Мода и начин на живот

Марката Burberry се извинява след възмущение заради суичър с въже

Британската модна къща Burberry се извини след противоречието около суичъра си с примка и в крайна сметка се примири с премахването му от новата си колекция. Въпросната дреха, взета от колекцията есен-зима 2019 на марката и представена по време на седмицата на модата в Лондон на 17 февруари, е качулка с аксесоар с въже с примка, поставено около врата, включително външният му вид напомня на образа на обесен, самоубийствен и линч. Тълкуване, което беше на модела Лиз Кенеди, която сама участва в модното ревю на марката и която каза, че е шокирана от въпросната статия.

Burberry се извинява и изтегля противоречивия суичър от колекцията си

Колаж с лого на Burberry и шоу на седмицата на модата в Лондон 2019 със спорна качулка с въже

Всъщност моделката, която каза, че е била трогната от самоубийствената драма в семейството си, побърза да изрази емоцията си след шоуто, проклинайки английската къща за създаването на такъв продукт, публикувайки в крачка в Instagram снимка на той е придружен от дълго съобщение. В това послание, озаглавено „Самоубийството не е мода“, тя се обажда на Бърбъри и неговия художествен ръководител Рикардо Тиши, на когото критикува маркетинга на такава дреха за млади хора: „Рикардо Тиши и Бърбъри, как да ви покажа дреха с примка около врата, оставете я да се изплъзне, особено когато става въпрос за колекция, предназначена за младеж, който може да бъде впечатляващ, особено в контекста на увеличаването на броя на самоубийствата в света, да не говорим историята на линча. Изглежда, че този „артистичен“ избор е направен нарочно и позоваването му на самоубийство е умишлено, което не е достойно за голяма къща, застъпваща се за елегантност като Burberry. ” Самата участничка в парада, тя също така добави, че е била разочарована от екипа на марката по време на монтажа преди представянето, забавлявайки се с това въже и който, изправен пред нейния ужас, би отвърнал: „C“ е мода. Това, което се случва в личния ви живот, го запазете за себе си, защото на никого не му пука. “

Моделът Лиз Кенеди отиде в Burberry, за да намери въпросния суичър

Лиз Кенеди каза, че е шокирана от суичъра с примка от новата колекция Burberry есен -зима 2019

Изправени пред реакцията на Лиз Кенеди и възбуденото недоволство, креативният мениджър на Burberry, както и неговият главен изпълнителен директор Марко Гобети се извини: „Дълбоко съжалявайки за безпорядъка, причинен, който не беше доброволен“, подчертавайки също така: „възелът е вдъхновен от морския свят, но видимо липсва тънкост ”. Марката най -накрая реши от 20 февруари да изтегли от бъдещата си колекция въпросния продукт, както и всички медии, отнасящи се до него..

„Самоубийството не е мода“, написа Лиз Кенеди в Instagram.