Materialer

Hva er bakgrunnsbilder: hvordan stell og limes

Innhold

Oppfinnelsen av det første tapetet, i likhet med papir, er kreditert kineserne. Det er generelt akseptert at de var i det 2. århundre f.Kr. fikk noe som ingen moderne mennesker kan klare seg uten. Litt senere ble bakgrunnsbilder oppfunnet. Hemmeligheten for deres fremstilling ble overført fra far til sønn i lang tid og ble holdt i strengt tillit. Bare på 600 -tallet e.Kr. avslørte representantene for det japanske folket denne hemmeligheten for resten av verden. Ved å modernisere produksjonsteknologien til dette materialet begynte kineserne å lage tapeter av rispapir. De ble mønstret for hånd. Denne prosessen krev mye tid og krefter, så bare representanter for overklassen kunne kjøpe dem..

Mye senere, på 1600- og 1700 -tallet, ble tapet oppfunnet i Europa. Tegningen på dem ble laget med kunstige silketråder. Slike etterbehandlingsmaterialer ble brukt til å dekorere boligene til statslederne og deres undersåtter. Oppfinnelsen av tapetmaskinen på slutten av 1600-tallet akselererte prosessen med å lage tapeter sterkt. Men den mottok ikke anerkjennelse i sin tid.

Noen historikere mener at tapet ble oppfunnet i løpet av de første gamle statene: Assyria, Babylon, etc. Prototypen deres var stoffet, som ble brukt til å lime over veggene allerede før oppfinnelsen av papir. Moderne utgravninger bekrefter delvis denne teorien. På en eller annen måte, men forfedrene til det vurderte etterbehandlingsmaterialet er antikkens utviklede tilstander. Vi låner fremdeles mange teknologier fra den tiden..

Hva er bakgrunnsbilder

Hvert år dikterer mote sine tendenser til oss, som er perfekt synlige i artsmangfoldet av bakgrunnsbilder. De er delt inn i:

Papir

Fototapet av papir

Kanskje den mest brukte tapeten. Levetiden deres overstiger ikke 5 år. De reduserer varmeledningsevnen og øker lydisoleringen av veggene. Dårlig holdbarhet og kan ikke brukes i våte områder.

Vinyl
 • Vinyl tapet tegning foto
 • Tapet i vinyl i stua

ForrigeNeste12

De dukket opp relativt nylig. De har to lag: vinyl og papir. De er delt inn i:

 • Tung. Vel maskerer ujevnheten til den limte overflaten.
 • Lunger. Lett å ta vare på. Gjennomsnittlig levetid er 15 år.
 • Silketrykk. De kjennetegnes ved sin glans og glatte overflate. Denne typen tapeter kan ofte bli funnet med imitert silke.
Bakgrunn

Fototapet i interiøret

De er papir med et grafisk bilde av noe. Relativt ikke dyrt. Det er en mulighet for å lage disse bakgrunnsbilder i henhold til individuelle størrelser..

Tufting – tapet
 • Tufted Wallpaper Photo Drawing
 • Tufting bakgrunnsbilder

ForrigeNeste12

De er også teppe tapet, hvis overflate er impregnert med haug. De brukes til vegg- og takdekorasjon. Deres iboende fordeler er lydabsorbering og varmebehandling..

Metallisk
 • Metallisk bakgrunnsbilde
 • Metallisk bakgrunnsbilde

ForrigeNeste12

De lages ved å impregnere en papirbunn med et tynt ark folie. På sistnevnte er en tegning eller et mønster lagt over mekaniske prosesser. Overflaten er enkel å rengjøre. For å feste dem til veggoverflaten, kreves det spesielt lim..

Kork
 • Kork bakgrunnsbilde
 • Veggdekorasjon med kork

ForrigeNeste12

De er basert på barken av en spesiell eik (kork). De lages ved å trykke. Et særtrekk ved disse bakgrunnsbilder er deres antibakterielle egenskaper..

Jute
 • Jute bakgrunnsbilde
 • Jute tapetfoto i interiøret

ForrigeNeste12

De er en kombinasjon av jute for møbeltrekk og vanlig papir tapet. De trenger ikke å trekke veggene, som med jute gardiner. Det er nok å påføre lim på papirbunnen og holde seg til en forberedt veggoverflate.

Lincrust
 • Lincrust tapettegning
 • Lincrust tapet i interiøret

ForrigeNeste12

Som mange typer tapeter har den en papirbase. Deres forskjell ligger i det faktum at en spesiell masse påføres den ytre overflaten, hvorpå forskjellige mønstre senere presses ut. På grunn av deres egenskaper kan de males enkelt og uten deformasjon av mønsteret..

Tekstil

Tekstil tapet i det indre av stuen

Det er et lerret laget av papirmasse, tråder eller stoff. De har økt varmeabsorbering, lydisolering, lysegenskaper. Tilgjengelig i en rekke farger og teksturer. Krever ikke justering av lerretet til mønsteret.

Væske

Flytende tapetfoto i interiøret

På overflater dekket med slike tapeter er sømmer ikke merkbare. Påfør med sprøytepistol eller rull. For påføring brukes spesielle malinger. Kommer i pulverform eller flytende form.

Glassfiber

Glass tapet i stua

De er basert på spesialiserte glassfibre. De er egnet for å lime veggene til allergikere, de er ikke giftige. Egnet for liming av møllen i kontorlokaler, da de har et høyt nivå av brannsikkerhet og vannbestandighet.

Trefinerbasert

Bakgrunn basert på finér

De har to lag: finér og tykt papir. Selges i form av malerier.

Velour tapet
 • Velour tapet på soverommet
 • Velour bakgrunnsbilde
 • Velour tapet i interiøret

ForrigeNeste123

Holdbare nok, de falmer ikke. De kan ikke vaskes. Tåler ikke all slags mekanisk belastning.

Bakgrunn basert på serpyanka

Bakgrunn basert på serpyanka

De er de yngste av de betraktede variantene av dette etterbehandlingsmaterialet. De er basert på en cellulosevev. Høy styrke, ikke utsatt for tøyning.

Det skal bemerkes at tapetene som er diskutert ovenfor, kan kombineres i flere store grupper. Så, avhengig av detaljene i de limte lokalene, er de delt inn i:

Faser av liming

Ikke rart de sier: «Hvor mange mennesker, så mange meninger!» Hver av oss har våre egne regler for valg av verktøy, materialer og algoritmer for å utføre denne prosessen. La oss i den forbindelse dvele ved de grunnleggende punktene ved tapetsering:

I den aller første fasen av arbeidet bør du vurdere overflaten på veggene. Hvis det er jevnt, uten støt og støt, bør en spesiell primer påføres. Ellers er det nødvendig å jevne ut veggene enten selv eller ved å ringe til de nødvendige mesterne. Etter å ha utført arbeidet med påføring av primeren, er det nødvendig å vente i flere dager til den absorberes og tørker. Ellers vil alt arbeidet være forgjeves.

Forberedende arbeid med video

Når du velger lim, les nøye instruksjonene på pakken. Husk at lim er delt inn i:

Vær oppmerksom på emballasjen. Produsenten indikerer noen ganger tilleggsinformasjon: restriksjoner på tapetets vekt, deres type, etc..

Liming av vegger. Kanskje de mest komfortable bakgrunnsbilder er de som er forhåndsmettet med lim. Det er nok å fukte baksiden av tapetet med vann og komme på jobb. Situasjonen er verre hvis du selvstendig påfører limmassen på den sømløse siden av tapetet, siden ikke mange kan skryte av å ha de nødvendige ferdighetene i dette arbeidet. Hvis tvil om dine evner blir besøkt oftere, kontakt fagfolkene!

Tapetsering av veggene er mye enklere enn taket. Båndene er forberedt på de og for andre behov i henhold til en lignende algoritme. Lim tapetet slik: rette den øvre enden av stripen festet til topplinjen, mens du sjekker den slik at den overlapper den tilstøtende stripen. Overlappingen av strimler er maksimalt 1 cm tillatt.

På plassene til brytere og stikkontakter må tapetet limes på følgende måte: Fjern sokkeldekselet og lim det på vanlig måte. Klipp ut konturene på uttaket eller bryteren etter tørking, og skru deretter på lokket igjen. Dette arbeidet bør bare utføres når strømmen er frakoblet, og det skal settes et advarselsskilt på hovedbryteren: «Forsiktig, ikke inkluder!». Hvordan limes tapet på forskjellige avsatser, stativ, nisje? En del av stripen som ikke er smurt med lim påføres delen av veggen for å bestemme den beste posisjonen. I dette tilfellet styres de av ordtaket «mål syv ganger, kutt en».

Hvis det likevel viser seg at det ble gjort en feil når du merket tapetet, må du legge til et stykke tapet i tillegg. Husk i så fall at den øvre delen av stripen alltid skal overlappe den nedre. De bør også overlappe hverandre på sidene. Hvis det er gulvlister i rommet, må de fjernes og tapet limes på gulvet, og deretter må lister spikres.

Hvis lerretet begynte å bevege seg bort fra veggen når du limte tapetet, bør du fukte det og lime det tilbake på den fjernede overflaten. Hvis tapetet fortsatt er vått, blir de ganske enkelt ytterligere belagt med lim og festet på ønsket sted.

Hvis det dukker opp bobler under tapetet, vil en geistlig kniv, et lite limrør og en nål bidra til å eliminere dem. Sistnevnte vil være nødvendig hvis boblene er små. Det vil være nok for henne å stikke hull i dem og introdusere litt lim der for å feste til veggoverflaten. Bruk en papirkniv for store svulmer av tapetet. La oss trekke dem forsiktig en linje gjennom midten den resulterende akkumulering av luft. Behandle deretter det resulterende kuttet med lim og fest tapetet i ønsket posisjon. Det må huskes at du bør vente omtrent en dag eller to på at det limte arket tørker helt, og først da skal reparasjonsarbeidet fortsette.

Hvordan ta vare på tapet

Smuss og flekker er de vanskeligste å fjerne fra tapet. Dette skyldes i stor grad strukturen i selve materialet. Den malte overflaten har ikke et beskyttende lag, derfor kan andre typer problemer oppstå når de utsettes for rengjøringsmidler. Disse inkluderer: tap og endring i fargespekteret, fading og mye mer, frem til hulldannelse. Med et sterkt ønske kan du lime tapetet på nytt, dette er ikke et stort problem for tiden. En alternativ måte er å dekorere. Ved hjelp av forskjellige typer applikasjoner kan du lage et unikt interiørdesign, og flekkene vil forbli på sin plass som en integrert del av det. Overflaten på tapet kan beskyttes med syntetisk lakk.

Når det gjelder vinyl tapet, kan du prøve å lagre det, da det er vaskbart. Først må du ta et lignende tapet fra butikken og sjekke rengjøringskjemikaliene på det. Vaskbart tapet er laget av et materiale dekket med et tynt lag PVC -film. Avhengig av deres strukturelle egenskaper, kan de vaskes med en svamp, børste og vaskemidler..

Bare tekstilbehandling brukes på tekstil tapeter. Det inkluderer rengjøring med en myk børste eller støvsuger. Små flekker kan fjernes med en fuktig svamp eller annen myk klut. Husk at de ikke skal være våte, men bare gjennomvåt. Innsats anbefales ikke.

Flytende tapet (for eksempel sammensetninger av naturlig bomull og cellulosefibre) må tas vare på med en støvsuger og en blandet klut, helst litt fuktig.

Tapetets motstand mot maling mot våtrengjøring – vinyl, papir, fiberduk, glassfiber – avhenger ofte av kvaliteten på den belagte malingen.

Husk at organiske løsningsmidler er strengt forbudt, og for alle typer tapeter!