Materialer

Små baderomsfliser

Keramiske fliser er et vakkert og funksjonelt materiale for å dekorere et bad. For rom der det vanligvis er fuktig og det kan komme vann på veggene, er fliser det beste valget..

Etter å ha valgt flisene på badet, kan du gjøre et lite rom vakkert og koselig..

Farge

For små rom er lyse nyanser bedre egnet. Men du bør ikke gjøre hele rommet monokromatisk. Videre produserer nesten alle produsenter fliser i samlinger som inkluderer fliser til vegger og gulv og forskjellige dekorative elementer – grenser, paneler, etc. Fliser i kontrastfarger reduserer noen ganger visuelt et allerede lite rom, spesielt hvis det er i et lite format. Motetrenden er å bruke speilvendte fliselementer. Speil utvider virkelig plassen, men vi må ta i betraktning at ikke alle er glade for å se seg selv, for eksempel å vaske i dusjen, og dessuten delt inn i mange deler. Mer mettede farger får et rom til å se dypere ut, men bare hvis det er skikkelig opplyst. Varme toner ser finere ut på badet, men noen ganger gir kalde toner en følelse av romslighet..

 • Mosaikk

  Et originalt alternativ for lokal innredning på badet

  Badmosaikk

 • Lyse nyanser

  Flott løsning for små rom

  Bad i lyse farger

 • Grønn farge

  Nøytraliserer virkningen av tilstøtende farger og bidrar også til å fjerne negative følelser.

  Grønt på badet

 • Speilfliser

  Mote trend – bruk av speilfliser.

  Speilfliser på badet

 • Kalde toner

  Kule nyanser gir friskhet og romslighet

  Bad i kalde farger

 • Varme toner

  Skap en følelse av hygge og komfort

  Gul på badet

 • Glassfliser

  Med sin hjelp kan du enkelt lage et stilig og unikt interiør.

  Glassfliser på badet

 • rød farge

  Gir styrke og gir energi, det er nødvendig å bruke rødt med måte.

  Rød flis med mønster på badet

ForrigeNeste12345678

Tegning og lettelse

Glaserte fliser brukes vanligvis til bad. Den kommer i en blank og matt finish. En skinnende overflate vil visuelt forstørre rommet, gjøre det lysere eller mer luftig. Men kalk fra tørking av vanndråper er tydelig synlig på den, så det vil være litt vanskeligere å ta vare på en slik flis. Keramiske fliser er glatte og preget. Når du velger pregede fliser, bør du nøye vurdere om glasuren er jevnt påført de dekorative elementene. For et lite rom er det viktig at det ikke er for mange pregede elementer. Det er uønsket å dekorere hele rommet med strukturerte fliser. Slike elementer ser mye mer spektakulære ut i form av aksenter..

I et lite rom ser tegninger med en flis bra ut. Du kan plassere flere dekorative elementer på en vanlig bakgrunn av veggen. Store solide paneler vil bringe veggen de befinner seg nærmere observatøren; dette etterbehandlingsalternativet er egnet for smale og lange rom som ligner en korridor. Men svake malerier, montert av fliser av samme størrelse som det viktigste, vil komme godt med i et lite rom. Rommet vil bli dekorert med vertikale striper av farger som er mer mettede enn hovedtonen. En god løsning for å plassere lyse og lyse vertikale striper, vekslende med fliserader med mønster.

Grønt bad Mosaikk på badet Bad i Khrusjtsjov Lite bad design Lite bad foto Lite bad Lite bad Rosa farge på badet Brune fliser på badet Natursteinfliser på badet

Legningsmetode

Den vanligste flisemetoden er rett (under 90 ° uten forskyvede rader). Denne metoden er egnet for alle, inkludert små rom. På gulvet ved hjelp av forskjøvet legging (under 90 med en forskyvning av radene, vanligvis med halve flisene) eller skrå legging (under 45-60), kan du oppnå en visuell økning i rommet, men på veggene den motsatte effekten er noen ganger oppnådd. Rektangulære fliser plasseres best vertikalt, så taket vil se høyere ut.

Før du kjøper, er det lurt å shoppe og se samlingene «bo». Det er også godt å gjøre seg kjent med ferdige prosjekter. Du kan bruke spesielle programmer til å visualisere ideene dine og se hvordan denne eller den flisen vil se ut i et bestemt rom.

Legging av fliser

Størrelsen

For en liten plass er det å foretrekke å velge en mellomstor flis. Små fliser begrenser plassen på grunn av den visuelle separasjonen av veggene med fliseledd. Denne effekten er spesielt uttalt hvis det brukes fugemasser som avviker i tone fra hovedfargen. Svært store fliser i et lite rom ser klumpete ut. I tillegg krever bruken en mer nøyaktig justering av veggene, noe som i tillegg tar plass. Du må velge størrelsen på flisene slik at klippingen blir minimal.