Mode & Lifestyle

Lacoste lanceert zijn tweede “Save Our Species”-operatie

Na de eerste Save Our Species-campagne die in 2018 werd uitgevoerd in samenwerking met de International Union for the Conservation of Nature (IUCN) en waarvoor Lacoste zijn beroemde krokodil had vervangen door een reeks bedreigde dieren, herhaalt het beroemde merk Française de operatie dit jaar voor de tweede keer op rij.

Volgens hetzelfde principe als vorig jaar heeft Lacoste een tiental bedreigde dieren gekozen, die de traditionele krokodil zullen vervangen. Geproduceerd in 1.775 exemplaren in 2018, de trekking van dit jaar zal 3.520 poloshirts zijn, het aantal dat overeenkomt met de toevoeging van de laatste exemplaren van nog levende dieren voor elke soort. Gedistribueerd in 9 van zijn winkels over de hele wereld plus één op de merk online winkel, elk poloshirt is alleen beschikbaar in een specifieke stad. Het model met de beeltenis van de Iberische lynx zal bijvoorbeeld alleen beschikbaar zijn in Parijs, in een reeks van beperkt tot 589 exemplaren, het aantal geregistreerde individuen van dit bedreigde dier.

Lacoste lanceert zijn nieuwe “Save Our Species 2019 ″-operatie”

Lacoste lanceert een nieuwe collectie limited-edition poloshirts

Deze poloshirts voor verzamelaars, gemaakt in de traditie van het merk, die voor een goed doel worden verkocht, zijn op 22 mei verkrijgbaar voor een prijs van 150 €, waarbij de winst wordt gedoneerd aan de Internationale Unie voor het behoud van de natuur (IUCN). Het succes van de eerste operatie in 2018 bracht Lacoste ertoe zich voor een periode van drie jaar aan de NGO te verbinden.

Lacoste heeft 10 poloshirts gemaakt die worden verkocht in 9 van zijn winkels over de hele wereld en op Lacoste.com

Lacoste lanceert een nieuwe serie van 10 Save Our Species-poloshirts in samenwerking met de IUCN

Lacoste.com : Hawaiiaanse monniksrob:

Slechts 6 weken na de geboorte weegt deze grote baby al bijna 100 kilo. Ondanks zijn stevigheid, hebben de dreiging van visnetten en de schaarste aan voedselbronnen het aantal drastisch teruggebracht tot 1.400.

1400 individuen = 1400 exemplaren

Lacoste “Red onze soort”: Seoul, New York, Parijs

Lacoste poloshirts

Seoel : De scoutinguil van Mohéli:

Met zijn prachtige bruine en oranje tinten is deze uil afkomstig uit de archipel van de Comoren een symbool van geluk. Deze soort lijdt echter onder de degradatie van zijn leefgebied. Nu zijn er slechts 400.

400 personen = 400 exemplaren

New York : De Noord-Atlantische Rechtse Walvis:

Ondanks dat hij gemiddeld 14 meter lang is, is deze Noord-Atlantische rechtse walvis kwetsbaar. gevangen in zijn eigen habitat, verstoren visnetten en maritieme activiteiten de voortplanting ervan. Slechts 444 zijn momenteel vermeld.

444 personen = 444 exemplaren

Parijs : De Iberische Lynx:

Terwijl het grondgebied zich uitstrekt van Andalusië tot Portugal, zijn er slechts 589 Spaanse lynxen. De redenen voor zijn verdwijning: jacht, ziekten of andere bedreigingen die de bronnen van bestaan ​​aantasten.

589 personen = 589 exemplaren

Lacoste “Red onze soort”: Londen, Tokio, Miami

Limited edition van Lacoste Save Our Species London, Tokyo en Miami poloshirts

Londen : De Jemenitische vleermuis:

Hij weegt slechts een kleine gram, maar het wordt steeds moeilijker om te nestelen in de beschutting van een baars, onder het dak van huizen. Ernstig bedreigd en gestoord door mensen, deze vleermuis is nu beperkt tot 150 exemplaren.

150 personen = 150 exemplaren

Tokio : De harige noordelijke Wombat:

Achter zijn lichte overgewicht schuilt dit buideldier een echte sprinter die tot 40km/u kan rennen. Slachtoffer van dingo’s (wilde honden) en vernietiging van zijn leefgebied, de soort telt slechts 115 individuen.

115 personen = 115 exemplaren

Miami : Bergkip:

Het zijn de eerste gewervelde dieren die zich 300 miljoen jaar geleden hebben aangepast aan het leven op aarde. Tegenwoordig bezwijken deze amfibieën voor toenemende landbouw en toerisme. Nog maar 132 over.

132 personen = 132 exemplaren

Lacoste “Save Our Species”: Shanghai, Berlijn, Los Angeles

Limited edition Lacoste Save Our Species 2019-collectie in Shanghai, Berlijn en Los Angeles

Shanghai : De Cebu-libel:

Met hun grote blauwe ogen en hun buik met duidelijke cirkels, leven deze libellen in de Filippijnen, in een van de laatst bewaarde bossen van het centrale eiland Cebu. Nog maar 50 over.

50 personen = 50 exemplaren

Berlijn : De Addax:

In de droge gebieden van Tsjaad of Niger leven slechts 90 witte antilopen. Ze voeden en hydrateren met planten die ze nog steeds vinden, voordat ze door jacht en olieproductie werden uitgeroeid.

90 personen = 90 exemplaren

Los Angeles : De Goodeid Opaal:

Ondanks zijn grootte van 5 cm is deze vis te herkennen aan de iriserende reflecties van zijn schubben. Hoewel het nog steeds bestaat in de staat Jalisco, Mexico, wordt het ernstig bedreigd door vervuiling. Vandaag zijn er slechts 150.

150 personen = 150 exemplaren