Meubilair

Barok meubelen – een gids met ideeën voor je interieur

Een interieur in barokstijl inrichten is geen sinecure en nooit triviaal. de barok meubelen kan een ruimte verlevendigen, maar kan ook een kitscherig effect geven, als het niet op de juiste manier wordt ingevoegd of als de sfeer wordt overladen met rijkelijk versierde meubels. Om deze situatie te vermijden, baseren we ons op het volgende principe: we plaatsen barokke meubels massiever en versierd met sobere elementen, door een evenwichtsspel te creëren, bestaande uit hoofdpersonen en secundaire personages.

Hoe inrichten met klasse en verfijning in de barokstijl? Hier is onze rijk geïllustreerde kleine gids!

Ja tegen de ontmoeting van klassiek en modern!

de barok meubelen is per definitie excentriek. Juist om deze reden heeft hij behoefte aan elementen om zich heen die zijn dominante karakter verzachten. Een tafel met rijke ornamenten combineert bijvoorbeeld prachtig met een design stoel. Een vlamrood fluwelen kast past heel goed bij een tafel met strakke lijnen in een minimalistische stijl. Het is erg leuk om dit soort combinaties te maken. Ze maken van je interieur een waar meesterwerk!

Laat ruimte voor ironie

Een schitterend idee is om de dramatische kant van de barokstijl te neutraliseren met lichtere en zelfs ironische elementen. Voorbeelden? Leuke sculpturen, pop art schilderijen, veelkleurig behang en/of geometrische en grafische patronen. Een leuk idee: kies het barokke meubelstuk dat de hoofdrol zal spelen in je kamer, bijvoorbeeld het bed. Selecteer vervolgens zorgvuldig het secundaire meubilair. Bij het barokke bed kan je kiezen voor een decoratief Zen-paneel, of een behang met groene bladeren. De kleerkast en het meubilair rond het bed mogen niet worden gedecoreerd zoals het barokke bed. Er zijn geen taboes als het gaat om decoreren, laat je fantasie de vrije loop. Probeer echter meubels van te uiteenlopende stijlen niet met elkaar te combineren, om niet het gevoel van een rommel in een oude schuur te geven..

Organiseer hoeken met barokke accenten

Het inrichten van het hele huis in barokstijl is misschien een beetje riskant voor de goede smaak. Een goede variatie is het creëren van barokke ruimtes in uw appartement of in uw huis. Voorbeelden – in uw woonkamer kunt u een leeshoek maken met gordijnen, fauteuils en een barokke tafel. In je slaapkamer kun je een ruimte wijden aan je schoonheidsrituelen. Installeer een klein groen fluwelen krukje, bijvoorbeeld een kaptafel in barokstijl en een spiegel. Het is glamoureus!

Durf (maar met smaak en met mate)

Eén ding is zeker: de barokstijl is gemaakt voor durfals! Het is ideaal voor degenen die niet bang zijn om ongebruikelijke combinaties te maken, zelfs bizarre. Je moet echt van zijn brutale en weelderige kant houden. Hier is een geslaagde combinatie: meubels met mooie vormen en behang met luipaardmotieven! Zorg er in dit geval voor dat u het secundaire meubilair kiest – ze moeten neutraal zijn. Vloerlampen, salontafel en tapijt moeten klassiek van stijl zijn.

De verfijning van een grote kristallen kroonluchter

Het is het ultieme symbool van de barokstijl. De door zo’n kroonluchter verlichte ruimtes krijgen een tijdloze elegantie, die ons doet dromen. De kroonluchter met kwastjes past goed bij elke stijl en type meubel. Aarzel niet om te kiezen voor een van zijn moderne versies, in acrylkunststof (in rood en oranje bijvoorbeeld, of in roze), in gepatineerd smeedijzer of met bolvormige structuur en wit metaal. Of zelfs met metalen elementen gebeiteld in de vorm van arabesken… Je hebt een ruime keuze op de markt, kroonluchters met kwastjes zijn momenteel trendy.

De badkamer is ideaal voor barokke meubels!

Het vertegenwoordigt een heel speciaal universum, gewijd aan persoonlijke verzorging en schoonheid. Je kunt er een barok stuk van maken! Het zal u bijzondere verwenmomenten bezorgen in een luxe sfeer en een groot genot voor al uw zintuigen. Installeer spiegels met vergulde lijsten, kroonluchters met kristallen kwastjes, badkamermeubels in rococo-stijl… Alles wat uw smaak zal vleien. De stijl van je bad hoeft niet overeen te komen met de stijl van je andere kamers. U kunt heel goed alleen barokke meubels in uw badkamer hebben, om het belang dat u aan deze kamer hecht te onderstrepen.!

Vind de rest van onze gids hieronder en ideeën in foto’s voor uw barokke interieur.

Barok meubelen om een ​​eiland van ontspanning en een karakteristieke sfeer in de woonkamer te creëren

meubels in barokstijl, ronde bank in gewatteerd rood met witte kroonluchter en witte transparante gordijnen

Barok meubelen passen perfect in een modernistische inrichting, zeker als het een flitsende kleur heeft

Barok meubelen in art deco fuchsia in een interieur met wanden bekleed met stof in blauwe en oranje kleuren

Een stoel, die op zichzelf al de sfeer in de war brengt

barok stoelkast met brede bank en armleuningen met gecapitonneerd gedeelte in vermeil stof

Barokmeubels met smaragdgroene meubels en intens blauwe muren

meubelbank in barokstijl met groene fauteuils in een interieur met oceaanblauwe muren

Maak een reis terug in de tijd, naar een vervlogen tijdperk

Als u kiest voor barokke meubels in al uw kamers, gaat u een paar eeuwen terug in de tijd. Het heeft zijn charme, als je een romantische en nostalgische ziel bent. Maar wil je met barok meubelen een moderne sfeer creëren, dan zul je in het interieur elementen moeten aanbrengen die refereren aan hedendaags design. Of match de antieke meubels met objecten met minimalistische lijnen. Een cool idee: schilder een muur helemaal wit en versier hem niet met foto’s en andere voorwerpen, als je voor twee grote fauteuils, een tafel en een barok licht met rijkelijk versierde en gouden silhouetten wilt installeren..

Een spiegel en een kroonluchter waarrond we een romantisch hoekje organiseren, met bloemen en foto’s

barokke dressoirspiegel met rijke ornamenten rococò kroonluchter met kristallen druppels

Voeg designeraccenten toe

De barokstijl eigentijds maken kan een stuk eenvoudiger zijn dan u denkt! Je kunt een mooie mix maken tussen het heden, het verleden en de toekomst. Een suggestie met veel effect: een barok bank in koningsblauw, ingevoegd in een industrieel interieur met bruine bakstenen muren en een plafond van ruw licht hout. De fauteuils zijn in dezelfde blauwe kleur als de bank, maar dan in art deco stijl. Je kunt deze meubels combineren met twee salontafels – een van smeedijzer en gehard glas, de andere van hout. En overweeg om een ​​abstract schilderij in felle kleuren boven de barokbank te installeren, om met stijlen te spelen en de sfeer te rocken.

Barok meubelen in flitsende kleuren is een grote trend in het decor

barok meubel blauwe bank gestoffeerd met twee gele staande lampen aan de zijkant

Creëer aantrekkelijke kleuraccenten

Barokke interieurs zijn over het algemeen dramatisch en worden in principe gedomineerd door obscure kleuren, zoals zwart en donkergrijs. Zeg nee tegen het cliché! Gebruik felle kleuren. Uw kamers krijgen ineens een modern en dynamisch karakter en u komt terecht in een inspirerende sfeer. Je kunt één muur kleuren, of alle muren in een tint die goed past bij de kleur van de barokke meubels.

Een interieur gebaseerd op blauw en groen in hun verschillende tinten

meubelen in barokstijl groene fauteuil met witte decoraties met ovale spiegels in verschillende kleuren

In decoratie is alles toegestaan. Sommigen zullen kiezen voor de moderne interieurstijl, met barok meubilair in felle kleuren. Anderen geven de voorkeur aan een klassiek interieur 

barokke meubelstoel in wit zonder armleuningen met een grote rechthoekige tafel

Barokke kast in smaragdgroen, in de vorm van een halve cirkel, gecombineerd met een gele fauteuil en twee pastelblauwe fauteuils

barok groene bankkast in halfronde vorm voor een veelheid aan gasten

Een pittige shabby-chique sfeer met gouden sierlijke meubels

barok rococo-stijl kastinterieur met groene muren met Chinese vazen ​​en kandelaars met twee kaarsen aan beide zijden van de open haard

Een prachtige kleurrijke woonkamer!

barokke meubelbank in roze kroonluchter met kwastjes zwarte kandelaar tafel aan de muur kleurrijk in felle kleuren

De muren zijn erg belangrijk!

Je kunt ervoor kiezen om ze te versieren met geometrische patronen in zonnige kleuren, of in meer dramatische kleuren, afhankelijk van het gewenste effect. U kunt kiezen voor kleuren die goed combineren met die van uw barok meubelen, of u kunt de kleuren van uw meubelen op de muren gebruiken. Bijvoorbeeld een zwarte muur met zilveren ornamenten met meubels bekleed met zwarte en zilveren stof. Zo geef je de indruk van een betoverde plek, met een specifieke sfeer.

Een zonnige kamer

baroc kast in fuchsia met fuchsia vloerlamp sun mirror gele wanden met grafische patronen

Een interieur in blauw en wit, dat doet denken aan de Griekse eilanden

baroc meubelfauteuil zonder armleuningen in wit en blauw met bloemmotieven blauwe gordijnen

Barokke stijl in elk detail

Kabinet in barokstijl pistache groene bank met gouden armleuningen en rugleuning

Witte muren en barok meubilair in grijs en blauw. Een sfeer die wordt gedomineerd door een armatuur met gouden schijven, geaccentueerd door een lijst 

barok woonkamermeubilair met indigoblauwe fauteuils en kroonluchter met vier grote goudkleurige schijven

Barok meubilair zorgt voor een elegante vintage sfeer  

crèmekleurige kast in barokstijl met ronde vloerlamp met bloemmotieven

Een ouderwetse interieurstijl die ons een gevoel van innerlijke rust geeft

baroc meubels grote comfortabele fauteuil en witte kruk shabby chic sfeer

Barokke decoratieve elementen hebben veel verfijning en zijn zeer stijlvol

barok meubel kaptafel spiegel in groot formaat voor aan de muur met zwarte lijst

Een modernere sfeer, grdoor de combinatie van fauteuils in barokstijl in verschillende kleuren. Een kofferbak dient als tafel in het midden van de kamer

barok meubelen grote witte houten romp verouderd effect

Deze spiegel, gedecoreerd in barokstijl in pastelkleuren, is een decoratief object dat interessante perspectieven kan creëren 

barokke kast in wit en blauw ladekast met verouderd effect

Een fauteuil die de donkerste hoeken zal opfleuren

baroc meubel grote gele fauteuil met een grijze kat erin en een palm ernaast

 Een staande lamp in barokstijl gemaakt van metaal met een art deco-smaak, om de sfeer op te fleuren 

Baroc meubelen entree groot perspectief lange gang

Goed verlichte perspectieven

barok witte meubels ronde fauteuils kristallen kroonluchter

Barok meubelen passen perfect in dramatische interieurs, zoals deze

baroc meubel vermeil fauteuil met armleuningen in tafelstof met bloemen erboven

Perfect Zen barok meubelen

barok meubelen in lichtgrijs gewatteerd effect groot zit- en ligvlak

Een idee voor een shabby chic hoekje

Barok dressoirkast met heksenoog spiegel vintage stijl romantisch landelijk shabby chic

Voor een luxe interieur

Barok meubilair met vermeil fauteuil en gouden patronen en satijnen stoffen muur met fleur-de-lys patronen

Een interieur dat ons meeneemt op een reis door de tijd

Baroc kast grote witte spiegel kaptafel met golvende decoratieve elementen

De huidige trend is voor barok meubelen geschilderd in felle kleuren 

barokke meubelkaptafel in turkooisblauwe spiegel met drie delen en vijf laden

Een verfijnd en elegant interieur

barokke kast in zwart-wit lavendelkleur zachte romantische sfeer

Een zeer lichte kast, dankzij de gefacetteerde spiegel en kristallen kroonluchter

barokke meubels bronskleurige kast grote kristallen kroonluchter

Hier zijn enkele ideeën voor een echt origineel interieur, gemaakt met barok meubilair

barok meubelbank poederroze kleur met grote tafel in gouden frame

baroc kast twee zwart-witte stoelen grote kristallen kroonluchter met twee lampen in roze poeder stof Barok meubelen twee rookgrijze fauteuils met een groot schilderij van Dali met verbaasd gezicht in zwart-wit barok meubelen in hemelsblauw en witte muren bekleed met luxe satijnen stof in zwart en koningsblauw barok meubilair in roze en stof in roze en fuchsia bloemen op een zwarte achtergrond lange kristallen kroonluchter

barok meubelen smeedijzeren kroonluchter op een bed met grote rugleuning gestoffeerd in lichtgrijs barokkast met grote spiegel met vergulde lijst en typische barokke vormen

Een plek met karakter

barok meubelen zwarte kroonluchter bordeaux fauteuils wit deurkozijn

Ook in de badkamer vind je barokmeubels

barok dressoir in bruin en zwart met ovale spiegel en twee kleine staande lampen in wit gedrapeerde stof

De ornamenten met meerdere details en de gouden randen van de meubels zijn typische kenmerken van de barok 

barok meubelen met stoffen wanden in smaragdgroen en wit met meerdere schilderijen

Een retro sfeer

barok meubel met grote spiegel met wit frame en kaptafel met twee witte stoffen vloerlampen

Ideeën voor klassieke barokke interieurs

kast in barokstijl voor slaapkamer of entree met lichte pistachegordijnen Baroc kast in oud effect groen voor de entree met een witte vaas met lentebloemen kast in barokstijl met pistachegroene fauteuil en witte fauteuil Barok kast met twee bladen voor de ingang in lichtbeige grote barok barok buffetkast met wit porseleinen schalen en kopjes barok meubelen in zwart met ovale spiegel en zeven laden barokke hoge klokkast met satijnen stoffen wanden met dhalias bloemen

Meubels voor liefhebbers van excentrieke meubels

barok wit en zwarte fauteuil kast met schelpen rugleuningen met geometrische patronen barok kast in lichtgrijs met een zeer hoge rugleuning met een hoge vloerlamp in crème witte stof barok kast in pistachegroen met een geel kussen met bruine strepen en tafel in dezelfde tinten barok meubels barok buffet spiegel enorme vloerlamp op hoge voet barokke gouden kaptafel hoge en brede spiegel met Chinese porseleinen vazen ​​met rode drakenpatronen Kast in barokke stijl voor de badkamer twee witte wastafels ronde spiegel met zwart frame barokke meubels heks spiegel kroonluchter hangers barokke open haard met decoratieve objecten barok buffetmeubel met vloerlamp voor de entree in taupe kleur

Een meubel in levendige kleuren

kast in barokstijl in knus mosterdgeel om lekker in te zitten

De kleur van de bank is gebruikt op de stof van de vloerlamp en op de decoratieve vazen

meubelen in barokstijl groene bank met kussens met verschillende patronen en een mix van kleuren

Barokke rugleuningen die een sprookjesachtige sfeer creëren  

barokke meubelstoelen met sterk gedecoreerde rugleuningen gecombineerd met een witte fauteuil met een wit en groen kussen

Puur en harde barok  barokkast met kruk met gouden armleuningen en een kaptafel in witte en gouden ornamenten

Vergeet niet om je barokke bank te versieren met kussens – in alle vormen, waarbij luipaardpatronen worden gemengd met bloemenpatronen

barokke kast in koningsblauw met kussens van elke maat en kleur

Een verfijnde sfeer – barok meubilair in koraalkleur, gebruikt voor de kersenbomen aan de muren 

barok meubelbank en twee stoelen met gouden armleuningen en deel in koraal stof

Gebruik en misbruik spiegels in al hun vormen. Combineer ze met verlichting in oosterse stijl Kabinet in barokstijl in keurig roze met ronde lichten en verschillende spiegels in verschillende vormen kast in barokke stijl sprankelende spiegels op een witte bakstenen muur barok fauteuilmeubel met zeer hoge rugleuning met wit fluwelen armleuningen barok meubilair enorme spiegel om de hele kamer te zien met zwarte fauteuil zonder armleuningen en plantenpot in zwart barok meubelen in lila koninklijke stijl met twee ronde kussens en een kooi zonder vogels kandelaar barok meubelen in indigoblauw in de vorm van een schelp met ronde metalen tafel en zwart gehard glas

Ultra trendy – het barokke meubel, bekleed met een stof met moderne accenten. Alles wat je nodig hebt om een ​​niet al te originele hoek te verlichten

meubelfauteuil in barokstijl zonder armleuningen in felle kleuren op een witte achtergrond Baroc-meubels in lila slaapkamer met grote kristallen kroonluchter en lila verlichtingsarmaturen barok fauteuilmeubel in wit met vierkante tafel met blauwe grafische elementen barokke kast voor de badkamer met spiegels in zilveren frame met kristallen kroonluchter barok witte kast voor de keuken retro sfeer stoel zonder armleuningen witte kast in barokstijl met zeven laden driedelige spiegelstoel zonder armleuningen met ovale rugleuning meubels in barokke stijl witte en zwarte bank dramatisch effect Barok groot slaapkamermeubilair met een zwarte kroonluchter met kwastjes barok kastbed op witte muurachtergrond met roze kersenbomen

Een glamoureuze kaptafel

barok meubelen witte kaptafel met een grote spiegel met luiken met kruk gestoffeerd in wit en tuinrozen barok tweepersoonsbed meubel met wit gedrapeerde hoes en drie decoratieve panelen boven het bed Chaise longue in barokstijl in beige neutrale kleur

In dramatisch pikzwart, met ouderwetse vergulde sierelementen

baroc kabinet zwarte fauteuil op zwart behang achtergrond met ornamenten in de vorm van leliebloemen

Een moderne barokke sfeer

barok meubelen in een interieur georganiseerd rond de grijze kleur met wit gesso plafond