Mode & Lifestyle

Converse’s Chuck Taylor is klaar voor de winter

Terwijl de zomer zojuist zijn zoveelste afscheid heeft genomen om plaats te maken voor het seizoen dat door sommigen zo gehaat als bewonderd wordt, de herfst, zijn kleuren, zijn grijs, maar vooral zijn regen en zijn stotterende kou. Nu is het tijd voor een garderobewissel, zomerkleding die na een non-stop kwartaal een welverdiende rust neemt, ten gunste van warmere stukken met langere uiteinden. Om dit te doen, worden schoenen niet weggelaten als we de komende maanden met een gerust hart door willen komen. Dit is waar de herziene Chuck Taylor van pas komt.

Converse presenteert de 2019 Chuck Taylor MC18

Converse presenteert zijn 2019 Chuck Taylor MC18 winterschoen

Zoals Adidas, dat zojuist een speciale editie van zijn beroemde en historische Stan Smith heeft uitgebracht door ze te verfraaien met isolatietechnologie Gore-Tex, Converse komt ook op snelheid en herbekijkt zijn Chuck Taylor All Star-klassiekers voor het tweede jaar op rij op verschillende manieren. Dit om het in 1917 geboren paar net zo goed aan te passen aan een off-piste excursie als aan een regenachtige dag in de stad..

De Chuck Taylor 70 Bosey en zijn leren bovenwerk

Converse neemt zijn Chuck Taylor Bosey 70 terug, de leren winterversie van de beroemde All Star

Zo maakt de Chuck Taylor MC18 dit jaar weer zijn opwachting, na een opmerkelijk debuut in 2018. Leider van deze wintercollectie van Converse, de enkellaars van rubber is in feite een heraanpassing van de Extreme Cold Weather Boot, een militair georiënteerde schoen ontworpen door het merk Boston in de jaren 50.

De Converse Chuck Bosey MC, verkrijgbaar vanaf 7 november

De Converse Chuck Taylor Bosey MC winterschoen, verkrijgbaar vanaf 7 november

Andere updates van de historische Converse-catalogus, de Chuck 70 Bosey en de Bosey MC, modellen met leren bovenwerk voorzien van een versterkte teenbescherming, ontworpen door het merk in de jaren 40. Een ander nieuw product dat speciaal is bedoeld voor het vrouwelijke publiek, de Chuck Taylor All Star Lugged, met een sleehak met versterkte grip en een waterdichte Gore-Tex voering.

De Chuck Taylor All Star Lugged en zijn sleehak, vintage maar in harmonie met de tijd

Converse heeft een Lugged wedge-versie voor dames uitgebracht van hun Chuck Taylor All Star

Terwijl de wintermodellen Chuck 70 Bosey en All Star Lugged al beschikbaar zijn op de Converse-site en bij retailers, zal het nodig zijn om te wachten tot 7 november om de komst van de nieuwe 2019-versie van de Chuck Taylor MC18 en andere Bosey MC te zien..

Volg al het modenieuws & Archzine Nieuws levensstijl op Twitter.