Mode en schoonheid

2021: we kiezen voor de minimalistische beautyroutine!

Verscheen een paar jaar geleden, minimalisme neemt nu de wereld van cosmetica over. Hij zet zich in voor een ecologische en economische levensstijl door te kiezen voor natuurlijke schoonheidsbehandelingen en zero waste. Overzicht van het principe van deze nieuwe modetrend en zijn voordelen.

Minimalisme in een notendop

Door een eenvoudige definitie verwijst minimalisme naar een manier van leven waarbij het zinloze moet worden verwijderd om zich te concentreren op de echte behoeften. Op het gebied van cosmetica is het moedigt aan om minder, maar beter te consumeren. Het doel is om een ​​eenvoudigere schoonheidsroutine aan te nemen die de natuur respecteert.

De minimalistische levensstijl is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je gezondheid. Het beperkt de uitgaven zo veel mogelijk om verspilling te voorkomen en natuurlijke hulpbronnen te behouden. Dit is zijn hoofddoel.

kleine transparante glazen vaas groene planten in het water

Minimalisme in cosmetica

Een levensstijl voor sommigen, een handelwijze voor anderen, minimalisme is in opkomst. Het dringt je badkamer binnen om je te verleiden tot jezelf weg met overbodige cosmetica en om alleen de producten te behouden die echt nuttig zijn: biologische shampoo, reinigingsolie, gezichtscrème, deodorantbalsem, enz., altijd samengesteld uit100% natuurlijke biologische ingrediënten en deel uitmaken van een maximale afvalvrije routine.

Minimalisme komt in twee verschillende vormen: bestedingslimieten (niet kopen) en redelijke consumptie van cosmetische producten.

biologische zeep hoe kies je de juiste zeep

het niet kopen

De koopwoede voor schoonheidsproducten is een reëel probleem voor het milieu (afval en vervuiling door verpakkingen), maar ook voor de portemonnee. Om tegen deze consumptiemaatschappij op te treden, hebben de aanhangers van het minimalisme hun protestbeweging opgericht. Hun doel is om stroomlijn de inkoop door alleen te kopen wat strikt noodzakelijk is.

Minimalisme is daarom een ​​geweldige manier om geld te besparen. Het bestaat uit het kiezen van multifunctionele cosmetica, die voorkomt dat consumenten producten met dezelfde actie kopen.

hoe geld te besparen

Verantwoorde consumptie van cosmetica

Zoals gezegd is minimalisme ook een ecologische benadering die tot doel heeft cosmetische producten op een verantwoorde manier te consumeren. Met andere woorden, deze producten moeten met respect voor de natuur worden vervaardigd en gebruikt. Ze mogen ook geen elementen bevatten die schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid.

Naast deze voorwaarden vereist minimalisme ook dat consumenten kiezen voor biologische en natuurlijke producten. U moet weten dat de meeste conventionele cosmetica negatieve effecten hebben op de huid en op de gezondheid.

Solid shampoo: een goed voorbeeld van minimalisme

De milieuvoordelen van vaste cosmetica zijn goed ingeburgerd. Ingepakt biologisch afbreekbare kartonnen dozen of gerecycled papier, ze voorkomen vervuiling en beschermen de natuur. Dit is het geval bij vaste shampoo. Dit product is niet alleen ecologisch, maar heeft ook het voordeel dat het natuurlijk is en gunstig voor de gezondheid.

Hoewel het niet vloeibaar is, biedt dit product: dezelfde bescherming en zachtheid als een klassieke shampoo. Het biedt een romig schuim, waardoor het haar grondig kan worden gereinigd en gevoed. Het gebruik van een vaste shampoo voorkomt ook dat je je badkamer vult met verschillende reeksen identieke producten..

beige biologische zeep hoe u uw zeep kiest