Materialer

Laminat i interiørdesign 2018

Laminat som materiale for å lage gulv for et stort utvalg lokaler har lenge blitt populært i vårt land. Rimelig, med høye estetiske kvaliteter, enkel å installere og bruke – dette materialet kan dekorere ethvert interiør. Men det er nødvendig å nøye velge et laminat for etterbehandling av gulv, fordi det er mange varianter, styrkeklasser, versjoner med etterligning av forskjellige overflater. Men først ting først. La oss sammen finne ut hvilken type laminat som er egnet for rom med forskjellige funksjonelle belastninger, hvordan du velger tetthet, styrkenivå, farge og teksturløsning.

Gulvdekorasjon med laminat

Laminatgulv

Laminatmerking etter klasse

så, laminat Er et gulvmateriale som består av flere lag: fiberplate eller sponplater, flere papirlag og et siste laminat av akryl- eller melaminharpiks. Det er den laminerte overflaten som beskytter alle andre lag mot fuktighet, smuss, støv og mekaniske skader. Det er klart at de teknologiske egenskapene til produktet i stor grad avhenger av kvaliteten på topplaget..

Laminerte overflater

Gulv i fargen på benkeplatene

Kjøkkentrekk

Gulv aksent

Det er ikke uten grunn at laminat har vunnet så høy popularitet blant våre landsmenn. Tross alt har det en rekke betydelige fordeler:

 • høye estetiske kvaliteter;
 • et bredt spekter av farger, muligheten til å etterligne hvilken som helst overflate – fra parkettplater til keramiske eller steinfliser;
 • muligheten for selvmontering på kort tid og uten langvarig overflatebehandling;
 • rimelig pris (laminat er mye billigere enn parkett, men dyrere enn linoleum);
 • tilstrekkelig høy styrke og holdbarhet (sammenlignet med linoleum);
 • relativt enkelt vedlikehold (vanskeligere enn med linoleum, men lettere enn med parkett – ikke behov for periodisk sykling);
 • materialet er miljøvennlig.

Stue laminat

Naturlig trekorn

Laminat til soverommet

Lett interiør

Laminerte klasser

For å bestemme valget av laminat for en bestemt romtype, er det nødvendig å ta hensyn til klassetallet – to refererer til boliglokaler, tre refererer til kommersielle (det er nødvendigvis tilstede på materialmerking):

Laminat 21 klasse designet for boliger med lav trafikk og lav møbelbelastning. Slike materialer er sjeldne på grunn av sin lave popularitet. Varer ikke lenge – mindre enn 3 år;

Gulvdekorasjon

Laminat i soveromsdesign

Mørk tone gulv

Laminat

Laminat 22 klasse egnet for bruk i soverom, stuer og barnerom med lette møbler og lav trafikk. Levetiden overstiger vanligvis ikke 4 år;

Fokus på gulv

Laminat i en romslig stue

Spisestue laminat

Lys design

Laminat 23 klasse tåler store belastninger (tunge møbler) og brukes i rom med mye trafikk – ikke bare i stuer, barnerom og korridorer, men også i ganger, kjøkken, spisestuer. Utnyttelsessaften overstiger også sjelden 4 år;

Laminat på kjøkkenet

Laminat som parkett

Aksentdesign for et hvitt kjøkken

Tradisjonell løsning

Laminat klasse 31 designet for lette kommersielle lokaler. Ytelsen er høyere enn for laminatgulv i bolig. Hvis du legger slikt materiale i et konferanserom, vil det vare omtrent 3 år, i et boligbygg kan levetiden være 10-12 år;

Korridor laminat

Fargetrykk på gulv

Laminat i gangen og gangen

Laminat klasse 32 har høyere styrkeegenskaper og kan brukes som gulvbelegg i kommersielle lokaler med middels bruk. Den kan brukes i klasserom, kontorer, resepsjonsområder. I dette tilfellet vil laminatet vare omtrent 5 år; i et boligbygg kan driftssaften være omtrent 15 år..

Varm gulvpalett

Spisestue dekorasjon

Laminat til kjøkken-spisestue

Laminat

Laminat 33 klasse har de høyeste teknologiske egenskapene og brukes i kommersielle rom med høy gulvbelastning. Kan brukes på restauranter, treningssentre, butikker med høy trafikk. Juicetjeneste i dette tilfellet varierer fra 5 til 6 år. I et boligområde kan et slikt belegg ikke endres på 20-25 år..

Gulvbelegg - laminat

Kontrastdesign

Varm farge for grått kjøkken

Eksperter anbefaler ikke å spare på kjøp av gulvmateriale. Tross alt er utskifting av et laminat forbundet med globale forberedelser når det gjelder reparasjon – det er nødvendig å tømme rommet helt, og i en ett -roms leilighet, for eksempel, er slike hendelser vanskelige å gjennomføre. For at laminatet skal fungere som et pålitelig og holdbart gulvbelegg så lenge som mulig, anbefales det å kjøpe et materiale med markeringer for kommersielle lokaler – fra klasse 31 og høyere. Kostnaden for laminat av høy kvalitet vil lønne seg med holdbarhet, gode estetiske egenskaper og styrkeegenskaper.

Laminat for soveromsdesign

Effektivt gulv

Laminat i lyse nyanser

Andre kriterier for valg av laminat

Materialtykkelse

Materialet til forskjellige produsenter og klasser varierer i tykkelse fra 6 til 12 mm. Jo tykkere gulvmaterialet er, jo sterkere og mer holdbar kan finishen vurderes. Derfor anbefaler eksperter å velge et laminat med en tykkelse på minst 8 mm, og prøve å kjøpe det som et materiale med et så tykt lag som mulig, basert på deres økonomiske evner. Jo tykkere laminatet er, desto lettere er det å installere. I tillegg er det nødvendig å ta hensyn til materialets lydabsorberende egenskaper – jo tykkere laminatet er, desto høyere er disse egenskapene.

Laminat til vaskerom

Variert tremønster

Laminatprodusent

Valget av produsenter i det moderne markedet for etterbehandlingsmaterialer er utrolig bredt. Men det er alltid flere av de mest populære alternativene for selskaper som har etablert seg med et langsiktig upåklagelig rykte. Vanligvis gir slike firmaer en langsiktig garanti for sine produkter. Det er til og med produsenter som gir livstidsgaranti på sine produkter..

Lette overflater

Lett gulv

Vanligvis varierer produsentens garanti fra 5 til 15 år. I Russland er det ingen GOST for produksjon av laminat, så alle selskaper bruker de tekniske spesifikasjonene. De fleste utenlandske produsenter er avhengige av GOST, oftest internasjonale.

Oker nyanser

Lett laminat

Spisestue på verandaen

Separasjon av laminat i henhold til typen tilkobling av elementer

Hele laminatet kan deles inn i to grupper i henhold til typen tilkobling av elementene (panelene):

 • lim;
 • borg.

Imitert tregulv

Originalt design

Lim laminat det koster mindre enn et slott, men du kan ikke montere det selv uten visse ferdigheter. Panelene er koblet ende til ende med spesiell hurtigtørkende lim. Denne forbindelsen gir en gapfri overflate. Gulvbelegget er mer motstandsdyktig mot fuktighet enn det som ble laget med det sammenlåste laminatet. En betydelig ulempe med et slikt belegg er umuligheten av å bytte ut det skadede panelet – alle elementene er limt.

Mørkt belegg

Nøytral bakgrunn

Navn «slottslaminat» snakker for seg selv – panelene festes uten bruk av lim ved hjelp av spesial «slott». Fordelen med dette belegget er installasjonshastigheten og muligheten for å bytte ut individuelle paneler i tilfelle skade. Ulempene inkluderer mottak av hull mellom elementene i belegget, som vil bli utsatt for fuktighet.

Fargerike farger

Lås tilkobling

Små laminerte paneler

Det er to typer låser for laminatpaneler:

sammenleggbar (klikk) – doble låser, som er plassert i en vinkel på 45 grader. Dette feste er veldig praktisk med tanke på installasjon og påfølgende drift. Krumningen av basen for slike låser er ikke tillatt mer enn 3 mm per lineær meter;

Laminat i gangen

Uvanlige farger

Barnehagepynt

låser (lås) er enda enklere enn sammenleggbare låser. Eieren, som ennå ikke har måttet håndtere et laminat, vil også kunne takle paneler som har denne typen tilkobling. Men det må tas i betraktning at for paneler med denne typen låser er det nødvendig med en perfekt flat base av gulvene..

Laminat for et romslig rom

Lett design

Laminat til det kombinerte rommet

Klassifisering etter type underlag for laminat

Når du bruker laminat til å lage gulvet, må du bruke et underlag – et materiale som isolerer det øverste laget fra gulvet. Underlaget vil gi nødvendig varme- og lydisolasjon. Laminatklasse 32 og høyere kan inneholde et underlag som en del av elementene og krever ikke forberedelse av gulvoverflaten, bortsett fra grundig rengjøring med en støvsuger.

Mørke gulv for et lyst soverom

Original laminatdesign

Laminat til kjøkken-studio

I henhold til materialtype kan alle alternativer for underlag deles inn i tre grupper:

Bakside av polyetylenskum – det vanligste alternativet. Motstand mot fuktighet, rimelige kostnader og enkel installasjon førte denne typen materialer til topplisten over de mest populære alternativene. Men polyetylenskum -materialet har også ulemper – over tid kan det falle betydelig (det holder ikke formen godt), det er ikke et helt miljøvennlig råstoff;

Interiørdesign i laminat

Varm fargepalett

Laminat i stue

Korkstøtte – helt miljøvennlig, det er en utmerket varmeisolator (det brukes oftest til å dekorere gulvene i første etasje). Korken holder formen perfekt, den kan kalles et slitesterkt materiale. Men muligheten for kondensdannelse reduserer populariteten. For å kvitte materialet med denne ulempen, er korken dekket med bitumen eller gummi. Slike materialer har utmerket amortisering og slites praktisk talt ikke ned;

Lys gang

Vakker

Eklektisk stue

Spesiell støtte, som en del av de laminerte panelene, tillater det veldig rask installasjon. Det gir utmerket varme- og lydisolasjon, tjener ganske lenge og uten kondens. Men de høye kostnadene blir ofte et sentralt kriterium for valg av laminat til gulv..

Treet overalt

Klassisk spisestue

I stuen med peis

Eksperter anbefaler også å ta hensyn til ikonene på panelets emballasje, noe som kan bety følgende egenskaper:

 • har et antistatisk belegg (vil ikke tiltrekke seg støv og fint rusk);
 • blekner ikke i solen;
 • krever ikke spesiell omsorg;
 • husholdningsrengjøringsprodukter kan brukes til å rengjøre overflaten;
 • holdbar og motstandsdyktig mot mekanisk belastning;
 • egnet for å dekke det såkalte «varmt gulv»;
 • overflaten er motstandsdyktig mot dannelse av mugg og mugg;
 • materialet er ikke brennbart.

Ikke-trivielt design

Harmoniske kombinasjoner

Respektfull design

Velge et fargevalg for gulv

Valget av fargeskjema for utformingen av gulvene former i stor grad bildet av hele rommet. Ikke bare interiøret, men også den psykologiske oppfatningen av bildet som helhet avhenger av om fargen på gulvet vil smelte sammen med det generelle fargeskjemaet i rommet eller skille seg ut med en lys eller mørk aksent. Sortimentet av moderne butikker med etterbehandlingsmaterialer til gulv er utrolig bredt – en eier med alle estetiske preferanser og lommebokstørrelse vil kunne finne sitt eget fargevalg.

Naturlige nyanser

Aksent treslag

På et lyst kjøkken

Lyse nyanser i stua

I små rom anbefaler designere å bruke materialer av lyse nyanser for overflatebehandling for å visuelt utvide plassen. Men denne regelen gjelder i mindre grad for gulv. Faktum er at for en behagelig psykologisk tilstand av mennesker i rommet, bør fargen på gulvbelegget være minst to toner mørkere enn dekorasjonen av veggene. Dette vil tillate det å si det «kjenn bakken under føttene».

Lite kjøkkenområde

Mørk bunn - lys topp

Kontrast trim

Nesten alle eiere av en leilighet eller et hus vet at utførelsen av taket i hvitt, vegger – 1-2 toner mørkere og gulv – i den mørkeste tonen, lar deg lage en visuell økning i høyden på rommet. Denne designteknikken brukes ofte når du skal dekorere lokaler i standard- og små leiligheter i landet vårt..

Laminat på kontoret

Mørk aksent - gulv

Visuell utvidelse av plass

Laminat med bildet av et gulvbrett med overflater som om det er slitt fra tid, er utrolig populært når det påføres interiør i landlig og shabby chic stil. Slitasje og etterligning av chips hjelper ikke bare med å skape en autentisk stilistisk retning av atmosfæren, men også å bringe originaliteten til det mest vanlige designet i rommet..

For landlig stil

For shabby chic stil

Blekne gulv

På en innglasset veranda

Hvis en kul fargepalett brukes til dekorasjon og utførelse av hovedmøblene i rommet, vil det varme naturlige mønsteret av tre alltid bidra til å øke graden av fargetemperaturen i interiøret. Gitt gulvets overflate kan til og med et enkelt designelement – gulvbelegget, være nok til å skape en balanse i fargeoppfatningen av bildet av rommet..

Snøhvit design

Varme nyanser for gulv

Populariteten til bruk av grått og dets nyanser for design av moderne hjem har nådd fargene på laminatet. Edelgrå nyanser kan presenteres både i en lys sølvpalett og i mørke, antrasittfarger. Fordelen med å bruke lysegrå nyanser for å dekorere gulvet er også at støvet på et slikt laminat er praktisk talt usynlig..

Laminat i grå nyanser

Grå gulv

Alle gråtoner

Originalt fargevalg

Og endelig

Nylig slutter regelen om at størrelsen på gulvbordet eller flisene (avhengig av hva laminatet etterligner) skal være jo større, jo mer romslig selve rommet, slutter å ha sin vekt. Gulvbelegg med bildet av store planker eller dør, fliser eller andre elementer som utgjør gulvet blir mer og mer populært. Denne fargen brukes uavhengig av størrelsen og formålet med rommet. Og som oftest lar du deg visuelt øke plassen..

Store laminatplater

Laminat for et romslig rom

Vakkert gulvmønster

Fokuser på gulvene

Laminat kan brukes til mer enn bare gulv. I flere sesonger på rad har bruken av dette materialet for å dekorere en aksentvegg eller deler av den ikke mistet sin relevans. Samtidig trenger ikke fargen på laminatet for etterbehandling av en vegg eller en del av et rom å falle sammen med gulvmaterialet – alt avhenger av det valgte fargevalget i interiøret, måten å plassere aksenter og stilistisk ytelse. Ved hjelp av laminat kan du dekorere fasader på lagringssystemer, plassen rundt en elektrisk peis, dekorere nisjer og avsatser, lage paneler og forkler i veggdekorasjon.

Laminat ikke bare for gulv

Skillevegg med laminat

Moderne stil

Dekorering av gulv og fasader

Lette overflater er overalt