Møbler

Velge funksjonelle og vakre hagemøbler

Enhver eier av et privat hjem eller et landsted står før eller siden overfor et vanskelig dilemma – valg av hagemøbler. Det er nødvendig å forberede seg på denne prosessen, fordi sortimentet av utemøbler nå er allment tilgjengelig på markedet. I tillegg til den visuelle appellen og overholdelsen av ideene dine om komfort og bekvemmelighet, må du finne ut mange nyanser ved å velge møbler til en personlig tomt eller en åpen veranda: motstand mot fuktighet og ekstreme temperaturer (som vårt land for er kjent), stabilitet og pålitelighet, vektbegrensninger, om det blekner i solen og tørker det ut etter regnet.

hagemøbler

Når du velger utemøbler, er det viktig å bli guidet av vårutsikten over hele den personlige tomten, utformingen av fasaden på bygningen. Det ville være logisk å kjøpe tremøbler til et landsted i landlig stil, reist eller ferdig med tre eller etterligning. Tremøbler er ikke billige, så plastmodeller med treimitasjon kan kjøpes på et begrenset budsjett. Mange produsenter har oppnådd utrolige resultater innen plast hagemøbler..

Utemøbler

Hvis ditt landsted eller din private private husholdning står overfor stein, er utemøbler av naturlig eller kunststein det beste alternativet (om enn ikke billig). Selvfølgelig reduserer kunstig stein for produksjon av møbler levetiden betydelig, men det reduserer også prisen betydelig..

Uteservering

En mursteinfasade trimmet med sidespor eller plastpaneler vil passe godt til utendørs plastmøbler eller kurvstoler og bord. Men det er ingen stive kanoner, fantasien din, følelsen av proporsjon og økonomiske budsjett vil fortelle deg det beste valget av møbler for å organisere et sted å hvile, slappe av, ta imot gjester, samle familie og venner på et forstadsområde eller en åpen terrasse..

Hvit rotting

Men la oss se nærmere på hvilke positive og negative kvaliteter som er i materialene som hagemøbler oftest er produsert av, hvilke alternativer som er best å velge for det ustabile klimaet i landet vårt og hvordan du kjøper et gatemøbelsett uten å ødelegge familien budsjett.

Baklys

Hagemøbler laget av tre

Hva kan være mer logisk enn å være i frisk luft omgitt av naturlige møbler? Det er holdbart, miljøvennlig, skader ikke mennesker og miljø og er i prinsippet motstandsdyktig mot ekstreme temperaturer. Men når du velger utemøbler laget av tre, er det viktig å ta hensyn til rasens kvalitet, det beskyttende belegget og produksjonen av beslag. Alle hagemøbler av tre behandles med spesielle antiseptika for å unngå å råtne. Overflaten på møbler er belagt med lakk eller maling. Etter en tid må behandlingen åpenbart gjentas, belegget må oppdateres. Hvor ofte du må utføre slike manipulasjoner, avhenger av intensiteten til bruk av møblene, plasseringen og hyppigheten av å være i åpen sol og i regntiden..

Tremøbler

Utemøbler i tre

Varighet

De mest holdbare treslagene som utemøbler er laget av er bartrær og teak. Men de vil også kreve regelmessig oppdatering – åpning med lakk eller maling..

Stasjonære tremøbler Møbler tømmerrammer

Mobilitet

Tremøbler finnes både i mobile og stasjonære versjoner. Den mobile utsikten er absolutt å foretrekke, du kan ta med slike bord og stoler inn i garasjen om vinteren eller gjemme deg om sommeren under hyppige, dvelende regn..

Tre og metall Hvilesone

Hagemøbler av tre kan kombineres med plast-, metall- eller flettelementer. Mange modeller drar fordel av en slik kombinatorikk..

Spisegruppe laget av tre Hagemøbler i tre

Prispolitikk

Når det gjelder kostnad, er tremøbler dyrt. Bare møbler laget av naturstein er dyrere enn det. Men en slik investering vil lønne seg med gleden du vil oppleve på din personlige tomt eller på verandaen til et privat byhus i mange år..

Mørk grå tone Lett ved

Brenne ut

Når det gjelder brenning av tremøbler i solen, må jeg si. At møblene dekket med spesielle lakker tåler solens stråler. Langsom utbrenthet vil kreve oppdatering av møblets utseende etter ca 3-4 års aktiv bruk.

Under kalesjen

Fuktmotstand

Til tross for belegget av tremøbler med spesielle lakker, kan man ikke snakke om det rolige samspillet mellom overflaten på utemøbler og fuktighet. Fra regnet svulmer treet uunngåelig, noe som først bare bringer herding av materialet, men over tid er treets overflate dekket med et nettverk av små sprekker. Dette forenkles ikke bare av regn, men også ved lang eksponering for solen og testing ved plutselige temperaturendringer. Men slik ødeleggelse kan repareres, vi kitt, maler over med maling eller lakk og hagemøbler som nye.

Under den overbygde terrassen

Omsorg

Det er nødvendig å vaske hagemøbler laget av naturlig tre nøye med en mild såpevann. Også på salg er det spesialprodukter for rengjøring av treoverflater i det fri. I tillegg anbefales det å gni treverket med en spesiell olje (for å forhindre uttørking) omtrent to ganger i året. Gni med olje anbefales for alle tresorter bortsett fra teak. Dette materialet har sin egen måte for vakker aldring – over tid mørkner det betydelig og blir dekket med en lys patina av sølvfarge.

Rundt ildstedet

Liten uteplass

Utemøbler i metall

Smidde møbler er et allsidig alternativ når det gjelder stilistikk for å arrangere et feriested på en personlig tomt eller veranda, de vil passe perfekt inn i nesten alle design. Metallmøbler er ikke utsatt for deformasjon, det er slitesterkt og stabilt. I lang tid er det bedre å ikke tape «handelsvare» takket være behandlingen med spesielle korrosjonsbeskyttende midler. Men det er viktig å ta hensyn til følgende trekk ved metallmøbler – bena på bord og stoler og lenestoler går dypt ned i løs jord. Det er nødvendig å installere smijernsmøbler bare på foret område, betong eller bedre på steinoverflater..

Metallinnredning

Det er også et par ubehagelige ulemper – i varmt vær varmes metallet opp veldig, i kaldt vær blir det veldig ubehagelig kjølig, så myke underlag og matter er nødvendige som sete. Avtagbare myke puter kan fjernes under regn og kan enkelt vaskes i vaskemaskinen.

Smijernsmøbler

Pris

Dette er ikke å si at smijernsmøbler er billige, det rangerer tredje i pris etter naturstein og tremøbler. Men disse investeringene er holdbare. Hvis du amortiserer kostnaden for møbler i flere år (og det vil tjene deg veldig lenge), så er dette et økonomisk levedyktig alternativ..

Stålgruppe

Brenne ut

Smidde utemøbler blekner praktisk talt ikke i solen, noe som absolutt kan skrives som et pluss for denne typen materiale.

Stoler i lett stål

Fuktmotstand

Hagemøbler i metall kan ruste over tid fra konstant eksponering for regn, så vel som fra morgendugg (kondens). Men for tiden er byggbutikker fulle av forskjellige malinger, og du kan glemme problemet med rusting i flere år (smidde møbler med en gjennomsnittlig intensitet i bruk tåler 4 år etter maling).

Omsorg

Metall hagemøbler tolererer lett flytende rengjøringsmidler med lavt innhold av alkaliske elementer, men det er bedre å ikke bruke slipende stoffer i det hele tatt, de kan etterlate små riper på metalloverflaten, som kan vokse i fremtiden.

Hagemøbler laget av stein

Steinmøbler ser utrolig monumentale og luksuriøse ut. Dette materialet er holdbart og sterkt, påvirkes ikke av klimatiske påvirkninger og kan derfor tjene trofast for mer enn én generasjon av familien din. Men akkurat som med metallmøbler, varmer steinen kraftig opp i solen og er kald på en kul tur, så mykt sengetøy må kjøpes eller lages..

Steinmøbler

Når det gjelder mobilitet, kan vi trygt si at steinmøbler er de mest monumentale, og det vil kreve mye innsats å bære det (hvis vi snakker om naturstein).

Hagemøbler av stein er de dyreste, og dette er ikke overraskende, fordi slike investeringer gjøres bokstavelig talt i århundrer. I tillegg trenger du absolutt ikke å bekymre deg for å ta vare på steinmøbler, beskytte den mot dårlig vær og rengjøring, du kan vaske steinen direkte fra slangen.

Utemøbler i plast

Selvfølgelig er møbler til en sommerhytte eller en personlig tomt det billigste alternativet. Slike møbler er preget av letthet, kompakthet, mobilitet og attraktivt utseende med et bredt spekter av farger. For øyeblikket er det mange modeller av plastmøbler på bredt salg som etterligner tre, flettverk fra en vinranke eller rotting..

Plastmøbler

Mobilitet

Den høyeste. Stoler og ministoler kan stables oppå hverandre, oppbevares i garasjen eller oppbevaringsrommet for vinteren. Sammenleggbare modeller tar enda mindre plass, men de koster litt mer enn sine ikke-monterte kolleger. Plastmøbler (spesielt folding) kan tas med deg på turer, til en piknik eller stranden, et par sammenfelte stoler får plass i hvilken som helst bagasjerom.

Snøhvite møbler

Utbrenthet og fuktmotstand

Plastmøbler brenner ut ganske sterkt i solen, men det er helt rolig om effekten av fuktighet. Men under drift blir overflaten av plastmøbler raskt dekket med riper og mister delvis presentasjonen..

I lyse farger

Omsorg

Kan vaskes direkte fra slangen. Motstandsdyktig mot kjemikalier.

Hjørne i plast

Hagemøbler i flettet rotting

Rottingmøbler for en personlig tomt ser luksuriøse ut både på en åpen veranda og i et lysthus eller i det fri på et spesielt område. Men det er viktig å ta i betraktning at rottingmøbler (både naturlige og kunstige) er ganske lunefulle og etter langvarig bruk kan deformeres, det er utsatt for påvirkning fra solen og ekstreme temperaturer. I den kalde årstiden må slike møbler fjernes til lyet..

Terrassemøbler

Rotting i forskjellige farger

Pris

Kunstige rottingmøbler vil koste betydelig mindre enn naturlig materiale, men det vil være betydelig dårligere i ytelsen. Kostnaden for møbler i rotting eller selje varierer sterkt, avhengig av vevemetode, produktets tetthet, bearbeiding og produsenten selv..

Lounge -møbler i rotting

I mørk grå tone

Brenne ut

Kurvmøbler brenner ut ganske sterkt, men det skjer vakkert. For ca 3-4 års bruk blir møblene mørkere og får en vakker nyanse. Dette gjelder absolutt ikke farget rotting..

Komfortable kurvstoler

Fuktmotstand

Rotting, vinranker og selje er ganske fuktresistente materialer, men det er bedre å ikke friste skjebnen og gjemme møbler for regnet under et baldakin eller dekke det med vanntett materiale.

Kontrast sittegruppe

Overbygd sofa

Omsorg

Rottingmøbler i rotting er vanskelig å tolerere interaksjon med husholdningskjemikalier. Det er bedre å vaske disse møblene med en svak løsning av vann, sitronsyre og hydrogenperoksid. Tørk av alt inventar etter skylling..

I nærheten av bassenget Symmetri På en treplattform Ved peisen Mørk gruppe Lyse puter

Hagemøbler i flettet rotting ser flott ut i nesten alle fargevalg. På bakgrunn av mørke nyanser av veving ser lyse puter og myke avtagbare seter fordelaktig ut. Avslappende komposisjoner laget av rottingmøbler skaper atmosfæren i en utendørs stue. På en slik uteplass kan du slappe helt av med familien eller ta imot gjester. Og om kvelden kan sittegruppen enkelt forvandles til et festområde..

Snøhvit ensemble

Snøhvite utemøbler i rotting ser vektløse og luftige ut. Avhengig av type veving, kan du på salg finne helt åpent modeller av stoler og lenestoler, sofaer og bord, som i ensemblet vil skape en unik og uforlignelig atmosfære av et sted for avslapning på din personlige tomt, i et lysthus eller på en åpen veranda.

Glass, betong, granitt og mer

Hagemøbler kan være laget av splintresikre tripleksglass, betong- eller granittplater, polystyren, basaltfiber og andre materialer. Hagemøbler leveres noen ganger med belysning, flislagt med keramiske fliser – det er ingen grense for fantasi og muligheter i denne retningen..

Fra glass

Solsenger, solsenger og hengekøyer

Kjøp av hagemøbler er ikke begrenset til kjøp av bare et bord med stoler eller en komfortabel sofa med et salongbord. Et bredt utvalg av friluftsutstyr er på salg nå, som ikke bare vil lyse opp avslappende timer for deg og din familie, men også dekorere landskapsdesignen på innmarken.

Med solseng

Maksimal vekt som sjeselongene tåler varierer fra 60 kg (barnemodeller) til 300 kg (toseter sjeselonger for voksne). En enkelt metall sjeselong er i stand til å bære opptil 200 kg – den mest holdbare av alle alternativer. Solsenger av tre og plast for en rommer 120 til 150 kg. En sjeselong av stål dekket med polyester har plass til en person som veier opptil 130 kg, mens den analoge med en aluminiumsramme bare klarer hundre kg. En rotting seng eller bukkeseng med metallramme tåler 115-150 kg, og den rammeløse versjonen er ikke mer enn 85. Men før du kjøper, må du sjekke disse nyansene med selgeren.

Originale buksenger

Hengekøye

Hageparaply eller telt

Når du kjøper en paraply eller et telt for en personlig eller sommerhytte, kan du prøve å bli styrt av styrken og vekten (for ikke å kjøpe en modell som lett blir blåst av vinden). Jo tyngre selve paraplyen er, desto mer stabil blir den (det anbefales å kjøpe paraplyer som veier over 20-25 kg). En stålramme er mye å foretrekke fremfor tre eller aluminium, men eiker av plast varer til det første alvorlige vindkastet.

Under paraplyen

Seilekapasiteten til paraplyen avhenger først og fremst av størrelsen, husk dette. Hvis det ofte blåser på nettstedet ditt, kan det hende du trenger ekstra festemidler.

Rekreasjonsområde med paraply

Lenestoler og paraplyer I nærheten av ovnen Stripet paraply Trerammer av stoler og paraply

Og til slutt gjør vi oppmerksom på flere bilder av friluftslivssteder, i samlingen av hvilke møbler fra forskjellige materialer som ble brukt, noe som gjorde det mulig å lage interessante, praktiske og komfortable komposisjoner med et attraktivt utseende..

Opprinnelig uteplass

Kombinert innredning

Gyngestoler

På en treplattform

Under en åpen kalesje

Ikke-trivielt design

Ved solnedgang