Мода и начин на живот

Първи положителни реакции за Дъмбо, новата адаптация на Тим Бъртън

На 11 март в Лос Анджелис се състоя световната премиера на Dumbo, римейка на малкия летящ слон, който бележи историята на Disney от пускането му през 1941 г., сега адаптиран от Тим ​​Бъртън. Ако режисьорът е поел риск, атакувайки популярен символ на 20 -ти век, изглежда, че е успял да заложи, давайки живот на скъп слон чрез собствения си поетичен поглед и поставен от много сложна синтеза.

„С Дъмбо Тим Бъртън се връща на най -доброто си ниво от години“

плакат за новия филм Dumbo 2019, режисиран от Тим ​​Бъртън, адаптация на класиката на Дисни от 1941 г.

Според първите реакции на професионалисти, последвали прожекцията, режисьорът щеше да се върне на най -доброто си ниво с тази адаптация на известния слон, след комерсиалните и критични провали на някои от предишните му творби, като „Мис Перегрин“ или „Тъмни сенки“ . Въпреки че официалните американски ревюта бяха представени едва на 26 март, деня преди излизането на Франция, успяхме да прочетем някои коментари от първите поканени зрители: „Това е великолепен и поетичен филм, който показва слон. Виртуален с голямо сърце“ или „Това е доста проста история, но добре дирижирана от Тим ​​Бъртън, който се връща на най -доброто си ниво от години“.

Трейлърът на Dumbo ще бъде пуснат на 27 март 2019 г.

Световната премиера на Dumbo на Тим Бъртън получава цялостни положителни отзиви

Изображение от филма на Дъмбо от Тим ​​Бъртън, публикуван на 27 март 2019 г., римейк на Дисни от класиката от 1941 г.

Причудливият режисьор се обяви за трогнат от характера на маргинален слон, като каза, че е оставен настрана в детството си от други деца на неговата възраст: „Това, което ми хареса в Дъмбо, това е всичко.“ Просто образът на летящ и маргинален слон (… ) Странният човек се възприема по определен начин, който използва тази разлика по положителен начин ”. Независимо от това, ако Бъртън е възпроизвел основните линии на произход на характера на Дъмбо, с тъгата, която произтича от задържането на майка му и подигравките, на които той е жертва, е взета голяма свобода на адаптация по отношение на неговия околната среда .. Всъщност, за разлика от Алиса в страната на чудесата, която той режисира през 2010 г. и която следва оригиналния сюжет на оригиналната версия, издадена през 1991 г., режисьорът си позволи някои промени в тази версия на Dumbo 2019. „Филмът на Бъртън е 25% оригинален и 75% творчески “, Прочете критикът Питър Скирета. Придружен от луксозен актьорски състав, включващ Колин Фарел, Дани ДеВито, Ева Грийн или Майкъл Кийтън, сценаристът Ерен Крюгер избра по този начин да даде на човешките герои място за избор в историята на малкия летящ слон, поне по -важно от „първоначално“.

Колин Фарел, Майкъл Кийтън, Дани ДеВито и Ева Грийн са в актьорския състав на тази версия на Dumbo 2019

Снимка от световната премиера на Dumbo на Тим Бъртън с Колин Фарел Майкъл Кийтън Дани ДеВито Ева Грийн, публикувана на 27 март 2019 г.

С пристигането на Dumbo на 27 март и предстоящите издания на Aladdin и The Lion King, Disney продължава да надгражда върху големите успехи, които са направили неговата история.

Дъмбо 2019 срещу Дъмбо 1941

колаж образ на римейка на големия ушан слон Дъмбо 2019 от Тим ​​Бъртън и оригиналния Дисни от 1941 г.