for forurensning, siden det vil være vanskelig å vaske mat og fettpartikler fra fordypningene på delene. Den porøse strukturen av stein eller uglaserte fliser bidrar til absorpsjon av smuss.

Rødt mosaikkforkle Mørk mosaikk i dusjen

Bruk av mosaikk i det indre av lokalene

Mosaikkpanelet kan dekorere ethvert rom. Det er vanskelig å begrense bruken av et slikt element basert på beliggenhet. Et av de mest populære stedene for mosaikk er kjøkkenet. Her kan du dekorere vegger, gulv, benkeplate, forkle over arbeidsområdet med lyse stykker. For en perfekt match kan mosaikkfliser av samme type limes på hyller eller store apparater.

Fordelen med et slikt belegg for kjøkkenet er holdbarheten til den resulterende overflaten, motstand mot riper og ekstreme temperaturer. Mosaikkpaneler tåler perfekt høy luftfuktighet. Disse egenskapene lar deg bruke dem i tillegg til kjøkkenet og også på badet..

Grå farge i mosaikk Dekorativ mosaikk på badet Uvanlig mosaikk på badet

I lokalene til bad, badstuer og bad har mosaikk praktiske funksjoner. Slikt materiale beskytter veggene på en pålitelig måte mot fuktighet, og forhindrer at det trenger inn i hullene mellom betongplater eller andre bygningsmaterialer..

I det indre av stuen og gangen kan mosaikkfliser etterligne tepper på gulvet. I tillegg har gjengivelsen av ornamentet du likte i taket blitt populær. Mosaikk kan brukes til å dekorere buer, nisjer og andre arkitektoniske elementer, noe som gjør dem til sentrale møbler. Mosaikkmønsteret kan gjentas på møbler ved hjelp av de samme detaljene. En døråpning eller peis, belagt med natursteinfliser, vil gi rommet majestet og elegant. Dette vil bli lettere ved å dekorere den øvre delen av elementene med en tynn sprut av edle metaller eller etterligning av edelstener. For å skape et elegant interiør er mosaikk et uunnværlig verktøy..

En av de viktigste fordelene med mosaikkfliser er muligheten til å legge dem på ujevne overflater. Dette er mulig på grunn av den lille størrelsen på elementene..

Avrundet mosaikkflate

Å lage mosaikkmalerier er en hel kunst. Komplekse designideer realiseres i store paneler, som blir det mest verdifulle og lyseste elementet i rommet. Likheten til noen av mosaikkdesignene med oljemalerier eller fotografier er slående. Samtidig vil bilder laget av individuelle bestillinger være en eksklusiv og unik dekorasjon for ethvert hjem..

Mosaikk på baderomsveggen Mosaikk med perlemor Hvit farge i mosaikk

Denne dekorasjonsmetoden har en rekke ulemper:

 • høy pris;
 • noen typer mosaikk og fugemasse er vanskelig å vaske.

Det er flere måter å fokusere oppmerksomheten på et mosaikkpanel, og dermed fremheve den dekorerte interiørdetaljen. Med bare noen få fargerike brikker kan du pusse opp badet ditt uten å måtte gjøre om hele veggen. Det er nok bare å legge ut nye stykker i stedet for ødelagte eller falmede deler, og veggen vil umiddelbart få et nytt utseende. Når det gjelder tapet, er dette ikke mulig..

Fargerike mosaikkstykker Vegg i mosaikk

Et forkle på kjøkkenet kan bli til et kunstverk. Det er nok bare å velge et passende maleri og forevige det med mosaikkfliser på kjøkkenveggen..

Forkle laget av perlemor mozaka

Interessant kan være et teppe på gulvet i badekaret, laget av steinsteinmosaikker. En slik uvanlig løsning vil se original ut, samtidig som den har en terapeutisk effekt på føttene. Det er bedre å legge gulvet i dusjen med preget mosaikk for å redusere risikoen for å skli under vannprosedyrer.

En uvanlig og pittoresk designløsning er en mosaikkdekorasjon av et bord, en bar eller et salongbord. Denne metoden har en dekorativ funksjon og lar deg lønnsomt passe et nytt møbel inn i interiøret..

Bruken av mosaikkfliser i det indre av ethvert rom kan være både dekorativt og praktisk. Det viktigste er å velge riktig fargekombinasjon og sted å bruke et så originalt og imponerende designelement..

Read more