Mode & Lifestyle

AMC bedreigt staat Georgia om The Walking Dead te verhuizen

Samen met andere productiebedrijven kondigt het AMC zijn voornemen aan om zijn installatie en investeringen in de Amerikaanse staat Georgia opnieuw te beoordelen, na de recente invoering van nieuwe wetten die steeds meer repressief zijn tegen het recht op abortus, en die gepland zijn om vanaf 2020 in werking te treden. “Als deze nieuwe wetgeving wordt toegepast, zullen we onze activiteiten in de staat Georgia opnieuw moeten beoordelen (…) Deze strijd zal lang en moeilijk zijn en we volgen de situatie op de voet, wetende dat er al andere wetsvoorstellen zijn aangenomen in verschillende andere staten “, merkte de Amerikaanse op. media. De opnames van de hitserie The Walking Dead zouden dus kunnen worden verplaatst en daarmee Atlanta in de portemonnee raken..

AMC bedreigt Georgië met verhuizing

AMC, producent van The Walking Dead, bedreigt nu Georgia om producties te verplaatsen als de nieuwe anti-ivg-wet wordt gehandhaafd

Net als Warner Bros., Netflix of HBO, heeft AMC ervoor gekozen om zijn producties in Georgië te vestigen, met name die van The Walking Dead, dat in zijn tiende seizoen is, dankzij belastingvoordelen die door de Georgische staat worden aangeboden. Deze bedrijven, waaraan Sony Pictures, CBS, Showtime of NBC zijn toegevoegd, zetten nu vraagtekens bij hun vestiging in deze zuidelijke staat en protesteren tegen nieuwe politieke beslissingen die indruisen tegen vrouwenrechten en meer in het bijzonder de wet op abortus. CBS, Showtime en vooral de gigant Netflix hebben zich vijandig verklaard tegenover voortzetting van hun activiteiten op Georgisch grondgebied als de betreffende wetgeving zou worden uitgevoerd. “Als deze wet zou worden toegepast, zullen we onze investeringen in Georgië heroverwegen”, betoogde Netflix-programmeurdirecteur Ted Sarandos.

“Als deze wet zou worden toegepast, zouden we onze investeringen in Georgië heroverwegen” Ted Sarandos, Netflix

Netflix, HBO, Disney of AMC bedreigen Georgië om hun studio's te verhuizen vanwege nieuwe anti-abortuswetten

Hoewel deze verklaringen en bedreigingen over het algemeen beperkt zijn tot de voorwaardelijke, zouden ze vanwege de complexiteit van het verplaatsen van deze bedrijven en de voordelen die ze hebben, toch schadelijk zijn voor Georgië als ze zouden worden uitgevoerd. Inderdaad, 92.000 lokale banen zouden worden gekoppeld aan de activiteit van film- of televisieproducties, wat neerkomt op een financiële meevaller die wordt geschat op negen miljard dollar, niet onbelangrijk voor een staat die al wordt getroffen door toenemende armoede..

Georgië en 15 andere staten scherpen abortusrechten aan

De meerderheid van de film- en serieproductiebedrijven dreigt Georgië te verlaten nu de IGV-wet wordt aangescherpt

In het geval van vertrek uit de studio’s in Georgië hebben zich al andere staten met aangepaste fiscale voorwaarden gemeld om hen te verwelkomen, zoals Californië, New Jersey, New Mexico, Maine, Colorado of zelfs Washington en New York.

The Walking Dead zou ooit naar het zonnige Californië of New Mexico kunnen vliegen

The Walking Dead, de belangrijkste productie van AMC, zou daarom mogelijk Georgië moeten verlaten om zich in een andere, meer toegeeflijke Amerikaanse staat te vestigen