Mode & Lifestyle

Het beste van de Grammy Awards 2019

Deze zondagavond vond de 61e plaats Grammy Awards, equivalenten van onze Amerikaanse versiemuziekoverwinningen en hun aandeel in stermuzikanten. Een ceremonie in het teken van vrouwelijkheid en hoogtepunten, met in het bijzonder de overwinning van het album van het jaar toegeschreven aan Kacey Musgraves. De countryzangeres vertrekt daarom met de trofee voor album van het jaar voor haar album “Golden Hour”. Een verrassing voor haar, die zich zo’n sterke en positieve ontvangst van het publiek niet kon voorstellen.

Kacey Musgrave’s Album van het Jaar bij de Grammy Awards 2019

foto van Kacey Musgrave die de 2019 Grammy voor Beste Album wint

Jennifer Lopez’s Motown Tribute

Een van de hoogtepunten van deze ceremonie was het indrukwekkende eerbetoon van J.Lo aan het legendarische Motown-label. In een tot op de millimeter nauwkeurig fysiek en vocaal optreden zoals alleen de Amerikaanse tv kan produceren, heeft de auteur van “I’m Real” 13 minuten lang verschillende hits van de Detroit-platenmaatschappij gespeeld, samen met Alicia Keys en Ne-Yo. Een show die tegenstanders niet ontbeerde, maar die de verbazingwekkende keuze benadrukte voor een deel van een Latijns-Amerikaanse persoonlijkheid om hulde te brengen aan een instelling die deelnam aan de opkomst van Afro-Amerikaanse artiesten..

J.Lo’s optreden bij de Grammy Awards als eerbetoon aan Motown

Jennifer Lopez bracht hulde aan Motown tijdens de Grammy Awards, samen met Smokey Robinson Ne-Yo en Alice Keys

Michelle Obama maakt een verrassende verschijning.

Bij de opening van de avond bracht Alicia Keys Michelle Obama, Lady Gaga, Jennifer Lopez en Jada Pinkett Smith op het podium, om elk op hun beurt hun liefde voor muziek en het belang ervan in hun leven en hun reis te uiten..

Michelle Obama’s verrassing Grammy’s verschijning

foto van het optreden van Michelle Obama bij de Grammy Awards 2019 met Aclicia Keys en Lady Gaga

Cardi B bevestigt haar gelukkig nieuwjaar en schrijft Grammy Awards-geschiedenis door als eerste vrouw de Best Rap Album-trofee te winnen voor “Invasion of Privacy”.

Cardi B, eerste vrouw die Grammy wint voor Beste Rap Album.

foto van Cardi B die Money interpreteert en de eerste vrouw die de Grammy voor Best Rap Album wint

Travis Scott en het publiek op het podium

Voor zijn eerste optreden bij de Grammy’s voerde Travis Scott eerst zijn nummer “Mile High” samen met James Blake en Earth Wind and Fire uit, om vervolgens het publiek te verrassen door het publiek op het podium te brengen om “No Bystanders” te delen, van zijn album Astroworld.

Travis Scott deelde het podium van de Grammy met het publiek

Foto van Travis Scott No Bystanders die live optreedt op het podium van Grammy Awards, omringd door publiek

Post Malone zingt “Rockstar” zonder 21 Savage

Post Malone speelde zijn enorme hit “Rockstar” zonder zijn sidekick 21 Savage, nog steeds vastgehouden door Amerikaanse immigratieambtenaren, die hem ervan beschuldigen illegaal in de Verenigde Staten te verblijven. Post Malone droeg een T-shirt op zijn naam en werd later op het podium vergezeld door de Red Hot Chili Peppers om de track te verzorgen, genomineerd in de categorieën Record of the Year en Best Rap Performance..

Post Malone en de Red Hot Chili Peppers

foto van Post Malone die Rockstar zingt met de Red Hot Chili Peppers maar zonder 21 Savage

Drake zet vraagtekens bij de waarde van prijzen voor artiesten

Gevraagd om op het podium te komen om zijn prijs voor beste rapnummer in ontvangst te nemen, maakte Drake van de gelegenheid gebruik om te zeggen hoe weinig hij om de prijzen gaf en nodigde hij jonge artiesten uit om zich alleen op hun publiek te concentreren. “Ik wil hier van de gelegenheid gebruik maken om met alle jonge mensen te praten die naar ons kijken en die ooit muziek willen maken. Al mijn medemensen die muziek maken vanuit het hart, die dingen oprecht doen en de waarheid spreken, ik wil dat ze weten dat we een sport beoefenen die gebaseerd is op meningen, niet op feiten. Dit is niet de NBA waar je aan het einde van het seizoen een trofee wint die is gewonnen dankzij de goede beslissingen die zijn genomen of het aantal gewonnen games … Je hebt zelfs al gewonnen als mensen je liedjes uit hun hoofd kennen, als je een held in je woonplaats, als mensen hun zuurverdiende geld uitgeven aan het kopen van concertkaartjes, heb je geen prijzen nodig, want ik beloof je dat je al gewonnen hebt “. Alvorens toe te voegen aan de industrie: “De gemeenschap kan soms de interesse in een Métis uit Canada zoals ik of een broer uit Houston zoals Travis Scott niet begrijpen.” Een toespraak die uiteindelijk werd ingekort door een reclamespotje, ronduit voor de organisatoren.

Dua Lipa zet Grammy-president op zijn plaats.

Dua Lipa won de prijs voor openbaring en maakte van de gelegenheid gebruik om indirect de president van de academie van de Grammy Awards toe te spreken, in reactie op zijn opmerkingen van vorig jaar, waarin hij vrouwelijke artiesten aanspoorde om meer betrokken te raken in de hoop beloningen te ontvangen, die vaker worden toegeschreven aan mannen.

Het beste album R&B voor HAAR en zijn gelijknamige EP.

Ontroerd bedankte de zangeres natuurlijk haar aanwezige familie, voordat ze haar verrassing opbiechtte om de prijs voor beste album R . te winnen&B met een project in EP-formaat.

Lijst met winnaars:

Album van het Jaar: Kacey Musgraves – Golden Hour

Lied van het jaar: Childish Gambino – This Is America

Record van het jaar: Childish Gambino – This Is America

Openbaring van het jaar: Dua Lipa

Beste rapalbum: Cardi B – Invasion of Privacy

Beste rapnummer: Drake – God’s Plan

Beste popalbum: Ariana Grande – Sweetener

Beste solo pop-optreden: Lady Gaga – Joanne

Beste popduo/groepsoptreden: Lady Gaga & Bradley Cooper – Ondiep

Beste Album R&B: H.E.R. – HAAR.

Beste rocknummer: St. Vincent – Masseduction

Beste rockalbum: Greta Van Fleet – From the Fires

Beste alternatieve album: Beck – Colors

Beste dance / electro album: Justice – Woman

Beste dansopname: Silk City en Dua Lipa – Electricity (met Diplo en Mark Ronson)

Beste muziekvideo: Childish Gambino – This Is America