Materialer

Gardiner for et moderne interiør – design 2018

Det er vanskelig å forestille seg et vakkert og koselig interiør uten bruk av gardiner til vinduer. En viktig berøring i utformingen av et stort utvalg lokaler er ikke bare et dekorativt element, men også en funksjonell komponent i designformasjonen. Beskyttelse mot sollys (om nødvendig) og nysgjerrige øyne er ikke alle mulighetene for hjemmetekstiler for vinduer. Hvis du trenger å skjule feil ved etterbehandling i vindusåpninger, for å knytte interiørartikler i forskjellige farger og teksturer til en enkelt komposisjon, eller for å tilføre zest til utformingen av et rom, vil gardiner bli det enkleste og mest estetisk alternativ. Ingenting er i stand til å fullføre opprettelsen av bildet av et rom like effektivt som de riktige tekstilene. Så hvilke gardiner tilbyr designere oss i 2017? Hvilke modeller, farger og teksturer vil være populære? Og er det generelt fasjonabelt å bruke tekstiler til å dekorere vinduer? Vi vil prøve å svare på disse og andre spørsmål ved hjelp av et stort utvalg av bilder av designprosjekter av rom med en rekke funksjonelle formål..

Gardiner som visuelt øker takhøyden

Mørkeblå gardiner for moderne design

2017 trender

I flere sesonger på rad har den moderne stilen blitt dannet av komponentene minimalisme, hi-tech og skandinavisk stil. Nesten alle går inn for lakonisme og praktisk bruk ved å tegne bildet av rommet. Ofte blir en fullstendig avvisning av dekor grunnlaget for konseptet med å skape et interiør. Finne «gylne snitt» mellom ønsket om å skape en moderne og stilig design og bringe komfort til hjemmet ditt – oppgaven til eierne av hus og leiligheter, som bestemte seg for å forme interiøret på egen hånd.

Taffeta gardiner for soverommet

Nøytral opsjon

Spisestue tekstiler

Fargerike gardiner på soverommet

Hvis forrige sesong, rådet designere fra hele verden oss, hvis det var mulig, å slutte å bruke tekstiler for å dekorere vinduer i stuer. Når du lager det mest romslige (i det minste visuelt) og lyse rommet, er det ikke lett å ikke kaste det med unødvendige gjenstander, men også å forlate overflater som hindrer spredning av naturlig lys. Men det er mange grunner til å drape vindusåpninger, ikke bare med den tynneste, lette tyllen. Det er vanskelig å klare seg uten tykke gardiner på soverommet, selv for de som ikke bor i første etasje, og eierne av private hus kan ikke klare seg uten tekstiler på vinduene. I tillegg er hjemmetekstiler nødvendige for å skape et virkelig koselig (og ikke bare fasjonabelt) interiør.

Lyse gardiner på en mørk bakgrunn

Gardiner til stuen

Tekstil for et romslig rom

Moderne stil

Moderne designere anbefaler å bruke enkle og konsise løsninger for vindusdekorasjon. Tynn hvit tyll kombinert med solide blendingsgardiner er et sikkert alternativ for et rom innredet i en av variantene av en moderne stil. I nyere designprosjekter er det vanskelig å finne volanger og volanger, dusker og frynser på vindusduker, selv klemmer og lambrequins utføres enkelt og til og med strengt. Flerlags utførelse av gardiner er praktisk talt ikke funnet, selv interiør i nyklassisk stil er dekorert med tradisjonelle rette gardiner, men av tekstiler av høy kvalitet.

Gardiner med lambrequin

Originale gardiner med lambrequin

Gardiner i grå tone til barnehagen

Gardiner i karnappvinduet

Tradisjonelt alternativ

Arbeidsplassdesign

Kombinasjonen av rullegardiner og tradisjonelle gardiner blir mainstream denne sesongen. Samtidig er det mulig å bruke stoffer i samme farge for utførelsen av begge komponentene, så vel som materialer som varierer i farge og tekstur – alt avhenger av interiøret i rommet og ditt ønske om å lage gardiner av vinduene en aksent eller organisk passer inn i det totale bildet av rommet.

Fargerike tekstiler

Alle gråtoner

Kombinere gardinmodeller

Tekstiler i pastellfarger

Soverom i beige toner

Kombinasjonen av stoffgardiner og rette gardiner kan også brukes i rom med vinduer i forskjellige størrelser og konfigurasjoner. For eksempel, hvis rommet ditt har en balkongblokk og smale vinduer (et alternativ for leiligheter) eller flere vindusflater av forskjellige modeller (en variant for private husholdninger), kan du bruke tekstiler i forskjellige modifikasjoner..

Lett bilde av soverommet

Tradisjonelle og rullegardiner

Design i lyse farger

Rette gardiner faller i folder fra taket til gulvet, ofte delvis på en horisontal overflate. Dette er en forutsetning for å visuelt øke høyden på rommet. Enten stoffet ditt vil bli festet til en snor gjemt bak et falskt tak, eller om det vil henge i strenge folder på øyelokkene som er spunnet på en gesims, men det skal ikke være noen avstand fra gulvet til underkanten av gardinene.

Myntgardiner

Gardiner på øyelår

Gardiner til kjøkken-spisestuen

Eklektisk interiør

Kriterier for valg av gardiner

Uavhengig av hvilke modeller, farger og teksturer som anses som fasjonable i denne sesongen, er det en liten liste med kriterier for valg av innredning for vindusåpninger. Før du drar til en butikk eller til enorme internettressurser, svar på noen spørsmål selv:

  • for hvilket rom gardinene er valgt – den funksjonelle bakgrunnen til rommet etterlater et avtrykk på valg av modell, farge og kvalitet på lerretene;
  • plassering av rommet i forhold til kardinalpunktene – en direkte avhengighet av nivået av naturlig belysning, valg av tetthet og farge på stoffet;
  • stil med romdesign – moderne stil er lakonisk og til og med streng, alternativer på temaet klassikere antyder en mer luksuriøs design;
  • fargepaletten i interiøret og ønsket om å gjøre gardiner til en aksent eller harmonisk passe inn i de eksisterende fargevalgene;
  • valget av stoff for lerret vil avhenge av økonomiske evner og nivået på omsorg for gardiner som du kan tilby (for noen er vasking hjemme grunnleggende, andre er enige om renseri for skjønnhet og naturlighet i tekstiler);
  • det er en enkel regel om å velge mellom vanlige og trykte stoffer – hvis veggene i rommet er dekorert i samme farge, kan gardinene kjøpes med et mønster og omvendt – vanlige lerret på vinduene er egnet for vegger med mønster . Men regelen er det som kalles ikke «hugget på steinen» og har sine unntak.

Lyse gardiner til barnehagen

Trykt lerret

Varierte gardiner og slette vegger

Lerret med plantetrykk

Kjedelige mønstre

Farge og trykk for moderne gardiner

Til glede for leilighetseiere og huseiere som planlegger å dekorere hjemmene sine, er mote for interiørdesign ikke like flyktig som catwalken. Nye trender utelukker ikke tidligere, og designene som er laget i dag vil være relevante i flere år. Det er mange alternativer for bruk av farger for å skape et harmonisk, levende, originalt eller til og med nyskapende bilde av et bestemt rom. Ved hjelp av farger kan vi skape en viss atmosfære i rommet og en så dekorativ og funksjonell finish i interiøret som gardiner av vinduer tar ikke den siste plassen i denne prosessen..

Vindusdekorasjon i barnehagen

Svart og hvitt trykk

For landlig stil

Allsidige alternativer

Et av de enkleste og derfor allsidige alternativene for å dekorere vinduer i stue eller soverom er bruk av lyse, pastellfarger. Rolige, lyse nyanser ser ut til å oppløses i det generelle bildet av interiøret, og bidrar til å skape en rolig og avslappende atmosfære for avslapning. Etter en by mettet med lyse farger fra gateannonsering, er det i en slik atmosfære mest behagelig å slappe av og slappe av..

Lett bilde

Stue i lyse farger

Lett materiale til soverommet

Pastellfarger

Mørklægningsgardiner

Lett tone for designmiks

En annen universell løsning er i fargenyanser fra hvitt til svart. De forskjellige gråtonene lar deg finne «min» en nøytral, men samtidig edel nyanse, som vil bli, om ikke den viktigste, men et viktig element i interiøret i et soverom eller stue. Grå farge kan være kontrasterende mørk (grafitt, våt asfalt) eller sølv, noe som gir en glans til rommets design. Uansett er dette et flott alternativ for de som ennå ikke har mestret skapelsen av originalt interiør og ikke risikerer å bruke lyse lerret eller tekstiler med variert trykk..

Mørkegrå gardiner på soverommet

Grå farge til stuen

Soverom i gråtoner

Nøytral palett

Mørke kontraster

Med sølvglans

En annen populær og praktisk farge på gardiner er brun og alle nyanser. Oftest i moderne designprosjekter kan du finne beige nyanser, fargen på melkesjokolade, men det er også rom med mørke tekstiler, for eksempel i farger «bitter sjokolade». Varm fargepalett bidrar til å skape en koselig atmosfære selv i rom på nordsiden av bygninger med lite naturlig lys.

Pastellbeige toner

Lett interiør

Lett bilde

Beige nyanser

Alle nyanser av brunt

Mørke fløyelsgardiner

Å bruke vanlige, klare gardinmalerier for å skape en aksent i interiøret er den enkleste og mest effektive måten. For det første er det lettere å skifte gardiner enn møbeltrekk eller tepper. For det andre har materialet til gardiner et så mangfoldig fargespekter som du kan finne «min», en lys nyanse som er perfekt for øyet.

Lys aksent

Vekt på gardiner

Fargerike lerret

Varme farger

Koselig stue

Vekt på vindusdekorasjon

En rekke utskrifter

Hvis veggene i rommet ditt er dekorert i nøytrale solide farger, kan stoffet til gardinene velges med et trykk. Nylig er de mest populære geometriske og abstrakte utskrifter. Samtidig kan det gjentas (noen ganger modifisert) i andre tekstilinteriørartikler eller representere hovedaksenten i et rom som tiltrekker alle øyne.

Mønstrede skylapper

Geometrisk trykk

Lyst trykk på en hvit bakgrunn

Gardiner med mønster til stuen

Stripen er et trykk som dukket opp på tekstiler for så lenge siden at ingen kan nevne den eksakte datoen. Men en ting er åpenbart – de vil aldri slutte å bruke horisontale eller vertikale striper på tekstiler til veggtepper. Horisontale striper bidrar til å skape en visuell forstørrelse av rommet i bredden …

Horisontale striper

Lerret med striper

Stripet stoff

Kontraststriper

Brede striper på gardiner

Svarte og hvite striper

Varierte striper

Varme farger

Kjøkken i beige toner

Og den vertikale stripen på gardinene vil bidra til å visuelt øke høyden på rommet, forutsatt at lerretene er plassert fra taket til gulvet.

Gardiner med vertikale striper

Lyse striper

Visuell økning i takhøyde

Svart og hvit vertikal

Et blomstermotiv i blomstermotivene i gardinens farger finnes i interiør dekorert i landlige, eklektiske og nyklassiske stiler. Det ideelle bakteppet for slike lerreter vil være monokromatiske vegger i en nøytral nyanse. I dette tilfellet blir gardinene automatisk aksentelementer som skiller seg ut mot den generelle bakgrunnen og tiltrekker øyet. Du bør styres av dine egne preferanser. Å bytte gardiner er ikke vanskelig, men når alt kommer til alt blir de kjøpt i mer enn ett år. Før du kjøper, må du kontrollere at det er disse bildene av blomster eller andre planter du vil observere på soverommet eller stua de neste årene..

Blomstermotiver

Lyse blomsterprint

Med kryssede hengsler

Hva du skal kombinere fargevalg av gardiner med

En av de enkleste, mest allsidige og rimelige måtene å skape et harmonisk bilde av et rom, er å bruke ett stoff (eller ett fargevalg i forskjellige utskrifter eller monokromatiske versjoner) på gardiner og pynteputer. I stuen er denne metoden lett å bruke på puter, på soverommet – til tekstildekorasjonen på soveplassen. Samtidig kan gardiner og puter være innvendige aksenter eller organisk passe inn i det generelle fargeskjemaet, det viktigste er at du som et resultat får en balansert atmosfære i rommet.

Puter i fargen på gardinene

Kombinasjon av tekstiler

Kombinere tekstiler

Nyklassisk stil

Vindus- og sengedekor

På soverommet og barnerommet kan utformingen av vindusåpninger kombineres med dekorasjonen av soveplassen. Dette kan være et sengeteppe, sengetøy, et baldakin eller en kompakt etterligning av det, utelukkende brukt som dekor..

Skrive ut

Geometri på stoff

I stuen kan stoffet på vinduene kombineres med polstring av polstrede møbler – en sofa eller lenestoler, en puff, en osmannisk. På soverommet, polstring av hodegjerde eller de samme stolene, puffer, kompakte sofaer, kan en liten sofa fungere som en ledsager til gardinene. I spisesalen kan gardinene være i harmoni med fargen og teksturen på polstring av stoler på seter og rygg.

Lyst stoff for polstring av hodegjerde

Lyse flekker

Polstring og gardiner

Trekk av lenestoler og kluter på vinduer

En lys tegning på vindusduker kan være «å støtte» veggdekor. Dette kan være rammer for bilder, speil eller malerier, selve kunstverket, paneler eller veggdekorasjoner..

Lyse gardiner og veggdekor

Fargerik design

Like harmonisk kan oppnås ved å kombinere fargen på vindusbehandlingene med tepper. Tegningen kan være annerledes (eller lerretet kan utføres i en monokromatisk versjon), men fargene må matche.

Gardiner, puter og teppe

Gardiner er ikke bare for vinduer

Ikke i alle områder av hjemmene våre, gardiner brukes utelukkende til drapering av vindusåpninger. Opprettelsen av baldakiner på soverommet, inngjerding av sove- og hvileområdet i det kombinerte rommet eller isolering av et annet funksjonelt segment kan gjøres ved hjelp av tekstilstoffer. I en studioleilighet trenger for eksempel soveområdet en mobil partisjon for litt beskyttelse og personvern. I dette tilfellet velges gardiner i samsvar med fargepaletten i det kombinerte rommet og fungerer sjelden som et aksentelement..

Soveplass bak gardinet

Gardiner som en baldakin

Gardiner i stedet for en skillevegg

Gardiner og kalesje i barnehagen