Мебели

Дизайнерска подова лампа за хол – осветителното тяло създава настроение!

Таван, стенна лампа, прожектор, висяща лампа, подова лампа, днес има много решения, които да обмислите, за да ви измъкнем от тъмното. Трябва обаче да знаете, че всеки от тези осветителни тела предлага много специфична естетика и функционалност. Днес светлината на прожекторите е върху един от най -широко използваните аксесоари за общо осветление – дизайнерската подова лампа за хол. Научете как да го приемете, за да създадете мека и топла атмосфера.

Мястото и полезността на подовата лампа в дизайнерска всекидневна

няколко източника на осветление в хол дизайн лампа за подова настилка месинг оригинален мрамор и креативен полилей

Подова лампа за всеки декоративен стил !

Вместо да се заблуждавате в играта на контрасти, по -добре е да изберете подовата си лампа, така че да се вписва в вече съществуващата декоративна схема. Не се притеснявайте, защото днес има много модели и дизайни на подови лампи, всеки по -оригинален от следващия. Така че независимо от декора, приет във вашия дом, лесно ще откриете стил на осветление, адаптиран към вашия дом, вкус и нужди. Не можете да сбъркате, като изберете a подова лампа в La Redoute например. Това е може би един от бутиците с най -широка гама от възможности, съчетани с безупречно качество.

Иначе в скандинавска или селска всекидневна изберете подова лампа с дървено краче, неутрален и изискан дизайн. За индустриална атмосфера ще са необходими прави линии и суровини като метал. И накрая, шикозен и съвременен хол ще бъде по -модернизиран благодарение на подовата лампа с метални покрития (сребро, мед, месинг), трезви линии и необикновена форма. Сред любимите ни – подовата лампа на проектора.

Проста и графична подова лампа, която идеално се вписва в атмосферата на тази скандинавска всекидневна

обикновена черна подова лампа и крушка минималистична атмосфера скандинавска всекидневна

На всеки стълб неговата функция !

Светлината обаче се избира и от функцията, която ще изпълнява в стаята. Пряко или косвено осветление? Основен, атмосферен или функционален? И накрая, подова лампа за какво? Така че стаята просто е по -добре осветена, за да се осветява кът за четене или тъмна зона? Зависи от теб ! За края на дивана или кътчето за четене би било най -добре да изберете насочено осветление. Лампата за четене е идеална за тази цел. За допълнително качествена светлина класическата лампа за триножник е широко признато решение. Предпочитайте го със сянка. Така светлината ще се разпространява плавно. И накрая, подовата лампа все още може да ви служи за чисто декоративни цели. В този случай биха били предпочитани нестандартни, дори trompe-l’oeil дизайни. За футуристично докосване и интересна игра на светлини, изберете LED.

Прекарайте пашкулните вечери на дивана, под светлината на романтичен стълб

оформление на хол със сив диван розов стенен цветен килим и месингов лампа за сянка

На всяка функция нейната форма !

И когато говорим за дизайн, трябва да споменем ролята, която формата играе в създаденото естетическо впечатление. На практика дори минималистична подова лампа с прав ствол може да изглежда доста интересна, когато самата лампа се отличава с творческа форма, като цвете или екстравагантна абстрактна форма. Лампата за триножник изглежда ултра шик с бял нюанс в скандинавската всекидневна и черен нюанс, за да украси стая в стил работилница. За да освети ъгъла на пашкула, дъговата подова лампа (извит прът) ще бди над вашите уютни нощи, докато изпъква. Много популярен със своята семпла, но дизайнерска страна, осветителното тяло за ръце играе на геометрични линии, за да вдъхне малко динамика в стаята. Освен това светлината е регулируема, което е важно предимство, което не е за подценяване. Същото важи и за подовата лампа с много светлини, която прилича на чудовище с много глави. Доста елегантно чудовище, трябва да се каже !

Подовата лампа със съчленени ръце – колкото естетична, толкова и функционална

оригинален дизайн подова лампа пример за лампа от месинг и черна шарнирна рамо

За всяка светлина има крушка !

И накрая, що се отнася до интензивността и топлината на светлината, имайте предвид, че холът, като приятна стая par excellence, осветлението трябва да подчертава това призвание. Поради тази причина по -специално ще дадем предимство на топлата и мека светлина, която осветява, без да заслепява. Препоръчват се крушки, които не надвишават 3500 Kelvin. Студеното осветление, издигащо се над тази стойност, би било по -подходящо за лампата за четене, чиято роля би била да осигури директно осветление. За да намалите интензивността на сиянието обаче, обърнете се към сянката – вашият първи съюзник в омекотяването на осветлението.

Мека светлина за уютен хол

край на лампата за дизайн на диван с крушка с голям бетонен крак