Materialer

Grønne gardiner i et moderne interiør

Det har blitt bevist at det menneskelige øyet er i stand til å oppfatte hele spekteret av grønne nyanser som ingen andre. Alle grønne nyanser, som har en naturlig opprinnelse, har en utrolig gunstig effekt på vår psyko-emosjonelle tilstand. Selve naturen, med sin frodige grøntområder, mørke vannoverflater eller mossete sumper, skaper den behagelige atmosfæren for en person der du kan jobbe og slappe av. Det er derfor moderne designere i økende grad tilbyr sine kunder bruk av et bredt spekter av grønne nyanser ved utarbeidelsen av moderne interiørprosjekter for et stort utvalg rom. Det er bemerkelsesverdig at takket være det store utvalget av grønne nyanser, kan du finne den riktige tonen for ethvert stilistisk interiørdesign. I denne publikasjonen ønsker vi å dvele ved et slikt element i interiøret i et stort utvalg av lokaler som tekstildekorasjon. Vi håper at vårt imponerende utvalg av designprosjekter ved bruk av gardiner i et av de grønne alternativene vil hjelpe deg med å finne din egen måte å tekstile dekorere vinduer på rom med forskjellige funksjonelle komponenter..

Lyst interiør med grønne gardiner

Sennepsfargede gardiner i interiøret

Grønn farge i interiøret: menneskevennlige nyanser

De fleste av oss vet at grønn farge kan ha en gunstig effekt på vår psykologiske tilstand – den beroliger og slapper av, kan skape en følelse av sikkerhet, stabilitet og komfort. I en moderne by er det for mye grått og svart for bakgrunnen og den lyse blinkingen av reklamebannere som et irriterende element. I et hjemmemiljø ønsker de fleste av oss å lindre fargespenninger, gi øynene hvile i en avslappende fargepalett i hjemmet vårt..

Visuell økning i romhøyde

Trykte gardiner på soverommet

Gardiner med grønt mønster

Original vindusdekor

Paletten med nyanser av grønt er veldig mangfoldig. Fordelen med å bruke en av variantene av denne naturlige tonen er at den enkelt kan kombineres med andre farger som ofte brukes i utformingen av moderne hjem. Så hvilke nyanser av grønt som brukes i utformingen av gardiner for forskjellige rom i hjemmet vårt, kan være et vellykket prosjekt for å skape det mest komfortable miljøet?

Stripet stoff

Gardiner for panoramavinduer

Dekor for vinduer i grønne toner

Spisestue dekorasjon

Lys aksent

Hyggelig for øyet, ofte nøytralt, hvis de fungerer som en diskret bakgrunn, grønne nyanser som vil være relevante i rom med forskjellig funksjonalitet:

  • oliven eller grønn-gul;
  • ert;
  • sennep;
  • lett mentol;
  • pistasjpastell;
  • khaki;
  • lett malakitt og smaragd;
  • lime farge;
  • lindeskygge;
  • dyp mørk grønn mosfarge.

Terrasse dekorasjon

Fin grønn nyanse

Lyse tekstiler til vinduer

Grønne nyanser til soverommet

I et rom med høyt tak

Kombinasjon av grønt med andre interiørtoner

Avhengig av hvilken rolle som er forberedt på tekstildekorasjonen av vinduene i rommet, kan du velge ledsagende farger å kombinere med en grønn tone. Hvis gardinene er et aksentelement i interiøret, kan du velge lyse, mettede farger for tekstiler, og velge en nøytral tone for veggene (ikke nødvendigvis lys). Hvis gardinene harmonisk skulle blande seg inn i det generelle bildet av rommet, uten å skille seg ut mot den generelle bakgrunnen, velges tekstilfargene basert på den generelle paletten i interiøret.

Lys stue

Accent vindusdekorasjon

Gardiner med slips

Dyp malakittfarge

En annen uskrevet regel for å kombinere gardinfarger og veggdekorasjonstoner er forbundet med en kombinasjon av monokromatiske overflater og materiale med mønster. Hvis det brukes en enfarget veggdekorasjon i rommet, kan gardinene henge med et trykk, men hvis de vertikale overflatene er dekket med tapet med et mønster, er det bedre å kjøpe vanlige tekstiler til vinduer.

På hvit bakgrunn

Karnappdekorasjon

Lys soverom design

Skapdesign

Grønne trykte gardiner

Hvitt er allsidig, det kan kombineres med alle farger og nyanser, forskjellige utskrifter og mønstre. Kombinasjonen av hvitt med forskjellige nyanser av grønt skaper en utrolig frisk, «vår» møbler i det indre av ethvert rom. På bakgrunn av snøhvite vegger ser eventuelle grønne gardiner organiske og friske ut. Selv stoff med store, lyse mønstre kan brukes.

På et snøhvit soverom

I en klassisk stue

Kombinert med mørke gjenstander

Gardiner for nyfødte rom

I en romslig stue

En annen allsidig farge å kombinere med nyanser av grønt er grå. Kombinasjonen grått og grønt kan brukes både i klassisk interiør og i rom innredet i en moderne stil. Ved å fortynne den grågrønne kombinasjonen med snøhvite overflater, kan du få et originalt, men samtidig diskret bilde av interiøret..

Kombinasjon av grønt og grått

Hvit-grå-grønn design

På bakgrunn av grå vegger

Kombinert med mønstret tapet

Moderne stil

Grønt er som ingen annen farge nær den naturlige paletten. Derfor er det ikke overraskende at tekstiler i alle nyanser av denne fargen som vinduet tekstiler passer godt til treoverflater. På samme tid kan det vakre naturlige mønsteret av tre brukes ikke bare som et materiale for utførelse av møbler, naturlige motiver er også gjeldende for veggdekorasjon. Det kan være trefarget tapet, veggpaneler, enhver etterligning av et tre-, siv- eller bambusmønster..

Geometrisk trykk

Grønt og treaktig

Naturlige nyanser

Kombinasjon av farger og teksturer

Grønne gardiner av forskjellige modeller

I tillegg til at tekstildekorasjonen av vinduer kan utføres i forskjellige nyanser av grønt, ha et trykk eller dekorative elementer, kan gardinene selv ha forskjellige modifikasjoner. I interiøret i moderne boliger er det forskjellige typer gardinmodeller – alt avhenger av den stilistiske utformingen av interiøret, størrelsen på vinduene og selve rommet, plassering av rommet i forhold til kardinalpunktene.

Lysegrønne gardiner

Sennepsfarger

Sengegardiner

Mange nyanser av grønt

Et av de mest populære alternativene for utførelse av grønne gardiner er tradisjonelt. Rette lerret med fallende vertikale folder er til enhver tid relevant. Den tradisjonelle gardinmodellen ser harmonisk ut både i et klassisk interiør og i et rom innredet i en ultramoderne stil. En annen fordel med tradisjonelle gardiner er at de ser bra ut på vinduer i alle størrelser og modifikasjoner..

Mørk grønn tone

Klassiske motiver

Vanlige gardiner

Hvite vegger, grønne gardiner

På en lyseblå bakgrunn

I moderne designprosjekter i et stort utvalg lokaler kan du finne bruk av grønne gardiner av den tradisjonelle modellen, både med eller uten gardiner. Moderne stilistikk tar til orde for bruk av høyest mulig nivå av naturlig lys i rommet. Men mange lokaler kan ikke eksistere uten tekstildekorasjon i det hele tatt – for eksempel et soverom eller et rom i første etasje i en bygård. Derfor er det ganske vanlig å dekorere vinduer i forskjellige former og størrelser bare med gardiner – i løpet av dagen får rommet maksimalt naturlig lys, og om natten beskytter gardinene rommet mot nysgjerrige øyne.

Eklektisk design

I et kombinert rom

Saftige greener

Sumpfarger

Spisestue design med grønne gardiner

Hvis rommet ditt vender mot sørsiden av bygningen, trenger du mer beskyttelse mot solen enn et tynt, gjennomsiktig gardinstoff. I moderne designprosjekter kan du i økende grad finne en kombinasjon av klassiske stoffgardiner og rullegardiner laget av siv, bambus eller andre naturlige materialer. På den ene siden får du pålitelig beskyttelse mot solens stråler og nysgjerrige øyne, på den andre – en estetisk innredning av vindusåpninger, som bringer effekten av originalitet til det indre av rommet.

Fin palett

Gardiner og persienner

Yakaya spisestue

Klassiske lerret i grønne nyanser kan ha forskjellige vedlegg til gesimsen. En populær modell av tradisjonelle gardiner er lerreter på øyer – metall- eller plastringer, ved hjelp av hvilke stoffet bokstavelig talt er strengt på gesimsen og faller fra det til gulvet i jevnt fordelte vertikale folder.

Gardiner på øyelår

Lysegrønne gardiner

Lyse tekstiler

Fest gardiner til øyelokkene

En annen populær modell av tradisjonelle gardiner er tekstiler på svingbare hengsler. Disse gardinene er veldig enkle å feste på den rørformede gesimsen. Knapphull kan lages av samme stoff som lerretet, eller fungere som en fargeaksent.

Hengslede gardiner

Design av babyrom

Gardiner i forskjellige farger

Fra synspunktet om å feste tradisjonelle gardiner til gesimsen, er det en annen interessant og estetisk måte – bruk av en lambrequin. Hvis du trenger å skjule feil ved etterbehandling, en vindusåpning eller ufullkommenheter i arkitekturen i rommet som helhet, er det bare å lage en original gardinsammensetning for å dekorere vinduer, et lambrequin vil være et utmerket alternativ. Oftest brukes stive lambrequins, som er et smalt rektangel som dekker hele rommet til vindusåpningen i bredden i den øvre delen (ved gesimsen). Men det er også ikke-stive modeller, samlet på sidene eller faller jevnt ned på gardiner eller gardiner..

Gardiner med lambrequin

Rutete tekstiler

Grønne gardiner og hvitt lambrequin

Lambrequin-frill i grønt

Når du syr tradisjonelle grønne gardiner, kan du ty til å kombinere med materialer i andre farger, utskrifter. Du kan kombinere to vanlige stoffer i forskjellige nyanser, samt stoffer med og uten mønster. Horisontale innlegg av en annen farge på grønne monokromatiske gardiner ser originale ut …

På bakgrunn av murvegger

Kombinere tekstiler

Grønne gardiner av en tradisjonell modell med vertikale innlegg laget av stoff med trykk eller ornament ser ikke mindre imponerende ut …

Gardiner med vertikale innlegg

Blågrønne nyanser for stuen

Tradisjonelle gardiner

Nøytrale nyanser på soverommet

Malakittgardiner

En annen populær måte å dekorere vinduer med tekstiler i moderne hjem er å bruke persienner eller persienner. Dette er rektangulære lerret med jevnt lagt horisontale folder. Når de er montert, er stoffgardiner plassert i den øvre delen av vinduet, i en demontert posisjon – de lukker vindusåpningen som en stoffskjerm. Modellen er lakonisk og passer lett inn i interiører i forskjellige stilistiske retninger.

Stoffgardiner

Romerske gardiner

Tradisjonelle og rullegardiner

Stripete rullegardiner

Soverom i olivenfarger

Ikke ofte, men fremdeles funnet i moderne designprosjekter og interiør med japanske gardiner i grønne nyanser. Japanske gardiner er stoffduker uten folder som dekker vindusåpningene helt. De kalles også ofte tekstilskjermer. Lakonismen og praktiskheten til slike gardiner passer perfekt inn i den moderne stilen. Oftest finnes slike vindusdekorasjonsvariasjoner i monokromatisk form, men trykte stoffskjermer kan også dekorere interiøret i ethvert rom..

Japanske gardiner

Gardiner-skjermer for kjøkkenet

Kombinasjonen av fargen på gardinene med andre interiørelementer

For å skape det mest harmoniske bildet av rommet, må fargen på gardinene kombineres med nyanser av andre interiørartikler, med mindre selvfølgelig tekstilvindusdekorasjonen din er et aksentelement i romdesignet. Det kan være polstring av polstrede møbler, tepper, pyntegjenstander, elementer i lagringssystemer, veggdekor..

Lys design av barnehagen

Fargerike farger

Klassisk i grønne nyanser

For eksempel i det indre av et soverom kan stoffet av gardiner kombineres med polstring av hodegjerde …

Gardiner som matcher fargen på hodegjerden

Ett stoff for gardiner og hodegjerde

Vinduetekstiler som matcher hodegavlen

Polstringen av polstrede møbler, ikke nødvendigvis alle, er nok til en lenestol, en liten ottoman eller en sofa. Den samme effekten kan oppnås ved å kombinere fargen på gardinene med utførelsen av et salongbord eller et lite lagringssystem …

Mørkegrønne nyanser

Grønt er overalt

Originalt design

Lyse tekstiler

Ikke-trivielle fargevalg

I noen tilfeller er det nok å bruke et grønt stoff, hvorfra vindusdekorasjonen sys i utformingen av soveplasser eller et mykt rekreasjonsområde i stua – på dekorative puter og ruller.

Matcher fargen på de dekorative elementene

På soverommet for to jenter

Pastell nyanser

På jentas soverom

Solid grønne gardiner kan kombineres med et lignende mønster på tapet eller veggpaneler …

Matcher fargen på stripet tapet

På en rosa bakgrunn

Med rav effekt