Materialer

Gardiner 2018: nåværende ideer for et praktisk og vakkert interiør

Det er vanskelig å overvurdere viktigheten av tekstil interiørdesign. Gardiner og gardiner beskytter ikke bare rommet mot solens stråler og nysgjerrige øyne, men gir også de trengte notatene om hygge og komfort til utformingen av rommet. Draperi for vinduer er den siste, men en så viktig touch i utformingen av bildet av rommet. Mange moderne designere foreslår at vi nekter å dekorere vindusåpninger med tekstiler helt, noe som bringer moderne stil nærmere minimalismen, slik at rommet kan se større og lettere ut. Men det er ikke alltid mulig å nekte draperi på hester. For ikke å snakke om viktigheten av å skape et virkelig avslappende og koselig miljø, som er vanskelig å forestille seg uten tekstildekorasjonen av vindusåpninger. Vi gjør deg oppmerksom på 100 ideer for popdesign av moderne rom med den mest varierte funksjonelle belastningen ved hjelp av gardiner, gardiner og forskjellige gardinelementer. Vi håper at du blant designideene kan finne det beste alternativet for å dekorere vinduer i hjemmet ditt..

Gardiner til den moderne stuen

Lett stuedesign

Faktiske ideer for et moderne interiør

Den moderne utformingen av oppholdsrom er en slags blanding av konsepter med forskjellige stilistiske trender, lik karakter. Praktikk og lakonisme, personlig komfort og foretrukket naturlighet, funksjonalitet og til og med en viss stramhet av estetikk er hovedmotivene for moderne stilistikk. Men det er åpenbart at hver eier som planlegger å dekorere sitt eget hjem, passerer alle designideer gjennom prismen om hans oppfatning av skjønnhet og praktisk, komfort og funksjonalitet, kostnader og muligheten til å bruke visse interiørartikler. Det er ikke overraskende at blant moderne trender innen dekorasjon av boarealer, tilbyr designere oss mange demokratiske, universelle alternativer som kan dekke behovene til huseiere med forskjellige evner og behov..

Karnappdekorasjon

Stue i beige toner

Vindu gardiner

Varme farger

Ecker aksentdesign

Faktisk grå

Stue i gråtoner

Nøytrale farger

Beige aksentfarge

Tradisjonelle motiver

Gardiner for buet vindu

Gardiner som på en kafé

Design i pastellfarger

Lys stue interiør

Naturlige materialer

Bomull og bambus

Snøhvite overflater

Spisestue i karnappvindu

Tradisjonelle og rullegardiner

Kombinere modeller

Gardiner til soverommet

Gardiner for forskjellige typer vinduer

Pastellfarger

Stue i blå toner

Opprinnelig løsning

Kombinere tekstiler og mønstre

Spisestue design

Dobbel beskyttelse for vinduer i soverommet

Draperi for karnappvindu

Eklektisk design

Lyse nyanser

Perfekte bretter

Alle nyanser av blått

Gardiner for en lys stue

Sølvglitter

Hvordan velge en praktisk og estetisk vindusgardin

Valg av modell, materiale, farge og tekstur for gardiner (gardiner) i et bestemt rom påvirkes av mange faktorer. Selvfølgelig er bruk av tekstiler den enkleste måten å oppdatere eller radikalt endre utseendet på et rom. Å sy nye gardiner vil absolutt kreve tid og penger, og likevel er det å bytte gardiner en av de enkleste, men ikke mindre effektive måtene å skape en viss stemning i interiøret. Enten det vil være en aksentløsning eller draperi av vindusåpninger som er harmonisk innskrevet i den generelle oversikten over rommets design – alt avhenger av preferansene til eierne av hjemmet, romets muligheter (størrelse, antall og omfang av vindusåpninger , belysningsnivået) og budsjettet for innredning.

Mot de blå veggene

Fargerikt karnappvindu

Tekstil i beige farger

Gardiner til stue med stor takhøyde

Varme fargepaletter

Kriterier for effektivt valg av vindustekstiler

For at valget av gardiner for vinduene i et rom ikke bare skal være estetisk, praktisk, men også rasjonelt og holdbart, er det nødvendig å bestemme seg for et lite sett med påvirkningsfaktorer:

  • formålet med rommet (det er åpenbart at det samme gardinstoffet ikke er egnet for kjøkkenet og soverommet, for barnehagen må du finne det beste alternativet for å kombinere praktisk, naturlighet og estetikk, for stuen kan du velge en mer luksuriøs innredning, og på den innglassede verandaen kan du til og med gjøre med en lambrequin uten gardiner);
  • størrelsen på rommet, antall og parametere for vindusåpninger;
  • plassering av rommet i forhold til kardinalpunktene og nivået av nødvendig demping av sollys;
  • designstil og farger på interiøret;
  • ønsket om å skape en aksent ved hjelp av vindusdekorasjon eller overlate denne rollen til andre interiørartikler;
  • stilen og egenskapene til livet til eierne av hjemmet (for eksempel på soverommet til mennesker som er tvunget til å jobbe nattskift, er det nødvendig med veldig tykke gardiner for å skape en atmosfære av avslapning selv på en solrik dag);
  • budsjettet for vindusgardin og omsorgsnivået for materialet du er klar til å gi under drift.

Draperi for loftet

Sandfarger

Lys karnappvindu

Dobbeltsidige gardiner

Nåværende modeller av vindusbehandlinger

Tradisjonelle gardiner er det vanligste alternativet for vindusdekorasjon i rom med forskjellige funksjonelle bakgrunner. Rett lerret, som faller i vertikale folder fra taket til gulvet, passer harmonisk inn i ethvert stilistisk design av rommet. Den ikke mindre tradisjonelle kombinasjonen av gjennomsiktig tyll (voile) med blendingsgardiner kan til enhver tid betraktes som et universelt alternativ for vindusgardiner.

Tradisjonelt alternativ

Mørke gardiner til stua

Stue med mørke tekstiler

Klassisk for karnappvindu

Alle gråtoner

Men selv med tradisjonelle former er det rom for eksperimentering, bruk av originale ideer, bruk av uvanlige farger eller teksturløsninger, metoden for å feste lerretene. For eksempel er cross-over sløyfer igjen på toppen av sin popularitet. Det er ikke vanskelig å lage slike lerret, å bruke en enkel og spesiell tilnærming til rengjøring krever ikke en lignende metode for å lage et vedlegg til gesimsen (for eksempel i motsetning til øyer).

Roll-over gardiner

Kontraststriper

Snøhvite gardiner

En annen populær måte å feste tradisjonelle gardiner på takfoten på er med øyelår. Dette er metall- eller plastringer som integreres i stoffet. Som et resultat er lerretene spunnet på takrøret med jevnt fordelte folder. Øyelokkene gir et jevnt løp av gardinet langs gesimsen, samtidig som de opprettholder de ideelle vertikale brettene, og bidrar til det visuelle «trekker» rom i høyden.

Gardiner på øyelår

Tropisk stil

Kluter på øyelår

Avslapningsområde på soverommet

Lett interiør i gangen

Soverom tekstiler

Å kombinere tekstiler i forskjellige farger ved produksjon av tradisjonelle gardiner har blitt en fasjonabel trend. Dette kan enten være en kombinasjon av et vanlig stoff med et trykt materiale vertikalt eller horisontalt, eller bruk av to (sjeldnere tre) kontrastfarger.

Kombinerte gardiner

Tricolor gardiner

Lerret med kant

Bruken av komplekse lambrequins med mange dekorative elementer hører fortiden til. Hvis i et moderne interiør et slikt objekt med gardinsammensetning som et lambrequin brukes, ser det lakonisk og til og med strengt ut. Oftest er dette tette rektangler av stoff, som bidrar til å skjule feil i finishen, feste av vinduskarmer eller feil i rommets geometri, samt å fullføre vinduets gardin. Lambrequin lar deg ta notater om litt streng luksus selv til det mest vanlige romdesignet.

Gardiner med lambrequin

Hard lambrequin

Gardinsammensetning

Lambrequin for karnappvindu

Lys vindusdekorasjon

Gardiner til barnehagen

Sammen med tradisjonelle gardiner brukes andre modeller av lerret for vinduer, som ikke bare kan oppfylle hovedfunksjonene, men også dekorere interiøret. I moderne stil, strebe etter den såkalte «behagelig minimalisme», Japanske gardiner ser mer ut enn passende. Vertikale striper av stoff (også kalt tekstilskjermer) har et lakonisk og samtidig originalt utseende. Oftest er slike lerreter laget av vanlig naturlig stoff, men de kan også inneholde en diskret utskrift, fotoutskrift eller et ornament lokalisert (for eksempel langs kanten av lerretet eller i et av hjørnene på skjermen).

Japanske gardiner

Skjermgardiner

Bambus gardiner

Valsede tekstiler, romerske persienner er et populært gardinalternativ for vinduer med forskjellige modifikasjoner. Lakonisk design, brukervennlighet og lavt materialforbruk tiltrekker designere og deres kunder over hele verden. Blant våre landsmenn vokser populariteten til rullegardiner ubønnhørlig. Slike modeller kan utstyres med en manuell foldemekanisme (ensartede horisontale folder dannes) eller kan betjenes fra kontrollpanelet.

Stoffgardiner

Romerske gardiner

Hva du skal kombinere fargevalg av gardiner med

I tillegg til å velge spesifikke farger og utskrifter for gardiner, er det en uuttalt regel som anbefales å brukes for å lage et harmonisk bilde av rommet. Hvis du vil bruke gardiner med trykk (mønster, ornament, fotoutskrift), vil en monokromatisk veggdekorasjon være den ideelle bakgrunnen for dem. Hvis de vertikale overflatene i rommet er dekket med mønstret tapet, er det bedre å stoppe valget av stoff for vindusgardin på vanlige alternativer. Det anbefales heller ikke å bruke et veldig fargerikt, stort mønster på gardiner beregnet på rom av beskjeden størrelse..

Lakonisk interiør

Tradisjonell stil i mørk farge

Trykt stoff

Stue i mørke farger

Gardiner som matcher fargen på hodegavetrekk

Gardiner brukes ofte som en aksentfarge i interiøret. For det første er det den enkleste og mest effektive måten å trekke oppmerksomheten til vindusgardinet og distrahere fra uønskede områder eller interiørartikler. For det andre kan gardinene skiftes uten problemer hvis den lyse fargen blir lei eller du bare vil endre interiørets karakter.

Aksent design

Vekt på vinduer

Gardiner er et lyspunkt

Aksenttekstiler

En annen måte å markere gardiner mot den generelle bakgrunnen i interiøret er å bruke et trykk. Designere anbefaler å bruke et trykk som er fremhevet når man lager moderne interiør, dvs. mønsteret skal bare være tilstede på stoffet av gardiner eller gardiner. Denne tilnærmingen lar deg diversifisere fargeskjemaet i rommet, bringe originalitet, men samtidig ikke skape et virvar av nyanser. Det er spesielt viktig å følge denne regelen i små rom..

Stoff med pryd

Materiale med mønster

Stue på verandaen

Lyse tekstiler

Geometrisk trykk

Alle nyanser av brunt

Hvis gardinene dine ikke vil være interiørens fargeaccent, ville den mest logiske løsningen være å velge et fargevalg som passer til møbelpolstringen på hovedmøblene. I stua – dette er sofaer og lenestoler, på soverommet – polstring av sengen eller en gruppe polstrede møbler i rekreasjonsområdet, boudoir eller lenestol på arbeidsplassen, i lesehjørnet eller toalettbordet. Oftest er disse fargene lyse, nøytrale nyanser, fordi tilstedeværelsen av dette fargevalget strekker seg til et stort antall interiørartikler og i stor grad danner bildet av rommet..

Lyse romdekorasjoner

Gardiner som matcher sofaens farge

Gull og sandfarger

Pastellpalett

En annen måte å skape et harmonisk og balansert rommiljø på er å kombinere stoffet i vindusgardinet med tekstildekorasjonen på sove- eller hvileplassen. På soverommet og barnerommet kan dette være stoffet på et soveplass – et sengeteppe, dekorative puter, ruller. I stuen og spisestuen kan gardinene kombineres i henhold til utførelsesmaterialet med de samme dekorative putene eller stoltrekkene (ministoler)

Maiden room design

Og til slutt: gardiner for sonerom

Det er ikke bare vindusåpningene i hjemmene våre som trenger tekstildekorasjon. Hvis tidligere tekstiler kunne sees på som en dekorativ design av døråpninger, så blir de nylig brukt i økende grad for å regulere et rom. Ettromsleiligheter og selve ideen om å kombinere flere funksjonelle segmenter til ett romslig rom er utrolig populært i dag. Men i noen tilfeller må slike funksjonelle områder tildeles og litt isolasjon fra resten av plassen. For eksempel kan sanitær- og rekreasjonsområdet skilles ved hjelp av gardiner fra stuen, i soverommet kan du sone et garderobesegment eller en arbeidsplass, en boudoir, et toalettbord.

Gardiner for sonering

Gardiner i stuen

Gardiner er ikke bare for vinduer