Materialer

Typer kitt

Kittet brukes til å eliminere mindre defekter og jevne ut forskjellige overflater. Tilgjengelig i form av et deigaktig og pulverformig materiale. Avhengig av sammensetningen av bindemiddelet, er det følgende typer kitt: gipsbasert eller sementbasert, universell, polymer, spesiell, vanntett, etterbehandling. Hver underart har sine egne egenskaper og brukes når du fullfører en bestemt overflate. La oss finne ut mer detaljert.

Gipsbasert kitt skiller seg ut med sin hvithet og plastisitet. Det er veldig enkelt å bruke, lett å påføre og slipe. Det er ingen hemmelighet at gips har evnen til å absorbere overflødig fuktighet fra luften, og hvis det er mangel, gi det tilbake. Det er derfor gipsbasert kitt har evnen til å skape et gunstig mikroklima i alle rom.

Sementbasert fyllstoff søke om både internt og eksternt arbeid. Oftest brukt til etterbehandling av betong- og mursteinoverflater. Materialet er tilstrekkelig fuktresistent, derfor brukes det også til etterbehandling av rom med høy luftfuktighet (bad, fasade, etc.). Dessuten er sementkittet svært motstandsdyktig mot lave temperaturer..

Polymer kitt brukes til etterbehandling innendørs. I tillegg brukes materialet til å tette skjøter, sømmer og andre forskjellige sprekker som er en konsekvens av vanninntrengning..

Universal kitt skiller seg ut for sin høye styrke blant sine  «klassekamerater». Etter påføring danner den en ganske flat overflate med grå eller hvit farge uten synlige defekter. Materialet smuldrer ikke og er lett å slipe.

Etterbehandling kitt brukt i siste fase for å reparere mindre sprekker og riper. Det påføres overflaten i et veldig tynt lag, omtrent en millimeter. Materialet påføres vanligvis i flere lag, mens det er nødvendig å tørke godt hvert tidligere påførte lag. Det er veldig viktig at tykkelsen på laget ikke overstiger normen, ellers kan overflaten sprekke. Materialet krever ikke sliping. Etter tørking dannes en tett, silkeaktig hvit overflate.

Vanntett kitt den brukes til utvendig og innvendig etterbehandling av sement, betong og pussede overflater. Har økt fuktmotstand.

Det finnes andre typer kitt.

Lim kitt – 10% består av en løsning av lim, tørkeolje og kritt. Takket være dette er materialet slitesterkt og lett å påføre på overflaten.

Olje og limspartel – inneholder vann, akrylater, tørkeolje, myknere og andre tilsetningsstoffer. Oftest brukes det til å jevne ut forskjellige feil i vegger og tak laget av tre eller betong. Den kan også brukes på pussede overflater som senere skal males eller skrelles av med tapet. Materialet er kun beregnet for innendørs bruk.

Latex kitt – består av akrylater, vann, myknemiddel, kalsittfyllstoff og andre tilsetningsstoffer. Den brukes på samme måte som oljeadhesiv gips. Brukes til interiørarbeid.

Akryl universal kitt – er laget i henhold til moderne teknologi fra kjemiske råvarer. Har en tett finkornet overflate og kombinerer egenskapene til nivelleringsforbindelser. Den kan lett slipes med en glatt klut, og etter fullstendig tørking sprekker den ikke og krymper. Akrylkitt anses som et miljøvennlig materiale av høy kvalitet. Flott for lekser, spesielt hvis det ikke er tid til å velge en separat kitt for hvert materiale. Den brukes til innvendig arbeid ved utjevning av gips, gipsplater, tre og betongoverflater. Påfør i både tynne og tykke lag.

Fasade akryl kitt – preget av økt fuktmotstand og brukes til utendørs arbeid på betong, gips og tre. Perfekt fylt og jevnet, sprekker ikke, strekker seg ikke for en slikkepott, har økt styrke. Materialet tørker raskt, er lett å slipe, har slitestyrke og høy duktilitet.

Oljekitt – inneholder tørketrommel, kritt og naturlig tørkeolje. Materialet brukes til forberedelse av vindusspenner, ytterdører, vinduskarmer, gulv og andre. “våt” overflater. Den brukes der det er nødvendig med forhåndsutjevning før maling med olje, vannbasert maling og emalje. Har høy vedheft. Oftest brukt til innendørs arbeid i tørre eller fuktige rom.

Luksuriøs olje og limspartel  – brukes til utjevning av tak og vegger i rom for tapet eller maling. Materialet kan også brukes som finish for gipsplater og gipsfiberoverflater..

Shakril – brukes til utjevning av forskjellige pussede overflater og sokkelsokkel. Noen ganger brukt til liming av keramiske fliser, men bare i tørre rom. Hvis materialet fortynnes med vann, er det perfekt for kalking av tak og vegger med en børste.

Kitt  «shakril superhvit universal» – kjennetegnes av plastisitet og god vedheft. Kan også brukes til selvklebende keramiske fliser i tørre rom. Passer til overflater av sement, gips, betong, gipsplater og gipsfiber.

Oppsummer

Alle typer kitt kjennetegnes ved sine unike kvaliteter, fordeler og ulemper. Materialet velges avhengig av overflatetype, romforhold og selvfølgelig økonomiske evner. Du kan lese om andre grove verk her.