Mode & Lifestyle

Jean Paul Gaultier x Supreme, een zinvolle samenwerking

Terwijl Jean-Paul Gaultier in 2014 had besloten zich terug te trekken uit de confectiekleding om zich volledig op haute couture te concentreren, heeft het merk Supreme zojuist zijn aanstaande samenwerking met de beroemde Franse ontwerper aangekondigd. Als het hype-merk New York gewend is aan verrassende partnerschappen, heeft het ook al te maken gehad met Franse luxe met zijn vorige capsule die in het herfst-winterseizoen 17-18 in coproductie met Louis Vuitton werd geproduceerd. Deze Jean Paul Gaultier x Supreme-collectie wordt zo toegevoegd aan de lange lijst van effectieve samenwerkingen tussen het merk met de rode rechthoek en de wereld van haute couture..

Jean Paul Gaultier x Supreme, een zinvolle samenwerking

Jean Paul Gaultier x Supreme de samenwerking tussen de Franse couturier en het merk New York

Embleem van skatecultuur sinds de jaren negentig voor de een en avant-garde en provocerende creaties voor de ander, Supreme en Jean Paul Gaultier hebben uiteindelijk veel gemeen. De man die lange tijd de bijnaam “het enfant terrible van de mode” heeft gekregen, heeft ook altijd beweerd een zekere gehechtheid aan de wereld van streetwear te hebben, zoals hij vorig jaar aan Vogue verklaarde: “Ik neem sportkleding in mijn kleding op. collecties sinds het begin van mijn merk (let op: in de jaren 80) (…) Het was ook een van mijn inspiraties en mijn obsessies”. Wie de wereld van de confectiekleding liever heeft verlaten voor technische vragen, blijft daarom gehecht aan de roots van casual kleding, waarvan hij de authenticiteit en populaire afkomst verdedigt: “Ik vind het geweldig (redactie: sportkleding), maar het moet blijven tegen de prijs van streetwear. Ik hou er niet van als het gaat om (luxe) streetwear plagiaat”.

De Jean Paul Gaultier x Supreme capsule belichaamd door Lourdes Leon, dochter van Madonna

Madonna's dochter Lourdes Leon presenteert nieuwe Jean Paul Gaultier x Supreme samenwerking

Jean-Paul Gaultier, de koning van de zeemanstrui en maker van een van de meest herkenbare en populaire herengeuren ter wereld, heeft altijd zijn provocerende en buitengewone stijl weten te ontwikkelen sinds zijn begin op 24-jarige leeftijd. Met name erkend voor zijn werk aan de mix van genres, heeft hij de geschiedenis van de mode gemarkeerd met zijn inclusieve ontwerpen en innovaties getint met politiek. Model met verschillende lichaamsbouw, niet-professionele modellen, hij verrast ook met zijn vaak geëngageerde thema’s, zoals wanneer hij boeddhistische monniken of koppels van hetzelfde geslacht laat zien.

“Jean Paul Gaultier x Supreme. Komt binnenkort “. plaatste het Amerikaanse merk als teaser

Nieuwe capsule Jean Paul Gaultier x Supreme kondigt een Fuck Racism-broek en een gestreepte jas van imitatiebont aan

Geadverteerd door het Amerikaanse merk via zijn account Instagram, deze Jean Paul Gaultier x Supreme-samenwerking blijkt kleurrijk en getint met het punkuniversum dat de twee hoofdrolspelers dierbaar is. We zien broeken voor mannen en vrouwen met de slogan “Fuck Racism”, gepresenteerd door Lourdes Leon, Madonna’s eigen dochter, zelf Gaultier’s gezicht in 1990 toen ze een puntig korset droeg. Tot half april voor de officiële release van deze Frans-Amerikaanse capsule.

Iconische Franse couturier Jean-Paul Gaultier tekent deze samenwerking met zijn handtekening, met de slogan “Fuck Racism”

Jean-Paul Gaultier, bijgenaamd het enfant terrible van de mode, bundelt de krachten met skatemerk Supreme voor een capsulecollectie