Møbler

Er en pallplass en luksusartikkel eller et praktisk møbel?

Ideen om å arrangere et soveplass på en høyde stammer fra Japan. I antikken brukte japanerne plassen under madrassen til å lagre klær, fat, våpen og forskjellige verdifulle ting. I dag kan en pallplass også brukes til å ordne lagringssystemer. Men dette er ikke slutten på funksjonene – en køye på en kuppel kan fungere som et sonelement, visuelt endre formen og størrelsen på rommet, omorganisere rommet og ganske enkelt tjene som hovedelementet, høydepunktet i interiøret. Hvis du planlegger å lage en pallplass eller kjøpe en ferdig løsning for å arrangere en køye på en bane, kan vårt store utvalg av interessante bilder hjelpe deg med å gjøre et vanskelig valg og la deg inspirere av designideer.

Podiumseng i et moderne interiør

Podium seng klassifisering

Podiesengen skiller seg ut i sitt segment av typer skapmøbler, den skiller seg fra typiske møbler. Det er en struktur laget på en spesiell ramme, supplert med bærende elementer. Som regel utføres opprettelsen av denne rammen ved bruk av lag som ligger i en viss avstand fra hverandre. Denne avstanden avhenger helt av den forventede belastningen på pallen, fordi den på mange måter vil utføre gulvets funksjoner, føle den samme belastningen. Det er mange alternativer for utførelsen av selve pallplassene, deres former og størrelser. De funksjonelle komponentene til soveplasser opprettet på en høyde er også forskjellige. La oss se nærmere på de viktigste variasjonene i utførelsen av en podiumseng for et moderne soverom interiør eller et annet rom..

Multifunksjonell design

Alle gråtoner på soverommet

Loftstil

For et romslig soverom

Generelt kan alle pallsenger deles inn i to store grupper:

 • tradisjonelle strukturer i form av en ramme laget av tre belagt med dekorativt materiale (kryssfiner, paneler, teppe og til og med pels), ligger en madrass på toppen av en slik struktur;
 • det andre alternativet er forbundet med muligheten for å bygge inn forskjellige nisjer i rammen, som kan brukes avhengig av behovene – lagringssystemer, arrangement av en utrullbar seng, etc..

Soveplass på en dagstur

Interiør i et romslig soverom

Slitte overflater

Mange funksjoner

Soveområde og lagringssystemer

Uavhengig av valg av konstruksjonstype for et soveplass på en gang, har slike strukturer en høyde på 20 til 50 cm – alt avhenger av design og funksjonell bakgrunn. Interiørartikler som podiumsenger kan være hele komplekser av forskjellige komponenter – et soveplass blir jevnt til et arbeidssted, kombinerer et rekreasjonsområde og sitteplasser, hele strukturen er utstyrt med lagringssystemer, belysning er innebygd, kommunikasjon er skjult inne i eske.

En praktisk tilnærming

Lett bilde

Skuffer

I pastellfarger

Kompakt struktur

Loftsrom

Alle pallplassene for organisering av en køye kan også deles når det gjelder funksjonelt tilbehør i:

 • teknisk;
 • dekorative;
 • kombinert.

Sparer plass

Loftstil -motiver

Original forestilling

På soverommet for to

På jentas soverom

Tekniske podier hjelper til med å skjule ulike kommunikasjoner, og fungerer også som lagringssystemer for forskjellige modifikasjoner. Dekorative strukturer er ansvarlige for sonering av rommet og fokus på soveplassen (de kan distrahere fra den mislykkede arkitekturen i rommet, den uregelmessige formen på rommet). Kombinerte design innebærer tilkobling av ikke bare funksjoner, men også hele segmenter. For eksempel kan pallen brukes som en plattform for å arrangere en arbeidsplass eller omkledningsrom, og sengen kan plasseres i tarmen til en trekasse og trekkes ut om nødvendig. Den øvre delen kan også fungere som soveplass, mens den nedre delen vil inneholde et komplekst system med lagringsplasser. For øyeblikket er alle alternativer for bruk av en pallplass ganske populære..

Praktisk og estetisk tiltalende

På et tenåringsrom

Snøhvite overflater

Opprinnelig pallplass

Mørkt tre

Soverom i gråtoner

Valget av typen podiums -konstruksjon og design vil avhenge av følgende kriterier:

 • dimensjoner, form på rommet og takhøyde;
 • antallet og størrelsen på det mest fettete stedet som må utstyres;
 • behovet for å koble sammen funksjonelle områder eller omvendt – avgrense segmenter;
 • behovet for å arrangere lagringssystemer;
 • behovet for å ordne flere steder for hvile og søvn, arbeidsområder;
 • innredningsstil, valgt fargepalett;
 • finansbudsjett.

Sovende vekt

Kontrastinteriør

Hytte stil

Seng med lagringssystemer

Multifunksjonell design

Alle fordelene og funksjonene ved forhøyede køyer

Designers meninger om installasjon av en podiumseng er blandet. Halvparten av alle spesialister er de som tror at en forhøyet soveplass bare er egnet for romslige rom. Tross alt, en betydelig forskjell i høyden på strukturene endrer bildet av rommet betydelig, det er veldig slående. Motstanderne av denne posisjonen hevder at podiet sparer plass og er flott for små, uregelmessige rom, for eksempel lange, smale rom med stor takhøyde. Men en ting er åpenbart – podiumsengen er utrolig funksjonell, praktisk og blir alltid midtpunktet i ethvert interiør. I tillegg vil en forhøyet køye alltid være varmere enn den tradisjonelle motparten på gulvet..

Industriell stil

Plattformmadrass

Svart og hvitt design

To-lags konstruksjon

For små rom

Så følgende punkter kan tilskrives fordelene med podiumsenger:

1.Visuell korreksjon av den uregelmessige formen på rommet. For dette formålet kan du bruke podier med forskjellige modifikasjoner. I noen tilfeller er til og med bruk av plattformer med avrundede kanter eller i form av en sektor passende..

Kontrastromdesign

Naturlige nyanser

Mørk bunn, lys topp

Soveplass bak gardinet

2.Podiesengen soner plassen perfekt – ingen tvetydighet. Sove- og hvileområdet vil være klart definert. Ved hjelp av en slik sonering kan du korrigere det upraktiske oppsettet av rommet..

Innebygd design

Uvanlig interiør

Pallplass med trinn

Rom sonering

3.Multifunksjonaliteten til et fettete sted som ligger på en høyde, er først og fremst forbundet med muligheten til å arrangere et stort antall romslige lagringssystemer. Avhengig av størrelsen på sengen (enkel eller dobbel madrass på en hevet plattform), kan pallplassen transformeres fra en romslig kommode til et fullt omkledningsrom. I dette tilfellet kan et system med et hengslet gulv (sjelden funnet) eller skuffer, svingdører (det mest populære alternativet) brukes.

Seng på plattformen

Lagringssystemer

Smalt soverom design

På en høy plattform

Snøhvit pallplass

4.En pallplass bidrar til å spare plass. I et lite rom, der det ikke er nok plass til et stort klesskap, og det heller ikke er mulighet for å ordne et separat soveplass (seng) og et rekreasjonsområde (sofa), vil utformingen av pallen bidra til å utføre flere funksjoner samtidig.

Funksjonelt møbelkompleks

Bibliotek soverom design

Barnas soverom design

Hevet seng

5.Et bredt utvalg av variasjoner i ytelse, både pallen selv og metoden for å arrangere en køye. Podier i forskjellige former og størrelser (og det er ferdige alternativer for salg), med forskjellig innhold og materialvalg, vil kunne tilfredsstille de stilistiske behovene til ethvert interiør.

Polerte overflater

Med brede trinn

Multifunksjonelt soverom

Treflater

6.Muligheten til å dekorere plattformen med en køye etter eget skjønn. Noen bestemmer seg for å bygge inn belysning (spiss eller tape), som trenger et mykt palldeksel (du kan bruke teppe, kunstig pels), mens andre er interessert i den unike utformingen av hele strukturen.

Palldekorasjon

Original innredning

Selvmontering av pallplass

Hvis du har grunnleggende trebearbeidingskunnskaper, fritid og litt verktøykasse, kan du sette sammen en pallplass uten involvering av fagfolk. Men bare hvis den foreslåtte strukturen ikke er for komplisert når det gjelder teknisk utstyr og design. Først må du bestemme høyden på selve pallen, basert på takhøyden i rommet. Det er også nødvendig å bestemme plasseringen av den fremtidige strukturen (for å unngå skade bør podiesengen ikke være plassert ved inngangen, spesielt gjelder dette barnerom).

Skuffer

Lagringsplattform

Praktisk oppbevaring

Uttrekkbare lagringssystemer

Lett soverom design

Deretter må du tegne en designtegning (på en hvilken som helst måte som er praktisk for deg – på papir eller i et spesielt designprogram). På dette stadiet er det viktig å endelig bestemme fyllingen av pallen – om det bare vil være en høyde for å installere en madrass eller det vil være et stort lagringsrom inne eller mange små skuffer.

Utrullingsplass

Bakbelyst design

Sparer nyttig plass

Soveplass på øvre nivå

Som regel brukes sponplater, trebjelker og ferdige møbelplater til bygging av pallen. Det er viktig å riktig beregne tykkelsen på tømmeret basert på høyden og vekten på pallen. Det er generelt akseptert at den totale belastningen på rammen og plattformen ikke bør overstige 400-600 kg per kvadratmeter areal..

Podium i lyst tre

japansk stil

Garderobe under sengen

Trepaneler

Lys design

La oss gi et eksempel på å lage et podium med en 2 m buss, 1,5 m dyp og 0,5 m høy. Det er tre skuffer på forsiden og nisjer for organisering av lagringssystemer med hengslede lokk i festet til en av de vegger.

Selvmontering

Handlingsalgoritmen vil være som følger:

 • fra bjelker med dimensjoner på 50×50 mm, er det konstruert en ramme, hvis parametere tilsvarer dimensjonene til sengen;
 • et gap på 1-2 cm er igjen mellom veggen og lagene for å legge lydisolerende materiale av høy kvalitet;
 • vertikale støttestolper legges til strukturen;
 • fikser de øvre lagene og stiverne;
 • etter at rammen til de langsgående og tverrgående ribber endelig er satt sammen, går de videre til kappen med sponplater (eller OSB), vanligvis er tykkelsen på mantelarkene i området fra 15 til 18 mm;
 • mantel er gjort på forsiden og toppen;
 • på stedene der nisjer er installert, er pianohengsler montert for fremtidige deksler;
 • ved hjelp av kuleførere er de nedre skuffene installert (det er nødvendig for å kunne strekke seg fullt ut);
 • den endelige utformingen av pallen (mange velger teppebelegg);
 • installasjon av en køye.

Effektiv lagring

Uvanlige lagringssystemer

Snøhvit soverom

Oppbevaringsmadrass

Kompleks rundt vindusåpningen

Og til slutt

Så arrangementet av en pallplass i et av rommene i hjemmet ditt vil være berettiget hvis;

 • du vil skape et unikt interiør med et tydelig fokuspunkt;
 • du må visuelt endre den uregelmessige formen på rommet;
 • du må sonere det sovende segmentet i det kombinerte rommet;
 • boligen din ligger i første etasje og gulvene er ikke oppvarmet;
 • du har ikke muligheten til å installere et romslig lagringssystem i et lite soverom;
 • på barnerommet er det nødvendig å la så mye ledig plass som mulig for aktive spill, men samtidig er det nødvendig å ordne en eller to soveplasser og flere lagringssystemer.

Snøhvit interiør

Lakonisk henrettelse

Effektiv bruk av plass

Tre køyer på ett pallplass

Dekorasjon av et soverom for en jente