Møbler

Stue garderobe: varianter, utvalgsregler

Stuen har alltid vært ansett som en slags kjennetegn for hvert hjem. Det er her det er vanlig å ta imot gjester, samt tilbringe tid med de nærmeste. Derfor er designen spesiell oppmerksomhet. Når det gjelder skapet, regnes det med rette som en integrert del av interiøret. Den lagrer ikke bare personlige eiendeler, men også retter, fotografier og diverse tilbehør. Likevel er det ikke lett å velge en garderobe som er funksjonell og egnet i stilen for det generelle interiøret..

Stue garderobe: hovedvarianter

Det er ganske mange typer skap, som hver har sine egne egenskaper. Generelt kan man skille to typer ved design:

  • skapskap med sidepaneler, bakside, dører, sokkel og lokk. Dette alternativet har mange fordeler. Det er et stort antall modeller for enhver smak, som lar deg velge designet så nøyaktig som mulig for interiøret i stuen. På grunn av den enkle produksjonsteknologien er kostnaden for det ferdige produktet ganske lav. En slik garderobe vil definitivt være romslig. Og selvfølgelig er nesten hovedfordelen med kroppsstrukturen evnen til å flytte den når den er satt sammen. Blant ulempene kan det bemerkes at møbler laget av sponplater har kort levetid. Stol derfor ikke på at skapet vil vare lenge..

  • en innebygd garderobe, i motsetning til de forrige, trenger ikke nødvendigvis å bestå av samme antall elementer. Dette alternativet er laget på bestilling, så det er stort sett alltid romslig og passer perfekt inn i det generelle interiøret. Det er også verdt å merke seg de betydelige besparelsene i materialer og ledig plass i stua. Ulempen med en innebygd garderobe er den høye kostnaden. I tillegg kan den ikke flyttes uten først demontering..

Det finnes også flere typer skap:

  • swingversjonen består av karosseri og frontdører. Det er interessant at det ikke bare kan være en uavhengig garderobe, men også være en del av en møbelsammensetning med en kommode, et stativ og en mesaninmodul..
  • en glidende garderobe er ganske vanlig i interiøret i en moderne stue. I motsetning til den forrige versjonen, glir dørene fra hverandre her. Dette er en praktisk løsning for en liten leilighet..
  • hjørnegarderoben er også veldig populær på grunn av det faktum at den kan brukes til å skjule feil ganske vellykket. Det kan være rør eller kabler som ødelegger hele interiøret i stua. Vær oppmerksom på at hjørneskap kan se helt annerledes ut. Den trekantede designen myker opp de utstående hjørnene, mens den trapesformede utformingen visuelt justerer størrelsen på rommet. L-formet garderobe vil bidra til å visuelt forlenge stuen.

Etter avtale er det slike alternativer:

  • bokhyllen har hovedsakelig hengslede glassdører i den øvre delen, og døve dører i bunnen. For det meste er bøker, familiealbum eller fotografier lagret på toppen. De nedre hyllene er mer egnet for dokumenter, personlige notatbøker, brosjyrer, postkort, etc..
  • Stativet er presentert i form av en åpen struktur bestående av hyller. Samtidig er bakveggen og dørene nesten alltid fraværende. Hovedsakelig er stativet for lagring av bøker og et blad for daglig bruk.
  • En garderobe presenteres vanligvis i form av en glidende garderobe. Den har flere stenger for ting i forskjellige lengder, samt hyller og skuffer for oppbevaring av personlige ting..

Hvordan velge en garderobe for en stue?

Det første trinnet som må tas er å måle plassen der skapet skal installeres. Gitt disse dataene, vil det være mye lettere å velge en modell. Av ikke liten betydning er materialet som brukes til grunnlaget for strukturen. Det antas at den beste løsningen når det gjelder forhold mellom pris og kvalitet er et MDF-skap. Sponplater kan være et alternativ, men dette materialet er mer giftig. Det mest vakre og miljøvennlige treet av høy kvalitet kan med rette kalles. Imidlertid har et slikt skap en betydelig ulempe – det er kostnaden. Men vær sikker på at det er verdt det, for dette designet har høy slitestyrke og vil vare i mange år. I noen tilfeller brukes metall, rotting og glass for å dekorere skapet..

En viktig rolle spilles av interiørstilen. Det er nødvendig å bygge videre på dette i valget av skapets fargeskjema og form. For eksempel, for en klassisk stue, er en lakonisk modell av en nøytral nyanse best egnet. I sin tur er det bedre å komplimentere interiøret i landlig stil med grovt bearbeidede møbler. For minimalisme vil det beste alternativet være en lakonisk, lett garderobe uten ytterligere detaljer..

Hvor å plassere en garderobe i en moderne stue?

Hvis det ikke var noen problemer med å velge et passende skap, reiser plasseringen ofte i stua ofte spørsmål. For å unngå hyppige feil anbefaler vi at du følger anbefalingene.

Generelt foreslår designere å installere en garderobe i hjørnet av et rom eller i en spesiell nisje. Det antas at jo større den er, desto mindre merkbar vil den være i interiøret. Det er av denne grunn at du ofte kan se en skyve garderobe i full vegg. Men husk at det definitivt må matche utformingen av stuen. Når det gjelder den klassiske garderoben, er alt litt enklere her. Det er bedre å installere store strukturer på en kortere vegg, og en flat versjon til en lang..

Et glassert skap skal alltid være synlig, så velg plassen som passer best. Det samme kan ikke sies om den klassiske blyanthuset og hyllene som ser bra ut nesten hvor som helst. Veggskap er passende overalt, bortsett fra området over inngangen til rommet.

Som du kan se, er det ganske mange typer garderober som er perfekte for en stue. Hver av dem har sine egne egenskaper, så vel som fordeler og ulemper, så vurder dette i valgprosessen..