Materialer

Børstet tre – en spektakulær interiørdetalj

Børsting av tre er en av måtene å dekorere naturlige materialer som kan brukes til fremstilling av et stort utvalg av interiørartikler og materialer til dekorasjon. Denne behandlingsmetoden er basert på bruken av forskjellen i tetthet av tresjikt. Hvis du ser på kuttet av et tre, vil vekstringene være helt synlige nettopp på grunn av forskjellen i tettheten av lagene. Fibre med forskjellige fysiske kvaliteter skaper et særpreget individuelt mønster som effektivt kan brukes til å lage dekorative (men funksjonelle) overflater. Dette kan være møbler, etterbehandlingsmaterialer eller ganske enkelt dekorative elementer designet for å dekorere interiøret..

Eldret trevirke

Eldret tre – trenden med moderne design

I moderne interiørdesign brukes overflater av børstet tre overalt, i rom med et bredt spekter av funksjoner. Dette er ikke en lett trend i inneværende sesong, det er en populær måte å lage designløsninger på i flere år. Tydeligvis vil ikke moten for kunstig lagret tre passere i nær fremtid – du kan trygt bruke denne teknikken til å dekorere ditt eget hjem og være sikker på relevansen til det designede designet.

Treet overalt

Original tekstur

Country stil

Uvanlig skap

Børstet tre

Kasting utføres ved å fjerne de myke lagene av tre, hvoretter de tettere lagene vil bli eksponert, og gir et vakkert naturlig mønster, preget overflate. Vanligvis skjer fjerning av myke lag naturlig over tid. Innenfor tømrerverkstedets ramme kan denne prosessen akselereres og treet visuelt lagres for å få en strukturert overflate..

Country stil

Stue interiør

Overflater av tre

Treverk

Overflater og strukturer

Prosessen med å akselerere aldring av tre kan utføres med både myke og harde treslag. Den eneste betingelsen er tilstedeværelsen av klart definerte lag med en myk og hard sammensetning, en klar tekstur. Følgende treslag har slike egenskaper:

 • Furu;
 • eik;
 • lerk;
 • aske;
 • nøtt;
 • wenge (mørke afrikanske treslag).

Bak hodet på sengen

På en innglasset veranda

Originale farger og teksturer

Bad interiør

Aksentoverflate

For de treslagene som det ikke gir mening å prøve å pusse på grunn av mangelen på en åpenbar «lagdeling» (forskjellene mellom mykt og hardt lag, mangel på finfiberstruktur) inkluderer:

 • Kirsebær;
 • Bjørk;
 • or;
 • lønnetre;
 • teak;
 • bøk.

Hytte stil

Original stue

Veggpaneler i tre

Elementer laget av tre

Effektiv bruk av børstet tre

Med tanke på det faktum at naturlig tre passer perfekt inn i nesten alle stilistiske retninger innen interiørdesign, brukes kastet tre aktivt både til overflatebehandling og til produksjon av møbler og dekorartikler. Gulvbelegg, vegg- og takpaneler, rammemøbler, fasader på lagringssystemer – det er vanskelig å liste opp alle anvendelsesområder for kunstig lagret tre.

Fokuser på peisen

Studio interiør

Original finish

Spisestue interiør

Hjem børsteprosess

Pussemetoden er en av de enkleste måtene å aldre tre hjemme. Du kan legge tekstur til en treoverflate med et minimum av utstyr, verktøy og inventar. Fordelen med metoden er også at den innebærer bruk av utelukkende manuelt arbeid..

Kreativ tilnærming

Country stil

Eldret tre overalt

Naturlig trekorn

Så du trenger:

 • metallbørster med varierende grad av stivhet (for grov fjerning av et mykt lag fra overflaten av et treemne);
 • sandpapir med forskjellige grusnivåer (vil være nødvendig for både grovsliping og sluttpolering;
 • beis for å gi treet maksimal dekorativ effekt;
 • overflatelakk.

Fokuser på ildstedet

Børstet trefinish

Spisestue med treverk

Kjøkken-spisestue design

Alle disse enhetene er nødvendige for utelukkende manuelt arbeid for å lage en overflate av børstet tre. Ved å gi treet tekstur, kan dets visuelle aldring forenkles ved å mekanisere det litt. Du kan bruke en drill med justerbar hastighet og en spesiell børstemaskin. For slike maskiner må du kjøpe et sett med børster av tre typer:

 • metall;
 • polymer med slipemiddel;
 • sesal (hårete).

Naturlige nyanser

I gråtoner

Overflatebehandling i tre

Effektiv bruk av tre

For produksjon av en liten overflate laget av tre med en strukturert effekt, gir det ingen mening å kjøpe alle disse enhetene. Men hvis børstet tre brukes aktivt i utformingen av hjemmet ditt, vil utgiftene være berettiget. Tross alt, med en viss sekvens av handlinger, kan du oppnå ikke bare rask, men også høykvalitets produksjon av børstet tre..

Soveromdekorasjon med aksent

I en lys stue

Tre aksentvegg

Tre i stuen dekorasjon

Handlingsalgoritme når du børster tre

Bruk av børsting for dekorativt trebearbeiding lar deg endre tekstur og farge på et stort utvalg av treslag. Så la oss komme i gang:

1.Tømmeret du trenger må først fuktes for å unngå spredning av trestøv. Den første behandlingen utføres med en metallbørste, valgt ut fra treets tetthet. Metallisk «villi» børster bør fjerne det myke lag av tre uten å skade de harde lagene. Trafikk «bust» skal være i kornet, velg intensitet og trykk basert på effektiviteten til å skrape det myke laget. Når du arbeider manuelt, er det ingen problemer med valg av ønsket intensitet av handlinger og pressnivå, men du må legge mye arbeid. Med en mekanisk skrivemaskin vil det være nødvendig å velge børstenes rotasjonsnivå for hvert produkt, men selve prosessen er utrolig rask og effektiv.

Slående trefinish

Partisjon som aksent

Varm fargepalett

I et romslig og lyst rom

2.Deretter må du bytte munnstykket til en polymerbørste med et slipemiddel. Ved hjelp av denne enheten kan du utføre den primære slipingen av overflaten, fjerne grovhet og mulig rester av trefibre som er igjen fra forrige prosessering. Etter at alt det unødvendige er fjernet, er det nødvendig å vurdere kvaliteten på arbeidet som er utført. Hvis sporene ikke er tilstrekkelig uttalt, må du behandle overflaten igjen (forskjellige tresorter på forskjellige måter «oppfør deg» på dette stadiet av børsting). På dette stadiet av arbeidet kan du legge til dekorativitet til emnet – ved hjelp av en meisel, lage fordypninger av en vilkårlig form, på forskjellige steder (etter eget skjønn avhenger alt av ønsket resultat). Disse sporene kan få det mest naturlige utseendet (som om selve treet har eldret seg over tid) etter grov sliping.

Vasket trevirke

Spektakulær stuedesign

Kombinasjon av overflater

På loftsrommet

3.Neste trinn er den siste poleringen med en hårbørste (vedlegg). Denne enheten vil bidra til å gi overflaten et urolig ferdig utseende, men estetikken til et polert produkt med en utpreget tekstur. Hvis du jobber for hånd, bruker du det fineste sandpapiret (overflaten blir perfekt polert).

Alle gråtoner

Børstet brett

Ikke-trivielt design

På bakgrunn av hvite vegger

Studio leilighet

Lett bilde

4.Deretter kommer prosessen med å forberede produktet for flekker og lakkering. Overflaten må rengjøres grundig og tørkes. Avhengig av valgt design av elementer som vil inneholde børstet tre, kan du velge beleggstype for den teksturerte overflaten:

 • flekker;
 • forgylling;
 • klapper;
 • bare påføring av klar lakk.

Varme av treelementer

Totalt treverk

Tekstur og farge

Støtter, bjelker og plater

Bruken av beis vil gi deg en rask visuell endring i treets estetikk – på grunn av dannelsen av et kontrastmønster på treets naturlige relieff. For at områder med myke lag (som raskt absorberer sammensetningen) skal mørkne og tettere områder skal forbli lyse, må flekken påføres raskt, rikelig og umiddelbart fjerne rester. Behandlingen av den teksturerte overflaten med forgylt maling ser utrolig imponerende ut – på bakgrunn av treets naturlige farge trenger den inn i fordypninger og mikrosprekk, og skaper en original og edel glød av hele produktet.

Lyst tre

Lakoniske løsninger

Trapp dekorasjon

Lett ved

Kjøkkeninteriør i et landsted

5.Etter at alt maleri eller lakkeringsarbeid er fullført, må overflaten (etter fullstendig tørking) poleres igjen for å kvitte seg med grovheten som oppsto under maling. Etter fullstendig tørking kan overflaten lakkeres. Hvis vi snakker om å lage et etterbehandlingsmateriale for gulv, er det nødvendig å bruke en spesiell parkettlakk, som lar deg forlenge levetiden til det skapte gulvet.

Uvanlig arbeidsplass

Gangdekorasjon

Uvanlig bad

Soverom i gråtoner

En vakker effekt med et uttalt naturlig mønster av tre kan oppnås uten flekker, ved å fyre av overflaten med en blåsebrenner. Arbeidsstykket, lett brent med en blåsemaskin, må pusses, og etter rengjøring og tørking må overflaten lakkeres for etterbehandling.

Brannbehandling av tre

Minimalistisk stil

Og til slutt

En av de viktigste fordelene med børsting av tre er muligheten til å lage eksklusive interiørartikler og etterbehandlingsmaterialer hjemme. Evnen til å visuelt eldre tre uten unødvendige utgifter og bruke en effektiv teksturert overflate for å lage belegg, møbler eller dekor på egen hånd, presser mange eiere av leiligheter eller private hus til forskjellige eksperimenter i dette området. Originale løsninger for farging, klapping, forgylling og sølvfarging av teksturerte produkter lar deg lage en kreativ design av rom med et stort utvalg funksjonelle belastninger. Tross alt er naturlig tre relevant til enhver tid, i enhver stilistisk retning av interiørdesign. Her er noen eksempler på bruk av gammelt treverk til gulv …

Moderne stil

Fokus på gulv

Lys topp, mørk bunn

Aksent på parkettmønster

Veggpaneler for effektiv etterbehandling av alle eller bare aksentoverflater …

Peis dekorasjon

Lakonisk design

Original gang

Lette overflater

Etterbehandlingsmateriale for takdekorasjon …

Takdekorasjon

Takpaneler i tak

Det originale kjøkkenforkleet …

Kjøkken i mørke farger

Uvanlig kjøkkenforkle

Kjøkkendesign i et privat hus

Slitte overflater

Takbjelker, søyler og tak, platebånd, fester, rekkverk og trappetrinn og andre strukturelle elementer i interiøret …

Country stil

Mange treelementer

Ulike treslag

Støtter og søyler, bjelker og tverrbjelker

Spektakulært lagret tre

Innvendige ark i døren …

Dører og ikke bare laget av tre

Landlig stil på badet

Aksent på innerdører

Lagringssystemfasader …

Børster til skapfronter

Kombinasjon av materialer til fasader

Benkeplater på kjøkkenøya, spisebord og skrivebord

Spektakulær benkeplate

Ulike treslag

Møbler – senger, stoler, bord, krakker, stativer, bokhyller, benker og mer …

Tremøbler og mer

Spisestue på pallen