Mode & Lifestyle

Jay-Z wordt de eerste miljardair van rap

Rapper Jay-Z wordt de eerste artiest uit de hiphopwereld die lid wordt van de zeer exclusieve club van miljardairs. Volgens het tijdschrift Forbes vertegenwoordigen alle investeringen en activa van de kunstenaar, waaronder een verzameling kunstwerken, onroerend goed, een merk champage en Cognac, evenals aandelen in verschillende bedrijven zoals Uber of Tidal, “een fortuin dat de miljard dollar”. Jay-Z illustreert het perfecte succesverhaal uit de VS, van de Brooklyn HLM-deal tot de rang van emeritus zakenman en nu miljardair. “Als hij nu miljardair is, stel je dan voor wat hij binnenkort zal zijn (…) Omdat hij nog maar net begint”, zei zijn vriend, producer Swizz Beats..

Jay-Z wordt de eerste hiphopartiest die miljardair wordt

foto van Jay-Z die de eerste miljardair wordt die uit de rapwereld tevoorschijn komt

De echte naam Shawn Carter, Jay-Z, kwam van de sociale woningbouwprojecten in de Marcy-buurt van Brooklyn, waarvan de legende zegt dat hij zijn tanden had in de handel in illegale stoffen. Als begenadigd rapper begon hij met het verkopen van zijn albums in zijn eentje, bij gebrek aan structuur, en bracht uiteindelijk in 1996 zijn eerste album uit, Reasonable Doubt, waarmee hij al snel bekend werd bij het grote publiek. Vervolgens richt hij zijn label Roc-A-Fella Records op, dat vele andere artiesten zal voortbrengen, en het kledingmerk Rocawear wordt dan een minderheidsaandeelhouder van de basketbalclub Brooklyn Nets..

Brooklyn HLM’s van miljarden dollars, het Amerikaanse succesverhaal van Jay-Z

Jay-Z bouwde zijn geschatte fortuin van een miljard dollar op via talloze winstgevende investeringen

Jay-Z, vader van drie kinderen en getrouwd met zangeres Beyoncé die 355 miljoen dollar weegt, is vandaag de dag de rijkste artiest in de Amerikaanse muziek. Voor het eerst direct of indirect verbonden met de wereld van rap, is zijn fortuin blijven groeien met zijn gevarieerde maar altijd verstandige investeringen. Zijn Armand de Brignac-champagne en D’Ussé-cognac, evenals zijn belang in Uber en de lancering van zijn eigen streamingdienst genaamd Tidal, hebben er enorm toe bijgedragen Jay-Z in de gesloten wereld van miljardairs te brengen..

Naast zijn investeringen in de muziekindustrie ontwikkelde Jay-Z zijn fortuin door kapitaal te investeren in verschillende bedrijven

Jay-Z heeft zijn bedrijf op verschillende gebieden ontwikkeld, zoals Uber of het Tidal-streamingplatform

In de ranglijst van de rijkste rappers vliegt de Brooklyn-rapper dus over een andere grote naam in de rapbusiness, P. Diddy, van zijn kant begiftigd met een fortuin dat nooit de grens van een miljard heeft bereikt, maar toch geschat wordt op een paar. $ 820 miljoen . Dr Dre sluit het podium af met zijn 740 miljoen dollar, van zijn lange carrière als rapper en producer, maar ook van de verkoop aan Apple in 2014 van zijn high-end koptelefoonbedrijf Beats By Dre, voor 3 miljard dollar

Het fortuin van Jay-Z overtreft dus dat van P. Diddy en Dr. Dre.

Jay-Z wordt de rijkste rapper in de geschiedenis en wordt de eerste miljardair voor P Diddy en Dr Dre