Мода и начин на живот

Почина известният моден дизайнер Карл Лагерфелд

Германският посланик на модата Карл Лагерфелд, емблематичният дизайнер на марките Chanel и Fendi, почина във вторник, 19 февруари, в американската болница в Париж на 85 -годишна възраст, вероятно след дълга борба, която е водил срещу рака на панкреаса..

Карл Лагерфелд, емблематичният художествен директор на Chanel, почина на 85 -годишна възраст

снимка на дизайнера на Chanel Карл Лагерфелд в неговия черен костюм с опашка и черни очила на черен фон

Медийната кариера на модния дизайнер продължи повече от шест десетилетия, започвайки през 1954 г. заедно с Пиер Балмен, който го бе избрал за свой асистент след конкурса за шиене на Woolmark, спечелен по онова време с Ив Сен Лоран. След това кариерата му го накара да ръководи създаването на различни къщи като Жан Пату, Клое, Валентино, Фенди и накрая Шанел през 1983 г., чийто имидж ще оформи, за да го направи престижната луксозна марка, популярна и много печеливша, която познаваме днес.

След Balmain, Chloé, Patou и Valentino, Карл Лагерфелд се присъединява към Chanel през 1983 г.

Снимка на Карл Лагерфелд пред неговите рисунки и скици в работилниците на Шанел през 80 -те години

Твърдият работник, „кайзерът“, както го наричат, никога не е спирал да преоткрива света на модата, като внася нотки на поп културата, като Анди Уорхол, с когото често го сравняват в работата си по демократизация на елитарно изкуство. Популярна фигура с подчертан германски акцент, родом от Хамбург, за когото „Елегантността е отношение“ бързо разбра работата на съвременната комуникация и силата на прецизно изрязания образ. Ненаситно оборудван с черното си яке на бяла риза, митичната си опашка от бяла коса и непрозрачните си черни очила, Лагерфелд също успя да изненада през цялата си кариера в Шанел с оригиналните си и непропорционални паради, които той смяташе за повече шоута. артистични, отколкото прости модни презентации. От Шотландия до Сеул, през Хавана, тя по този начин се отдалечи от традиционните формати със своите декорации, понякога вдъхновени от летище, супермаркет или плаж с възстановени вълни.

Кайзерът направи революция в света на висшата мода със своите изключителни модни ревюта

Карл Лагерфелд и неговите необикновени паради на летище и плаж, пресъздадени за Шанел, са мъртви

Художникът с много задачи, Карл Лагерфелд, който се нарича преди всичко дизайнер, също се отличава с работата си като фотограф, режисьор или автор. С изображение, което далеч надхвърли границите на малкия свят на Висшата мода, той не се поколеба да го асоциира с големи и разнообразни марки като BMW, Coca-Cola, Barbie или Optic 2000. В допълнение към собствения си моден етикет, който носи неговото име от 1984 г. и огромната му работа в рамките на Chanel и Fendi, кутюриерът също е поставил творческия си смисъл в услуга на широката публика, създавайки през 2004 г. капсула от 30 продукта в сътрудничество с популярния гигант за готови дрехи З&М.

Лагерфелд стои зад успеха на империята Шанел

Карл Лагерфелд по време на модно ревю на модна къща Chanel, на която той беше художествен директор, почина от рак на панкреаса

След обявяването на смъртта на Карл Лагерфелд, много личности отдадоха почит на един от най -емблематичните представители на света на модата, от Вирджил Абло до Фарел Уилямс „Козата спи“ чрез марката Supreme „Карл Лагерфелд почивай в мир, ти ни вдъхнови. всички, благодаря ”или Виктория Бекъм. Къщата на Шанел, която сега е сирак на емблематичния си създател, назначи Вирджиния Виард, своя дългогодишен асистент, да поеме факела на артистичното ръководство на групата..

Светът на модата губи една от своите икони

снимка на Карл Лагерфелд на подиум след шоу на Chanel, който почина на 19 февруари от рак

Вижте тази публикация в Instagram

Вашият гений Карл докосна живота на толкова много хора, особено на Джани и аз. Никога няма да забравим вашия невероятен талант и безкрайно вдъхновение. Винаги сме се учили от теб.

Публикация, споделена от Донатела Версаче (@donatella_versace) на 19 февруари 2019 г. в 3:51 ч. PST

Вижте тази публикация в Instagram

Толкова е тъжно да чуя това. Карл беше гений и винаги беше толкова мил и щедър към мен както в личен, така и в професионален план. RIP? X vb

Публикация, споделена от Виктория Бекъм (@victoriabeckham) на 19 февруари 2019 г. в 4:04 ч. PST