Materialer

Vakre baderomsfliser

Gjør badet ditt unikt og vakkert, slik at du om morgenen vil bli forsterket av utseendet i stedet for en kald dusj. Lag et bilde av et bad som sender deg på jobb hver dag i godt humør.

Levende rød trim rundt speilet for et forfriskende løft

En person skiller seg fra andre, ikke bare i vaner, men også i smak. Hvis du streber etter å ha et unikt bilde av badet ditt, må du selv designe det. Og de grunnleggende reglene som bør følges, vil vi nå vurdere.

Inndeling etter badestørrelse

Det skjedde slik at designdesignreglene avhenger av området i rommet. Når det gjelder bad, er grensetallet 15m2. Det som er mulig på store bad er uakseptabelt i små og mellomstore bad. Romforstørrelsesteknikker er ikke nødvendig i romslige rom. Men det er generelle regler.

Interiøret på badet er utført i varme brune farger

  • Jo mindre rommet er, desto finere skal flisene være.
  • Lys, spesielt hvit, blank overflate forstørrer visuelt plassen og forbedrer belysningen.

Hvite blanke fliser gjør rommet mer romslig og lyst

  • Perlehvite fliser matcher alle farger og nyanser.
  • Lyse mettede farger kan brukes som et supplement, dekorasjon. En prangende farge er bare nødvendig for å markere aksenter eller understreke, men ikke for å være den viktigste. Mange lyse farger vil legge press på en person og frata interiøret komfort.
  • Den mest passende løsningen for et bad er et design i pastellfarger..

Blanke fliser og glass reflekterer lys, noe som skaper en illusjon av romslighet

  • Tykkere fliser med grov overflate legges på gulvet. Veggene er glatte skinnende.
  • Vegg og gulv må være fuktresistent og lett å rengjøre.
  • Den mest fordelaktige fargen på taket er hvit. Det mest praktiske taket er blank strekk.

Lyse innsatser setter i gang perlehvitenhet og skaper en stemning

  • Baderomsbelysning skal være lys.

Valg av fliser

Vær først og fremst oppmerksom på flisens geometri. Det skal være nøyaktig samme størrelse og rektangulært. Hele batchen må også ha samme nyanse. Sammenlign prøver fra forskjellige bokser.

veggene er foret med keramiske fliser bare i nærheten av badekaret

Du kan kontrollere geometrien ved å legge den ene på den andre og måle vinklene. Siden vi vanligvis ikke har ruter med oss, er det nok å sammenligne lengden på diagonalene. Du kan bruke et vanlig tau eller en tykk tråd, fordi størrelsen ikke spiller noen rolle, men bare dens likhet. Hvis avstanden mellom motsatte hjørner er forskjellig, så er dette et ekteskap, og du bør ikke dvele i nærheten av slike produkter.

Fin kombinasjon av beige og hvitt og innredning i form av en kant over badet

Fliser av høyeste kvalitet produseres nå av fire land, dette er det velkjente Italia, samt Tyskland, Spania og Portugal. Det er nødvendig å ta hensyn til staten, ikke til selskapet.

Mørkeblå områder gjør rommet mystisk

Å kjøpe rester med rabatt er en dårlig måte å spare penger. Du må først gjøre designprosjektet ditt om for å matche det du kjøpte. Når så nesten alle flisene er lagt ut, viser det seg at hjørner har blitt slått ned et sted, og noe ble ødelagt under transport og skjæring. Siden det er umulig å kjøpe i tillegg, må du slå av og erstatte med en annen, og bruker penger ikke bare på kjøp av materialer, men også på betaling for mesterens arbeid.

Snøhvit badekar skiller seg vakkert ut mot en mørk bakgrunn

Hvis vi fokuserer på prisen, starter kvalitetsfliser fra kostnaden per kvadratmeter, tilsvarende 18 euro. Rimelig verdi for pengene ender på litt over € 30. Da betaler du bare for merkevaren, markeringer og så videre. Samlinger der grensen og innredningen er dekorert i form av rhinestones, avsatser, volanger er billige og av lav kvalitet. Og det blir vanskelig å vaske dem..

Glanset hvitt strekkloft er det mest passende på badet

Det mest harmoniske og vakre interiøret kommer fra en samling fliser, som inneholder lyse toner, mørke toner, dekorer, grenser og gulvfliser. På gulvet får du matte, mørke fliser, resten av etterbehandlingsproduktene er blanke.

Liten mosaikk på gulvet i dusjen og en stripe i form av en kant

Belysning endrer fargen på overflaten. Vær derfor oppmerksom på spekteret og lysstyrken til belysningsarmaturene i butikken. Prøv å finne et sted der lyset ligner på ditt, og vurder alle typer finish, deres kombinasjon.

Naturlige tuff-look fliser skaper et varmt miljø

Hvis du likte interiøret på bildet, spesielt med et vakkert farget gulv, kan du telle hvor mange fliser som passer på en rad. Så tell på badet ditt. Hvis området ditt ikke er mindre, kan du lage deg samme gulv- eller veggdekor..

Innredning av bad

En person tar automatisk hensyn til det som befinner seg på øynene og under. Plasser det viktigste og mest interessante dekorative elementet foran døren i en høyde på 150-160 mm.

Myke farger fortynnet med lys innredning

Rektangulære fliser ser praktiske og vakre ut i et moderne interiør. Det bør tas som grunnlag. Dekorasjon kan ha alternativer.

Flisene på gulv og vegger har forskjellige størrelser og overflater, men samme farge og mønster

For et bad på opptil 15 m2 vil overholdelse av en rekke regler tillate deg å skape et harmonisk og muntert interiør som vil matche din karakter og gjøre rommet romslige, lyse og vakre. Overholdelse av disse teknikkene vil ikke begrense fantasiflyten, men bare vise den mest akseptable veien og et uendelig utvalg av alternativer..

Gulv

La oss starte med å velge fliser fra en samling. Vi dekker gulvet med en tykkere matt overflate som ikke sklir. Sprutene som faller nedover danner flekker som er mindre merkbare mot en mørk bakgrunn. Og plassen øker hvis veggene er lysere enn gulvet, og taket generelt er hvitt.

Mørke firkantede fliser på gulvet og vertikale lysere fliser på veggene gjorde rommet med lavt tak høyere.

Gulvflisene er firkantede i formen. Hvis vi sammenligner sidelengden med dimensjonene på sidene til et rektangulært produkt for vegger, så er det mindre enn lengden, men mer enn høyden. Ideelt sett er kvadratets diagonal lik rektangels langside. Men å legge fliser på gulvet diagonalt i små rom er ikke verdt det. Et slikt gulv vil redusere rommet, og du må kutte mange fliser for å legge dem langs veggene, dette er ikke rasjonelt og vanskelig.

I et romslig rom er veggene ferdig på forskjellige måter

Gulvet vil se vakkert ut hvis du begynner å fullføre fra midten av rommet og går i en sirkel. Da vil symmetrien bli observert og trimmingen langs veggene vil være den samme.

Vertikale striper av små speilfliser over badet og mosaikk i dusjen begrenser rommet og hever taket

Fugemasse for gulvet er valgt 1-2 toner mørkere enn hovedbakgrunnsfargen.

Vegger

For etterbehandling av små rom er de mest praktiske flisestørrelsene 200×500 og 200×600 mm. Det er bedre å legge en mørk tone fra topp til bunn. Da er det lettere å beregne høyden på overgangen, som skal være 7-10 cm høyere enn badekaret, og passere over toalettet, men under installasjonsknappen. Etter å ha merket alt riktig, får du en fin bred avling nederst..

Badekar og toalett ser vakkert ut på mørkere fliser

Toalettet ser bedre ut på lyse bakgrunnsfliser. Derfor bør du ikke trimme veggen bak den med dekorative eller lyse fliser..

Selv en liten skråning av skrå fliser begrenser badet

Alle kraner, knapper, brytere skal være plassert i midten av flisen. For å kutte et hull, tegne en sirkel med ønsket diameter. Fil den deretter med en stein. Deretter gjør du et tverrsnitt. Koble endene av kuttene for å lage et firkantet hull. Bruk en tang for å bryte av restene langs konturen. Kuttet vil forhindre at keramikken utenfor sirkelen kollapser.

Mosaikken brukes som en dekorativ kant

Fortauet i små bad brukes som en siste utvei. Hvis du har et fast tak og trenger å unngå stygg smal trimming. I dette tilfellet må man huske om farge refleksen. Mørke og lyse overflater reflekterer hverandre, endrer farge og smelter sammen. Legg derfor vekt på taket ved å lage en stripe med mørke fliser øverst..

Fine, blanke fliser med blank overflate skaper en dybdefølelse på bad og dusj

Når det gjelder innredningen, er den ikke kuttet. Forvent derfor å ha en lys stripe med fliser og et bredt underskår i hjørnene over og under. Resten av plassen kan fylles med dekorative fliser eller forskjellige typer mosaikk. Dette er et felt for fantasien din.

Brokete fliser gjør badet morsomt, men når det er mye av det, går kosen tapt.

Husk også denne regelen om vakker flisdesign. Hvis du bruker en rektangulær innredning, forblir en vegg med en døråpning uten kunstneriske innlegg. Ved dekorasjon med fliser i en annen farge eller mønstre fra små mosaikkfliser, lages det også dekorativ design rundt døren.

Et lite rom virker mer romslig takket være lyse fliser og hvite vegger

Fugemasse på veggene velges i henhold til den letteste tonen som er tilgjengelig i finishen.

Store bad

Utformingen av store rom skiller seg ut ved at du ikke trenger å bekymre deg for å øke plassen. Du kan dekorere badekaret med vertikale striper, halvsøyler, legge ut mønstre du liker fra små mosaikker, eller bare en spredning av farger. Du trenger bare å bry deg om belysning og harmoni..

Veggene i dusjen er foret med steinlignende fliser, som fungerer som en dekor utenfor stallen.

Små fliser i forskjellige farger og nyanser bidrar til å realisere de mest interessante fantasiene. Dette er forskjellige mønstre på hele veggen, og vertikale mønstre. Lyse, spraglede overflater reduserer plassen. Derfor er de uønskede i små bad. Men i store er de ganske passende. Men ikke glem takhøyden. Vertikale striper kan gjøre det visuelt høyere. Horisontal, tvert imot, vil senke taket og øke plassen.

Mosaikken ser bra ut på veggen på grunn av at installasjonen av toalettet og kraner er plassert på selve utstyret

Hvis du legger en firkantet flis på veggen i en vinkel, i form av en rombe, blir rommet trangt..

På store bad kan veggene dekoreres på forskjellige måter. Bare prøv å holde deg til fargekombinasjonen og kontrastdiagrammet. Et veldig fargerikt bad vil være irriterende, et lyst vil trykke ned.

Hvite overflater på gulv, vegger og tak blir mer morsomme av det fargerike fragmentet i veggdekorasjonen

Manglende farge kan alltid gjøres opp med fargerike toalettartikler, fargerike håndklær og dekor. Men overskuddet kan ikke fjernes..

Dusjen er ferdig med fliser i forskjellige størrelser, men samme fargevalg, så det virker harmonisk og komplett

Nylig blir mosaikk i økende grad brukt til dekorasjon. Den er myk, fleksibel og har blitt designet for å dekke avrundede overflater. Men kostnaden er mye høyere. I tillegg kan den bare kuttes langs overgangene, og for å unngå brede sømmer må den oppløses, noe som er vanskelig og plagsomt..

Den pregede overflaten er vanskelig å vaske, og platene til elektriske apparater og installasjoner fester seg ikke godt til den. Men badekaret og fantasien din. Hvis du virkelig vil, kan du bruke den. Bare prøv å holde det borte fra kraner og sprut..

Veggene er dekorert med relieffliser, men planker i installasjonen og elektriske apparater fester seg ikke godt

Når du bruker pregede fliser, kan du prøve å velge et lite og grunt mønster, det såkalte «piksel». Jo større og dypere dråper, desto verre vil hjørnene se ut..

fliser med store utstående elementer. Det er vanskelig å lage en vakker vinkel

Nå kjenner du de grunnleggende reglene for å lage et vakkert baderomsdesign med fliser. Resten er opp til deg og din fantasi.