Мода и начин на живот

Nike отменя Air Max 1 Betsy Ross

Nike току -що отмени продажбата на специално издание на известния си Air Max 1, предназначен за Националния ден на САЩ на 4 юли. Въпросът е, че той носи Betsy Ross, първото знаме на Съединените щати, датиращо от 1792 г., което не се хареса на Колин Каперник, бейзболистът, който стана афро-американска фигура, след като коленичи по време на американския национален химн. Оттогава той е посланик на 30 -тата годишнина на кампанията на марката запетаи.

Nike реши да отмени продажбата на своя Air Max 1 със знамето на Betsy Ross

След забележките на Колин Каперник, Nike спира продажбата на Деня на независимостта на Air Max 1, носещ знамето на Бетси Рос

„Nike реши да спре разпространението на модела Air Max 1 Independence Day, за да не обиди или нарани датата 4 юли, деня на честването на американския патриотизъм“, коментират от марката. Според Wall Street Journal, разпространението на маратонките вече е започнало сред продавачите, преди Nike да се върне назад и призова магазините да върнат всички запаси към него. Решението е взето след реакцията на Колин Каперник, сега бивша звезда на НФЛ, посочвайки възможното нарушение, причинено от присъствието на Бетси Рос, 13-звездното знаме в кръг, позовавайки се на ерата на робството на Америка.

Отмяната е след жалби от Колин Каперник, посочвайки нарушението, причинено от Бетси Рос

Nike отменя Air Max 1s под флага на Betsy Ross, насрочен за Деня на независимостта на 4 юли

Отмененото издание на Air Max 1 на Бетси Рос следва друг спор, който се появи преди дни. Наистина, Nike наскоро реши да оттегли от продажбата на китайския пазар определени продукти, създадени в партньорство с японската марка Undercover, чийто дизайнер, Джун Такахаши, открито подкрепи големите протести, протичащи тогава в Хонконг срещу правителството, близък съюзник на Пекин. Следователно китайското недоволство и натискът върху социалните мрежи надделяха над въпросните продукти и те бяха изтеглени от продажба само дни след пускането им на пазара. „Въз основа на първите впечатления на китайските потребители, ние изтеглихме от Китай ограничена серия продукти, създадени като част от сътрудничество“, коментира говорител на Nike. Обърнете внимание, че друг модел, Air Force 1 Puerto Rico 2019, също беше отменен през май миналата година след жалбата на представителни асоциации на индийците от Куна в Панама, обвиняващи американската марка, че е възобновила незаконно техните дизайни и модели..

“” Nike реши да спре разпространението на модела Air Max 1 за деня на независимостта на Air Max “Nike

Обвинен в расизъм от Колин Каперник, Nike отмени маркетинга на своя Air Max 1 Ден на независимостта на Бетси Рос

Въпреки отмяната си, Air Max 1 Betsy Ross, който трябваше да бъде пуснат на пазара тази седмица на цена от 140 долара, бързо се появи на специализирани сайтове за препродажба на маратонки на цени около 2000 долара. Главният изпълнителен директор на StockX, въпросният сайт, в процеса обяви изтеглянето на всички качени двойки.

Няколко двойки, преминали през мрежата на мрежата, попаднаха в мрежата на невероятни цени

След като продажбата беше отменена, някои двойки Air Max 1 Betsy Ross USA бяха пуснати в продажба в интернет