Mode & Lifestyle

Duitse ontwerper Philipp Plein wordt opgelicht over nep Kanye West-concert

De beroemde en zeer populaire Duitse ontwerper Philipp Plein, die er onder meer in slaagde om Paris Hilton en Jeremy Meeks, de voormalige gevangene die model werd, deel te laten nemen aan een van zijn modeshows, heeft opnieuw naam gemaakt, maar dit keer ondanks zichzelf en over een ander onderwerp dan zijn artistieke keuzes. De ontwerper is inderdaad opgelicht door een nep-manager van Kanye West, die hem vervolgens naar verluidt een speciale show van de ster voor New York Fashion Week verkocht, in ruil voor het mooie bedrag van $ 1.000.000. Informatie over de komst van de rapper werd vervolgens snel ontkend door zijn vrouw, Kim Kardashian, die tweette dat het zogenaamde optreden in New York in feite “slechts een gerucht” was..

Philipp Plein werd opgelicht voor $ 900.000 door een Kanye West usurpator

collage van Philipp Plein en Kanye West voor artikel over de

De zwendel zou dus zijn georganiseerd door een valse vertegenwoordiger van de rapper, die erin slaagde Philipp Plein en zijn team te overtuigen, met name door zich de handtekening van de belanghebbende toe te eigenen, om deze laatste in te schakelen om de show tijdens de Fashion NYC veilig te stellen. Week waarin de ontwerper zijn nieuwe collectie presenteerde. Een aantrekkelijk voorstel voor Plein, zich bewust van de ongeëvenaarde bekendheid van West en van zijn zeer duidelijke invloed op de jongsten, vooral op de netwerken, wat ook een nieuw soort geloofwaardigheid aan het Duitse merk geeft. Heel slecht nam hij hem op, want deze gast van keuze zal nooit komen en dit ondanks het forse voorschot dat de Duitser heeft betaald van $ 900.000, waarvan het bedrag snel werd opgenomen, gevolgd door de sluiting van de rekening. Het werd naar verluidt geopend onder de naam Donda S. House, een vereniging opgericht door K.W., maar waarvan de titel vervolgens in 2018 werd veranderd in Art of Culture Inc, op verzoek van West.

Echte nep Kanye West kreeg $ 900.000 betaald door Philipp Plein voor fictief concert

PP KW Yeezy-collage en valse handtekening om Philipp Plein te illustreren opgelicht van 900.000 voor nep Kanye West-concert tijdens nyc fashion weekKim Kardashian zelf ontkende het concert waarvan ze zei dat het “slechts een gerucht” was

screenshot tweeter Kim Kardashian die de komst van Kanye West naar Philipp Plein fashion week ontkent, deze n

Dit is niet de eerste toenadering tussen Kanye West en Philipp Plein. Inderdaad, deze structuur, voorheen Donda S. House genaamd en beheerd door een familielid van Yeezy, had de Duitse ontwerper, evenals andere merken zoals Patagonia of Fashion nova, al benaderd om deel te nemen aan een associatief project, waarvoor Plein verbond zich ertoe een reeks T-shirts te ontwerpen en een liefdadigheidsgebaar te maken voor een bedrag van € 665.000. Een samenwerking die toen snel ten einde kwam, na de terugtrekking van het project van de Amerikaanse rapper, waarbij ook dat van de Duitser en zijn cheque betrokken waren. Een precedent dat niet zonder het uitlokken van geruchten over een staatsgreep onder het mom van wraak. Eindelijk vond de Philipp Plein-parade plaats, zonder Kanye West, maar met terloops verhoogde media-aandacht.

Philipp Plein presenteerde toch zijn nieuwe collectie op New York Fashion Week

Philipp Plein modeshow fotocollage in New Yorkse mode na oplichting

“>