Мода и начин на живот

Jay-Z става първият милиардер на рап

Рапърът Jay-Z става първият артист от света на хип-хопа, който се присъединява към изключително изключителния клуб на милиардерите. Според списание Forbes всички инвестиции и активи на художника, включително колекция от произведения на изкуството, недвижими имоти, марка шампанско и коняк, както и дялове в различни бизнеси като Uber или Tidal, представляват „богатство, достигащо до милиард долара “. От сделката за Бруклин HLM до ранга на почетен бизнесмен и сега милиардер, Jay-Z илюстрира перфектната история на успеха, направена в САЩ. „Ако сега е милиардер, представете си какъв ще бъде скоро (…) Защото едва сега започва“, казва неговият приятел, продуцент Суиц Бийтс..

Jay-Z става първият хип-хоп изпълнител, станал милиардер

снимка на Джей Зи, който става първият милиардер, излязъл от света на рап

Истинското име Шон Картър, Jay-Z идва от проектите за социални жилища в квартал Марси в Бруклин, според легендата, че е имал зъби в трафика на незаконни вещества. Като надарен рапър, той започва да продава албумите си самостоятелно, поради липса на структура, след което накрая издава първия си албум Reasonable Doubt през 1996 г., който бързо го прави известен на широката публика. След това той ще създаде своя лейбъл Roc-A-Fella Records, който ще продуцира много други изпълнители, както и марката за облекло Rocawear, след което ще стане миноритарен акционер на баскетболния клуб Brooklyn Nets..

Бруклински HLMs за милиарди долари, американската история на успеха на Jay-Z

Jay-Z е изградил оцененото си състояние от милиарди долари чрез множество печеливши инвестиции

Баща на три деца и женен само за певицата Бионсе с тегло 355 милиона долара, днес Jay-Z е най-богатият изпълнител в американската музика. Първо свързан пряко или косвено със света на рап, богатството му продължава да расте с неговите разнообразни, но винаги мъдри инвестиции. Неговото шампанско Armand de Brignac и коняк D’Ussé, както и неговият дял в Uber и пускането на собствена услуга за стрийминг, наречена Tidal, допринесоха значително за привеждане на Jay-Z в затворения свят на милиардерите..

Заедно с инвестициите си в музикалната индустрия, Jay-Z развива богатството си чрез капитал, инвестиран в различни бизнеси

Jay-Z е развил бизнеса си в различни области като Uber или стрийминг платформата Tidal

В класацията на най -богатите рапъри рапърът от Бруклин прелита над друго голямо име в рап бизнеса, P. Diddy, надарен от своя страна със състояние, което никога не е достигнало милиарда, но все пак се оценява на няколко. 820 милиона долара . Д-р Дре затваря подиума със своите 740 милиона долара, от дългогодишната си кариера като рапър и продуцент, но и от продажбата на Apple през 2014 г. на компанията му за слушалки от висок клас Beats By Dre, за 3 милиарда долара

По този начин състоянието на Jay-Z надвишава тези на P. Diddy и Dr Dre.

Jay-Z става най-богатият рапър в историята, като става първият милиардер преди P Diddy и Dr Dre