Materialer

Metallisk tapet: enhet av stil og sikkerhet

Metalliske tapeter har dukket opp som et svar på den stadig økende bakgrunnen for elektromagnetisk stråling fra en rekke elektriske apparater. Det er kjent at jo høyere frekvensen eller kraften til et radiosignal er, desto større er sjansen for at en person stadig blir utsatt for det for å bli syk, for eksempel med kreft eller leukemi. I dag, med overflod av cellulære repeatere, kraftledninger, radio- og fjernsynssender, er ønsket fra den gjennomsnittlige personen om på en eller annen måte å minimere deres innvirkning på kroppen, forståelig..

Beskyttende egenskaper

En persons naturlige ønske om å leve under sunne og komfortable forhold har funnet et svar fra selskaper som produserer etterbehandlingsmaterialer. Dermed, ved innsats fra utviklingsingeniører, ble det opprettet rulletapetprodukter der et tynt lag folie oppfyller flere nyttige formål samtidig. Når den er limt til vegger og tak, fungerer denne overflaten som en slags beskyttende skjerm som godt demper enhver bakgrunn og retningsmessige elektromagnetiske effekter fra gjenstander utenfor..

metallisk tapet i interiøret

Det bør spesielt bemerkes at den naturlige bakgrunnen til den elektromagnetiske strålingen på planeten vår ikke er dekket av en slik barriere, siden den har en veldig lav startfrekvens. Men signalene fra forskjellige menneskeskapte avsendere (fra mobiltelefoner til høyspenningsledninger) er nøytralisert her med stor suksess. I tillegg til de beskyttende egenskapene, bærer metallet her en betydelig estetisk belastning. Tilstedeværelsen i produktet øker også levetiden til sistnevnte betydelig..

edel sofistikert design

luksus tapet i stua

Subtiliteter av produksjonen

Metallisk tapet består av flere lag. De er basert på et ark med porøst papir. Et lag aluminiumsfolie er tett festet til det, som er en størrelsesorden tynnere enn et menneskehår (ca. 17 mikron). På sin side er dette metallbelegget belagt med en tynn, fleksibel malingsfilm som ikke leder strøm. Til slutt kan det påføres en preging eller tegning på forsiden. Det ønskede bildet er også laget med dielektriske lakker og fargestoffer. Ulike kjemiske reagenser og metallpulver kan være involvert her..

original kombinasjon av former og mønstre

Fordeler og ulemper

På tidspunktet for liming til tak og vegger får en slags overflate en naturlig jording og kan derfor ikke akkumulere en elektrostatisk ladning. Denne typen skjerming mot stråling kan også tjene som en betydelig hindring for normal bruk av forskjellige sporings- og lytteapparater. Aluminiums evne til å reflektere termisk infrarød stråling vil være en god hjelp i å løse energibesparende problemer i løpet av fyringssesongen. Denne metalliserte finishen er vanntett og ikke-etsende. Derfor kan selv veldig fuktige rom i huset trygt dekkes med et slikt tapet..

elegant forfining av design

Det er sant at det er en ulempe med alt dette positive: Det metalliserte belegget lar praktisk talt ikke luft passere og tillater ikke at veggene tar opp overflødig fuktighet. For å kompensere for feilen, vil det være nødvendig å ventilere lokalene oftere. Og det rimeligste i dette tilfellet (og ikke bare) er å utstyre et klimaanlegg og ventilasjonssystem av høy kvalitet i et hus eller leilighet..

ekstraordinær lekenhet i interiøret

strålende barnehage

I tillegg er styrken og holdbarheten til et slikt belegg på ingen måte dårligere enn dets beskyttende egenskaper. Vegger limt på denne måten vil ikke miste sine opprinnelige estetiske og funksjonelle egenskaper på mange år. Ekstravagante bakgrunnsbilder vil ikke falme eller falme. De kan vaskes regelmessig med moderne rengjøringsprodukter. For ikke å skade det tynneste metalllaget, er det bedre å bruke en myk klut eller svamp..

luksuriøse design aksenter

Nyanser i liming

Det blanke frontlaget viser godt alle ujevnheter i veggen, derfor er den metalliserte typen tapet ekstremt krevende for flatheten og glattheten til den opprinnelige lageroverflaten. I tillegg må absorberingsevnen til vegger eller tak være veldig god. Tross alt, ellers vil limet rett og slett ikke tørke, siden metallskjermen ikke vil la fuktighet slippe ut i atmosfæren i rommet..

Strimlene limes strengt ende-til-ende til hverandre. Limet du trenger er det samme som for tunge vinyltapeter. Ved beregning av nødvendig antall ruller må man huske om det uunngåelige tilleggsavfallet når man justerer mønsteret (25-35%). Under limingsprosessen må strømmen i rommet slås av, siden kombinasjonen av vått lim og ledende folie lett kan forårsake kortslutning og elektriske skader.

edel aristokrati

Et jevnt belegg med en gull-, bronse- eller sølvfarge vil etterlate få mennesker likegyldige. Gjennom denne designen får hvert rom sin andel av raffinement og til og med luksus. Et godt valgt mønster og tekstur, kombinert med moire gardiner, kan understreke og forbedre helhetsinntrykket av miljøet..

gyllent pryd på tapetet