Mode & Lifestyle

Drake is de winnaar van de Billboard Music Awards 2019 en onttroont Taylor Swift

Rapper Drake was de grote winnaar van de Billboard Music Awards-ceremonie die woensdagavond plaatsvond. Hij werd 12 keer van de 17 nominaties beloond, waaronder de prijs voor beste artiest voor Cardi B of Travis Scott, en brak tegelijkertijd het record voor de meest succesvolle artiest in de geschiedenis van de ceremonie met in totaal 27 Billboard Awards. Drake loopt ook weg met o.a. de awards voor Best Male Artist, Best Streaming Artist, Best Rap Artist of Best Billboard Album (Scorpion).

Drake is de grote winnaar van de Billboard Music Awards 2019 met 12 overwinningen uit 17 nominaties

foto van Drake bij de Billboard Music Awards 2019 met 12 overwinningen op 17 nominaties

Een paar weken voor Moederdag bedankte de kunstenaar zijn moeder voor haar steun en geduld tijdens haar jeugd en de reis die haar naar succes leidde. “Het maakt niet uit hoe lang het duurde om erachter te komen wat ik met mijn leven wilde doen, want als je er altijd bent geweest om me te begeleiden en me mee te nemen naar die piano- of honkballessen die uiteindelijk nooit tot wasdom kwamen, vandaag we zitten in een verdomde trein. »Hij verklaarde bij de microfoon van de ceremonie. Een andere persoon, of liever personage, aan wie Drake dank wilde zeggen, Arya Stark: “Dank aan Arya Stark voor wat ze vorige week deed”, verwijzend naar aflevering 03 van seizoen 8 van Game Of Thrones.

Madonna en Maluma ontketenden het 2019 Billboard Music Awards-podium met hun nummer “Medellin”

Madonna en Maluma speelden hun nummer Medellin op het podium tijdens de Billboard Awards 2019

Een andere grote winnaar van deze 2019 Billboard Music Awards-ceremonie, Cardi B, die vertrekt met zes overwinningen, waarvan een groot deel afkomstig is van haar samenwerking met de groep Maroon 5 op de titel Girls Like You. Ariana Grande wint Best Female Artist en K-Pop Band BTS wint Best Group.

Mariah Carey loopt weg met de Lifetime Icon Awards

Mariah Carey trad live op het podium op bij de Billboard Music Awards en liep weg met de Icon Awards

Deze ceremoniële avond werd onderbroken door vele live-optredens, waaronder het lied van Madonna & Maluma “Medellin”, Jonas Brothers of zelfs Taylor Swift. Merk op dat Mariah Carey, ook op het podium, werd geëerd met de Honorary Icon Award for Lifetime Achievement.

Taylor Swift zag haar record voor cumulatieve Billboard Music Awards overtroffen worden door Drake en zijn 27 Billboard Awards

Drake verbrak het record van Taylor Swift voor totale overwinningen van de Billboard Music Awards in 2019 met zijn 27 cumulatieve prijzen

Ontdek ook de lijst met artiesten die zijn bekroond bij de Grammy Awards 2019.