Mode & Lifestyle

De doodsoorzaken van Keith Flint (The Prodigy) onthuld

We weten nu iets meer over het overlijden van Keith Flint op 4 maart. Als de politie na de vondst van het lichaam van de kunstenaar de hypothese van een verdacht overlijden onmiddellijk kon uitsluiten, lijken de eerste elementen die uit het onderzoek naar voren komen deze beweringen te bevestigen..

De doodsoorzaken van Keith Flint onthuld

foto van Keith Flint zittend op de stoep in vrijetijdskleding voor nieuwsartikel over geopenbaarde doodsoorzaken door ophanging

Inderdaad, als de zelfmoordthese direct daarna bekend was gemaakt, meldt de BBC dat Flints dood veroorzaakt zou zijn door ophanging. De informatie is verstrekt door een van de personen die verantwoordelijk is voor het onderzoek dat is uitgevoerd in Essex, Engeland, waaruit blijkt dat een toxicologisch onderzoek nog aan de gang is, om meer te weten te komen over de staat van helderheid van de zanger op het moment van inname actie.

“Ik kan het niet geloven, maar Keith heeft zojuist zijn leven beëindigd.” Liam Hawlett

foto van Liam Hawlett en Keith Flint of the Prodigy bij een Kerrang Awards-show voor zijn dood door zelfmoord

Als de verdwijning van Keith Flint op 49-jarige leeftijd de fans en de leden van de groep markeerde, die in het proces besloten om hun hele zomerfestivaltour te annuleren, heeft het scenario van een zelfmoord zijn vriend Liam Howlett helaas niet verbaasd, die kende de artiest in een emotioneel moeilijke pas. Nadat hij onlangs gescheiden was van zijn partner Mayumi Kai, viel de zanger vervolgens in een diepe depressie die hem, volgens de krant The Sun, zou hebben herinnerd aan zijn oude demonen, waardoor hij weer drugs ging gebruiken..

 de zanger leed aan depressies sinds hij en zijn partner uit elkaar gingen

BBC onthulde dat wonderzanger Keith Flint stierf aan zelfmoord door op 4 maart 201ç

Origineel artikel van 06 maart 2019: Keith Flint, de grillige zanger van The Prodigy is overleden.

Keith Flint, de grillige zanger en frontman van The Prodigy, stierf op 4 maart in zijn huis op 49-jarige leeftijd. De politie werd door de politie bewusteloos bij hem thuis aangetroffen en verklaarde eerst verdachte aanwijzingen uit te sluiten..

Een karakter apart met zijn uitbundige stijl, zijn stem en zijn landschappelijke energie, Flint en zijn groep The Prodigy steeg naar de top van de Europese en internationale hitlijsten, dankzij hun nummers “Firestarter”, “Breathe” of de enorme hit ” Smack My B * tch Up “, van het album” The Fat of The Land uitgebracht “in 1997. Liam Howlett, een van de leden van de groep viel in slaap en sprak al over het verlies van zijn vriend via het Instagram-account van het collectief: ” Ik kan het niet geloven, maar het is niettemin waar, Keith, onze broer, heeft net zijn dagen beëindigd”, eraan toevoegend: “Ik ben in shock, erg boos, verward en ik heb een gebroken hart … RIP, je broer Liam “.

Herkenbaar aan zijn dubbele kuif, zijn tatoeages en zijn waanzinnige podiumprestaties, vestigde Keith Flint zich als een van de belangrijkste en invloedrijkste figuren in de Engelse muziek van de jaren 90. Het was aan het begin van dit decennium dat hij de groep The Prodigy oprichtte met zijn DJ-vriend en ravepartner Liam Howlett. Hij zal hem eerst als danser begeleiden tijdens zijn sets, alvorens naar de microfoon te gaan, en zo de groep The Prodigy te creëren. Hij zou een van de pioniers van de Britse elektronische scene worden en de opkomende stijlen van die tijd vermengen met punkinvloeden, zowel muzikaal als in teksten. Het tweede album van de band, “Music for the Jilted Generation” (1994), is nummer één in de Britse albumverkoop. Flint en zijn trawanten gebruikten dit populaire succes om drie jaar later op te volgen met “The Fat of the Land”, dat ook nummer één werd en werd bekroond met een platina-plaat in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.. 

De aankondiging van het overlijden van Keith Flint komt een paar maanden na de release van hun laatste album “No Tourists” (nov. 2018), dat in de zomer vooraf zou gaan aan een tour langs Europese en Zuid-Amerikaanse festivals..

The Prodigy heeft geplande concerten voor de release van hun nieuwste album “No Tourists” (november 2018) geannuleerd

foto's van de drie belangrijkste leden van het wonderkind met Keith Flint in het midden stierven op 4 maart door zelfmoord