Materialer

Varmt gulv: typer, beskrivelse og bilder

Varme gulv ble brukt i husbygging tilbake i Sovjet -årene, men da var de ganske meningsløse. Dette skyldtes det faktum at dampvarmerør i bygårder lå i gulvene. Dermed kan det varme gulvet for eksempel være på landing av en trapp.

Den moderne ideen om gulvvarme er selvfølgelig importert fra utlandet. Spesielt – fra de skandinaviske landene med sine lange og snødekte vintre på den ene siden og et stort antall individuelle boliger på den andre. Nå tilbys en rekke gulvvarmesystemer av produsenter fra Danmark, Norge, Tyskland, USA, Sør -Korea. Det er også innenlandske forslag.

Hvem trenger et varmt gulv?

  • Beboere i de første etasjene i leiligheter (som du vet, etterlater produksjonen av varmeisolasjon under masseutvikling mye å være ønsket)
  • Beboere i andre etasjer – i hvert fall på badet
  • Eiere av forstads eiendom drev hele året.

Typer varme gulv

1. Elektrisk gulvvarme, som igjen kan være:

  • kabel (varmeseksjoner og matter);
  • film (karbon og biometallisk);

2. Vann.

Typer varme gulv

Elektrisk gulv regnes som den mest populære. Dette er ikke rart, fordi det har ubestridelige fordeler: antiallergen effekt, det er ingen konvensjonelle strømmer, det vil jevnt fordele varme over hele området. Det er flere typer: kabel, stang og film. På prinsippet om oppvarming kan det være infrarød eller konveksjon.

Kabel forekommer i form av spesielle varmeseksjoner, matter og kabler på spolen. Forskjellene mellom dem ligger for det meste bare i installasjonssystemet. Det generelle prinsippet er som følger: en elektrisk kabel er installert i gulvet og strøm tilføres den ved hjelp av en termostat. Elektrisk gulvvarme finnes i form av varmeseksjoner og matter. Videre må varmeseksjonene monteres på en avrettingsmasse (sement -sand) og matter – i en gammel dekk på et lag flislim. Seksjonene legges på en planert overflate. På forhånd bør du tenke på arrangementet av husholdningsapparater og møbler i rommet: hvis du plasserer apparatene på et varmt gulv, er dette beheftet med feil på begge.

Du kan jevne ut overflaten ved hjelp av selvutjevnende gulv, som helles over fyrtårnene. Etter herding legges varmeisolasjon på den jevne basen, et festebånd festes til det, deretter langs tapens hakk legges varmekabelen. Ikke fest kabelen direkte, dette vil føre til feil i hele systemet..

Det neste viktige punktet er å bestemme plasseringen av termostaten og ta ut endene på kabelen for å koble til den. Ledningen til termostaten kan plasseres ute i en boks eller bores gjennom en kanal i veggen. Et lag med sement-sandblanding helles over kabelen, og det ønskede belegget kan legges på toppen av det i henhold til de vanlige instruksjonene (keramiske fliser på fliselim, eller laminat på et støyisolerende underlag, eller teppe, linoleum , parkett) Det anbefales å slå på det varme gulvet etter at alle lagene er helt herdet «pirog». Varmematter er den tynneste typen elektriske varmeisolerte gulv, egnet for både byleiligheter og forstadsboliger. Tykkelsen på varmematten overstiger ikke halvannen millimeter.

Det er to typer kabel for det elektriske gulvet: to og en enkelt leder. Deres forskjell ligger i det faktum at under installasjonen må begge ender av en enkeltkjernekabel returneres til et enkelt punkt, for en to-kjerne kabel trenger ikke den andre enden å returneres.

To-kjerners varmekabelsystem

Filmgulv (det er infrarødt, noe som ikke er helt sant) – en ny type varmt elektrisk gulv, der filmen fungerer som et varmeelement. Deles inn i to typer: karbon og bimetallisk

Vannisolert gulv – det mest tradisjonelle varmtvannssystemet. I tradisjonell forstand er dette de samme sentralvarmeradiatorene, bare i form av rør som passerer under gulvbelegget. Et lignende system finnes nesten overalt: bygårder, hytter, butikker, forskjellige shopping- og sportskomplekser. Takket være forskjellige design kan et slikt system brukes i enhver bygning, både med tilkobling til et varmeanlegg, og for å lage et helt autonomt varmesystem. Et vannoppvarmet gulv kan jevnt fordele varme over området. Dette betyr at i forhold til radiatorer kan temperaturen senkes med noen få grader, og samtidig vil det ikke være noen forskjell. Og senking med 2 ° C sparer opptil 12% energi.

Hvilke funksjoner har et slikt system fremdeles??

  • et vanngulv (i motsetning til et elektrisk) kan utføres under møblene, og samtidig vil det ikke få det til å tørke ut;
  • polyetylen eller metall-plastrør, som vannbunnen er laget av, ikke korroderer, bidrar ikke til innsamling av avleiringer, som lar deg opprettholde diameteren på strømningsområdet;
  • i dag utvikles forskjellige tynne systemer (rørledning med en diameter på 8 mm);
  • det er til og med systemer med lette demonterbare varmeisolerte gulv som ikke krever betongstøp;
  • ved riktig bruk og installasjon kan et vannoppvarmet gulv sette seg under ethvert belegg, selv under parkett;

Produksjon

Kabelsystemer er den beste kombinasjonen av pris og kvalitet og den mest praktiske måten å trøste på. Infrarøde matter er mer praktiske å installere og tar praktisk talt ikke høyden, men de er ganske dyre. Vannoppvarming er billigere i drift, men svært tungvint å installere og mindre holdbar. Takket være varme gulv fordeles varm luft i rommet nedenfra og opp, som er anerkjent som det beste for velvære.