Materialer

Grønt tapet i interiøret

Et av de første og vanskeligste dilemmaene som må løses når du velger interiørdesign for et hjem, er den optimale fargeløsningen. I denne publikasjonen vil vi i detalj vurdere designmulighetene for forskjellige rom med tapet i grønne toner. Som du vet, er hver farge i stand til å påvirke vår psyko-emosjonelle tilstand på sin egen måte, skape en unik atmosfære og påvirke den visuelle oppfatningen av plass. Vi håper at et stort utvalg av designprosjekter for rom med forskjellige funksjonelle belastninger, dekorert i visse nyanser av grønt, vil hjelpe deg med å finne ditt ideelle tapet i grønne toner for ditt eget hjem..

Grønt tapet i interiøret

Original finish

Funksjoner av grønt og dets nyanser

Fargeeksperter sier at grønt har en gunstig effekt på menneskets psyke, avhengig av skyggen er det i stand til å slappe av eller lade opp med positiv energi. Men vi kan trygt si at nesten alle nyanser av grønt er i stand til å gjøre ethvert interiør nærmere naturen, og skape et eksklusivt bilde, en helt spesiell atmosfære.

Lyst grønt på veggene

Blomstertrykk

Vanlig grønt tapet

Sortimentet av moderne tapetbutikker er i stand til å imponere med sitt mangfold. Det er mange alternativer for vanlige bakgrunnsbilder og lerret med et trykk i grønne toner, hvorfra det er store sjanser for å finne ditt eget, det mest passende materialet for å fullføre et bestemt rom i ditt eget hjem..

Fototapet i grønne toner

Blomstertrykk

La oss se nærmere på de viktigste grønne fargevalgene som oftest brukes i moderne designprosjekter:

Mørk grønt tapet – det mest tradisjonelle etterbehandlingsalternativet. Det klassiske interiøret tar en spesiell dybde og raffinement med tapet i mørke farger. Kjennere av fred, harmoni, ro og raffinert luksus omgir seg med et miljø som bruker dype grønne nyanser. For barokk, klassisisme og nyklassiske stiler er det logisk å bruke nyanser av grønt som er tilstede i følgende steiner:

  • malakitt;
  • Smaragd;
  • turmalin.

Mørk malakitt

Klassiske motiver

I et klassisk interiør

Tradisjonell stil

Klassikere i et utilitaristisk miljø

Lysegrønt tapet – det mest allsidige etterbehandlingsalternativet, som kan brukes både på et soverom eller et romslig kjøkken, og i utilitaristiske rom (ganger, bad, korridorer og bad). For nesten enhver stilistisk retning kan du velge din egen lyse grønn nyanse, som ikke bare vil se harmonisk ut som en hel eller delvis veggdekorasjon, men også bli dens dekorasjon, et høydepunkt.

Lysegrønt tapet

Lysegrønne vegger

Nyklassiker i spisesalen

Lysegrønt bad

Grønt og brunt i romdesign

Blek grønn bakgrunn, lerret i pastellfarger grønn, mynte fargene vil se organiske ut selv i små mellomrom. Landstil, Provence, shabby chic og romantisk dannes lett rundt pastellfarger av grønt for vegger og til og med tak. I kombinasjon med hvitt, lysegrønt gjør det mulig å lage lyse, luftige bilder av rom, selv med en veldig beskjeden firkant..

Lyse myntetoner

Nøytralt bilde

Soverom i lyse farger

Lysegrønn aksent

Lyst tapet mettede nyanser av grønt brukes best som et materiale for å lage aksentoverflater. I interiører som er skapt i en moderne stil, vil høyteknologisk, avantgarde, art deco eller pop art, lyse, lysegrønne, turkise eller malakitt bakgrunnsbilder ikke bare se passende ut, men også organiske. Avhengig av innredning og etterbehandlingsmaterialer for kombinasjon, kan du bruke både vanlig tapet og lerret med variert, stort trykk (det er bare viktig å overvåke doseringen av fargerik veggdekorasjon).

Lyst trykk

Lys design

Lys, klassisk finish

Fargerik finish

Klesvaskpynt

Men valget av tapetfarge for etterbehandling av overflater vil ikke bare avhenge av den stilistiske retningen, som ble grunnlaget for utformingen av rommet, men også av følgende funksjoner i selve rommet:

  • størrelsen og formen på rommet, antallet og omfanget av vindusåpninger (jo mindre rommet, jo mindre naturlig lys kommer inn i det, jo lettere er det å velge nyanser av grønt tapet);
  • plassering av rommet i forhold til kardinalpunktene (for et rom på sørsiden, med aktivt naturlig lys, kan du velge kalde nyanser av grønt, for en nordlig beliggenhet er det bedre å foretrekke toner med varm energi – en overvekt av gul nyanser, oker, oliven og til og med khaki);
  • rommets funksjonelle formål (ikke bare tonen, men også mønsteret på lerretene vil avhenge av de funksjonelle funksjonene i rommet – en barnehage eller et soverom, en stue eller et kjøkken – for hvert rom kan du finne din ideelle fargevalg);
  • plassering av rommet i forhold til andre rom (refererer i større grad til tilgrensende rom, studioer, kombinerte mellomrom, hvor skillevegger mellom soner er helt fraværende eller bare delvis overlapper rommet).

Soverom interiør

Grønt tapet med trykk på soverommet

Oliven nyanse

Kombinasjon av grønt tapet med andre romdekorasjonsfarger

Det er ikke nok å velge det riktige tapetmønsteret eller den riktige nyansen av vanlige farger. Det er viktig å vurdere kombinasjonen av veggdekorasjon med andre interiørfargeløsninger. Vi snakker om valg av farger for design av tak og gulv, grunnleggende farger på møbler og til og med dekorative elementer som har imponerende dimensjoner..

Variert trykk

Alle nyanser av grønt

Lyst interiør

Hvitt og grønt – en universell forening

Et av de mest populære alternativene for å kombinere farger i et interiør ved hjelp av grønt tapet er forskjellige hvite nyanser. Denne allsidige tandem lar deg lage lyse, positive og friske bilder av rom for en rekke formål. Et snøhvit tak, et grønt mønster på en lys bakgrunn av tapet er en utmerket kombinasjon, behagelig for øyet og positiv i energien. Du kan komplettere finishen med snøhvite gulvlister, lister.

Kombinert med hvite paneler

Lyse blomster på en grønn bakgrunn

Original gang

Hvit og grønn

Lyse nyanser

Grønn – aksent i interiøret

Ved hjelp av lyse, fargerike lerreter i grønne toner kan du dekorere aksentvegger i et stort utvalg rom – soverom, stuer, kontorer og barnerom. Hvis rommet er av beskjeden størrelse, bør du ikke bruke lyst tapet til etterbehandling av alle vertikale overflater, en vegg vil være nok til å skape en positiv atmosfære, en festlig stemning i hele interiøret. Som aksenter kan fungere som vanlig tapet …

Oliven finish

Aksentvegg

Soverom i grønne toner

Lys aksentoverflate

Det samme gjelder lerret med mønster, stort og lyst …

Aksent over hodegjerde

Lyst mønster for vektlegging

Tropisk stil

Grønt i arbeidsområdet

Grønne aksenter

Bakgrunn av grønne nyanser kan brukes til å lage paneler og innsatser innrammet av lister. Denne kombinasjonen er spesielt gunstig hvis kostbare bakgrunnsbilder velges for aksent – preget, tekstil eller metallisert.

Präget tapet i lister

Grønne og brune nyanser

Ingenting bringer oss nærmere naturen og gjør interiøret behagelig for øyet som en kombinasjon av grønt, hvitt og brunt. Alle nyanser som vi kan møte i naturen vil se organiske ut i interiøret i en rekke rom. Det er bare viktig å ta hensyn til dybden og lysstyrken til farger, avhengig av størrelsen og belysningsnivået på mellomrom. Snøhvit tak og kanting av vindu og døråpninger, grønnaktig veggdekorasjon, naturlig trekorn som gulv og materiale for utførelse av hovedmøblene – den perfekte foreningen for et soverom, stue, studie, spisestue eller barnerom.

Fargekombinasjoner

Spisestue interiør

Naturlige nyanser

Klassisk spisestue

Klassiske motiver i spisesalen

Nyanser av grønt og grått i moderne design

Grå kalles den mest nøytrale fargen av en grunn. De forskjellige nyanser kan organisk kombineres med grønt, og skaper et behagelig utseende, nøytralt når det gjelder psykologisk påvirkning, et bilde av rommet. I en moderne stil, hi-tech, minimalisme, moderne og art deco, er grågrønne kombinasjoner mest relevante.

Grått og grønt i interiøret

Beroligende atmosfære

Vanlig eller mønstret tapet?

I moderne designprosjekter kan du finne bruk av både vanlige og trykte lerret i grønne toner for veggdekorasjon. Alt avhenger av den valgte stilen, størrelsen på rommet og dine personlige preferanser. I moderne, minimalistiske prosjekter kan du ofte finne bruk av ensfargede lerreter i mettede farger, brukt som en interiøraksent..

Art deco -stil

Minimalistiske motiver

Grønn for beroligende

Mosefarge på vegger

Eklektisk design

Hvis vi snakker om populære utskriftsalternativer for å dekorere moderne rom, så er det ingen klare grenser – plante, geometriske, abstrakte mønstre er like etterspurt. Tydelige trender kan bare identifiseres i utformingen av barnerom – lyse, klare tegninger, sjablongbilder av dyr og fugler, helter fra eventyr eller tegneserier, gjenkjennelige silhuetter og utskrifter.

Lys design av barnehagen

Baderomsdesign

Grønt trykk i barnehagen

Lyse flekker

Det hender ofte at det er tapetet med et stort eller lyst mønster i grønne toner som dikterer hele konseptet med romdesign. Det er med kjøp av fargerike malerier som skapelsen av hele bildet av rommet begynner..

Originalt trykk

Uvanlig utskrift

Fargerikt baderomsdesign

Eksempler på utforming av rom til forskjellige formål

Soverom

Eksperter sier at grønt, avhengig av hvilken nyanse som er valgt, både kan roe følelsene våre før sengetid og vekke positiv energi om morgenen. Avhengig av ønsket effekt, kan du også velge alternativet tapet for etterbehandling av alle vegger eller en aksentoverflate..

Turkis nyanser

Stripet tapet

Loftsrom

Lyst soverom

På soverommene er veggen bak sengens hode oftest valgt som en aksent. I dette tilfellet vil bildet av rommet ikke være kjedelig, trivielt, men samtidig vil en veldig lys design av en vegg ikke distrahere når du slapper av på slutten av dagen og forbereder deg på sengen..

Geometrisk trykk

Lyst innsats

Kombinert rom

Stue

For en stue innredet i landlig stil, Provence eller shabby chic, kan du bruke tapet i en hvitgrønn brikke eller stripe. Dybden på den grønne skyggen vil avhenge av størrelsen på rommet, antall og parametere for vindusåpninger, og dermed belysningsnivået.

Rutete tapeter

Kombinasjonen av vanlig tapet og mønstrede lerreter i samme rom kan også se spektakulær, ikke-triviell ut. Trykte lerreter kan brukes til å lime aksentvegger, ordne segmenter på overflater eller trimme bakveggen på hyller, bokhyller med glassdører.

Den originale utformingen av stuen

Uvanlig stue

Kombinere tapet

Uvanlige kombinasjoner

Barnerom og rom for tenåringer

Grønn farge har en gunstig effekt på barnets psyke. Lysegrønne nyanser er i stand til «ro deg ned» hyperaktiv baby og lyse, mettede farger som en aksent – for å vekke kreativ energi, skape et budskap for aktivitet. I kombinasjon med naturlige tremøbler, et snøhvit tak og lyse fargeinneslutninger i form av tekstiler eller leker, vil grønn farge for veggdekorasjon være mer enn passende..

Barneromsdesign

Lyst trykk på vegger

Original barnehage

Barnerom i pastellfarger

Det er nødvendig å legge lysstyrke til lysegrønne nyanser fortynnet med hvitt. Rosa, crimson, fuchsia vil være passende i fargeskjemaet på jentens rom.

Jenterom

Plass til en tenåring

Sterke farger

Den samme effekten kan oppnås ved å lage en aksent ved å bruke forskjellige blå nyanser mot en bakgrunn av en hvitgrønn palett i lyse farger..

Grønne og blå toner

Kjøkken og spisestue

Eksperter sier at grønt på kjøkken eller spisestue har en nøytral effekt på appetitten vår. I motsetning til røde og appelsiner som vekker appetitten og alle blå nyanser som undertrykker ønsket om å konsumere store porsjoner, har grønt en gunstig effekt på fordøyelsen, gir positiv energi og gir notater om nærhet til naturen under måltider. Derfor kan grønne nyanser brukes både til dosering i dekorasjon – for eksempel til dekorasjon av kjøkkenforkle og til å lime alle vegger som ikke er opptatt av et møbelsett..

Eklektisk spisestue

Positive farger

Mørk dyp farge

Symmetriens rike

Ikke-triviell spisestue design

Baderom

Å bruke tapet av hvilken som helst farge i arbeidsområder på badet er ikke den beste måten å skape en holdbar finish, selv når du bruker fuktresistente materialer. Men å lime toaletter, toaletter og romslige bad i områder der vann sjelden eller ikke trenger inn i det hele tatt, er en god idé, forutsatt at grønne nyanser brukes..

Baderomsdesign

Tropisk trykk

Moderne stil

Grønne nyanser i veggdekorasjon er perfekt kombinert med snøhvite sanitærutstyr. Et friskt, avslappende og samtidig ikke-trivielt bilde av badet vil skape den ideelle atmosfæren, ikke bare for å ta forskjellige vann- og sanitærhygieniske prosedyrer, men også for pasifisering og avslapning på slutten av arbeidsdagen og heve tonen , en ladning om optimisme i begynnelsen.

Uvanlig bad

Hjelpelokaler

I gangen, korridorer, mellomrom i nærheten av trapper og andre tilleggsrom ser en kombinasjon av grønt tapet med lyse paneler vakkert ut. Samtidig vil valget av høyden på panelene avhenge av hva slags visuell effekt du vil skape – i noen tilfeller er det nødvendig å visuelt øke høyden på beskjedne rom, i andre tvert imot for å understreke omfanget av boligen..

Registrering av et ekstra rom

Plass nær trappene

Grønne toner på alle overflater

Gangdesign