Mode & Lifestyle

Het Woodstock 50-festival gaat niet door

Woodstock 50, het evenement ter gelegenheid van de 50e verjaardag van het iconische Peace and Music Festival uit 1969, dat gepland stond voor augustus, is eindelijk afgelast. In kwestie een reeks “onvoorziene tegenslagen” volgens de organisatoren, die een reeks wendingen hebben ondergaan die de toekomst van het project al enkele weken ondermijnen. Het festivalticketkantoor, gepland in het Merriweather Post Pavilion in Baltimore, was nooit geopend..

Woodstock 50 festival gaat niet door

na de vele tegenslagen die de organisatie had opgelopen, werd The Woodstock 50 festival eindelijk geannuleerd

Onder de vele problemen waarmee de organisatie van het festival, dat van 16-18 augustus in Maryland zou worden gehouden, geconfronteerd, noemt Greg Peck, de projectdirecteur, onder meer een “ongelukkig conflict” met een belangrijke financiële partner, evenals de logistieke problemen als gevolg van op onvoorziene locatiewijzigingen. Een reeks moeilijkheden die het Woodstock 50-festival te boven kwamen, waardoor Michael Lang, een bekend lid van de organisatie, een project moest opgeven dat moeilijk te realiseren was zoals gepland. “We zijn verdrietig dat we een reeks tegenslagen en onvoorziene gebeurtenissen hebben moeten ondergaan die het onmogelijk maakten om het festival te organiseren zoals we het ons hadden voorgesteld, gebaseerd op een prachtig programma en een burgerzin”, verklaarde degene die een van de producenten was van de originele 1969 Woodstock.

Vanwege tal van organisatorische problemen zal het Woodstock 50-jubileumfestival niet plaatsvinden

oorspronkelijk gepland voor drie dagen in de buurt van Baltimore, is het Woodstock 50-festival geannuleerd

Met het groeiend aantal problemen dat het festival de afgelopen vijf maanden ondervindt, lijkt de annulering van deze Woodstock 50 niet als een verrassing te komen. Sinds de aankondiging van een evenement ter ere van de beroemde bijeenkomst in 1969 die de geschiedenis van hippiemuziek en -cultuur markeerde, is een regen van onvoorziene gebeurtenissen op de producenten neergedaald als een teken van het lot. Een fiasco dat inderdaad doet denken aan dat van 1969 Woodstock, destijds al onderbroken door enorme logistieke problemen door het slechte weer en een gevaarlijk onderschat publiek. Dit jaar begonnen de problemen met de twee back-to-back sitewijzigingen. Het organiserende team was inderdaad de locatie van het circuit van Watkins Glen geweigerd, in de staat New York, en toen nog een in Vernon, nog steeds in dezelfde staat New York..

Michael Lang, organisator van Woodstock 1969 en Woodstock 50 moest ontslag nemen om zijn evenement te annuleren

Woodstock 50-jarig jubileumfestival afgelast vanwege tal van organisatorische problemen

Na de moeilijkheden bij het vinden van een geschikte plek om het Woodstock 50-project te hosten, kreeg de organisatie te maken met de terugtrekking van haar hoofdsponsor, het bedrijf Amplifi Live en zijn investering van $ 18 miljoen, gevolgd door die van Superfly, het productiebedrijf dat verantwoordelijk is voor het dragen van het project uit.

Gezien het onzekere verloop van het evenement, moesten de programmeurs hun ambities heroverwegen met het annuleren van de optredens van Jay-Z en Miley Cyrus, twee van de belangrijkste headliners. “We danken de artiesten, fans en partners die ons hebben gesteund, zelfs bij tegenspoed”, zei Michael Lang woensdag, tot slot: “Mijn gedachten zijn bij Bethel (Wood) en de viering van de vijftigste verjaardag om de waarden van mededogen, menselijke waardigheid en de schoonheid van onze verschillen omarmd door Woodstock ”.

Net als in 1969 had Woodstock 50 te maken met veel moeilijkheden

Woodstock 50, gepland om de halve eeuw van het festival van 1969 te vieren, wordt geannuleerd. Geef het de schuld van de vele onvoorziene gebeurtenissen die verband houden met zijn organisatie